Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ-ΘΕΛΩ, ΣΤΗΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ-ΝΤΟΛΜΑ"

ΠΑΣΟΚ-"Νέα Δημοκρατία" και "Δημοκρατική Αριστερά" επιδιώκουν να αποφύγουν τις νέες εκλογές όπως ο διάολος το λιβάνι! Ειδικά τα δύο κατεδαφισθέντα κόμματα ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. θα εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα, προκειμένου να σχηματίσουν κυβέρνηση μέσα από τις συναντήσεις τους με τον Πρόεδρο Δημοκρατίας. Μια κυβέρνηση γιαλαντζί-ντολμά η οποία θα εμφανιστεί προς τα έξω ως λύση σωτηρίας και μη ακυβερνησίας για τον τόπο, αλλά ουσιαστικά και για μια ακόμη φορά, θα εξασφαλίζει τα στενά κομματικά συμφέροντα των δύο υπευθύνων για την διάλυση της Ελλάδος, κομμάτων και βεβαίως τα συμφέροντα των δανειστών.
Στην πραγματικότητα δηλαδή, η δημιουργία μιας τέτοιας κυβέρνησης θα αποτελεί:
α) νόθευση της λαϊκής εντολής που δόθηκε μέσα από το αποτέλεσμα των εκλογών, β) θα διατηρήσει στον κυβερνητικό θώκο τους δωσίλογους ηγέτες ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. δηλαδή Βενιζέλο και Σαμαρά αντιστοίχως και γ) θα συνεχίσει να εφαρμόζει το θανατηφόρο για τον λαό Μνημόνιο.

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 

1. "Είναι πολλά τα λεφτά Αντώνη"! Τον πιέζουν βουλευτές-μεγάλα ονόματα της Αττικής : 
Ο Σαμαράς που ήθελε να διεξαχθούν οι εκλογές της 6ης Μαϊου, μετά το στραπάτσο που έφαγε, ούτε καν θέλει να ακούει για νέες εκλογές. Διότι γνωρίζει ότι εάν στηθούν εκ νέου κάλπες στις 17 Ιουνίου, η Ν.Δ. θα'ρθει δεύτερο κόμμα. Κάτι που σημαίνει ότι το μπόνους των 50 βουλευτών θα το κερδίσει το πρώτο κόμμα, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι 50 βουλευτές της Ν..Δ. που έχουν εκλεγεί σχεδόν όλοι στις περιφέρειες της Αττικής, με τον χαριστικό νόμο Παυλόπουλου, πιέζουν ασφυκτικά τον Σαμαρά να βρει πάση θυσία λύση στην δημιουργία συγκυβέρνησης. Μάλιστα  είναι τόσο ασφυκτικό το pressing ώστε μεταξύ αστείου και σοβαρού λέγεται ότι τον έχουν...κλειδωμένο στη Συγγρού και δεν τον αφήνουν να βγει εάν δεν τους υποσχεθεί ότι θα γυρίσει τον κόσμο ανάποδα για να βρει λύση και να σχηματιστεί κυβέρνηση. "Εμείς αγωνιστήκαμε για την παράταξη. Στηρίξαμε τις εγκληματικές επιλογές σου, σταθήκαμε κοντά σου ακόμη και τώρα που έχεις διαλύσει την παράταξη και συ θα πας σε εκλογές για να μας στείλεις και μας σπίτι μας; Θα κάνεις κυβέρνηση ο κόσμος να χαλάσει", λέγεται ότι του υπενθυμίζουν σχεδόν απειλητικά, κάποιοι από τους 50 μπόνους-βουλευτές της Αττικής.

2. Τρέμει το φυλλοκάρδι του Βενιζέλου τις νέες εκλογές:
Ο Βενιζέλος το είχε καημό να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και τώρα που το παρέλαβε από τον άχρηστο Παπανδρέου, διαλύθηκε στα χέρια του ως πυροτέχνημα . Οι νέες δημοσκοπήσεις βγάζουν το ΠΑΣΟΚ τέταρτο και πέμπτο κόμμα. Οπότε ο Βενιζέλος θα εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο, εάν πάμε συντόμως στις κάλπες, άσε που φοβάται ότι εάν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεργαστεί με τον Καμμένο θα τον στείλουν στο ειδικό δικαστήριο για εσχάτη προδοσία. Άρα η λύση της δημιουργίας κυβέρνησης (Οικουμενικής ή ειδικού σκοπού, όπως την βαφτίζουν) είναι μονόδρομος για τον Βενιζέλο.

3. Ο Κουβέλης  εξέφρασε πρώτος την επιθυμία του για δημιουργία Οικουμενικής κυβέρνησης:
Ο Φώτης Κουβέλης δεν θέλει να πάμε σε νέες εκλογές, δεδομένου ότι και το δικό του κόμμα θα υποστεί φθορές και μεγάλο μέρος της δύναμής του θα απορροφηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτησε και επιμένει στη σύσταση Οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή όμως και του ΣΥΡΙΖΑ. Τη συμμετοχή του Τσίπρα σε αυτό το σχήμα γιαλαντζί-ντολμά, την επιδιώκουν ιδιαίτερα οι Βενιζέλος-Σαμαράς προκειμένου να απενοχοποιήσουν και να δώσουν συγχωροχάρτι στα δικά τους πολιτικά εγκλήματα.
4. Η τήρηση του Μνημονίου:
Οι Σαμαράς-Βενιζέλος έχουν βάλει τις υπογραφές τους στους δανειστές για τη συνέχιση του Μνημονίου. Εκτός λοιπόν από τις εγχώριες πιέσεις δέχονται ισχυρότερες πιέσεις από την Μέρκελ και τα άλλα ...καλά παιδιά της Ευρώπης "να κόψουν τον λαιμό τους" και να φτιάξουν Κυβέρνηση Οικουμενική.
Για όλους τους παραπάνω λόγους και ενδεχομένως πολλούς άλλους, η κυβέρνηση γιαλαντζί-ντολμά και σε βάρος του λαού, θα σχηματιστεί!

Ο δε Τσίπρας που μάλλον δεν θα συμμετάσχει σε αυτή την ανίερη συμμαχία,  θα κατακρίνεται από 'δω και στο εξής για αντεθνική στάση!!!

Η Προβολή του ντοκιμαντέρ “Catastroika” στον Χολαργό. Σημαντική πρωτοβουλία από το "Δίκτυο Πολιτών Χολαργού-Παπάγου"


ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ  Χολαργού- Παπάγου

Προβολή ντοκιμαντέρ “Catastroika”
(2012)
Σας καλούμε την Τρίτη 15 Μαίου 2012 στις 8:30 μμ,
στο ανοιχτό αμφιθέατρο του Δημαρχείου στο Χολαργό,
να δούμε και να σχολιάσουμε το νέο ντοκιμαντέρ
του Άρη Χατζηστεφάνου & της Κατερίνας Κητίδη
  


(Διάρκεια :   1:27:23 ).

*******************************************************************************************************************************************
Πληροφορίες για το ντοκιμαντέρ ...

Ήταν αρχές του 1989 όταν ο Γάλλος ακαδημαϊκός Ζακ Ρουπνίκ κάθισε μπροστά στον υπολογιστή του προκειμένου να ετοιμάσει μια έκθεση για την πορεία των τελευταίων οικονομικών μεταρρυθμίσεων στη Σοβιετική Ένωση του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Και ο όρος που σκαρφίστηκε για να περιγράψει τον επιθανάτιο ρόγχο μιας αυτοκρατορίας άκουγε τότε στο όνομα Καταστρόικα. Στα χρόνια του προέδρου Γιέλτσιν, όταν η Ρωσία πραγματοποιούσε ίσως το μεγαλύτερο και πιο αποτυχημένο πείραμα ιδιωτικοποιήσεων στην ιστορία της ανθρωπότητας, δημοσιογράφοι του Γκάρντιαν έδωσαν άλλο νόημα στον όρο του Ρουπνίκ. Η καταστρόικα έγινε συνώνυμο της ολοκληρωτικής διάλυσης μιας χώρας από τις δυνάμεις της αγοράς, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της ραγδαίας επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της. Μονάδα μέτρησης της Καταστρόικα ήταν πλέον η ανεργία, η κοινωνική εξαθλίωση, η μείωση του προσδόκιμου ζωής αλλά και η δημιουργία μιας νέας κάστας ολιγαρχών που αναλαμβάνει την εξουσία της χώρας. Λίγα χρόνια αργότερα η αντίστοιχη επιχείρηση μαζικών ιδιωτικοποιήσεων στην ενοποιημένη Γερμανία, που σήμερα παρουσιάζεται ως πρότυπο για την Ελλάδα, δημιούργησε εκατομμύρια ανέργους και ορισμένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς στην ευρωπαϊκή ιστορία.

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΜΑΣ! ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ!


ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠ'ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΓΙΑ ΞΥΛΟ ΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ!!! 


ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!!!
Σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην Κωνσταντινούπολη.

Συμπλοκές οπαδών με ένα τραυματία στην Κωνσταντινούπολη
πηγή: newsbomb.gr
Οπαδοί των δύο ελληνικών ομάδων συνεπλάκησαν κοντά στην Αγία Σοφία, αρχικά με μπουκάλια και στην συνέχεια ήρθαν στα χέρια. Το περιστατικό έλαβε χώρα  μπροστά σε αρκετούς ξένους τουρίστες, που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο της Αγίας Σοφίαςπροκειμένου να επισκεφθούν το Ναό.
Ένας οπαδός του Ολυμπιακού τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Η Αστυνομία επενέβη και τα πνεύματα ηρέμησαν. Οι Αστυνομικες Αρχές της Τουρκίαςδεν προχώρησαν σε συλλήψεις.
Μετά το θλιβερό αυτό συμβάν, με απόφαση της τουρκικής αστυνομίας δεν επετράπη η έξοδος σε φιλάθλους του Ολυμπιακού, που βρίσκονταν ήδη εντός του ιερού ναού της Αγίας Σοφίας.
Η τουρκική αστυνομία πήρε αυτή την πρωτοβουλία, προκειμένου να αποφευχθεί μία συνάντηση ανάμεσα στους φιλάθλους των δύο ομάδων, την ώρα που στον περιβάλλοντα χώρο της Αγίας Σοφίας βρίσκονταν πολυάριθμοι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού.

ΑΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ


Στην πρόταση της δημοτικής διοίκησης Παπάγου-Χολαργού για αύξηση των τροφείων στους Παιδικούς σταθμούς, εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης, διαρκώς επιδεινούμενης, παρεμβαίνει ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κεχρής με το παρακάτω άρθρο του με το οποίο ζητεί την μείωση των τροφείων.

ΑΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ  
Βιώνουμε την χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων 60 χρόνων. Οι περισσότερες οικογένειες βρίσκονται στο χείλος της πλήρους οικονομικής κατάρρευσης. Είναι αναγκαίο η Δημοτική Αρχή να αναθεωρήσει την πολιτική της για τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς.
           
            Πέρσι, υπήρξε μια δραματική αύξηση των τροφείων. Το 2010 μια οικογένεια στο Χολαργό με εισόδημα:
·         7.000 €, πλήρωνε τον μήνα 15 €, τώρα πληρώνει 30 € (αύξηση 100%),
·         16.000 €, πλήρωνε τον μήνα 35 €, τώρα πληρώνει 60 € (αύξηση 71%),
·         20.500 €, πλήρωνε τον μήνα 55 €, τώρα πληρώνει 90 € (αύξηση 63%),
·         36.000 €, πλήρωνε τον μήνα 100 €, τώρα πληρώνει 140 € (αύξηση 40%),
·         55.000 €, πλήρωνε τον μήνα 100 €, τώρα πληρώνει 180 € (αύξηση 80%),
            Οι τιμές αυτές αφορούν μόνο τους δημότες, γιατί για τους κατοίκους υπήρξε μια περαιτέρω αύξηση της τάξης του 20-30%. Παρόμοιες αυξήσεις αφορούσαν και ειδικές κατηγορίες οικογενειών, όπως τους πολύτεκνους όπου το 2010 είχαν 100% απαλλαγή των τροφείων, ενώ τώρα πληρώνουν σημαντικά ποσά αναλόγως εισοδήματος.
           
            Πέρσι αντιπαρατέθηκα σφόδρα με την Διοίκηση Ξύδη αντιτιθέμενος για αυτή την πολιτική  των αυξήσεων. Ισχυρίστηκα ότι θα μπορούσαμε να αποφύγουμε αυτές τις αυξήσεις εξοικονομώντας χρήματα από τον περιορισμό συγκεκριμένων σπαταλών και περιττών εξόδων. Αναφέρθηκα για παράδειγμα στους Ειδικούς Σύμβουλους του Δημάρχου (120.000€ ετησίως), σε διπλούς εορτασμούς και παρελάσεις, σε κάποια τεχνικά έργα κλπ. Η Διοίκηση επικαλέσθηκε με την σειρά της την μειωμένη κρατική επιχορήγηση και το χρέος του Δήμου και επέβαλε τελικά αυτές τις αυξήσεις.

            Τα δεδομένα φέτος έχουν αλλάξει. Πέρα από το γεγονός ότι η κρίση έχει βαθύνει δραματικά και υπάρχουν οικογένειες που απλά αδυνατούν να πληρώσουν αυτά τα τροφεία, δεν μπορεί πλέον η Διοίκηση να επικαλείται, ούτε την μειωμένη κρατική επιχορήγηση, ούτε το χρέος του Δήμου. Θεωρείται φέτος «επιτυχής»*1 η δημιουργία ενός έντονα πλεονασματικού*1 προϋπολογισμού. ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ (ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ) 4.000.000 €.

            Πριν από δύο χρόνια η επιχορήγηση του Δήμου στους Παιδικούς Σταθμούς*2 έφθανε τα 2.000.000 €*2, τώρα έχει μειωθεί στα 1.450.000 €*2 Μια αύξηση της επιχορήγησης του Δήμου προς τους Παιδικούς Σταθμούς της τάξης των 200.000 € από το πλεόνασμα των 4.000.000 €, δεν θα επιβάρυνε σημαντικά τον Δήμο και θα ανακούφιζε οικονομικά δεκάδες οικογένειες. Μια τέτοια αύξηση της επιχορήγησης του Δήμου προς τους Παιδικούς σταθμούς θα επέτρεπε ή την μείωση των τροφείων στα επίπεδα του 2009 ή και την κατάργηση των τροφείων για μεγάλες ομάδες οικογενειών χαμηλών φορολογικών εισοδημάτων.

            Η Διοίκηση αντί μειώσεων προτείνει αυξήσεις. Με δεδομένη την οικονομική κατάρρευση των περισσότερων οικογενειών και την ύπαρξη πλεονάσματος στον Δήμο της τάξης των 4.000.000 € ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.

                Γιάννης Κεχρής
                Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου – Χολαργού

[*1  Θα πρέπει να αναφερθεί ότι αυτή η «επιτυχία» οφείλεται κυρίως στη σοβαρή μείωση του κόστους μισθοδοσίας του προσωπικού του Δήμου (μείωση μισθών) αλλά και στη δραματική συρρίκνωση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου (αυξήσεις στα τροφεία, μείωση της οικονομικής ενίσχυσης του ΚΑΠΗ, υποβάθμιση των θαλάσσιων camps, μείωση των αθλητικών δραστηριοτήτων, κατάργηση των Δημοτικών Πολυιατρείων του άνω Χολαργού, κατάργηση του γυμναστηρίου της Κρέσνης κλπ).
*2 Αναφέρομαι στην συνολική επιχορήγηση των τριών συνιστωσών του ΔΟΚΜΕΠΑ: Παιδικοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ, Δημοτικά Πολυιατρεία, από την οποία η «μερίδα του λέοντος» αφορά τους Παιδικούς Σταθμούς.]

ΔΕΝ ΥΠΕΚΥΨΕ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ...

Ίσως βιαστήκαμε να κρίνουμε τον Φώτη Κουβέλη  για την διαφαινόμενη συμμετοχή του σε κυβέρνηση συνεργασίας με Σαμαρά και Βενιζέλο. Αντιστάθηκε και κράτησε σαφείς αποστάσεις από αυτό το ανίερο σχήμα, με τους δύο κατ' εξοχήν μνημονιακούς αρχηγούς κομμάτων, οι οποίοι έχουν δαχτυλοδειχτεί από τους ψηφοφόρους, την συντριπτική δηλαδή  πλειοψηφία του λαού, ως "δωσίλογοι" και συνεργάτες των τοκογλύφων! 
Ευχόμαστε οι αντιστάσεις του Φώτη Κουβέλη να διαρκέσουν έως τέλους και να μην υποκύψει στις πιέσεις που είναι βέβαιον ότι θα του ασκηθούν τόσο από τους γνωστούς Σαμαρά-Βενιζέλο όσο και από τον Πρόεδρο Δημοκρατίας. Οι πιέσεις που θα δεχτεί ο Φώτης Κουβέλης τις επόμενες 2-3 ημέρες, θα είναι αφόρητες. Μακάρι να αντέξει... και να πει όχι στα θεωρούμενα "τσιράκια" της τρόϊκας και κυρίως στον Κάρολο Παπούλια ο οποίος θα θελήσει να εμφανιστεί ως ο άνθρωπος που "κατάφερε να βγάλει τη χώρα από την ακυβερνησία"!

ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΕΡΕΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟ ΒΑΡΙΑ ΑΡΡΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΗ!


ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ!
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
από τον Μάκη Βραχιολίδη

Η επιδεικνυόμενη από την τρόικα και την ελληνική Πολιτεία βαρβαρότητα και αναλγησία σε βάρος του λαού,  έχει επεκταθεί ως επιδημία και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι πολίτες αισθάνονται ότι βάλλονται από παντού, ακόμη και από το Δήμο τους, από τον οποίο θα προσδοκούσαν να βρουν συμπαράσταση. Όταν μάλιστα η κοινωνική αναλγησία εκδηλώνεται από γιατρό-Δήμαρχο, κατά τεκμήριο ευαίσθητο σε θέματα υγείας άτομο, τότε τα πράγματα έχουν ξεφύγει...
Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής είχε παραχωρήσει εδώ και επτά χρόνια, θέση στάθμευσης στην ανάπηρη και νεφροπαθή (στο τελικό στάδιο) 70χρονη Κυριακή Μαστοροπούλου. Θέση, που χρησιμοποιούσε για λογαριασμό της οδηγός, η οποία ερχόταν, την παρελάμβανε έξω από το σπίτι της τρεις φορές την εβδομάδα,  και την μετέφερε σε νοσοκομείο όπου υποβαλλόταν στην αναγκαία για την επιβίωσή της αιμοκάθαρση. Η κα Μαστοροπούλου περνά αυτή τη σωματική και ψυχοφθόρα διαδικασία από το 1982 (!), χρονικό διάστημα εξαιρετικά μεγάλο και σπάνιο για νεφροπαθή, στο οποίο επιβαρύνθηκε περαιτέρω η κλινική της κατάσταση, προκαλώντας της πολλαπλά στιγμιαία κατάγματα, με συνέπεια να είναι και βεβαιωμένα ανάπηρη, σε ποσοστό πέραν του 80%!  Η αναπηρία έχει υποχρεώσει την πολύπαθη  Κυριακή Μαστοροπούλου να μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ έχει αποκτήσει και μικρό ιδιωτικό ανελκυστήρα, ώστε να μπορεί να μπαινοβγαίνει σπίτι της.

Και ενώ ο κάθε εχέφρων θα περίμενε από τη Δημοτική Αρχή να στέκεται αρωγός σε αυτή την γυναίκα, συνέβη ακριβώς το αντίθετο: Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής με εντολή του Δημάρχου-ιατρού κ. Ζορμπά (φωτό δεξιά),  αποφάσισε από τον Σεπτέμβριο του 2011 να στερήσει την άδεια στάθμευσης αυτοκινήτου από την κ. Μαστοροπούλου,  με το αιτιολογικό ότι το όχημα που την μετακινεί, δεν είναι ιδιοκτησίας της!!! 
«Μα πώς να έχω ιδιόκτητο αυτοκίνητο  αφού είμαι ανάπηρη;», διερωτάται η γυναίκα και συνεχίζει: «Ο Σύλλογος νεφροπαθών στον οποίο είμαι μέλος,  έχει προβλέψει για τους νεφροπαθείς να έχουν θέση στάθμευσης εφόσον είναι ιδιοκτήτες αυτοκινήτου. Εγώ όμως,  από το 2006 είμαι ανάπηρη πάνω από 80%. Όσο δεν ήμουν ανάπηρη,  δεν είχα ανάγκη θέσης parking, πήγαινα με τα πόδια στη στάση κι έπαιρνα το λεωφορείο. Τα τελευταία χρόνια όμως,  χρησιμοποιώ  αναπηρικό αμαξίδιο. Πώς είναι δυνατόν να οδηγώ αυτοκίνητο; Γι’ αυτό τον λόγο ο Σύλλογος νεφροπαθών έχει ζητήσει από τους δήμους να προνοούν περιπτώσεις σαν την δική μου, με ανθρωπιστικά, κοινωνικά κριτήρια. Η προηγούμενη δημοτική αρχή, είχε αναγνωρίσει το πρόβλημα υγείας μου, είχε δει τα δικαιολογητικά που της είχα προσκομίσει και  μου είχε παραχωρήσει θέση στάθμευσης. Η σημερινή όμως διοίκηση του κ. Ζορμπά, μου φέρθηκε σκληρά, αφαιρώντας τη θέση στάθμευσης».
Από αυτή την ενέργεια του Δήμου, η δύσμοιρη γυναίκα υποχρεώθηκε για έναν ολόκληρο χειμώνα και επί τρεις φορές την εβδομάδα, να περιμένει το ταξί έξω από το σπίτι της, μέσα στο κρύο, στη βροχή ή το χιόνι, για να την παραλάβει και να την μεταφέρει στο νοσοκομείο για αιμοκάθαρση.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΣΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΗΣ!

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΑ ΤΟΥ 26ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ


Σοκ: Αυτοκτονία 26χρονου στον Ισθμό της Κορίνθου!

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία της Κορίνθου από την αυτοκτονίαενός 26χρονου λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Σοκ: Αυτοκτονία 26χρονου στον Ισθμό της Κορίνθου!
πηγή: newbomb.gr
Ο νεαρός από την Αρκαδία που έφθασε με το αυτοκίνητό του στον Ισθμό και το άφησε πάνω στη διώρυγα, πέφτοντας στο κενό.
Άνδρες του Λιμεναρχείου Ισθμού ανέσυραν το πτώμα από τη θάλασσα και το μετέφεραν στονοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Το Λιμεναρχείο Ισθμού που ενεργεί προανάκριση διέταξε νεκροψία- νεκροτομή που θα διενεργηθεί από την Ιατροδικαστική υπηρεσία Ναυπλίου.
Η σορός του μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου.

«Ντεμπούτο» και για την Αεροβική! …και οι διακρίσεις και τα μετάλλια βροχή!



Την πρώτη τους εμφάνιση για το 2012 έκαναν και οι αθλήτριες της Αεροβικής του τμήματος Γυμναστικής του ΓΑΣ Χολαργού το Σάββατο 5/5/2012 στο κλειστό γήπεδο Ηλιούπολης.

Στην κατηγορία των παγκορασίδων αγωνίστηκαν τα Τρίο:

Αργυρό: Δέµη Αναστασία - Λυµπεροπούλου ήµητρα - Παπανδρέου Ειρήνη
Χάλκινο: Δρίκου Φαίη - Κανελλοπούλου Αναστασία - Πράττη Χριστίνα

Στο Ατομικό αγωνίστηκαν οι:

6η Θέση   Δρίκου Φαίη,
8η Θέση Κανελλοπούλου Αναστασία
13η Θέση Πράττη Χριστίνα
14η Θέση Λυµπεροπούλου ήµητρα

16η Θέση Δέµη Αναστασία
22η Θέση Παπανδρέου Ειρήνη
32η Θέση Ράδη Μάνθα


Στην κατηγορία των κορασίδων αγωνίστηκε το Τρίο:

Χρυσό: Ποταµιανάκη Στέλα- Χελά Μελίνα - Χριστοπούλου Βασιλική

Στο Ατομικό έλαβαν:

Χρυσό: Ποταµιανάκη Στελλα
Ασημένιο: Χελά Μελίνα

9η Θέση   Χριστοπούλου Βασιλική
12η Θέση Παραλίκα Μαριάνθη
13η Θέση Δρίκου Ρέα
19η Θέση Σταύρη Ατζυ
21η Θέση Παπαδηµητρίου ήµητρα

Στην κατηγορία των νεανίδων αγωνίστηκαν:

Στο Ατομικό:

Ασημένιο: Σακελλαρίδη Ειρήνη

11η Θέση Καλαµίδα Ιωάννα

Τις αθλήτριες προπονούν οι: Βικτώρια Βελίνοβα και Θένια Κυριαζοπούλου. Μπαλέτο: Φωτεινή Ασημακοπούλου

Συγχαρητήρια Νικολαου για την κοινωνική δράση της "Παναγίας Φανερωμένης" Χολαργού



Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ και ο Επικεφαλής ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ συγχαίρουν την οικονομική και ηθική προσπάθεια συμπαράστασης προς τους αναξιοπαθούντες συνδημότες μας, που επιτελεί αθόρυβα και διαχρονικά το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Καθεδρικού Ναού μας.

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε την νέα κοινωνική προσπάθεια σίτισης και διανομής  έτοιμου φαγητού, στην αίθουσα του Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Σήμαντρο» Ελ. Βενιζέλου 59Α και δηλώνουμε ότι και η παράταξή μας στο μέτρο των δυνατοτήτων της θα συμπαρασταθεί.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΛΕΙ ΤΟ ΜΝHMONIO

"Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ης ΜΑΪΟΥ 2012

Οι εκλογές της περασμένης Κυριακής περιείχαν ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα. Ο Λαός δεν θέλει το Μνημόνιο και ανέλαβε την ευθύνη με την ψήφο του για την καταγγελία του. Ας σταματήσουν επιτέλους οι "συμβουλάτορες" να παριστάνουν τους "σωτήρες" του ενάντια στην θέλησή του! Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ παραμένει σταθερή στην απόφασή της, στην απόφαση πλήρους καταγγελίας του Μνημονίου και καλεί άπαντες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις να συγκροτήσουν μέτωπο σχηματισμού κυβερνήσεως με έναν αντικειμενικό σκοπό: Την καταγγελία του Μνημονίου! Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεσμεύεται ότι θα υπερψηφίσει την οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί με ένα και μόνο όρο την καταγγελία του Μνημονίου. Από εκεί και πέρα βεβαίως δεν πρόκειται να στηρίξει μία κυβέρνηση των προστατών των λαθρομεταναστών. Εάν όμως είναι ειλικρινείς αυτοί που καταγγέλλουν το Μνημόνιο και εάν ειλικρινά πιστεύουν όπως εμείς πιστεύουμε ότι το Μνημόνιο αποτελεί εθνική ταφόπλακα, τότε ας προχωρήσουν. Καταγγέλλουμε δημόσια την αντιδημοκρατική στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων του κατεστημένου, των κομμάτων που ανήκαν στην παλαιά Βουλή, είτε σαν πρόσωπα, είτε ως φορείς, να περιφρονούν το 7% του Ελληνικού Λαού που ετίμησε με την ψήφο του την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Η δαιμονολογία κυριαρχεί σε όλο της το θλιβερό μεγαλείο. Έχουμε φτάσει στο σημείο να απολύονται άνθρωποι επειδή είναι Χρυσαυγίτες, για τα πολιτικά τους φρονήματα... Αυτή είναι η ψευτοδημοκρατία τους! Αυτό το αμαρτωλό καθεστώς θα συνεχίσουμε πολιτικά να το πολεμούμε μέχρι επιτέλους να επικρατήσει στην Πατρίδα μας αληθινή αξιοκρατία και η Ελλάδα να ανήκει πραγματικά στους Έλληνες και όχι στους παγκόσμιους τοκογλύφους.
Γραφείο Τύπου
Λαϊκός Σύνδεσμος - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"

ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ


Η επιστολή Τσίπρα προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Βαν Ρομπάι, του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου  Μάρτιν Σουλτς, η οποία κοινοποιήθηκε και στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής  Τράπεζας  Μάριο Ντράγκι, αλλά και στον  πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καταλήγγει με την φράση "οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής", η οποία επιδέχεται αρκετές ερμηνείες. Άλλοι είπαν ότι ο Τσίπρας ζητεί επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και άλλοι ότι ζητεί εκ βάθρων επανέναρξη νέων συνομιλιών για εξεύρεση άλλης για την Ελλάδα λύσης. 
Εμείς θα λέγαμε ότι όποια από τις δύο ερμηνείες διαλέξουμε, φαίνεται ότι ο Τσίπρας μέσω της ίδιας συνταγής των επιστολών, επιχειρεί να αλλάξει ρότα στους Ευρωπαίους. Στους τοκογλύφους-τσιράκια της Μέρκελ Ευρωπαίους!!! Δεν νομίζουμε ότι είναι η καλύτερη μέθοδος. Εάν ο Τσίπρας θέλει να πετύχει οφείλει να κρατήσει την ίδια έως σήμερα στάση απέναντι στα λαμόγια της Ευρώπης. Η Ευρώπη στην οποία επιμένουν είναι μια ευρωπαϊκή δικτατορία της Μέρκελ. Και όλοι αυτοί. εάν ο Τσίπρας ηγηθεί μιας Κυβέρνησης θα ορμήξουν από χίλιες μεριές να τον στραγγαλίσουν.  
Η επιστολή Τσίπρα στους Ευρωπαίους έχει ως εξής: 
«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Σας στέλνω αυτή την επιστολή μετά την παράδοση της διερευνητικής εντολής που ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έδωσε σε μένα, ώστε να διακριβώσω τη δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το Σύνταγμά μας. Η επιστολή αυτή ακολουθεί προηγούμενη, που είχα αποστείλει στις 21 Φεβρουάριου.
Η ψήφος του ελληνικού λαού την Κυριακή 6 του Μαΐου απονομιμοποιεί πολιτικά το Μνημόνιο Συνεννόησης/Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής το οποίο συνυπέγραψαν η προηγούμενη κυβέρνηση Παπαδήμου και οι αρχηγοί των δύο πολιτικών κομμάτων που είχαν εγγυηθεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης εκείνης. Και τα δύο αυτά κόμματα κατέγραψαν απώλεια, περίπου, 3,5 εκατομμύριων ψήφων, αθροίζοντας ποσοστό 33,5% των συνολικών ψήφων.

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,8%



Ανοδικές τάσεις καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της MARC για τον APLHA, η οποία διενεργήθηκε μετά τις εκλογές. Την ίδια ώρα, πάντως, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων δηλώνει πως δεν επιθυμεί προσφυγή εκ νέου στις κάλπες, προκρίνοντας τη λύση της οικουμενικής κυβέρνησης. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ποσοστό της τάξης του 12,8% δηλώνει ότι αν γνώριζε το αποτέλεσμα των εκλογών θα είχε ψηφίσει διαφορετικά. Ειδικότερα, βάσει των ευρημάτων του γκάλοπ, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να προηγείται με ποσοστό της τάξης του 23,8%, ακολουθούμενος από τη Ν.Δ. που συγκεντρώνει 17,4%, το ΠΑΣΟΚ με 10,8%, τους Ανεξάρτητους Έλληνες με 8,7%, το ΚΚΕ με 6,8%, τη Χρυσή Αυγή με 4,9% και τη Δημοκρατική Αριστερά με 4,2%. Εκτός Βουλής φαίνεται ότι θα έμεναν ο ΛΑ.Ο.Σ. με 2%, οι Οικολόγοι με 1,5%, η Δημιουργία Ξανά με 1,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 1,3%.

Χωρίς λεύκο-άκυρο Χωρίς λευκό, άκυρο και αποχή ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάμβανε 27,2%, η Ν.Δ. 20,3%, το ΠΑΣΟΚ 12,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 10,2%, το ΚΚΕ 7%, η Χρυσή Αυγή 5,7% και η Δημοκρατική Αριστερά 4,9%.
Και με αυτά τα στοιχεία προκύπτει εικόνα ακυβερνησίας πάντως, καθώς σε ό,τι αφορά τις έδρες που θα λάμβαναν τα κόμματα η εικόνα διαμορφώνεται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 128, Ν.Δ. 57, ΠΑΣΟΚ 36, Ανεξάρτητοι Έλληνες 29, ΚΚΕ 20, Χρυσή Αυγή 16 και Δημοκρατική Αριστερά 14.
Σε κάθε περίπτωση, το 62,7% των ερωτηθέντων δήλωσε πως επιθυμεί το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, έναντι του 32% που επιθυμεί νέες εκλογές. Από όσους προκρίνουν την κυβέρνηση συνεργασίας, το 30,4% προτιμά οικουμενική κυβέρνηση, το 28,1% συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς με ανοχή των υπολοίπων και το 24,7% κυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατικής Αριστεράς.
Ηλίας Μπενέκος

Η "ΣΥΜΜΟΡΙΑ" ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΣΑΜΑΡΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΕΡΚΕΛ;

ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η αιφνίδια αλλαγή στην στάση του Φώτη Κουβέλη και οι ...επιδαψιλεύσεις που δέχτηκε από τον Βενιζέλο, μαρτυρούν την αλλαγή κλίματος στην διαδικασία της διερευνητικής εντολής που πήρε ο νέος φρικτός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να κυοφορείται εντόνως το σενάριο δημιουργίας κυβέρνησης συνασπισμού από Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ.!!!
Είναι το χειρότερο από όλα τα σενάρια, αυτό δηλαδή που επιθυμούσε η Μέρκελ και οι δανειστές, από την  στιγμή που οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών.
Ο Κουβέλης φαινόταν ότι φλέρταρε την είσοδό του στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Τότε όμως μπήκε ο Καρατζαφέρης ο οποίος και πλήρωσε το ...μάρμαρο της συμμετοχής του, με την οριστική του αποπομπή από την βουλή κατά τις προχθεσινές εκλογές. Ο Κουβέλης έπαιζε το χαρτί του ψευτο-αντιμνημονιακού, επένδυσε πάνω σε αυτό, κατάφερε να μαζέψει αρκετούς βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και τελικά να κατέβει στις εκλογές και να πάρει 6%. Όμως ο Φώτης Κουβέλης ουσιαστικά ήταν ο "μπαλαντέρ" στα χέρια των δανειστών. Περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να τον χρησιμοποιήσουν. Η συντριβή Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ παρά την δόλια πριμοδότησή του πρώτου κόμματος με 50 βουλευτές μπόνους, δημιούργησε την ανάγκη συμμετοχής και τρίτου πόλου σε κυβέρνηση συνεργασίας.
Η ΔΗΜ.ΑΡ. του Κουβέλη φαίνεται να είναι ο κρυφός άσσος στο μανίκι των διεθνών τοκογλύφων που θέλουν πάση θυσία να περάσουν τα σχέδιά τους και να σαρώσουν ό,τι έχει απομείνει από την Ελλάδα.
Εάν ο Κουβέλης συμμετάσχει σε ένα τέτοιο σχήμα, η νέα κυβέρνηση θα επιδιώξει να υλοποιήσει το πρόγραμμα των δανειστών. Τουτέστιν μέτρα 11,5-14 δις ευρώ!
Αυτό είναι το σχέδιο της Μέρκελ και των άλλων διεθνών κερδοσκόπων. Οι εδώ υπηρέτες τους, Σαμαράς και Βενιζέλος θέλουν και τον Κουβέλη στο παιχνίδι!
Εάν ο Κουβέλης διαπράξει τέτοιο έγκλημα, θα καταχωρηθεί και αυτός στην χορεία των δωσιλόγων.
Οι Έλληνες έχουν μπλέξει σε έναν κυκεώνα όπου δεν ξέρουν από πού θα τους έρθει. Τα καταρρέοντα κόμματα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ενεργούν  με τρόπο που παραπέμπει σε συμμορίες!
Αλλοιώνουν το αποτέλεσμα των εκλογών και επιχειρούν ακόμη και τώρα, την ύστατη ώρα να κάνουν τα χατίρια των δανειστών!!!

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Πανικός στο συμβούλιο του ΔΟΠΑΠ για χάρη του κ. Μελετή!


ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΟ...ΟΝΕΙΡΟ!
Μετά λένε γιατί ο "Ανεξάρτητος Παρατηρητής" απομακρύνεται από τα τοπικά θέματα και ασχολείται περισσότερο με εθνικά και κοινωνικά ζητήματα. Δείτε με τι ασχολούνται στον ΔΟΠΑΠ και πώς σκοτώνονται σαν τα κοκόρια! Τι λέει ο κ. Μελετής και πώς γίνεται εξαιτίας του μπάχαλο!  
apoxorisievagg
πηγή: myxolargos.gr
Πανικός έγινε στο χθεσινό συμβούλιο του ΔΟΠΑΠ  μιας και η Πρόεδρός του Ελένη Ευαγγελοπούλου αποχώρησε δύο φορές,  πράγμα που δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά.  Και αυτό διότι ήρθε σε δημόσια αντιπαράθεση με τον διευθυντή του ΔΟΠΑΠ κ. Νίκο Μελετή.
Δείτε παρακάτω μερικά μόνο στιγμιότυπα από το χρονικό της πρώτης αποχώρησης:
 

Σακάτεψαν στο ξύλο τον δημοσιογράφο Κ. Μπογδάνο, στα Εξάρχεια


Φωτογραφία για Σακάτεψαν στο ξύλο δημοσιογράφο, στα Εξάρχεια

Τον έδερναν επί πέντε λεπτά.

Επίθεση απο τραμπούκους δέχθηκε τα ξημερώματα ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Κωνσταντίνος Μπογδάνος στην οδό Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια Λίγο μετά τη μια και μισή τα ξημερώματα τρία άγνωστα άτομα του επιτέθηκαν από πίσω χτυπώντας τον στο κεφάλι και αφού κατάφεραν να τον ρίξουν στο έδαφος τον έσυραν χτυπώντας τον για τουλάχιστον 50 μέτρα.

Επί πέντε λεπτά οι δράστες τον χτυπούσαν και έβριζαν.

Ένας φίλος του κατάφερε να ειδοποιήσει διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην οδό Ακαδημίας.

Κλήθηκε ασθενοφόρο με το οποίο ο δημοσιογράφος μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκαν μώλωπες και εκδορές στο κεφάλι και το σώμα και κάταγμα στο χέρι.

Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έλαβε εξιτήριο νωρίς το πρωί.

πηγή:skai.gr

Αυτά τα διαβάσατε στο πρόγραμμα του ΤΣΙΠΡΑ;



ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Ενίσχυση της μειονοτικής παιδείας, με έμφαση στην υπέρβαση των γλωσσικών φραγμών και επαρκή διδασκαλία τόσο της τουρκικής όσο και της ελληνικής γλώσσας.
Κατάργηση της αρμοδιότητας του ΥΠΕΞ και της ΕΥΠ για τα θέματα που αφορούν τη μειονότητα. Μεταφορά των σχετικών αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Εσωτερικών.
Κατάργηση των δύο υπερνομαρχιών (Ροδόπης-Έβρου, Δράμας-Ξάνθης-Καβάλας) που 
δημιουργήθηκαν για να φαλκιδεύσουν την πολιτική βούληση των μειονοτικών Ελλήνων.
Επίλυση των ανοιχτών θεμάτων «ανιθαγενών» πολιτών με γνώμονα τη δική τους βούληση και όχι άλλες πολιτικές σκοπιμότητες από την πλευρά του κράτους.

Και τώρα η ...έκπληξη για τους μεταλλαγμένους Έλληνες που αποφάσισαν να αποκτήσουν μεταλλαγμένη Βουλγαροσκοπιανή ταυτότητα μετά την ήττα του ΚΚΕ στον εμφύλιο πόλεμο:

Επίλυση του θέματος των ανιθαγενών και των πολιτικών προσφύγων του εμφυλίου που βρίσκονται στην ΠΓΔΜ και ενίσχυση των πολιτιστικών ανταλλαγών στις δύο πλευρές των συνόρων. 


ΕΡΩΤΗΣΗ : Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ΠΟΜΑΚΙΚΗ γλώσσα; Για τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν αποδεκτή η ανεξάρτητη Θράκη; Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει θέμα προπαγάνδας του ναζιστικού καθεστώτος Γκρουέφσκι και τα δίνει ΟΛΑ στους μεταλλαγμένους Βούλγαρους;

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ -ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ- ΟΡΚΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Παράλληλα, στο πλαίσιο του διαχωρισμού της Εκκλησίας από το Κράτος προτείνουμε την αντικατάσταση του μαθήματος των θρησκευτικών και κάθε μορφής σχολικής κατήχησης από την επιστημονική προσέγγιση του φαινόμενου της θρησκείας, καθώς και την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου των εκπαιδευτικών κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους, της πρωινής σχολικής προσευχής και του εκκλησιασμού. 

Για την οικονομία....
ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ


Ρομάνο Πρόντι: "Η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ"


Ντόμινο εξελίξεων επισημαίνει ο Ρομάνο Πρόντι σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει... από την Ευρωζώνη.

Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας εκτιμά ότι «η Ελλάδα δεν θα εξέλθει από την Ευρωζώνη, γιατί αυτό θα σήμαινε το τέλος των πάντων».
Όπως επισημαίνει, θεωρητικά, η Ελλάδα, η οποία αντιπροσωπεύει μόνον ένα 2% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, θα μπορούσε να εξέλθει από την Ευρωζώνη, όμως το βήμα της αυτό θα το ακολουθούσαν Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


πηγή: ikypros.com

Σε αδιέξοδο κατέληξε και η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα για σχηματισμό κυβέρνησης με εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και αντίστροφα. Ο κ. Τσίπρας επιστρέφει την Πέμπτη την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Η εντολή θα δοθεί στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο με στόχο να πετύχει αυτός την σύγκλιση και την δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας, κάτι που κρίνεται ως μάλλον ακατόρθωτο.

Τσίπρας: Δεν θα γίνουμε σαν τους άλλους

Κρατάμε στα χέρια μας μια ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη, την ευκαιρία ανατροπής των προγραμματών λιτότητας, τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, βάλλοντας κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του πολιτικού σχηματισμού, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής, προανήγγειλε την επιστροφή της εντολής στον Προεδρο της Δημοκρατίας την Πεμπτη, καθώς όπως ανέφερε, «η πρότασή μας έχει ευρεία κοινωνίκη στήριξη αλλά μία ασθενή κοινοβουλευτική υποστήριξη». Υπογράμμισε πάντως πως «η προσπάθεια δεν τελειώνει εδώ ... Θα επιμείνουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων», ενώ διαβεβαίωσε τους πολίτες: «Δεν πρόκειται να τους προδώσουμε, δεν πρόκειται να γίνουμε σαν τους άλλους».
Κάνοντας έναν απολογισμό των επαφών του αυτές τις δύο μέρες, αφού σημείωσε πως «αξιοποιήσαμε στο μέτρο των δυνατοτητων μας τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη αυτό που είχαμε πει προεκλογικά» για συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς, εξέφρασε λύπη για το γεγονός ότι η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αρνήθηκε συνάντηση μαζί του. «Τώρα που η ιστορία μας χτυπά την πόρτα κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κωφεύει» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «εμείς θα επιμέινουμε στην ανάγκη ενότητας των αριστερών δυνάμεων, αλλά και στην ενότητα της αριστεράς με το λαό».

ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ!


  • Τους εγκατέλειψαν το 1974 και καρατομούν 
  • σήμερα τις συντάξεις τους
  • Κραυγή αγωνίας και οργής από τις οικογένειες των αγνοουμένων και πεσόντων στην Κύπρο
από τον Μάκη Βραχιολίδη

Η Ελλάδα του 2012, σκοτώνει για μια ακόμη φορά τους πεσόντες και αγνοούμενους  της Κυπριακής τραγωδίας! Μετά την προδοτική εγκατάλειψη που επεφύλαξε η ελληνική Πολιτεία στους πλέον των 100 αγνοουμένων Ελλαδιτών, από την ημέρα της εισβολής του Αττίλα έως τις μέρες μας, σήμερα τους ξανα-σκοτώνει με το χειρουργικό νυστέρι που βάζει στις συντάξεις των οικογενειών τους.
Αν και οι πολεμικές συντάξεις δεν φορολογούνται ούτε κόβονται, η  ελληνική κυβέρνηση, υπακούοντας στις εντολές της Μέρκελ και των άλλων τροϊκανών, επιδεικνύει απίστευτη κοινωνική αναλγησία προς τις οικογένειες των πεσόντων και αγνοουμένων ηρώων της Κυπριακής τραγωδίας.
Η Πρόεδρος του «Συλλόγου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Οικογενειών Αγνοουμένων και Πεσόντων της Κύπρου», Μαρία Κουρούπη, σύζυγος του συνταγματάρχη Παύλου Κουρούπη, που αγνοείται από τις 20 Ιουλίου 1974, μιλάει με πόνο και οργή: «Το μέρισμα που παίρναμε κάθε τρίμηνο από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, κόπηκε. Έπαιρνα σύνταξη για τον αγνοούμενο σύζυγό μου 1.500 ευρώ , ήδη πήγε 1.300 ευρώ και περιμένω να φτάσει στα 1.040 ευρώ! Θα κόψουν δηλαδή άλλα  20% από τα 1.300 ευρώ. Αν τα πάρω κι αυτά. Ζω από τη σύνταξη του ήρωα συζύγου μου, μέχρι να μου την καταργήσουν και αυτή!  Το ίδιο συμβαίνει και με όλες τις οικογένειες των  αγνοουμένων και πεσόντων ηρώων. Μου τηλεφωνούν άλλες γυναίκες-μέλη του Συλλόγου μας και μου λένε: “Τι θα κάνουμε; Θα μας αφήνουν επί ξύλου κρεμάμενες!” Αυτή είναι η τραγική κατάσταση που βιώνουμε».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΑΠΟ Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗ
Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης αντί να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους  πετσοκόβουν τις συντάξεις των ηρώων της Κύπρου, με το υπ’ αριθμ. 49854/ 6-4-2012  προς τον «Σύλλογο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Οικογενειών Αγνοουμένων και Πεσόντων της Κύπρου», απαντάει ότι αυτές δεν ...διακόπτονται!!!  Προφανώς επειδή προγραμματίζεται η διακοπή ακόμη και των συντάξεων των ηρώων της Κύπρου, η απάντηση του κ. Σαχινίδη ήταν κατά το «γλώσσα λανθάνουσα αλήθεια λέγει»! Για το θέμα όμως της συνεχούς μείωσης των συντάξεων, ούτε λέξη από τον κ. Σαχινίδη!
Η απάντηση-εμπαιγμός του Υπουργού Οικονομικών έχει ως εξής:
«Η διακοπή των πολεμικών συντάξεων που λαμβάνουν τα θύματα των γεγονότων που έλαβαν χώρα στην Κύπρο κατά το έτος 1974 καθώς και οι οικογένειες των θυμάτων αυτών, δεν προβλέπεται από καμία διάταξη της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας. Κατ’ ακολουθία των ανωτέρω δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία διακοπή της καταβαλλόμενης στα ανωτέρω πρόσωπα σύνταξης. Σε περίπτωση που έχει υποπέσει στη αντίληψή σας τυχόν διακοπή της καταβαλλόμενης σε κάποιο από τα ανωτέρω πρόσωπα, σύνταξης, παρακαλούμε να επανέλθετε, γνωρίζοντάς μας επ’ ακριβώς τα στοιχεία του προσώπου αυτού».
Η σκληρή πραγματικότητα όμως, είναι αυτή που περιγράφει η κ. Κουρούπη, η οποία υποχρεώνεται μαζί με όλες τις οικογένειες των αγνοουμένων Ελλαδιτών της Κυπριακής τραγωδίας, να ζήσει μια ακόμη προδοσία από την Πολιτεία.  «Τον σύζυγό μου τον σκότωσαν τρεις φορές» λέει με τρεμάμενη και οργισμένη φωνή η κ. Κουρούπη και συνεχίζει: «Μια φορά τον σκότωσαν οι Τούρκοι και δυο οι Έλληνες: την πρώτη φορά που τον εγκατέλειψαν και τώρα με τις συνεχείς περικοπές της σύνταξής του».

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Η Μαρία Κουρούπη συγκλονίζει, διηγούμενη πώς η επίσημη Πολιτεία πρόδοσε τούς ήρωες της Κυπριακής τραγωδίας, και μαζί τον σύζυγό της,  επιτρέποντας στην Τουρκία να τους δολοφονήσει:  
«Μας προδώσανε ενώ ξέρανε τι θα γίνει. Ο Γεωργίτσης το ήξερε. Κάθε Κυριακή, και για ένα μήνα περίπου ερχόταν στην Κυρήνεια και έπαιρνε τον Διοικητή της Ανωτέρας, τον Μιχόπουλο, και πήγαιναν σε μια άκρη στην Λέσχη και κουβεντιάζανε. Όλοι οι άλλοι αξιωματικοί ήταν αμέτοχοι. Ο Μιχόπουλος που είχε ενημερωθεί από τον Γεωργίτση, ήξερε και έφυγε. Όλους τους άλλους  όμως τους αφήσανε εκεί, σαν πρόβατα επί σφαγή.
Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος, την πρώτη μέρα 20 Ιουλίου που ήρθαν τα αεροπλάνα, όλες οι οικογένειες ήμασταν μαζεμένες στον 3ο λόχο, όπου κοιμόμασταν σε μία ταράτσα. Γυναικόπαιδα με τα μωρά μας.  Στις 4.00 τα ξημερώματα πέρασε πάνω από τα κεφάλια μας το τούρκικο αεροπλάνο, ρίχνοντας βόμβα στα 100 μέτρα από εμάς. Τα μικρά παιδάκια που ήταν μαζί μας έλεγαν “ο πιλότος, ο πιλότος”. Σκέψου πόσο χαμηλά είχε περάσει από πάνω μας ο Τούρκος πιλότος, που τα παιδιά τον είδαν.  Δεν νοιάστηκε κανείς για μας. Ούτε πρεσβείες, ούτε ο ελληνικός στρατός, κανείς. Και καλά οι άνδρες, αλλά αυτοί δεν νοιάστηκαν ούτε για τις οικογένειες, ούτε για τα μικρά παιδιά, τα μωρά που ήταν εκεί».  
«Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ  ΓΝΩΡΙΖΕ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ  ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΝ ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ»!
Η Μαρία Κουρούπη συνεχίζει: «Ο Ντεγκτάς έστειλε επιστολή σε μένα μέσω των Ηνωμένων Εθνών ότι ο Παύλος Κουρούπης δεν ήταν στην λίστα των νεκρών. Όλες οι πληροφορίες είναι τρανταχτές ότι τον συλλάβανε τραυματισμένο στον ώμο. Τον μετέφεραν με ελικόπτερο στην Τουρκία και όχι με καράβι, όπως είχαν μεταφέρει τους περισσότερους.  Και αυτό, για να μην δουν ότι πιάσανε ένα συνταγματάρχη. Την σύλληψη όμως την είδε αξιωματικός του ΟΗΕ.  Τον κρατούσαν φυλακισμένο για χρόνια μαζί με άλλους, μέχρι που τους σκότωσαν. Ο Κασιμάτης στο βιβλίο του “13 περιστέρια” αναφέρει και σε ποια φυλακή είχαν οι Τούρκοι τον άνδρα μου. Η Ελλάδα όμως δεν έκανε τίποτα! Τίποτα! Τό’βαλε στο αρχείο. Επί Πρωθυπουργίας  Μητσοτάκη, ο άνδρας μου ζούσε. Όταν δε, επέστρεψε από την Τουρκία ένας  Έλληνας αξιωματικός-κατάσκοπος, ονόματι Γιαννόπουλος, όπως πληροφορήθηκα, πήγε και ενημέρωσε τον Μητσοτάκη για το πού ακριβώς ζούσαν οι αιχμάλωτοι. «Υπάρχουν έξι Έλληνες εδώ, επτά εκεί. Συνολικά δεκατρείς συμπατριώτες μας και μεταξύ αυτών και ο συνταγματάρχης Παύλος Κουρούπης».  Ο Μητσοτάκης του απάντησε «ούτε το ξέρεις, ούτε μου τό’πες. Ξέχασέ το, τελειώσαμε»!  Ο άνθρωπος αυτός, ο κατάσκοπος Γιαννόπουλος, γνώριζε και σε ποια ακριβώς φυλακή φυλάσσονταν ο άνδρας μου με τους υπόλοιπους. Στο Μπουλού της Δυτικής Τουρκίας σε στρατόπεδο υψίστης ασφαλείας».
Σήμερα, οι οικογένειες των αγνοουμένων και πεσόντων ηρώων της Κυπριακής τραγωδίας, είναι υποχρεωμένες να σηκώσουν ακόμη ένα σταυρό μαρτυρίου από την αναλγησία που επιδεικνύει σε βάρος τους η Πολιτεία.  Ο Παύλος Κουρούπης διοικητής του 251 τάγματος Πεζικού στην Κυρήνεια, θεωρείται αγνοούμενος.
«Από την στιγμή που αναφέρεται ως αγνοούμενος και όχι φονευθείς στο πεδίον της μάχης» υπογραμμίζει η σύζυγός του, «έπρεπε επί 5 συναπτά χρόνια να μου δίνουν τον μισθό του. Μετά το πέρας της 5ετίας κηρύσσεται σε αφάνεια. Από την ώρα που κηρύσσεται σε αφάνεια, βγαίνει στη σύνταξη. Εμάς,  τα ισοπεδώσανε όλα. Κατευθείαν με ονόμασαν χήρα και το παιδί μου ορφανό. Επί 25-30 χρόνια δεν δίνανε τον καταληκτικό στρατιωτικό βαθμό. Κανονικά, ο σύζυγός μου θα έφτανε στον βαθμό του υποστρατήγου. Ήταν πτυχιούχος νομικής  και αγγλικής φιλολογίας. Μετά από διαδικασία 15-20 ετών, η Βουλή αποφάσισε να δώσει  τους βαθμούς  και τελικά τον έκαναν υποστράτηγο. Μόλις λοιπόν ανακήρυξαν τον αγνοούμενο σύζυγό μου υποστράτηγο, έπρεπε να αυξήσουν αναλογικά  και την σύνταξη.  Πήραν αυτή την απόφαση αλλά μέσα σε τρεις μήνες άρχισαν να κόβουν! Διότι έλεγαν ότι δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε πάνω από 2000 ευρώ».
Σήμερα, η αναλγησία της Πολιτείας επεκτείνεται με την ραγδαία περικοπή των συντάξεων των αγνοουμένων και πεσόντων ηρώων της Κύπρου.  Η κ. Κουρούπη καταλήγει: «Για μεγάλο διάστημα, είχα ελπίδα ότι θα επέστρεφε ο αγνοούμενος άνδρας μου. Και κάθε μεσημέρι αλλά και βράδυ, μαζί με το  πιάτο μου έβαζα  στο τραπέζι και το πιάτο του Παύλου. Η ελπίδα αυτή χάθηκε. Το κράτος όμως σήμερα στερεί από όλες τις συζύγους των αγνοουμένων ηρώων της Κύπρου και την ύστατη ελπίδα: να διατηρηθεί ανέπαφη η σύνταξή τους, ως ελάχιστη τιμή προς αυτούς τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την Πατρίδα. Και η Πολιτεία πετσοκόβει τις συντάξεις τους.  Από όλους αυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους. Από τις οικογένειες αυτών που έδωσαν τον άνθρωπό τους στην Πατρίδα. Αυτό είναι το «ευχαριστώ» τους; Δεν έχουν τον Θεό τους, δεν πιστεύουν σε Πατρίδα αυτοί».