Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΠΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ!

περιττή η νέα δήλωση ΔΕΜΕΡΤΖΗ που βάζει στο ίδιο τσουβάλι ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΞΥΔΗ
ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΟΥΣ

Πάμε στις κάλπες για τον δεύτερο γύρο και τα προβοκατόρικα e-mail ή οι φωτοτυπίες που μοράζονται αφειδώς δεξιά και αριστερά, προσπαθούν να επηρεάσουν  τους ψηφοφόρους της τελευταίας στιγμής. Με αφορμή την δήλωση Ροκόφυλλου ότι δεν στηρίζει τον Ξύδη, δήλωση που μοιράστηκε σε χιλιάδες φέϊγ βολαν από τον Νικολάου, προκειμένου να ειπωθεί από μέρους του ότι "αφού το σημαίνον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ λέει έτσι άρα οι Πασόκοι πρέπει να στηρίξουν Νικολάου", ο Δεμερτζής ξαναβγήκε με νέα δήλωσή του ότι δεν στηρίζει ούτε Ξύδη ούτε Νικολάου! Η νέα δήλωση Δεμερτζή έχει ως ακολούθως:
"Επειδή τις τελευταίες ημέρες και ώρες, λίγο πριν τις επαναληπτικές εκλογές της 14ης Νοε 2010 στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού γίνεται προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, με δημοσιεύματα και τηλεφωνικά μηνύματα αγνώστου προελεύσεως που αφορούν στο πρόσωπό μου, δηλώνω κατηγορηματικά ότι η θέση μου καθώς και της Δημοτικής Παράταξης Συμπολιτεία Παπάγου – Χολαργού της οποίας είμαι Επικεφαλής  είναι ξεκάθαρη :

· Κατά τη γνώμη μας κανείς από τους δύο υποψήφιους Δημάρχους που θα αναμετρηθούν στις 14 Νοε 2010, δεν συγκεντρώνει τα εχέγγυα εκείνα που θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν έστω σε ψήφο ανοχής
· Διαφέρουμε πολύ στην αντίληψη για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου, τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων, τη διαχείριση των οικονομικών και τις ξεκάθαρες θέσεις.
· Και πάνω από όλα, για το ρόλο του Δημάρχου και τον τρόπο αντιμετώπισης του πολίτη και των προβλημάτων του.
Κατά συνέπεια, εμείς ως Συμπολιτεία Παπάγου Χολαργού, στις Εκλογές της Κυριακής για το Δήμο, ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ.
Σας καλούμε να αποφασίσετε και να ψηφίσετε κατά συνείδηση." (!)

Εμείς εδώ στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ θεωρούμε ότι η δήλωση του Δεμερτζή όσο και οι δηλώσεις των Πολυκαλά-Ζήκα είναι απόλυτα ατυχείς και υπακούουν σε κομματικά κελεύσματα. Πάντως δεν είναι δηλώσεις για το καλό του τόπου και δη του Παπάγου-Χολαργού.
Τι θα πει κύριοι ότι δεν συστήνετε στους οπαδούς σας να ψηφίσουν κανέναν για Δήμαρχο και τους λέτε να ψηφίσουν κατά συνείδηση; Τι σόι άποψη είναι αυτή; Ένας από τους δύο, Νικολάου ή Ξύδης, αύριο θα είναι ο νέος Δήμαρχος, ο οποίος θα διοικήσει τον Παπάγου-Χολαργό για τα επόμενα 3 1/2 χρόνια. Οι αποφάσεις που θα παίρνει ο επόμενος Δήμαρχος θα επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά την ζωή των δημοτών, Οφείλατε λοιπόν κ.κ. Δεμερτζή, Πολυκαλά και Ζήκα να τους πείτε είτε ποιος είναι ο καλύτερος Δήμαρχος είτε ποιος  είναι ο λιγότερο κακός Δήμαρχος.
Είναι απαράδεκτο να τους λέτε "δεν συμφωνεί η αντίληψή μας ούτε με την θεώρηση Νικολάου ούτε με την άποψη του Ξύδη, άρα δεν εγκρίνουμε κανέναν"!
Όταν καίγεται το σπίτι μας, ακόμη και αν ξέρουμε ότι αυτό θα καεί και δεν έχουμε ελπίδα να το σώσουμε δεν το αφήνουμε στην τύχη του! Προσπαθούμε, παλεύουμε να σώσουμε έως την τελευταία στιγμή ό,τι υπάρχοντα βρίσκονται  σε αυτό. Η  στάση σας κ.κ. Ζήκα, Δεμερτζή, Πολυκαλά, δίνει την αίσθηση ότι βάζετε στο ίδιο τσουβάλι Νικολάου και Ξύδη, ενώ δεν είναι έτσι. Διαφορές υπάρχουν, διαφορές μικρές που θα επηρεάσουν ωστόσο και θα κρίνουν την ζωή των δημοτών, αλλά σεις αρνείστε να τις καταθέσετε στους ψηφοφόρους σας, λέγοντάς τους ή να ψηφίσουν λευκό-άκυρο ή να ...ψηφίσουν κατά συνείδηση! Τι θα πει αυτό; Και σεις όταν κατεβαίνετε ως υποψήφιοι Δήμαρχοι, στη συνείδηση των ψηφοφόρων σας δεν απευθύνεστε; Ή τότε θεωρείτε ότι απέναντί σας έχετε κοπάδι κομματικών ψηφοφόρων και δεν μιλάτε στη συνείδησή τους; Αφού λοιπόν μιλάτε σε ενσυνείδητους δημότες-ψηφοφόρους οφείλατε και τώρα να τους πείτε ανοιχτά ποιος είναι ο καταλληλότερος για τον Παπάγο-Χολαργό ή τουλάχιστον ο λιγότερο κακός.
Δεν το κάνατε όμως και αποφασίσατε να απευθυνθείτε στους οπαδούς σας όπως θα έκανε το ΠΑΣΟΚ ή η Δημοκρατική Αριστερά ή ο ΣΥΡΙΖΑ απ' όπου έλκετε την καταγωγή σας.
Κύριοι υποψήφιοι Δήμαρχοι, με τις ανακοινώσεις αυτές, φερθήκατε ως κόμματικοί αρχηγοί και όχι ως συντοπίτες που οφείλετε να πάσχετε και να συντρέχετε τους δημότες ανά πάσα στιγμή και ειδικά σε κρίσιμες εκλογικές αποφάσεις σαν την αυριανή.
Εσείς κ.κ. Πολυκαλά, Ζήκα και Δεμερτζή με την επιλογή σας να ...βουλώσετε το στόμα σας και να αρνηθείτε να πείτε ευθέως την άποψή σας για το ποιος Δήμαρχος θεωρείτε ότι θα μπορέσει να κουμαντάρει κάπως καλύτερα τον Παπάγο-Χολαργό και να μην τον ρίξει στην ξέρα, διαπράξατε ΛΑΘΟΣ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ

Η κοινωνία δημοτών και το Δίκτυο Πολιτών δίνουν τις τελευταίες ανακοινώσεις τους λίγο πριν από το άνοιγμα της κάλπης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ
ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ – 1
Οι στίχοι, σαν τα παιδιά.
Μέσα στα σπλάχνα σου μεγαλώνουν με μυστικούς θορύβους,
Πονάνε μέσα σου, αρρωσταίνουν,
παίρνουν απρόσμενα τ’ ανάστημά τους,
μια μέρα σηκώνουνε κεφάλι
ενάντια σε σένα που τους γέννησες,
όσο να φύγουν κάποτε οριστικά
και να μην είναι πια δικοί σου μόνο.
(Τίτος Πατρίκιος, «Χρόνια της Πέτρας», στη συλλογή «Μαθητεία» 1952-1962)
Όπως συμβαίνει με τους «στίχους» του Πατρίκιου, έτσι και με τα δελτία τύπου: δεν είναι πια δικά μας μόνο, και ο κάθε αναγνώστης διαβάζει σ’ αυτά αυτό που ο ίδιος θέλει να διαβάσει. Τι κι’ αν η αντι-τοπικιστική μας θέση ισχύει και για τους (τέως) Χολαργιώτες και για τους (τέως) Παπαγιώτες.  Τι κι’ αν γράφουμε: «Η στάση μας είναι καθαρή και δημόσια: δεν στηρίζουμε – έμμεσα ή άμεσα – κανέναν από τους δύο. Μπροστά στην κάλπη θα αποφασίσει ο καθένας από εμάς πώς θα εκφράσει αυτή την κοινή μας θέση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Είμαστε σίγουροι ότι οι καλοπροαίρετοι αναγνώστες δεν θα παρερμηνεύσουν τα γραφόμενά μας. Δεν στηρίζουμε κανέναν από τους δύο, γιατί είναι ακατάλληλοι.

ΠΑΠΑΓΟΣ – ΧΟΛΑΡΓΟΣ, 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: koinoniadimoton@gmail.com
Δικτυακός Τόπος: www.koinoniadimoton.gr

ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ Χολαργού – Παπάγου, ευχαριστεί όσους το εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και του έδωσαν τη δυνατότητα να στείλει τον εκπρόσωπό του, Περικλή Ζήκα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Με μεγαλύτερη ορμή το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ θα συνεχίσει να προσφέρει στην πόλη μας, τόσο στο επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και με την κινηματική του δράση.
Καθώς βρισκόμαστε, λόγω των μέτρων της Κυβέρνησης αλλά και της εφαρμογής του «Καλλικράτη» στη δίνη της οικονομικής κρίσης, η ανάπτυξη μορφών κοινωνικής αλληλεγγύης και αντίστασης απέναντι στην κυβερνητική πολιτική αποτελούν προτεραιότητά μας.
Εμείς, σαν ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ δεσμευόμαστε, ότι θα συνεχίσουμε τη συλλογικότητα στη λειτουργία και στη δράση και μετά τις εκλογές. Η εναλλαγή και η ανακλητότητα, η τακτική ανοιχτή λειτουργία της παράταξης, η καθημερινή συμμετοχή στη ζωή της πόλης και η θεσμοθέτηση διαδικασίας ενημέρωσης και συμμετοχής των πολιτών, θα συνεχίσουν να αποτελούν τις αρχές μας.
Η αναλυτική εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα γίνει μέσα στις συλλογικές διαδικασίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ και τα όποια συμπεράσματα θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για την από δω και πέρα δράση μας.
Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, δύο από τους εκπροσώπους του δικομματισμού θα πάνε στο 2ο γύρο των εκλογών. Με δεδομένο το ποσοστό της αποχής, το ποσοστό του 25% που έλαβε έκαστος των 3 πρώτων συνδυασμών αντιστοιχεί περίπου στο 15% του εκλογικού σώματος. Τη 2η Κυριακή χάρη στο εκλογικό σύστημα που υπαγόρευσε ο «Καλλικράτης», αυτό το 15% θα πάρει το 60% των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου.
Για μας λοιπόν η εκλογική διαδικασία θα έπρεπε να τελειώσει την 1η Κυριακή, να είχε εφαρμοστεί η απλή αναλογική και να μην καλούνται οι πολίτες τη 2η Κυριακή να ψηφίσουν παρατάξεις που δεν τους εκφράζουν. Η βούληση των πολιτών καταγράφηκε αναλογικά την 1η Κυριακή.
Αποτελεί δέσμευσή μας ότι δεν θα συνεργαστούμε και δεν θα υποστηρίξουμε σε καμία φάση της εκλογικής διαδικασίας, παρατάξεις ή δημοτικές κινήσεις που αποδέχονται ή έχουν συμμετάσχει στην εφαρμογή των κυβερνητικών πολιτικών των τελευταίων χρόνων, πολιτικές που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, τόσο γενικότερα στην κοινωνία όσο και στους Δήμους Χολαργού - Παπάγου. Την τηρούμε και καλούμε τους πολίτες να αναδείξουν ακόμη περισσότερο με τη στάση τους (αποχή, λευκό, άκυρο) την απονομιμοποίηση του αποτελέσματος του 2ου γύρου των εκλογών.
Οι εξελίξεις που έρχονται από τις 15 Νοεμβρίου και μετά, τόσο για το Δήμο όσο και για την κοινωνία, θα είναι χειρότερες από αυτές που ζήσαμε. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος.
Ενόψει αυτών των εξελίξεων, υποχρεωνόμαστε να προετοιμαστούμε για διεκδικήσεις και προβλήματα τοπικά και γενικά, που ξεπερνούν τα όρια και τις δυνατότητες οποιουδήποτε μεμονωμένου κομματικού ή παραταξιακού σχηματισμού, οποιεσδήποτε διαμορφωμένες μέχρι σήμερα πολιτικές προτάσεις, στρατηγικές συμμαχιών και μορφές μαζικής πάλης.
Θα επιδιώξουμε να συνεργαστούμε με όσο το δυνατόν περισσότερες κοινωνικές δυνάμεις και ιδιαίτερα με τη νέα γενιά πολιτών, στο Χολαργό και στου Παπάγου, με τις δυνάμεις εκείνες που συμφωνούν στην αντίκρουση των πολιτικών του ΔΝΤ και της τρόικας, καθώς και των αντιδημοκρατικών και αντικοινωνικών ρυθμίσεων του «Καλλικράτη».
Αυτό, σαν ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ  θα  είναι το πρώτο μας μέλημα και καλούμε όλους τους πολίτες και τις κινήσεις να το πραγματοποιήσουμε.

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΤΑΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ: ΕΧΕΙ ΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΖΗΤΕΙ ΑΠΟ ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΕΣ-ΠΑΠΑΓΙΩΤΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!


Ο Νικολάου δεν σταματάει να καταχρεώνει τους φορολογούμενους πολίτες ακόμη και την τελευταία στιγμή. Έχει στήσει το στρατηγείο του μέσα στο δημαρχείο και χρησιμοποιώντας τις τηλεφωνικές γραμμές του δήμου, τα λεφτά δηλαδή των φορολογούμενων πολιτών, έχει επιδοθεί σε λυσσαλέα εκστρατεία υποστήριξης της υποψηφιότητάς του στην μεθαυριανή αναμέτρηση της Β΄Κυριακής των εκλογών!!! 
Στην απαράδεκτη και απρεπή αυτή ενέργεια, χρησιμοποιεί στελέχη του,  ακόμη και την γραμματέα του γραφείου του! Χιλιάδες τηλεφωνήματα  προς τους Χολαργιώτες και Παπαγιώτες, έχουν γίνει την τελευταία εβδομάδα μέσα από το γραφείο του δημάρχου, σε πολλά από τα οποία μιλάει ο ίδιος ο Δήμαρχος, ζητώντας να τον ψηφίσουν στις μεθαυριανές εκλογές!!!
Η επιχειρηματολογία που χρησιμοποείται ποικίλει, ανάλογα σε ποιον απευθύνονται. Όταν είναι Πασόκος, το βασικό επιχείρημα που κυριαρχεί  από την πλευρά του Δημάρχου, είναι ότι "στον συνδυασμό του Ξύδη συμμετέχει ο Δασκαλόπουλος, ο προδότης του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αν κερδίσει ο Ξύδης, ουσιαστικά θα αναλάβει ο ίδιος ο Δασκαλόπουλος την διοίκηση του Δήμου. Θέλετε τον Δασκαλόπουλο, τον προδότη του ΠΑΣΟΚ να σας διοικεί;" 
Αν είναι Νεοδημοκράτης τού ζητούν "να αφήσει τις αντιπαλότητες και να στηρίξει τον  δυναμικό Νικολάου ο οποίος έχει όρεξη για δουλειά και προσφορά. Ο Νικολάου θα συνεχίσει να προσφέρει για πολλά χρόνια στον δήμο Παπάγου-Χολαργού και δεν θα εγκαταλείψει την δημοτική Αρχή μετά από 3 χρόνια, όπως θα κάνει ο ηλικιωμένος Ξύδης".
Σε όλα τα τηλεφωνήματα που γίνονται στους Χολαργιώτες, οι άνθρωποι του Νικολάου έχουν ως μόνιμη επωδό την αφίσα του Δημάρχου, "Οι Χολαργιώτες ψηφίζουν το δικό τους Δήμαρχο".

Ο Δήμαρχος Νικολάου έχει ρημάξει τα οικονομικά του δήμου Χολαργού, αδειάζει και την τελευταία στιγμή τα πορτοφόλια των πολιτών, με τα χιλιάδες ψηφοθηρικά τηλεφωνήματα που κάνει αυτός και οι συνεργάτες του μέσα από το Δημαρχείο!!!

ΩΜΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ!!!


Ο φανατισμός μερικές φορές οδηγεί σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Μεγίστη ασέβεια προς τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη μας Μίμη Πλέσσα από τον  Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Χολαργού κ. Παναγιώτη Μακρίδη (πάνω φωτό).    Συγκεκριμένα: Σε εκδήλωση προς τιμήν  του Μίμη Πλέσσα στο Αμφιθέατρο Χολαργού (10/11) αντί ο κ. Μακρίδης στον πρόλογό του να αφιερώσει δυο λεπτά για τον σπουδαίο καλλιτέχνη, κυριεύθηκε από φανατισμό και άρχισε να κάνει αισχρή προπαγάνδα υπέρ του Νικολάου μέσα στον δημόσιο χώρο όπου ο κόσμος είχε πάει να παρακολουθήσει την μουσική συναυλία!!!
Ο ασυγκράτητος κ. Μακρίδης άρχισε να λέει:  «Ευχαριστώ που με τιμήσατε με την ψήφο σας στις δημοτικές εκλογές και με εκλέξατε κοινοτικό σύμβουλο Χολαργού. Όμως, η μεγάλη μάχη είναι την ερχόμενη Κυριακή και πρέπει να την κερδίσουμε. Δυστυχώς όμως, ενώ από την πλευρά μας επιδεικνύεται πολιτικός πολιτισμός από την πλευρά του κ. Ξύδη υπάρχει φανατισμός και ξήλωμα των πανώ. Ο δε δήμαρχος Παπάγου λέει στους Παπαγιώτες ότι  στις μεθαυριανές εκλογές πρέπει να εκλεγεί δήμαρχος Παπάγου. Ε λοιπόν εμείς του απαντάμε ότι  αυτό εδώ το δημοτικό μέγαρο υπάρχει μόνο για τον  δήμαρχο Χολαργού και αυτός είναι ο δήμαρχός μας ο Δημήτρης Νικολάου»!!!
Τελικά τον φρενάρησε ο εκδότης του «Παρατηρητή» ο οποίος του συνέστησε να πάψει να κάνει τέτοια προπαγάνδα μέσα στο Πολιτιστικό Κέντρο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Μακρίδης δεν σεβάστηκε ούτε την επιθυμία των διοργανωτών της εκδήλωσης (Εθνικό Ωδείο) οι οποίοι είχαν ζητήσει να μην γίνει προεκλογική αναφορά στην μουσική τους εκδήλωση!!! 
Λυπούμαστε για όσα αναφέρουμε για τον κ. Μακρίδη του οποίου εκτιμούμε το έργο στο Πολιστιτικό Κέντρο Χολαργού. Όμως υπέπεσε σε ...φάουλ το οποίο οφείλουμε να επισημάνουμε.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΥΜΝΕΙ!!!

Ο Παναγιώτης Μακρίδης στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2006, είχε νιώσει στο πετσί του την αήθη συμπεριφορά του Νικολάου να τον αποκλείσει από το ψηφοδέλτιο, την ώρα που ο πρώτος είχε αποδεχθεί την πρόσκλησή του Δημάρχου για συμμετοχή σε αυτό. Ο τότε Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, ερχόμενος στα γραφεία του «Παρατηρητή», σε σύντομη συνέντευξή του είχε αναφερθεί στις απαράδεκτες συνθήκες που βίωνε  υπό τον Νικολάου.
Και όμως σήμερα, ο κ. Μακρίδης όχι μόνον …γλείφει τον Νικολάου με προπαγανδιστικές ομιλίες αλλά δεν σέβεται και τον ρόλο που έχει ως Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, ρόλος που οφείλει να περιορίζεται σε αποκλειστικά πολιτιστικού περιεχομένου ομιλίες, ειδικά όταν σε μια από αυτές τιμάται ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας.  

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Υπό επιτήρηση Τρόϊκας ο Δήμος Χολαργού! Δείτε πώς τον κατάντησε ο Νικολάου!!!

ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!
ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ  ΠΑΠΑΓΟ-ΧΟΛΑΡΓΟ! 


Εδώ και δέκα μέρες οι ορκωτοί λογιστές έχουν κατασκηνώσει στον Δήμο Χολαργού, κάνοντας φύλλο και φτερό όλα τα κιτάπια του Δήμου, ενός Δήμου που εδώ και 4 χρόνια δεν έχει καταρτίσει ούτε ισολογισμό ούτε απολογισμό.

Τα οικονομικά του Χολαργού έχουν γίνει κυριολεκτικά μπάχαλο από τον Νικολάου! Είναι ανήμπορος να διοικήσει τον Δήμο του γι’ αυτό τον λόγο έχει επιστρατευθεί η τρόϊκα των ορκωτών λογιστών (η φωτογραφία είναι αδιάψευστος μάρτυρας μέσα στα γραφεία του Δήμου), οι οποίοι βάζουν τον Δήμο Χολαργού κυριολεκτικά υπό επιτήρηση ανάλογη με  αυτή στην οποία έχει μπει η χώρα από το ΔΝΤ.

Αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ και προσβολή να διοικεί την πόλη ο συγκεκριμένος δήμαρχος ο οποίος έχει κάνει κουρέλι τα οικονομικά του δήμου του και έχει το θράσος να βγαίνει και να διεκδικεί εκ νέου την ψήφο των δημοτών, επιδιώκοντας μάλιστα να διοικήσει τον διευρυμένο δήμο Παπάγου-Χολαργού. Ένας τέτοιος δήμαρχος αν ζούσε σε άλλη χώρα (Σουηδία, Φινλανδία κ.α.) θα τον είχαν στείλει σπίτι του. Και όμως εδώ…στην Μπανανία όχι μόνον ζει και βασιλεύει αλλά υπάρχει κίνδυνος να καταστεί Ηγεμόνας  το βράδυ μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.
Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας βέβαιον ότι θα καταστρέψει και τον Παπάγο!
Το θράσος του Νικολάου, ο οποίος έχει την φωλιά του λερωμένη αναφορικά με τα οικονομικά του δήμου, είναι ότι προσπαθεί να ρίξει την στάμπα του κακοδιαχειριστή στον Ξύδη, λέγοντας ότι χρωστάει και αυτός!!!
Θέλει να δημιουργήσει κλίμα παράλληλης  πόλωσης και συνενοχής, να θολώσει τα νερά και να υποκλέψει κατ΄αυτό τον τρόπο την ψήφο των δημοτών!
Πρόκειται για πολιτική απάτη μια και οι ορκωτοί λογιστές με την πολυήμερη παραμονή τους στο Δημαρχείο Χολαργού δείχνουν ποιος είναι ο κακοδιαχειριστής δήμαρχος.


ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΕΡΙ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ, Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΞΥΔΗ!

ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Ο ΑΥΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΝΑ... ΦΙΛΗΣΕΙ ΤΟΝ ΝΑΥΑΡΧΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ!!!


Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν στο ALTER σήμερα στις 10.00 το πρωί όπου ο Γιώργος Αυτιάς είχε καλεσμένους στην εκπομπή του τον Δ.Νικολάου και τον Β.Ξύδη, οι οποίοι αναμετρώνται την Κυριακή στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών σε Παπάγο-Χολαργό.
Ο Β.Ξύδης υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής του Δήμου του όταν και τόνισε ότι ο Παπάγου είναι ένας υγιής Δήμος με θετικό πρόσημο, σε αντίθεση με τον Δήμο Χολαργού ο οποίος χρωστάει πολλά εκατομμύρια ευρώ. 
Ο Νικολάου -τα πήρε πάλι στο κρανίο-  και άρχισε να ...πιπιλάει την ίδια καραμέλα, αυτή που... σχεδίασε με δικούς του επιτελείς για να χτυπήσει... κάτω από την ζώνη τον Ξύδη. Είπε λοιπόν ότι  "ο Δήμαρχος Παπάγου ψεύδεται" (ποιος μιλάει) και ότι "αποκρύπτει την έκθεση των ορκωτών λογιστών οι οποίοι λένε ότι ο Δήμος Παπάγου χρωστάει πάνω από 3.000.000 ευρώ".
Ο Ξύδης δήλωσε ότι τα "όσα λέει ο Νικολάου είναι ανακρίβειες και ότι αντιθέτως ο Δήμος Παπάγου έχει να λαμβάνει και δεν χρωστάει τίποτε".
Ο Γιώργος Αυτιάς, αντιλαμβανόμενος ότι το κλίμα φορτιζόταν επικίνδυνα και επειδή ο χρόνος της εκπομπής του τελείωνε, πήγε και στάθηκε πάνω από τους δύο άνδρες και τους είπε:
"Μονιάστε μωρέ και πάτε ενωμένοι να φτιάξετε το νέο δήμο Παπάγου-Χολαργού. Δώστε τα χέρια, φιληθείτε". Αφού έκαναν χειραψεία,  ο Νικολάου, έσκυψε και φίλησε τον Ξύδη!!!
Η εικόνα ήταν ακπληκτική.
Τώρα, τι είδους φιλί ήταν αυτό, θα το δούμε μεθαύριο Κυριακή!

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΕΜΕΡΤΖΗ-ΠΟΛΥΚΑΛΑ-ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Τόσο ο Πάνος Δεμερτζής όσο και η Χριστίνα Πολυκαλά, αλλά και η Βαγγελιώ Πλατανιά οι ηττημένοι υποψήφιοι δήμαρχοι, με ανακοινώσεις τους δεν παρέχουν  στήριξη σε καμμία από τις δύο υποψηφιότητες. Ούτε Νικολάου ούτε Ξύδη λοιπόν. Απλά οι δύο πρώτοι καλούν τους ψηφοφόρους τους να ψηφίσουν κατά συνείδηση, ενώ το ΚΚΕ διά της κ. Πλατανιά, συστήνει να ψηφίσουν λευκό ή άκυρο. Ιδού οι ανακοινώσεις Δεμερτζή, Πολυκαλά κα Πλατανιά. 

ΠΑΝΟΣ ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος
«ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ»                

Συμπολίτισσα και συμπολίτη
Στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής κλήθηκες να ψηφίσεις για τον Δήμαρχο που προτιμάς  να ηγηθεί στο νέο δήμο Παπάγου -Χολαργού.
 Στον πρώτο γύρο, που δεν ανέδειξε νικητή, για λίγους μόνο ψήφους η «Συμπολιτεία Παπάγου Χολαργού», η παράταξη που είμαι επικεφαλής, δεν θα είναι στην τελική αναμέτρηση του 2ου γύρου.
Η πρώτη θέση που κατακτήσαμε στον Χολαργό δεν ήταν αρκετή για να διεκδικήσουμε τη δημοτική αρχή τη 2η Κυριακή.
Θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στους χιλιάδες πολίτες που μας τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας, τόσο εμένα προσωπικά όσο και τους συνεργάτες μου.
Φίλες και φίλοι
Κατά τη γνώμη μας, κανείς από τους δύο υποψήφιους δημάρχους που θα αναμετρηθούν στις 14 Νοεμβρίου δεν συγκεντρώνει τα εχέγγυα εκείνα που θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν έστω σε ψήφο ανοχής.
Διαφέρουμε πολύ στην αντίληψη για τον τρόπο λειτουργίας του δήμου, τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων, τη διαχείριση των οικονομικών και τις ξεκάθαρες θέσεις.
Και πάνω απ’ όλα για το ρόλο του δημάρχου και τον τρόπο αντιμετώπισης του πολίτη και των προβλημάτων του.
Κατά συνέπεια, εμείς ως «Συμπολιτεία Παπάγου – Χολαργού» στις εκλογές της Κυριακής για τον δήμο ΔΕΝ υποστηρίζουμε κανέναν εκ των δύο υποψηφίων.
 Και σε καλούμε να αποφασίσεις και να ψηφίσεις κατά συνείδηση. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΥΚΑΛΑ
Υποψήφια Δήμαρχος
"Κοινωνία Δημοτών Παπάγου-Χολαγού"               
Η Κοινωνία Δημοτών ευχαριστεί από καρδιάς τους 2315 Δημότες του Δήμου Παπάγου – Χολαργού για τη στήριξή τους μέσα στις δύσκολες συνθήκες των εκλογών της Κυριακής, συνθήκες  που προέκυψαν από τη γενική συγκυρία και την εφαρμογή του «Καλλικράτη».
Θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών, που ανέδειξε τους δύο τελικούς διεκδικητές, είναι αρνητικό για τον νέο Δήμο του Παπάγου – Χολαργού. Η μεγάλη αποχή μας προβληματίζει ιδιαίτερα.
Η Κοινωνία Δημοτών έχει διατυπώσει δημόσια τις θέσεις της για την πορεία του Δήμου μας, οι οποίες είναι ριζικά διαφορετικές από αυτές των δύο υποψηφίων Δημάρχων. Θα ασκήσουμε μαχητικά προγραμματική αντιπολίτευση μεταφέροντας τις προτάσεις μας, που περιέχονται στο πρόγραμμά μας, στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε όλους τους χώρους διαβούλευσης της τοπικής κοινωνίας, αναζητώντας συγκλίσεις με όλες τις τοπικές κοινωνικές δυνάμεις.
Επίσης θεωρούμε επικίνδυνη μια τοπικιστικού χαρακτήρα τάση που διαφαίνεται, η οποία προσπαθεί να δημιουργήσει αντιθέσεις μεταξύ των κατοίκων των δύο Δήμων που αποτελούν πλέον το κοινό μας «σπίτι». Πιστεύουμε ότι οι κάτοικοι και των δύο περιοχών του ενιαίου Δήμου έχουν κοινά συμφέροντα και επιδιώξεις, για τα οποία πρέπει να παλέψουμε ενωμένοι.
Η στάση μας είναι καθαρή και δημόσια: δεν στηρίζουμε – έμμεσα ή άμεσα – κανέναν από τους δύο. Μπροστά στην κάλπη θα αποφασίσει ο καθένας από εμάς πώς θα εκφράσει αυτή την κοινή μας θέση με τον καλύτερο δυνατό τρόπo.

ΠΑΠΑΓΟΣ – ΧΟΛΑΡΓΟΣ, 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010
ΠΑΝΟΣ ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος
«ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ»
 
ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Υποψήφια Δήμαρχος


Στις εκλογές στις 7 Νοέμβρη έγινε ένα βήμα διεύρυνσης εκείνων που κρίνουν θετικά τις θέσεις του ΚΚΕ, εκείνων  που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την εναλλακτική πολιτική μας πρόταση, αναγνωρίζουν τον αγωνιστικό πολιτικό ρόλο και τη συμβολή του Κόμματος. Τα Ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στήριξε το ΚΚΕ βγήκαν ενισχυμένα .Ιδιαίτερα μεγάλη σημασία έχει ότι στήριξαν τα ψηφοδέλτιά μας άνθρωποι από τα εργατικά λαϊκά στρώματα, με τα πιο οξυμένα προβλήματα.
Ο εργαζόμενος λαός θα αντιμετωπίσει άμεσα ένα νέο κύμα αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων, νέο κύμα αυταρχισμού, καθώς η κρίση θα οξυνθεί, τόσο στην Ελλάδα όσο και γενικότερα στην Ευρώπη. Η αύξηση της δύναμης του ΚΚΕ περικλείει σημαντική δυναμική για τους αγώνες που έρχονται.Το επόμενο βήμα πρέπει να γίνει τη Δευτέρα 15 του Νοέμβρη, 6:00 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στο συλλαλητήριο που έχει καλέσει το ΚΚΕ, προκειμένου να διατρανωθεί η αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού ενάντια στο Μνημόνιο, και με σύνθημα να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης οι ένοχοι, τα μονοπώλια, η πλουτοκρατία και όχι ο εργαζόμενος λαός. Όσοι αποτέλεσαν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, οι εκλεγμένοι καθώς και το σύνολο των μελών και φίλων του ΚΚΕ στο Δήμο μας βρισκόμαστε από την επόμενη κιόλας μέρα στον αγώνα για την επιτυχία του συλλαλητηρίου.
Η συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων, σε αντίθεση με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, σε ριζική αντίθεση με τη βαρβαρότητα του Μνημονίου, τις επιλογές του ΔΝΤ και της ΕΕ με στόχο ένα μνημόνιο διαρκείας, πρέπει να διευρυνθεί και στο δεύτερο γύρο. Καμιά ψήφος υπέρ των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ( Σγουρός) ή της ΝΔ( Κικίλιας) στην περιφέρεια Αττικής, κανένα δίλημμα υπέρ του ενός( Νικολάου) ή του άλλου ( Ξύδη) εκπροσώπων της Ν.Δ και του ΛΑΟΣ στο Δήμο μας. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ  δεν θέλουν και  δεν μπορούν να αλλάξουν. Η μέχρι τώρα θητεία των ίδιων προσωπικά ή και  άλλων στελεχών  της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ  όχι μόνο δε δίνει καμιά εγγύηση απειθαρχίας και αντίστασης στις αντιλαϊκές επιλογές του «Καλλικράτη», αλλά και σημαδεύτηκε από την υλοποίηση  της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.
ΓΙΑΥΤΌ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ  ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ  ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΑΚΥΡΟ Ή ΛΕΥΚΟ. Να συνεχίσουν με αποφασιστικότητα στο δρόμο που άνοιξε και μπορεί με την ένταση των αγώνων  να οδηγήσει το λαό να ζήσει καλύτερες μέρες.


 


Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΔΕΜΕΡΤΖΗ


Λάθη τακτικής οδήγησαν και πάλι σε ήττα τον Δεμερτζή!
Απέτυχε παταγωδώς να πείσει τους Παπαγιώτες…
Υπέβαλλε την παραίτησή του!

Ξέρεις τι είναι να προσπαθείς επί χρόνια, να αγγίζεις το όνειρο, να μην θέλεις παρά κάτι ελάχιστο να το πραγματοποιήσεις, να βλέπεις την τύχη να σου χαμογελά, αλλά την τελευταία στιγμή να σου γυρίζει την πλάτη; Να ξανα-προσπαθείς και πάλι και πάλι, να λες  «να τώρα είναι η σειρά μου να πιάσω τον στόχο μου» και  πάλι όμως να ξεγλιστρά από τα χέρια σου η επιτυχία τα τελευταία δευτερόλεπτα;
Ποιος μπορεί να νιώσει αυτά τα συναισθήματα πόνου και πίκρας με τα οποία σε χτυπά η μοίρα;
Ο Πάνος Δεμερτζής, είναι ο πιο άτυχος αυτοδιοικητικός των τελευταίων δεκαετιών. Όλο και πλησίαζε στην πηγή της νίκης και όλο την ύστατη στιγμή αυτή του έβγαζε την γλώσσα. Ο Πάνος Δεμερτζής για μια ακόμη φορά ήπιε το τελευταίο πικρό ποτήρι, της πιο οδυνηρής του στιγμής. Μιας ήττας που αναπόφευκτα τον οδηγεί σε παραίτηση. Ο αγαπητός γιατρός μοιάζει να μην μπορεί να γιατρέψει τις δικές του πληγές. Και όσοι βρίσκονται κοντά του, συγκλονίζονται από τον πόνο και την πίκρα της ύστατης αυτής ήττας. Ο Πάνος Δεμερτζής μοιάζει με μορφή αρχαιοελληνικής τραγωδίας.

Η ήττα του  για όσους γνωρίζουν καλά τα πράγματα δεν ήταν απρόσμενη. Ήταν ένα σενάριο προδιαγεγραμμένο.  Ήδη από το πρωί της εκλογικής αναμέτρησης άρχισε να ψιθυρίζεται από πολλούς, ακόμη και από τον χώρο της αριστεράς. Θορυβημένοι για την προοπτική αυτή εμφανίστηκαν αριστεροί ψηφοφόροι, τόσο από το Δίκτυο Πολιτών, όσο και από το συνδυασμό της Χριστίνας Πολυκαλά. Ο Πάνος Δεμερτζής ηττήθηκε για πολλούς λόγους. Ο δεκάλογος της ήττας του είναι ο ακόλουθος:

 1. Δεν πέτυχε  εκλογική συμπόρευση με την δημοτική παράταξη της Πολυκαλά ή και του Περικλή Ζήκα.  Αυτή η αποτυχία εξεύρεσης κοινής συνισταμένης, τον οδήγησε σε μαθηματική ήττα.

  1. Η πόλωση του εκλογικού κλίματος από τον Παπανδρέου κατά την διακαναλική του συνέντευξη, όταν ζήτησε να δοθεί –μέσω των δημοτικών εκλογών- ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση! Αυτή η δήλωσε του Πρωθυπουργού, απέτρεψε πολλούς από το να ψηφίσουν τον Δεμερτζή.
  2. Η αποχή του 40%! Πρώτο κόμμα αναδείχθηκε η αποχή, η οποία κόστισε εκλογικά κυρίως στον Δεμερτζή.
  3. Το υψηλό ποσοστό της Πολυκαλά: Όλοι έλεγαν ότι εφόσον η Πολυκαλά έπαιρνε διψήφιο ποσοστό, αυτό θα αποτελούσε…μαχαιριά στον Δεμερτζή. Έτσι και έγινε: Η δημοφιλία της Πολυκαλά καταδίκασε σε ήττα τον Δεμερτζή.
  4. Κομματικός υποψήφιος ο Δεμερτζής. Ο Πάνος μπορεί να ανακοίνωσε την εκλογική του κάθοδο στις 21 Ιουλίου, όμως η απονομή του χρίσματος από τα ΠΑΣΟΚ τον στιγμάτισε ως κομματικό υποψήφιο. Άλλωστε και ο ίδιος έδειξε ότι περίμενε ως ...βάπτισμα και ευλογία την χρισμοδότησή του από την Ιπποκράτους, προκειμένου να ξεκινήσει τον προεκλογικό του αγώνα!
  5. Δεν κερδίζονται εκλογές με ένα μήνα προεκλογικό αγώνα! Ό Πάνος Δεμερτζής νόμιζε ότι θα μπορούσε να γίνει Δήμαρχος με μια απλή 30ήμερη προεκλογική εκστρατεία! Όταν είχε να αντιμετωπίσει δύο μπαρουτοκαπνισμένους αυτοδιοικητικούς που έχουν φάει με την…κουτάλα τις εκλογές, ήταν σαν να πήγαινε ξυπόλυτος στ’ αγκάθια. Πολλοί, ειδικά από του Παπάγου, δεν είχαν δει ούτε καν στο πρόσωπο τον Δεμερτζή. Πώς ήταν δυνατόν να τον ψηφίσουν;
  6. Δεν κέρδισε κανέναν δεξιό ψηφοφόρο από  του Παπάγου! Ο Πάνος Δεμερτζής έκανε εγκληματικά στρατηγικά λάθη στην τοποθέτηση των υποψηφίων του στα ψηφοδέλτια Παπάγου-Χολαργού. ΄Ηταν καταστροφική επιλογή η τοποθέτηση του υπερκομματικού Λεγάκη στο ψηφοδέλτιο του Χολαργού, ενός Παπαγιώτη ο οποίος αποτελεί μεγάλη δεξαμενή ψήφων στου Παπάγου. Χαράμισε τον γιατρό στον Χολαργό, όπως το ίδιο έκανε με την Παπαγιώτισσα Ευτυχία Μοσχάκη, η οποία προερχόμενη από τον συντηρητικό χώρο θα μπορούσε να αντλήσει πολλές ψήφους από του Παπάγου. Αντίθετα, ο Δεμερτζής χρησιμοποίησε ως μοναδική δεξαμενή ψήφων από του Παπάγου, τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Κονταξή, Κουλούρη, Παζαρτζή, οι οποίοι δεν προσήλκυσαν ούτε μία δεξιά ψήφο, απλά ανακύκλωσαν τις υπάρχουσες ψήφους του ΠΑΣΟΚ! Γι’ αυτό τον λόγο ο Δεμερτζής καταποντίστηκε στου Παπάγου συγκεντρώνοντας το θλιβερό ποσοστό του 13,5% την ίδια ώρα που ο βασικός αντίπαλός του Νικολάου, πλησίαζε το 21%. Ο Δεμερτζής πρακτικά και ουσιαστικά αδιαφόρησε για του Παπάγου, νομίζοντας ότι θα του χάριζε τη νίκη μόνον ο Χολαργός!!!
  7. Κινήθηκε στην στενή κομματική-Πασοκική γραμμή. Σε συγκεντρώσεις υποψηφίων συμβούλων ακουγόταν δημοσίως να προσφωνεί ο ένας τον άλλον «σύντροφε» και «συντρόφισσα». Πώς είναι δυνατόν να πείσεις ότι είσαι υπερκομματικός συνδυασμός, όταν μερικά στελέχη σου πέφτουν σε τέτοια ολισθήματα; Ο δε Δεμερτζής εισάκουσε συμβουλές καλοθελητών, κινούμενος μέσα στα στενά κομματικά γρανάζια του ΠΑΣΟΚ, κάτι που τελικά τον έβλαψε.
  8. Δεν ήρθε σε επαφή με την εκλογική βάση. Πώς είναι δυνατόν να αντιπαρατεθείς σε έναν Ξύδη ή Νικολάου όταν δεν έρχεσαι σε συχνή καθημερινή επαφή με την εκλογική βάση; Μπορείς να έχεις την απαίτηση να σε στηρίξουν, όταν επισκέπτεσαι τους επαγγελματίες ή τους δημότες λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές; Περισσότερο νομίζουν ότι τους εμπαίζεις παρά ότι νοιάζεσαι γι’ αυτούς. Μια βόλτα στα καταστήματα να έκανε ο Δεμερτζής θα μπορούσε να καταλάβει το δυσμενές γι’ αυτόν κλίμα. Οι επαγγελματίες του Χολαργού είχαν να τον δουν στο πρόσωπο από τις εκλογές του 2006. Επί 4 χρόνια ο Πάνος ήταν απών και ξανα-εμφανίστηκε λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, ίσα-ίσα για να μοιράσει τα προεκλογικά του φυλλάδια!!! 
  9. Ισχνή αντιπολίτευση επί 8 χρόνια. Οι δημότες του Χολαργού γνώριζαν ότι επί 8 τουλάχιστον χρόνια ο Δεμερτζής ασκούσε ισχνή αντιπολίτευση στον Δήμαρχο Χολαργού. Μόνον ο τοπικός τύπος ήταν αυτός που αγωνιζόταν μαχητικά και κατήγγειλε την δημοτική διοίκηση Νικολάου.

Ο Δεμερτζής έχασε γι’ αυτούς τους λόγους και για πολλούς άλλους τους οποίους θα μπορούσαμε να αναλύουμε επί ώρες.
Ο Πάνος Δεμερτζής είναι ένας λαμπρός επιστήμονας, ένας χρυσός- καλός άνθρωπος, που έχει τάξει την ζωή του στην βοήθεια των συνανθρώπων του. Ο Πάνος σώζει ζωές.
 Όμως η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει τέτοιες προσωπικότητες. Θέλει άλλα πράγματα που δυστυχώς δεν πάνε του Πάνου. Δεν είναι κακό. Απλά ο αγαπητός φίλος Πάνος Δεμερτζής πρέπει να καταλάβει , στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικά για όποιους θέλουν να γίνουν Δήμαρχοι, οι κανόνες του παιχνιδιού είναι άλλοι. Δυστυχώς ο Πάνος ζει σε λάθος εποχή. Γιατί πιστεύουμε ότι αν εκλεγόταν Δήμαρχος θα ήταν πολύ καλός.
Πάντως οφείλουμε και όλοι πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Πάνο Δεμερτζή για όσα έχει προσφέρει επί 20 χρόνια με το ήθος του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Σ' ευχαριστούμε Πάνο.


ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΞΥΔΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΩΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ ΠΑΠΑΓΟ- ΧΟΛΑΡΓΟ!


Επαναλήφθηκε ακόμη μια φορά το εκλογικό θρίλερ του 2006 όταν ο Δεμερτζής είχε χάσει την νίκη πάνω στο νήμα από τον Νικολάου. Κατά τη χθεσινή εκλογική βραδιά, ο Πάνος Δεμερτζής έχασε για 250 ψήφους από τον Νικολάου, ενώ βρέθηκε στην τρίτη θέση πίσω από τον Ξύδη για λιγότερους από 200 ψήφους, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δεύτερου γύρου, προς απογοήτευση όσων των στήριξαν.
Έτσι, την ερχόμενη Κυριακή, Νικολάου και Ξύδης, οι …αλεπούδες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα αναμετρηθούν σε Παπάγο-Χολαργό, σε μια βραδιά που ενδεχομένως να εξελιχθεί και πάλι σε εκλογικό γκραν γκινιόλ. 
Τα αποτελέσματα των εκλογών στον Παπάγο-Χολαργό είναι τα παρακάτω:
ΝΙΚΟΛΑΟΥ 26,11% (5540 ΨΉΦΟΙ)
ΞΥΔΗΣ:  25,79% (5471 ΨΉΦΟΙ)
ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ: 25,03% (5311 ΨΗΦΟΙ)
ΠΟΛΥΚΑΛΑ 10,91% (2315 ΨΗΦΟΙ)
ΠΛΑΤΑΝΙΑ 8,13% (1725 ΨΗΦΟΙ)
\ΖΗΚΑΣ 4,03% (855 ΨΗΦΟΙ)