Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΔΗΜΑΡΧΟΙ & ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ


ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ
Συμπληρώνεται ένας μήνας απεργίας στην Ελληνική Χαλυβουργία. Ένας μήνας ηρωικού αγώνα 400 χαλυβουργών, που βαδίζουν ενωμένοι σαν γροθιά στο δρόμο του αγώνα, της τιμής και της ταξικής αξιοπρέπειας!
Εμείς οι παρακάτω δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι εκφράζουμε το σεβασμό και την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Βιώνουμε και μεις, στις περιοχές που δρουν οι κινήσεις μας, την κατάσταση της πλειοψηφίας των κατοίκων, που υποφέρουν από την περικοπή των μισθών και συντάξεων, την ανεργία, την αφαίμαξη από τους φόρους και την ακρίβεια, τη συρρίκνωση δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας στέκονται όρθιοι, μπροστά στην πύλη του εργοστάσιου και απεργούν. Αρνούνται να γυρίσουν στο καμίνι της δουλειάς μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Απαιτούν να επιστρέψουν στη δουλειά οι 34 συνάδελφοί τους που απολύθηκαν, επειδή η Γενική τους Συνέλευση απέρριψε ομόφωνα την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουν 5ωρο με μείωση των αποδοχών τους κατά 40%.
Η Ελληνική Χαλυβουργία είναι η πρώτη βιομηχανία στην Αττική που με τον εκβιασμό για τις θέσεις εργασίας επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, τις απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αξιοποιώντας την  πολιτική των άθλιων αλλεπάλληλων μνημονίων, του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της τρόικας που στοχεύουν στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων,.
Είναι τεράστια η σημασία του αγώνα αυτού για όλο το λαό και το εργατικό κίνημα, καθώς είναι η πρώτη μεγάλη απεργία στον ιδιωτικό τομέα και παρά τους εκβιασμούς της εργοδοσίας οι χαλυβουργοί δεν σκύβουν το κεφάλι, έχοντας ήδη δημιουργήσει μια ρωγμή στην παντοδυναμία των βιομηχάνων. Από την άποψη αυτή, η μεγαλειώδης απεργία των χαλυβουργών αποτελεί σήμερα τη «ναυαρχίδα» του εργατικού κινήματος.
Ο δίκαιος αγώνας των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας ΑΕ,  αφορά όλους μας. Και σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ και για να νικήσει ο δικός τους αγώνας, να υψώσουμε τη μαζική και οργανωμένη απάντηση της ανυπακοής, της αντίστασης, της αλληλεγγύης και της ανατροπής! Με ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής. Με την αγωνιστική ταξική ενότητα και την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, των ανέργων, των συνταξιούχων, των μεταναστών, των νέων, με απεργίες, καταλήψεις διαδηλώσεις. Για να ανατραπεί η επίθεση, να επιβληθούν κατακτήσεις σε όφελος του λαού, να ανοίξει ο δρόμος για να πάρει ο κόσμος της δουλειάς στα χέρια του τον πλούτο που παράγει, προς όφελος όλης της κοινωνίας.
1/12/2011

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ, ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Αθανασοπούλου-Βαφειάδου Αντωνία, από Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
Βριζάκη Τάνια, από Ανταρσία στις γειτονιές 2ης δημ. κοινότητας της Αθήνας
Γεννηκομσίου Φάνης, από Αριστερή Παρέμβαση Περιφέρειας Θεσσαλίας
Δεσσύλας Δημήτρης, από Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Διαβολάκης Θανάσης, από Ανταρσία στο Λιμάνι του Πειραιά
Εφραιμίδη Ιωάννα, από Ανταρσία στις γειτονιές 5ης δημ. κοινότητας της Αθήνας
Ζήκος Νίκος, από Αριστερή Παρέμβαση Περιφέρειας Ηπείρου
Κορτζίδης Χρήστος, δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης
Κούτρας Γιάννης,  από Αντικαπιταλιστική Αριστερά Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας
Κουτσιανάς Πάνος, από Αριστερό Σχήμα Ιλίου
Κωνσταντίνου Πέτρος, από Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
Λαχανιώτη Τώνια, από Αντικαπιταλιστική Αριστερά της Περιφέρειας Ιονίου
Λιερός Γιώργος, από Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου
Μητροβγένης Γιώργος, από Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη  Ανατροπής Δάφνης – Υμηττού
Νενεδάκη Ράνια, από Κίνημα στην πόλη του Ζωγράφου
Παπαδοκωστόπουλος Άρης, από Άλλος Δρόμος για μια κοινωνία αλληλεγγύης & συμμετοχής δημ. κίνηση Γαλατσίου
Παπαδόπουλος Κώστας από Κίνηση Πολιτών "Κόντρα στο Ρεύμα" Νίκαιας-Ρέντη
Παπασπυρίδης Αλέκος, από Μια Πόλη Ανάποδα – Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης
Πατρικίου Κατερίνα, από Ανυπότακτη Πετρούπολη
Πλειώνης Δημήτρης, από "Κοινωνία Δημοτών" του Δήμου Παπάγου Χολαργού
Πολάκης Παύλος, δήμαρχος Σφακίων Κρήτης
Πολυχρονιάδης Δημήτρης, από Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «Εκτός των Τειχών» Αμαρουσίου
Ρίζος Σεραφείμ, από Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση Περιφέρειας Κρήτης
Ρούσσος Σίμος, από Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου
Σεφερλής Γιάννης, από  Ανταρσία στο δήμο Πύργου
Σκοπούλης Στέφανος, από Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση Δ.Ρ.Α.ΣΥ Ιωαννίνων
Ταστάνης Τάσος, από Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας
Τζιορτζιώτης Σταύρος, από Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
Χάγιος Άγγελος, από Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Περιφέρεια Αττικής

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: "ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΩ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ"

Με δήλωσή του στην ιστοσελίδα μας, ο πρώην Δήμαρχος Χολαργού και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ενεργοί Δημότες" Δ. Νικολάου, τονίζει ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα εκδώσει ανακοίνωση στην οποία θα κατονομάζει "τους προδότες της παράταξης".
"Αφού θέλουν ονόματα, θα τα έχουν" είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Νικολάου, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η κόντρα με πρώην ή και νυν στελέχη των "Ενεργών Δημοτών", συνεχίζεται και εντείνεται.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΟΛΑΡΓΟΣ-ΠΑΠΑΓΟΣ


Κάτοικοι του Χολαργού και του Παπάγου άρχισαν να δυσφορούν για το γεγονός ότι οι πόλεις τους δεν έχουν πάρει κανένα χρώμα Χριστουγέννων.
"Φτάσαμε στις 3 Δεκεμβρίου και δεν έχει μπει ούτε ένα φωτάκι χριστουγεννιάτικο, έτσι για να θυμηθούμε ότι έρχονται γιορτές, να αλλάξει η διάθεσή μας βρε αδελφέ. Και τα μαγαζιά να αποκτήσουν λίγο κίνηση" μας είπε ένας κάτοικος του Χολαργού.
Ο Δήμαρχος κ. Ξύδης με τον οποίο επικοινωνήσαμε, έδωσε άμεση απάντηση:
"Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα στολιστεί και ο Χολαργός και ο Παπάγου. Θα βάλλουμε και υπερωρίες έτσι ώστε να στολιστούν και οι δύο πόλεις μέσα στο Σαββατοκύριακο".
Μην ανησυχείτε επομένως. Τα Χριστούγενα έρχονται και σε Χολαργό-Παπάγο.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ!

 Τα περίπτερα κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Το μεγάλο βάρος της οικονομικής κρίσης και το ελάχιστο περιθώριο κέρδος που τούς επιτρέπεται να έχουν, τούς έχει καταστήσει κυριολεκτικά σκλάβους. Εργάζονται σε τρελά ωράρια για το κέρδος...των προμηθευτών! Έχουν αναγκαστεί να δημιουργήσουν περίπτερα-μίνι μάρκετ μια και -ειδικά- οι Κυριακάτικες εκδόσεις εφημερίδων και τα περιοδικά με τα έξτρα δώρα - ένθετα,  καταλαμβάνουν τόσο μεγάλο χώρο που οι διαστάσεις του περιπτέρου τους δεν επαρκούν Έτσι έχουν επεκταθεί, σε κοινόχρηστο χώρο του δήμου και πληρώνουν από πάνω ετήσιο ενοίκιο-πρόστιμο στον εκάστοτε δήμο λόγω της  κατάληψης χώρου!
Το κέρδος των περιπτεριούχων από την καρτοκινητή τηλεφωνία, έχει συρρικνωθεί σε απίστευτο βαθμό.
Όπως μας λέει ο κύριος Βασίλης που διατηρεί περίπτερο εδώ και χρόνια στον Χολαργό, "η καρτοκινητή τηλεφωνία μας έδινε αρχικά ποσοστό κέρδους στο 8%. Σιγά-σιγά μειώθηκε, για να φτάσει στο 3,5%  και τώρα μας το μείωσαν  στο 2,5%! Για ποιο λόγο να δουλεύουμε εμείς; Για να έχουμε τα μηχανάκια της κινητής τηλεφωνίας, να εξαντλούμαστε σωματικά από το ωράριο και στο τέλος να μας δίνουν ψίχουλα του 2,5%; Και μάλιστα από όσο ακούω σε λίγο διάστημα θα ρίξουν το κέρδος μας στο 2%. Δεν πάει άλλο. Εργαζόμαστε από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα για να βγάλουμε 20 € καθαρό κέρδος την ημέρα. Αυτό είναι σκλαβιά. Καλύτερα να πάω στην ...Αφρική να δουλέψω. Θα κρατήσω λίγο ακόμα το περίπτερο και μέχρι τον Φεβρουάριο θα το κλείσω και θα φύγω από 'δω".
Λίγα μέτρα πιο κάτω από το περίπτερο του κυρ-Βασίλη έχουν κλείσει τρία ακόμη περίπτερα! Μια βόλτα στις γειτονιές της Ατιικής αποτυπώνει την τραγική πραγματικότητα: Το θάνατο των περιπτέρων!
Μια ακόμη...επιτυχία του Παπανδρέου!

3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;

Διαβάστε τα παρακάτω σημεία της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εργασίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία. Έχουν το θράσσος και μιλάνε αυτοί που εν ονόματι της ...οικονομικής εξυγίανσης έχουν ρίξει στο απόλυτο περιθώριο τα άτομα με αναπηρία. Ζητούν και από αυτούς να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ (εξαιρούνται μόνον οι κατάκοιτοι με 80% αναπηρία) !
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) , το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, υπογραμμίζει την σπουδαιότητα της διασφάλισης του δικαιώματος στην εργασία για τα άτομα με αναπηρία.

«Τα άτομα με αναπηρίες είναι πιθανόν να αντιμετωπίζουν περιορισμούς στη δραστηριότητα τους και στη συμμετοχή τους στην κοινωνικοοικονομική ζωή, όχι μόνο λόγω της φύσης της αναπηρίας τους, αλλά και λόγω των κοινωνικών προκαταλήψεων έναντι της αναπηρίας», υπογραμμίζει ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, κ. Μιχάλης Χάλαρης. 

«Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν λιγότερες ικανότητες και δεξιότητες από τα άτομα χωρίς αναπηρία, αλλά ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουν λιγότερες ή άνισες ευκαιρίες κυρίως στην εξεύρεση και διατήρηση μιας κατάλληλης απασχόλησης».

Στο πλαίσιο της προστασίας του δικαιώματος στην εργασία για τα άτομα με αναπηρία, ο νέος νόμος για την αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Ν. 3996/2011) προβλέπει ρητά οτι στις αρμοδιότητες των Επιθεωρητών Εργασίας, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 10 του ν. 3304/2005, και ο έλεγχος της τήρησης της αρχής της  ίσης μεταχείρισης έναντι των ατόμων με αναπηρία.
Την ίδια στιγμή, οι Επιθεωρητές Εργασίας σε πολλές περιπτώσεις παρέχουν συμβουλές προς τους εργοδότες και τους εργαζομένους σχετικά με τους όρους της ίσης μεταχείρισης και προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι εργοδότες λαμβάνουν όλα τα ενδεδειγμένα, κατά περίπτωση, μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η πρόσβαση και η παραμονή των ατόμων με αναπηρία στην εργασία, καθώς και η συμμετοχή τους στην επαγγελματική κατάρτιση.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και το γεγονός ότι στις δράσεις σχεδιασμού και υλοποίησης έργων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, λαμβάνονται υπόψη και οι ανάγκες των ατόμων με αναπηρία προκειμένου να διευκολύνονται εργοδότες και εργαζόμενοι στις συναλλαγές τους με το Σ.ΕΠ.Ε.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.Κ.Ε.Ε.Ε.), το οποίο είναι αρμόδιο να γνωμοδοτεί σε θέματα λειτουργίας και δράσης του Σ.ΕΠ.Ε. συμμετέχει μετά την πρόσθετη νομοθετική αλλαγή, και ένας εκπρόσωπος των ατόμων με αναπηρία που υποδεικνύεται από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

«Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ως ζωντανός οργανισμός που βρίσκεται καθημερινά στους χώρους εργασίας, δίνει προτεραιότητα στην διασφάλιση των δικαιωμάτων  των ευπαθών ομάδων. Όλες οι παραπάνω πρωτοβουλίες έχουν ως στόχο να διασφαλίσουν την ίση πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στον εργασιακό στίβο αλλά και την ισότιμη συμμετοχή τους στην λήψη αποφάσεων που αφορούν την λειτουργία και δράση του Σ.ΕΠ.Ε.», αναφέρει ο κ. Χάλαρης.


















1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS



επιμέλεια: Ζωή Ηλία
Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Είναι μια ημέρα αφιερωμένη στον αγώνα κατά του HIV, μιας επιδημίας που σόκαρε πριν  30 χρόνια με την εμφάνισή της τον κόσμο και που μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες προσπαθούν να σώσουν από αυτήν τους ασθενείς και παράλληλα να ενημερώσουν αυτούς που είναι φορείς της αγνοώντας το
  Το Αids (Acquired Immune Deficiency Syndrome) ή αλλιώς Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας είναι μία από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία  η οποία οφείλεται στον ιό HIV (Human Immunodeficiency Virus) ο οποίος προσβάλλει και καταστρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου, το οποίο μας προστατεύει από κάθε είδους ασθένεια. Το Aids αποτελεί το τελικό στάδιο μόλυνσης από τον HIV. Σύμφωνα με τους ερευνητές,  ο HIV μεταφέρθηκε πριν από πολλά χρόνια στον άνθρωπο από τον χιμπατζή, πιθανώς, μετά την έκθεση κυνηγών σε μολυσμένο αίμα.                                                                                                                    Μπορεί λοιπόν ο χιμπατζής να μην πεθαίνει από τον ιό ο οποίος βρίσκεται στο DNA του, ο άνθρωπος όμως προσβάλλεται από τον ιό ο οποίος καταλήγει στη νόσο του Aids.   Σύμφωνα με τις εγκυρότερες επιστημονικές θεωρίες, ο ιός άρχισε να διαδίδεται σε όλη την Αφρικανική ήπειρο την δεκαετία του ‘60  όπου  η λοίμωξη έλαβε  διαστάσεις  επιδημίας και μέσα στην δεκαετία του ’70 παρατηρήθηκαν τα πρώτα κρούσματα και σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο.
  Το πρώτο πλήρως εξακριβωμένο και υπό επιστημονικές μελέτες κρούσμα, εντοπίστηκε στις Η.Π.Α τον Δεκέμβριο του 1981, όπου η «παράξενη» αυτή ασθένεια εντοπίστηκε σε νεαρούς ομοφυλόφιλους στις ΗΠΑ. Αυτό το γεγονός οδήγησε στο λαθεμένο χαρακτηρισμό της ως νόσος των ομοφυλοφίλων. Τα επόμενα χρόνια θεωρήθηκε ότι η ασθένεια προσβάλλει συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, όπως ομοφυλόφιλους ή τοξικομανείς, σύντομα όμως, η εντύπωση αυτή αποδείχθηκε λανθασμένη. Σήμερα είναι γνωστό ότι η ασθένεια δεν κάνει διακρίσεις σε σχέση με το φύλο, την ηλικία ή την σεξουαλική προτίμηση.. Η σεξουαλική επαφή αποτελεί τον κύριο τρόπο μετάδοσης του HIV.                                                        
    Ο HIV προσβάλλει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος οδηγώντας σε σταδιακή κατάρρευση της άμυνας του οργανισμού απέναντι στις ασθένειες. Το AIDS αναφέρεται στα πιο προχωρημένα στάδια του συνδρόμου και χαρακτηρίζεται από 20 ευκαιριακές λοιμώξεις και καρκίνους.
  Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εμβόλιο για την πρόληψη της ασθένειας. Γι αυτό εναπόκεινται σε εμάς να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας, θέτοντας σε εφαρμογή τους βασικούς κανόνες σεξουαλικής υγείας. Σημαντική συμβολή στην αντιμετώπιση των μολύνσεων από το AIDS, αλλά και πολλών άλλων ασθενειών που μεταδίδονται με τη σεξουαλική επαφή αποτελεί το προφυλακτικό.
   Το AIDS είναι μία από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία. Γύρω στα 25.000.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 33.000.000 είναι φορείς του ιού. Παρά την παγκόσμια προσπάθεια ελέγχου, η επιδημία HIV/AIDS συνεχίζει να παραμένει ανεξέλεγκτη στις περισσότερες χώρες του κόσμου, ιδιαίτερα της Υποσαχάρειας Αφρικής.
  Από το 2002 και μετά, η πορεία της HIV λοίμωξης στη χώρα μας, παρουσιάζει ανοδική πορεία  Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο κίνδυνος στη χώρα μας μοιάζει αμελητέος, χωρίς να υπάρχει εφησυχασμός, αφού η λοίμωξη παρουσιάζει αυξητική πορεία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σύστημα υποχρεωτικής δήλωσης HIV/AIDS μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2011, έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, 11.340 περιστατικά HIV λοίμωξης. Από τα άτομα αυτά, οι 3.235 είναι διαγνωσμένοι με τον ιό του Aids, 2.152 έχουν πεθάνει ενώ 5.500 είναι ασθενείς υπό θεραπεία.
    Ειδικότερα, την χρονική περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2011 δηλώθηκαν στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ 803 περιπτώσεις HIV λοίμωξης. Οι 686 αφορούσαν άνδρες και οι 117 γυναίκες. Σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, δηλώθηκαν 276 περισσότερα νέα κρούσματα (αύξηση κατά 53%). Αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο τα ποσοστά είναι τραγικά αυξημένα ειδικότερα. ανέρχονται σε  34 εκατομμύρια οι φορείς εκ των οποίων τα  3,5 εκατομμύρια  είναι παιδιά, όπως υποστηρίζει η Γιούνισεφ
  Στο πρώτο δεκάμηνο του 2011 εκτός από την αύξηση των κρουσμάτων του ιού  παρατηρήθηκε παράλληλα και μια πολύ σημαντική αλλαγή στα χαρακτηριστικά της επιδημίας του HIV στην Ελλάδα. Την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2011 δηλώθηκαν 190 νέα κρούσματα σε ΧΕΝ (χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών) κυρίως από Αττική. Η αύξηση συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα άγγιξε το 1260% καθώς, η λοίμωξη στον πληθυσμό των ΧΕΝ κινούνταν στο παρελθόν σε χαμηλά επίπεδα.
   Αυτό οφείλεται ως προς ένα ποσοστό στις συνθήκες που επικρατούν  στην σημερινή εποχή δηλαδή, της οικονομικής κρίσης αλλά και της εξάρτησης από τις χημικές ουσίες πολλοί χρήστες  ωθούνται  σε κινήσεις απελπισίας. Δε διστάζουν να κολλήσουν τον ιό του AIDS προκειμένου να εισπράξουν το επίδομα των οροθετικών. Ακούγεται σαν ψέμα αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό.
   Όπως επιβεβαίωσε στο Νewsit o παθολόγος - λοιμωξιολόγος και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, Μάριος Λαζανάς "υπάρχει μεγάλη αύξηση του ποσοστού των νέων μολύνσεων του ιού του AIDS στους τοξικομανείς. Οι λόγοι είναι η επαναχρησιμοποίηση των συρίγγων και η μόλυνση μέσω της σεξουαλικής επαφής. Όμως έχουμε παρατηρήσει ότι κάποιοι λόγω της οικονομικής ανέχειας που υπάρχει τον τελευταίο καιρό κολλάνε τον ιό για να πάρουν το επίδομα που χορηγείται στους οροθετικούς το οποίο είναι στα 700 ευρώ το μήνα".
Όσο για τις ενέργειες που γίνονται για να προφυλαχθούν από το AIDS οι ναρκομανείς ο κύριος Λαζανάς  αναφέρει ότι "η συντόμευση του χρόνου αναμονής για τη λήψη μεθαδόνης  είναι πολύ σημαντική, διότι όταν  ένας ναρκομανής μπει  στο υποκατάστατο, δεν είναι στην διαδικασία επαναχρησιμοποίησης των συρίγγων. Μια ακόμη ενέργεια είναι η χρησιμοποίηση ατομικών συρίγγων γι΄αυτό και το κράτος σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ δίνει ελεύθερα σύριγγες και βέβαια η πιο σημαντική ενέργεια είναι η χρήση προφυλακτικών κατά τη σεξουαλική επαφή. Σημαντικό ρόλο παίζει και η ενημέρωση’’ είπε τέλος ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, Μάριος Λαζανάς



 

 

 

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ!

Λ. Παπαδήμος: Αναγκαίο μέτρο το τέλος ακινήτων

(Θού Κύριε!)
Πίσω από τις δηλώσεις του ευφυούς Παπαδήμου κρύβονται τα...ψιλά γράμματα. Αυτά που θέλει να πει αλλά δεν τα λέει ευθέως και αυτά που υπονοεί για το τι μας περιμένει στο μέλλον.
Αναγκαίο (!) χαρακτήρισε το μέτρο του έκτακτου φόρου ακινήτων, για την δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή. (Δηλαδή εάν για την δημοσιονομική  εξυγίανση της χώρας, σε κάποια επόμενη δόση, χρειαστεί να μας κόψουν τους...όρχεις, ο κ. Παπαδήμος θα θεωρήσει και αυτό το μέτρο αναγκαίο;)
Πρόσθεσε ότι έγιναν λάθη από τους δήμους, ενώ τόνισε ότι δεν θεωρεί σωστό να κόβεται το ρεύμα σε συμπολίτες που αντικειμενικά δεν μπορούν να το πληρώσουν. (Ενώ σε όσους δυσκολεύονται ή αρνούνται ν α πληρώσουν το αντισυνταγματικό χαράτσι, προφανώς συμφωνεί να τούς κόβεται το ρεύμα! Αυτός είναι Πρωθυπουργός!!!)

Σημείωσε ότι στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών υπάρχουν ρυθμίσεις που θα εξαιρούνται πραγματικά όσοι αδυνατούν να πληρώσουν (πολύτεκνοι με χαμηλό εισόδημα, άτομα με αναπηρία, προστάτες ατόμων με βαριά αναπηρία και μακροχρόνια άνεργοι), (και συμπονετικός ο Πρωθυπουργός!) χωρίς όμως να καταστρατηγηθεί το μέτρο (Αυτό έλειπε τώρα! Είπαμε, την πόμενη φορά μπορεί εν ονόματι της σωτηρίας της χώρας να χρειαστεί να μας κόψουν και τους...όρχεις). 

Η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών θα δοθεί στη δημοσιότητα σήμερα. Είπε ότι στην εγκύκλιο θα προβλέπεται διαδικασία για διόρθωση λαθών και από την επόμενη χρονιά θα διευκολυνθεί η καταβολή του τέλους με περισσότερες δόσεις (είδες διαφορά Παπαδήμου από τον Παπανδρέου; Θα διορθώσει και αδικίες ο Παπαδήμος, θα μας κάνει και περισσότερες δόσεις. Περάστε κόσμε, περάστε, εδώ ο καλός Πρωθυπουργός!) .

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση πήρε το συγκεκριμένο μέτρο εξ' αιτίας της αδυναμίας συλλογής δημοσίων εσόδων (Το είπαμε και παραπάνω. Άλλωστε ο Παπαδήμος μας προετοιμάζει σιγά-σιγά για το επόμενο ... κλύσμα του ελληνικού λαού)! 


ΣΤΑ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΛΟΓΩ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Στο δημοτικό συμβούλιο Παπάγου-Χολαργού (της 1ης Δεκεμβρίου), συζητήθηκε και οριστικοποιήθηκε το χρέος που άφησε  η προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου Χολαργού στον νέο ενσωματωμένο Δήμο Παπάγου-Χολαργού.
Το συνολικό χρέος λοιπόν που επί Διοικήσεως Νικολάου δόθηκε ως...προίκα στον Καλλικρατικό Δήμο Παπάγου-Χολαργού, υπολογίζεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ (10.000.000 €)!
Ένα σημαντικό  χρέος το οποίο υπολογίστηκε ως εξής: 7.77500 € σε δάνεια, 3.555.000 € υποχρεώσεις προς τρίτους=11.330.000 €.
Από το χρέος αυτό αφαιρέθηκαν 825.000 € το χρηματικό υπόλοιπο που βρήκαν οι ορκωτοί λογιστές στα ταμεία του Δήμου καθώς και 543.000 € όσες είναι οι απαιτήσεις του Δήμου από τρίτους.  Δηλαδή 825.000 + 543.000 =1.368.000 €
Συνεπώς το χρέος του τότε Δημάρχου Νικολάου είναι 11.330.000 - 1.368.000 = 9.962.000 €.
Δέκα εκατομμύρια σε σημερινή αξία χρήματος, ποσό το οποίο καλείται να αποπληρώσει ο νέος Δήμος προκειμένου να είναι υγιής οικονομικά και να μπορέσει να ανταπεξέλθει στους εξαιρετικά δύσκολους καιρούς.


ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ... ΠΑΘΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

...ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΜΟΧΛΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!
Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΠΟΚΤΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ...ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ!

Οι πρόσθετοι φόροι που εισπράττονται μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, όπως τα Δημοτικά Τέλη, ο Δημοτικός Φόρος και ο ΤΑΠ στηρίζονται σε συγκεκριμένους νόμους, οι οποίοι μνημονεύονται στα αποκόμματα των λογαριασμών. Έτσι, ο Δημοτικός φόρος αφορά στον Ν.1080/80 τα Δημοτικά Τέλη στο Ν25/70 και ο ΤΑΠ στο Ν.2130/93 .
Όπως διαπιστώσαμε, στο άρθρο 25 του Ν.2130/93 αναφέρεται: Η πόλις των Καλαβρύτων μετωνομάζεται σε "μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων". 
Γιατί άραγε; Γιατί έχει οδοντωτό σιδηρόδρομο; Όχι βέβαια. Στα Καλάβρυτα συντελέσθηκε ένα από τα μεγάλα εγκλήματα της γερμανικής θηριωδίας σε βάρος των Ελλήνων και γι΄αυτό τον λόγο ο συγκεκριμένος  τόπος σφαγής  των συμπατριωτών μας μετωνομάσθηκε σε "μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων".
Και ενώ ακόμη και στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ενυπάρχουν ως σημείο αναφοράς τα πάθη των Ελλήνων και θα έδει μέσω ενός Οργανισμού που παρέχει κοινωφελείς υπηρεσίες να υπηρετείται ο κοινωφελής ρόλος της ΔΕΗ, η Πολιτεία την χρησιμοποιεί ως μοχλό εκβιασμού και σαδισμού των Ελλήνων πολιτών. Η Πολιτεία προσλαμβάνει χαρακτηριστικά ναζιστικής αναλγησίας.

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΔΙΚΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ



Η δίκη Νικολάου αναβλήθηκε για τις 20 Ιανουραίου 2012 λόγω απουσίας του δικηγόρου του Β. Καπερνάρου ο οποίος  βρίσκεται στην επαρχία. 
Επειδή υπάρχει ο κίνδυνος παραγραφής του αδικήματος, δόθηκε αναβολή με πολύκοντινή ημερομηνία στη νέα δίκη. 
Έτσι στις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

πηγή: dailynews24.gr
Να διορθωθεί άμεσα ο χάρτης των χωρών της Ευρωζώνης, από τον οποίο είχε παραλειφθεί το Καστελόριζο, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Όλι Ρεν έπειτα από σχετική επιστολή της Ελληνίδας Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ε.Ε..
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά από χθεσινή επιστολή της κ. Δαμανάκη προς την Γενική Διεύθυνση «Οικονομικές και Χρηματοδοτικές Υποθέσεις» (ECFIN) της Ε.Ε., με την οποία ζητούσε την αποκατάσταση του χάρτη που είχε εκδοθεί από τη συγκεκριμένη Υπηρεσία, παραλείποντας το Καστελόριζο, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Χρηματοδοτικές Υποθέσεις έδωσε οδηγίες ώστε η παράληψη αυτή να διορθωθεί άμεσα.
Υπενθυμίζεται ότι ερώτηση για το θέμα κατέθεσαν στη Βουλή ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης και οι βουλευτές Θ. Λεβέντης, Ν. Τσούκαλης και Γρ. Ψαριανός, ενώ σχετική επιστολή απέστειλε σήμερα το πρωί στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Νικόλαος Σαλαβράκος.
Σημειώνοντας ότι το ακριτικό νησί αποτελεί και όριο της Ευρώπης προς Ανατολάς, ο Ελληνας ευρωβουλευτής επισημαίνει στον πρόεδρο της Κομισιόν, ότι «επειδή το Καστελόριζο τους τελευταίους μήνες έχει γίνει αντικείμενο αρπακτικής διαθέσεως της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδος, τέτοιου είδους παραλείψεις είναι ύποπτες και καταδικαστέες».
Γι αυτό, τον καλεί να προβεί «άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες για να αποσυρθεί από την κυκλοφορία ο νοθευμένος χάρτης της Ευρωζώνης και να αντικατασταθεί με χάρτη που θα αποκαθιστά την αλήθεια και θα αποτυπώνει το Καστελόριζο ως μέρος της ελληνικής επικράτειας».

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Εκλογές 20 Μαΐου με υπογραφή ... Παπαδήμου!

πηγή: piazzadelpopolo.blogspot.com
Με μία απόφαση, ο Λουκάς Παπαδήμος, ουσιαστικά παρατείνει το χρόνο παραμονής του στην πρωθυπουργία και δείχνει με έμμεσο τρόπο την πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών!

Σύμφωνα με το έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας, o Λουκάς Παπαδήμος, ορίζει στον Γεώργιο Γλυνό, πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθήκοντα συμβούλου του, έως τις 15.5.2012, με το ημερολόγιο να δείχνει την αμέσως επόμενη Κυριακή, 20 Μαΐου του 2012 και αυτή να φαντάζει ως η πιθανότερη πλέον ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών!
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο «αναθέτουμε στον Γεώργιο Γλυνό του Βασιλείου, οικονομολόγο, πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθήκοντα συμβούλου του Πρωθυπουργού επί ευρωπαϊκών θεμάτων που άπτονται του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, από τις 16.11.11 έως 15.05.12».
Μάλιστα αν ληφθεί υπόψη πως η θητεία ενός συμβούλου πρωθυπουργού είθισται να τελειώνει, μόλις ολοκληρωθεί και η θητεία του πρωθυπουργού, αντιλαμβάνεται κάποιος πως ο Λουκάς Παπαδήμος, έχει αποφασίσει να παρατείνει την πρωθυπουργία του τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη, βάζοντας νέους πονοκεφάλους στο κεφάλι του Αντώνη Σαμαρά!

Άγνωστοι έκλεψαν πέντε τόνους πετρελαίου από σχολείο στο Λασίθι της Κρήτης


επιμελείται η Ζωή Ηλία
Δύσκολος αναμένεται  να είναι ο χειμώνας για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στο γυμνάσιο του χωριού Τζερμιάδο του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, καθώς άγνωστοι πριν από λίγες ημέρες άδειασαν τη δεξαμενή πετρελαίου. Η δεξαμενή περιείχε 5 τόνους πετρελαίου, που είχε αγοράσει από κοινού η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου για να αντιμετωπίσει τη βαρυχειμωνιά που επικρατεί στο ορεινό αυτό χωριό.
    Σημαντικό είναι να αναφέρουμε, ότι το  σχολείο βρίσκεται σε απομονωμένο σημείο του χωριού, στην κορυφή ενός λόφου και ο φωτισμός στη περιοχή είναι ελλιπής, ενώ δεν υπάρχει κάποιος φύλακας για τις ημέρες που παραμένει κλειστό το σχολείο.
    Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, στο χώρο όπου βρίσκονται οι δεξαμενές του πετρελαίου υπάρχουν σημάδια διάρρηξης. Οι δράστες φαίνεται πως πέρασαν στο εσωτερικό το χώρου όπου βρίσκονται οι δεξαμενές πετρελαίου, αφού έσπασαν το λουκέτο που υπήρχε.
     Οι αστυνομικοί του Λασιθίου, που διερευνούν την υπόθεση, προβληματίζονται ως προς την ποσότητα που εκλάπη, καθώς όπως λένε για να εξαφανιστούν τόσοι τόνοι πετρελαίου θα πρέπει να υπήρχαν βυτιοφόρα οχήματα τα οποία θα πρέπει να παρέμειναν αρκετή ώρα στο σημείο.

Διέγραψαν απο το χάρτη το Καστελόριζο!

Η ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΑΓΟΙ: ΜΠΕΝΑΚΗ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...

ΠΗΓΉ:pinakio.blogspot.com
Το διαβάσαμε και φρίξαμε…τα ελληνικά σύνορα σε αμφισβήτηση και το Υπουργείο Εξωτερικών κοιμάται ύπνο βαθύ. Την είδηση την είδαμε στο hbnews.gr και ζητήσαμε να μας παραχωρήσουν το άρθρο για να διαβάσουν οι αναγνώστες του Πινακίου.
Το ανατολικότερο άκρο της Ευρώπης, που είναι το Καστελόριζο, δεν χαρτογραφήθηκε στα νέα ευρωπαϊκά σύνορα!
Όπως αναφέρεται στο εν λόγω αποκαλυπτικό-ρεπορτάζ ολόκληρη Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε χάρτη με τις χώρες - μέλη της ευρωζώνης, περιλαμβάνοντας ακόμη και τις αποικίες ορισμένων κρατών (βλ. Γαλλία, Ολλανδία κ.λπ.) χωρίς ωστόσο να συμπεριλάβει στην ελληνική επικράτεια το νησί Καστελόριζο (Δήμος Μεγίστης) -την ακριτική αυτή παρωνυχίδα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης!
Διαβάστε περισσότερα: http://www.hbnews.gr/permalink/121808.html

Υ.Γ: Η φωτογραφία είναι από το http://www.hbnews.gr

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΒΑΖΑΑR ΣΤΟ 1ο-6ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ


Οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων  του 1ου  &  6ου  Δημοτικών Σχολείων Χολαργού
και του 1ου Νηπιαγωγείου Χολαργού
διοργανώνουν 

Χριστουγεννιάτικο Bazaar

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί
στο προαύλιο του Σχολείου μας
το Σάββατο  10 Δεκεμβρίου στις 11:00 το πρωί.
Θα υπάρχουν:
Χειροτεχνίες, παιχνίδι και εκπλήξεις…
καθώς και κεράσματα  για όλους.

                Η παρουσία σας θα μας δώσει  μεγάλη χαρά.

ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ... ΑΠΟΤΑΣΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟ ΕΥΕΛΠΙ!

Μόνη ελπίδα το αδέκαστο των Δικαστών

Τιμωρημένος σε αυστηρή 40ήμερη φυλάκιση-απομόνωση βρίσκεται ο αριστούχος εύελπις Χ.Φ. και βγαίνει από την φυλακή μόνο για να παρακολουθήσει τα μαθήματα της Σχολής του. Του  έχει ήδη αφαιρεθεί ο βαθμός του αρχηγού του Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, ενώ χθες προσήλθε να καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή που διενεργεί την ΕΔΕ από την οποία ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσει  με τον δικηγόρο του την απολογία του. 
Ο νεαρός εύελπις αποτελεί θύμα κατασκευασμένης κατηγορίας, αποτέλεσμα μεθοδευμένου σχεδίου που αποσκοπεί στην αποβολή του από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Μπεγλίτης  είχε ...σταμπάρει τον Χ.Φ. από τη στιγμή που  τελευταίος ως αρχηγός της ΣΣΕ πήρε την ομάδα του και έψαλλαν τον ύμνο της "Μακεδονίτισσας", στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ακριβώς μόλις ματαιώθηκε η παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Μπεγλίτης μετά το ρεζιλίκι που υπέστη ολόκληρη η πολιτική ηγεσία εκείνη την ημέρα, έψαχνε να βρει ένα εξιλαστήριο θύμα και ο Χ.Φ. τού... προσφέρθηκε στο πιάτο, από τη στιγμή που ο αριστούχος φοιτητής έψαλλε το "Μακεδονία ξακουστή", μαζί με τους ευέλπιδες της Σχολής, μπροστά στο λαό της Θεσσαλονίκης.
Το περιστατικό έγινε ευρέως γνωστό από τα Μ.Μ.Ε. και ο Μπεγλίτης οργισθείς περισσότερο, ζήτησε από τον τότε Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο, την παραδειγματική τιμωρία  τού Χ.Φ.   Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντιστράτηγος αρνήθηκε να τιμωρήσει τον εύελπι, γεγονός που πολλαπλασίασε το μένος Μπεγλίτη. 

Έτσι, ο πρώην Υπουργός Εθνικής Αμύνης όταν ξήλωσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων πρώτο-πρώτο "αποκεφάλισε" τον Αρχηγό του ΓΕΣ τοποθετώντας στην θέση του έναν δικό του άνθρωπο, τον έως πρότινος Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού, Κωνσταντίνο Ζιαζιά (φωτό).  
Τα σενάρια για "στρατιωτικό πραξικόπημα" άρχισαν να εξυφαίνονται με την επίσκεψη Παπανδρέου στις Κάννες, ο οποίος χρησιμοποίησε αυτό το ...επιχείρημα για να δικαιολογήσει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος. 

Και φτάσαμε στο στημένο δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής" το οποίο με κατασκευασμένη κατηγορία... έστησε στο απόσπασμα τον αριστούχο εύελπι Χ.Φ. παρουσιάζοντάς τον ως υποψήφιο πραξικοπηματία που παρασέρνει τη ΣΣΕ!!!
Ήρθε και η απαράδεκτη ανακοίνωση του νέου Υπουργού Εθνικής Αμύνης (φίλου του Μπεγλίτη), για να δώσει την χαριστική βολή στον εύελπι και να τον παραδώσει στα ανακριτικά διοικητικά όργανα της Σχολής του, έτοιμο για ...καρατόμηση.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, βράζουν από οργή και αγανάκτηση οι φοιτητές της ΣΣΕ  με συγκεκριμένα δημοσιογραφικά συγκροτήματα, που παρουσιάζουν τη Σχολή τους ως "άντρο χουντικών"! Θα ήθελαν να καταγγείλουν όλους όσους τούς διασύρουν αλλά  το γεγονός ότι  δεσμεύονται από το στρατιωτικό κώδικα, δεν τους επιτρέπει να μιλήσουν δημόσια. Έτσι, η ΣΣΕ και πολύ περισσότερο ο αδίκως κατηγορηθείς εύελπις Χ.Φ. παραμένουν ανυπεράσπιστοι και έρμαια του κάθε Μπεγλίτη ή εγκάθετου συντάκτη. Τα δε σαρκοβόρα -συγκεκριμένα- δημοσιογραφικά τραστ, στην προσπάθειά τους να συνθλίψουν τον εύελπι και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις επηρεασμού των Δικαστών, μέχρι και τον πατέρα του Χ.Φ. (επίσης αξιωματικό) βάφτισαν χουντικό!  

Εάν τελικά η ΕΔΕ της Σχολής Ευελπίδων αποφανθεί να καθίσει ως κατηγορούμενο στο σκαμνί του Πειθαρχικού Συμβουλίου τον εύελπι Χ.Φ.,  ο Μπεγλίτης θα τρίβει τα χέρια του. Προφανώς και πιστεύει ότι οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, ευνοούν την...καρατόμηση του νεαρού εύελπι: νέος Διοικητής του ΓΕΣ είναι ο δικός του άνθρωπος, Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, ενώ Διοικητής της Σχολής Ευελπίδων, είναι ο Ταξίαρχος Γεώργιος Αρβανίτης (φωτό), άνθρωπος του Ζιαζιά, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες.
Η τελική ετυμηγορία για την αποβολή ή όχι του εύελπι από τις Ένοπλες Δυνάμεις, ανήκει στο 5μελές Πειθαρχικό Συμβούλιο. Πέντε στρατιωτικοί δικαστές θα κληθούν να επιδείξουν ευθυκρισία και πνεύμα αδέκαστο, τέτοιο που να ικανοποιεί και το κοινόν περί δικαίου αίσθημα. Ελπίζουμε πως θα πράξουν αυτό που επιβάλλει το καθήκον τους και θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.