Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ


του
Δημήτρη Ζαφείρη
Ταξιάρχου ε.α. - Προγραμματιστή Η/Υ
Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου
με την « Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση »

Η παιδεία αποτελεί για τον Δήμο μας τον  ακρογωνιαίο λίθο και παρά την οικονομική κρίση που περνά η πατρίδα μας, θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής και ευαισθησίας. Η δραστηριοποίηση  του Δήμου στον τομέα της παιδείας μπορεί είναι η παρακάτω:
Σχολικές εγκαταστάσεις : Απαιτείται σε στενή συνεργασία με την Πολιτεία και τις Διευθύνσεις των σχολείων (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια),  η άμεση επίλυση των προβλημάτων που αφορούν την αποκατάσταση όλων των βλαβών στις κτηριακές εγκαταστάσεις αλλά και τυχόν βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν ανάλογα με τις υπάρχουσες οικονομικές δυνατότητες.
Η επιβράβευση των αρίστων μαθητών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
Η διενέργεια  διαγωνισμών από τον Δήμο σε Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια, σε διάφορα θέματα όπως περιβάλλοντος, νέες τεχνολογίες, τρόποι αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης από τους νέους κ.α
Η οικονομική ενίσχυση των μαθητών που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.
Η παροχή δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και δεν έχουν την δυνατότητα να καταφύγουν  στην ιδιωτική εκπαίδευση. Ιδιαίτερη μέριμνα χρειάζονται οι μαθητές που προετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, για να μην υστερήσουν έναντι των υπολοίπων συμμαθητών τους.
Στις ξένες γλώσσες πρέπει να υπάρξει ανάλογη μέριμνα για τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες του Δήμου μας. Εδώ θα πρέπει να εξετασθεί και το ενδεχόμενο της παροχής εθελοντικής προσφοράς από καθηγητές – δημότες και συνταξιούχους καθηγητές.
Η οικονομική ενίσχυση οικογενειών του Δήμου μας που έχουν τέκνα φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις της Ελλάδος και αντιμετωπίζουν προβλήματα. Εδώ θα μπορούσε να δοθούν  ως βοήθεια και τρόφιμα ή και εκπαιδευτικά υλικά όπως Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές κ.α
Η  βελτίωση της βιβλιοθήκης του Δήμου με επιπλέον βιβλία έτσι ώστε να καλύπτει όσο το δυνατό περισσότερα θέματα.
Η υπό μορφή ανοικτού Πανεπιστημίου  παροχή εκπαίδευσης   με την διενέργεια Διαλέξεων και Σεμιναρίων, σε πολλούς τομείς, από διακεκριμένους επιστήμονες ανάλογα με το εκάστοτε θέμα. Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί σε κρίσιμα θέματα της εποχής μας όπως οικονομική κρίση, ψυχολογικά προβλήματα της εποχής μας κ.α
Η δημιουργία Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, έτσι ώστε οι Δημότες να ενημερώνονται και να γνωρίζουν νέους τομείς εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στις νέες τεχνολογίες αφού η Πολιτεία τις χρησιμοποιεί σε πολλούς τομείς όπως φορολογικούς (Όπως e-taxis, απογραφές και ενημερώσεις μέσω Ηλεκτρονικού Υπολογιστή).

Η δημιουργία χώρων λειτουργίας Ασυρμάτων Δικτύων (WiFi), έτσι ώστε οι Δημότες να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, που ως γνωστό αποτελεί πηγή γνώσης και ψυχαγωγίας.

"ΜΑΚΕΛΕΙΟ" ΔΑΒΑΚΗ ΜΕ ΧΙΟ ΓΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ 10.000.000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΙΖΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑ

Μακελειό” του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη με τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο.

Ο δεύτερος στην εκπομπή που έχει στο Extra παρουσίασε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία Kestrel -ο ιδιοκτήτης της οποίας έχει κατονομαστεί από τον Κάντα ως ένας απ΄ αυτούς που του έδωσαν χρήματα- είχε κερδίσει σύμβαση από το ΥΠΕΘΑ ,λίγες μέρες πριν γίνουν οι αποκαλύψεις Κάντα.

Από την πλευρά του ο ΥΦΕΘΑ Θανάσης Δαβάκης με ανακοίνωση του επισημαίνει:


Με αφορμή την κακοήθη επίθεση που δέχθηκε ο ΥΦΕΘΑ κ. Θανάσης Δαβάκης στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμούς EXTRA «Αποκαλυπτικό Δελτίο» από τον δημοσιογράφο κ. Χίο σχετικά με τον ψευδεύστατο ισχυρισμό ότι ο υφυπουργός υπέγραψε σύμβαση έργου με την εταιρία Kestrel, από το Γραφείο 
Τύπου του ΥΦΕΘΑ και προς αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζονται τα εξής:

1. Στον εν λόγω διαγωνισμό συμμετείχε μόνο μία κοινοπραξία δύο εταιριών, η «Baron Services Inc. & Kestrel – Information Systems SA».

2. Η Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού για την αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών και η Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΓΔΟΣΥ), εισηγήθηκαν την αποδοχή της προσφοράς της συγκεκριμένης κοινοπραξίας ως «έγκυρης, πλήρους, τεχνικά τεκμηριωμένης και υπερκαλύπτουσας τους όρους της διακήρυξης». Η εισήγηση αυτή έγινε αποδεκτή με τη σύμφωνη γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας ενώ αξίζει να τονιστεί πως δεν υπήρξε ουδεμία προσφυγή ή καταγγελία από οιονδήποτε έχοντα έννομο συμφέρον κατά της προσφοράς, καθ’ όλη τη διάρκεια της παρούσας διαδικασίας.

3. Ο ΥΦΕΘΑ κ. Δαβάκης δεν κατακύρωσε τον διαγωνισμό ούτε υπέγραψε σύμβαση, αλλά απλώς απεδέχθη την τεχνική προσφορά, που αποτελεί μέρος της διαγωνιστικής διαδικασίας. Για να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός απαιτείται επιπλέον αποδοχή της οικονομικής προσφοράς και έκδοση κατακυρωτικής απόφασης, τα οποία δεν έχουν γίνει.
 
Κατόπιν των παραπάνω, γίνεται σαφές ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δεν είχε την πρόθεση να αποκαλύψει κάποιο σκάνδαλο, αλλά να λασπολογήσει προς δημιουργία εντυπώσεων .Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.
Κατόπιν των εξελίξεων, ο κ. Δαβάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα. Οποιαδήποτε προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου είναι καταδικασμένη να πέσει στο κενό. Όλοι σε αυτόν τον τόπο γνωριζόμαστε καλά και η πορεία του καθενός μας είναι γνωστή». 

onalert.gr

ΚΕΧΡΗΣ: ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ-ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟ"!

..."ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ"
Λάβρος εναντίον των Ηλία Αποστολόπουλου και Χρήστου Δασκαλόπουλου είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Κεχρής. Αναφερόμενος στους δυο προαναφερθέντες οι οποίοι αναμένεται να θέσουν τις υποψηφιότητές τους απέναντι στην δική του, είπε: 
"Σε αυτή την προεκλογική περίοδο θα ειπωθούν όλα. Δεν θα αφήσουμε να πέσει τίποτε κάτω. Οι Αποστολόπουλος-Δασκαλόπουλος θα κληθούν να απαντήσουν στους δημότες για τις ψήφους τους μέσα στα δημοτικά συμβούλια. Θα λογοδοτήσουν για όλα τα "ναι" ή "όχι" που ψήφισαν και όλα τα εις βάρος των δημοτών ή επαγγελματιών της περιοχής, που έπραξαν. Θα κληθούν να απαντήσουν γιατί ψήφισαν να καταργηθεί το έμβλημα του Περικλή από το σήμα του δήμου. Γιατί ακύρωσαν το σήμα κατατεθέν του Χολαργού, γιατί και με ποιο δικαίωμα έσβησαν τον μέγιστο Περικλή από την πόλη μας. Αυτή τους η πράξη συνιστά μεγάλη προσβολή. 
Οι κ.κ. Αποστολόπουλος-Δασκαλόπουλος θα κληθούν να απαντήσουν γιατί στράφηκαν εναντίον όλων των επαγγελματιών του Χολαργού, απαιτώντας να ξηλώσουν τις επιγραφές της επιχείρησής τους. Γιατί ψήφισαν "ναι" στους εκφοβισμούς σε βάρος των επαγγελματιών προκειμένου να αφαιρέσουν την
επιγραφή που τους έδινε μια ελπίδα επιβίωσης. Γιατί τους στέρησαν ακόμη και αυτή την ελάχιστη επιβίωση. 
Οι κ.κ. Αποστολόπουλος-Δασκαλόπουλος θα κληθούν να απαντήσουν γιατί αρνήθηκαν την ενοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου. 
Θα κληθούν να απαντήσουν γιατί ψήφισαν την κατάργηση των δύο πολυϊατρείων και τη  συγχώνευσή τους στο πολυϊατρείο της οδού Αγαμέμνονος. 
Οι κ.κ. Αποστολόπουλος-Δασκαλόπουλος θα κληθούν επίσης να απαντήσουν γιατί ψήφισαν υπέρ της κατάργησης του ΚΕΠ της πλατείας Δημοκρατίας, καταδικάζοντας με αυτό τον τρόπο σε αργό θάνατο την παλαιότερη πλατεία του Χολαργού. Τι έχουν να πουν στους δημότες οι κ.κ. Αποστολόπουλος και Δασκαλόπουλος οι οποίοι μένουν δίπλα στην πλατεία Δημοκρατίας και με τη ψήφο τους αυτή, την οδήγησαν στον απόλυτο μαρασμό;". 

ΔΕΙΤΕ ΑΒΑΦΗ ΤΗΝ ΣΕΞΥ ΟΛΓΑ ΦΑΡΜΑΚΗ, ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ...

Έχει εντυπωσιάσει με τις σέξυ και γυμνές φωτογραφίσεις της, η Όλγα Φαρμάκη. Δείτε την λοιπόν χωρίς ρετούς. Χωρίς μακιγιάζ. Να μπορείς να..

διακρίνεις την πραγματική ομορφιά. την αντικειμενική ομορφιά. Όχι την πλαστική. Όχι την χιλιοφτιαγμένη.

Μόνο που σε κάποιες περιπτώσεις θέλεις να βλέπεις την φτιαγμένη. Αν κρίνω απο την συγκεκριμένη εικόνα.

Τα παιδιά στο onlycy μου έδωσαν αφορμή ν΄ασχοληθώ με το θέμα. Τι έγραψαν; «Στην exclusive beauty έκθεση έκανε την εμφάνισή της η Όλγα Φαρμάκη… χωρίς ίχνος μακιγιάζ!

Η αλήθεια είναι πως η ‘εικόνα’ της, μας ξάφνιασε αρκετά, καθώς αυτή που έχουμε συνηθίσει, από περιοδικά και φωτογραφίσεις, … απέχει σε μεγάλο βαθμό από την πραγματικότητα».

Σ.Σ. "Παρατηρητή" . Εμείς διαφωνούμε. Πιστεύουμε ότι παραμένει πολύ καλή η Όλγα. 


kamikaze.gr

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ! Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ! ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ!

ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ 
ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ EXTRA3 

Πατήστε στο σύνδεσμο και δείτε από τον υπολογιστή σας τις αποκαλήψεις...
http://www.extra3.tv/ 
ΣΤΟ "ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ" 

ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ! ΜΠΑΝΕΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ...ΔΥΣΚΟΛΑ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΕΙ!

Σε τουρκικές φυλακές αναμένεται να οδηγηθεί ο Άγγελος Φιλιππίδης, όπου και θα κρατηθεί έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την έκδοσή του στη χώρα μας, προκειμένου να βρεθεί αντιμέτωπος με τις ελληνικές δικαστικές αρχές για το σκάνδαλο με τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. 
Όπως έγινε γνωστό, τα τουρκικά δικαστήρια ενέκριναν την έκδοση Φιλιππίδη στην Ελλάδα, ενώ η έκδοσή του στη χώρα μας θα γίνει όταν θα αποσταλούν τα σχετικά έγγραφα από το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης.
Το πότε τελικά ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΤΤ θα επιστρέψει στην Ελλάδα παραμένει δηλαδή μέχρι και αυτή την ώρα άγνωστο, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως χρειαστεί ακόμη και πάνω από ένα μήνα ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Έως τότε, ο Άγγελος Φιλιππίδης θα κρατείται, πιθανότητα στις σκληρές φυλακές του Μαλτεπέ, όπου, συνήθως, κρατούνται οι, προς απέλαση, ξένοι υπήκοοι.
Ο Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος συνελήφθη χθες βράδυ στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, μετά την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του από την Ιντερπόλ.
Πρόκειται για το πέμπτο ένταλμα σύλληψης που ενεργοποιείται από τα συνολικά επτά εντάλματα που έχουν εκδοθεί για την υπόθεση.
tt
To βράδυ της Παρασκευής η σύλληψη
Η σύλληψη του Άγγελου Φιλιππίδη έγινε μετά από συνεργασία των ελληνικών και των τουρκικών αρχών. Οι Τούρκοι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του πρώην ισχυρού άνδρα του ΤΤ, αναλύοντας τα ηλεκτρονικά ίχνη του κινητού του τηλεφώνου, καθώς η αντιτρομοκρατική είχε διαπιστώσει πως το κινητό του τηλέφωνο εκπέμπει από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Τουρκία.
Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε από τις 3 Ιανουαρίου και κατά τη σύλληψή του βρέθηκαν πάνω του 311 λίρες Τουρκίας, 5.615 ευρώ, 1.005 λίρες Αγγλίας, 18.090 δολάρια Χονγκ – Κονγκ, 220 φράγκα Ελβετίας, 1.514 δολάρια ΗΠΑ, δύο κινητά τηλέφωνα κι ένα usb 2 GB, μπλοκ επιταγών και κάρτες τραπεζών, άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών Αρχών, δύο διαβατήρια ελληνικών Αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει και διάφορα έγγραφα.
Τη σύλληψη Φιλιππίδη επιβεβαίωσε και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, ενώ το προξενείο δεν έχει δεχθεί κάποιο αίτημά του για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας.
Εντύπωση προκαλεί πάντως πως ενώ ο κ. Φιλιππίδης, σε συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει σε τηλεοπτικές εκπομπές μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είχε υπονοήσει πως βρίσκεται για επαγγελματικές υποθέσεις στις ΗΠΑ και πως θα επέστρεφε σύντομα στην Αθήνα, τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη στη γειτονική Τουρκία, όπου βρίσκεται από τις 3 Ιανουαρίου.
Μάλιστα, ο ίδιος σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό αλλά και τηλεοπτικό σταθμό μετά τη σύλληψή του, ανέφερε ότι ο ίδιος δεν είχε πει ποτέ ότι βρισκόταν στις ΗΠΑ, και σημείωσε πως ενώ προγραμμάτιζε ταξίδι στο Ντουμπάι και τη Μανίλα, το ακύρωσε μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κατηγορείται για απάτη και απιστία σε βαθμό κακουργήματος για δανειοδοτήσεις ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ που χορηγήθηκαν από το ΤΤ προς συγκεκριμένους επιχειρηματίες.
Σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως, Πόπης Παπανδρέου, οι πιστώσεις εγκρίθηκαν χωρίς εγγυήσεις, και τα δάνεια δεν αποπληρώθηκαν. Αντίθετα, τα χρήματα κατέληξαν σε λογαριασμούς των εμπλεκόμενων επιχειρηματιών.
Παράλληλα, σε λογαριασμούς του κ. Φιλιππίδη βρέθηκαν καταθέσεις συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, βάσει των δηλωθέντων εισοδημάτων του για την περίοδο 2008-2012. Σημειώνεται πως για το ζήτημα αυτό η κ. Παπανδρέου τονίζει ότι απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση.
newsbomb.gr

ΙΔΟΥ ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΑΝ ΠΕΡΝΑΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ! ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ...
Μία πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση που έχει αναρτηθεί στο exodosclub.blogspot.gr, αφορά σε ένα από τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε σχεδόν καθημερινή βάση ένα οφθαλμολογικό ιατρείο, είναι ασθενείς οι οποίοι... παραπονιούνται για προβλήματα όρασης μετά από χρήση υπολογιστή. Περισσότερο από 70% των ανθρώπων που εργάζονται με υπολογιστή αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Η οφθαλμική κόπωση που προκαλείται από την χρήση των υπολογιστών περιγράφεται σαν ένα «σύνδρομο» που ονομάζεται computer vision syndrome ή CVS. Τα συμπτώματα του CVS περιλαμβάνουν, σύμφωνα με το iefimerida.gr: Κεφαλαλγία, Απώλεια της ικανότητας εστίασης, Τσούξιμο, Οφθαλμική κόπωση, Διπλή όραση, Θολή όραση και πόνο στον αυχένα και τους ώμους.Τι προκαλεί τα ενοχλητικά συμπτώματαH κύρια αιτία είναι ότι τα γράμματα στην οθόνη ενός υπολογιστή δεν είναι το ίδιο καθαρά και ευκρινή όπως τα τυπωμένα. Οι χαρακτήρες δημιουργούνται από την ένωση πολλών μικρών κουκίδων που ονομάζονται pixel. Έτσι λοιπόν αυτά τα γράμματα είναι πιο έντονα στο κέντρο και λίγο πιο ασαφή στα άκρα. Αυτό δημιουργεί μια δυσκολία στα μάτια μας στο να εστιάσουν και να διατηρήσουν αυτή την εστίαση. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεχούς προσπάθειας εστίασης κουράζει τους οφθαλμικούς μύες με συνέπεια τη δημιουργία του CVS.Πως περιορίζονται τα συμπτώματα- Επισκεφτείτε τον οφθαλμίατρό σας για να διαπιστώσετε αν χρειάζεστε γυαλιά οράσεως.- Ελαττώστε τα φώτα του χώρου στον οποίο εργάζεστε σε μέτρια ένταση. Τα περισσότερα γραφεία έχουν συνήθως τη διπλάσια ένταση φωτός από αυτή που πρέπει. Ελαττώστε τον εξωτερικό φωτισμό με χρήση κουρτίνας.- Ελαχιστοποιήστε τις αντανακλάσεις του χώρου και χρησιμοποιήστε οθόνες που δεν είναι γυαλιστερές. Αν φοράτε γυαλιά προτιμήστε να έχουν αντιανακλαστική επίστρωση.- (Σημ. Ακόμη και αν δεν έχετε πρόβλημα όρασης προτιμήστε να φοράτε γυαλιά, χρησιμοποιώντας ειδικούς φακούς που απορροφούν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία του υπολογιστή σας και σας προστατεύουν). Αναβαθμίστε την οθόνη του υπολογιστή σας από τις παλιές και μεγάλες CRT σε μία νεότερη επίπεδη TFT LCD. Χρησιμοποιείτε πάντα το μεγαλύτερo βαθμό ανανέωσης της οθόνης (refresh rate). Τα συμπτώματα είναι χειρότερα αν ο βαθμός ανανέωσης της οθόνης είναι μικρότερος από 75 Hz.- Ρυθμίστε το κοντράστ της οθόνης έτσι ώστε να έχετε τη μέγιστη δυνατή αντίθεση μεταξύ γραμμάτων και οθόνης χωρίς όμως να καίτε το λευκό. Το μέγεθος των γραμμάτων που επιλέγετε πρέπει να είναι τρία μεγέθη μεγαλύτερο από το πιο μικρό μέγεθος που μπορείτε να διαβάσετε από την απόσταση που εργάζεστε συνήθως.- Ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας πιο συχνά. Όταν προσηλώνουμε στην οθόνη ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας έως και πέντε φορές λιγότερο απ' ότι συνήθως με αποτέλεσμα να στεγνώνουν και να καίνε. Χρησιμοποιείστε τεχνητά δάκρυα αν είναι απαραίτητο. Αποφύγετε ανεμιστήρες ή αιρ κοντίσιον που χτυπούν στο πρόσωπο.- Κάντε μικρά διαλείμματα. Κάθε περίπου 20 λεπτά κοιτάξτε σε ένα μακρινό σημείο για περίπου 20 δευτερόλεπτα ή κάντε ένα πεντάλεπτο διάλειμμα κάθε περίπου μία ώρα.- Αν εργάζεστε μεταφέροντας έντυπο υλικό στον υπολογιστή, προσπαθήστε να το μεταφέρετε δίπλα στην οθόνη για να ελαχιστοποιήσετε την κίνηση του κεφαλιού. Η οθόνη του υπολογιστή πρέπει να είναι 10-15 μοίρες χαμηλότερα από το ύψος των ματιών σας.- Αν είστε χρήστης φακών επαφής, προτιμήστε να εργαστείτε με γυαλιά.

Μπορείτε στα καταστήματα οπτικών OPTOCENTER (Φανερωμένης 9-Χολαργός & Λ.Μεσογείων 242) να βρείτε τις λύσεις που χρειάζεστε για ν' αντιμετωπίσετε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μάτια σας μπροστά από την οθόνη του κομπιούτερ σας. 

ΝΕΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

ΑΓΡΙΟΣ ΦΟΝΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αγρια δολοφονημένη βρέθηκε χτες βράδυ 33χρονη Βουλγάρα μέσα στο διαμέρισμα που διέμενε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την αστυνομία η γυναίκα που διέμενε σε διαμέρισμα στην οδό Προμηθέως έφερε τραύματα από μαχαίρι και βρέθηκε νεκρή από το σύζυγό της. Προανάκριση για την εξιχνίαση του εγκλήματος διενεργούν οι αστυνομικοί της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Seleo.gr News 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΕΣΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ!

Πριν από λίγη ώρα συνελήφθη στην Τουρκία ο Άγγελος Φιλιππίδης μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του. 
Δείτε κατ' αποκλειστικότητα τα γάντα που του φόρεσαν για να μην κρυώνει. Επειδή κάνει κρύο στην Τουρκία!

Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΓΚΙΟΛΒΑΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ: "ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ! ΣΕ 48 ΩΡΕΣ ΚΑΘΙΣΤΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ"!

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΜΩΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΥΣ
giolbas

Ο Γεώργιος Γκιόλβας έφυγε από αυτόν τον κόσμο στις 14 Νοεμβρίου 2003. Το όνομά του συνδέθηκε σε μεγάλο βαθμό με τη νέομυθολογία της περιβόητης ομάδας Έψιλον. Ο Γκιόλβας ήταν μηχανολόγος – πυρηνικός φυσικός και είχε 19 αναγνωρισμένες διεθνώς εφευρέσεις.
Οι συνεντεύξεις που έδωσε στη ζωή του ήταν ελάχιστες και πάντα προκαλούσαν αίσθηση. Σε αυτό το άρθρο θα σας κάνω γνωστή μια συνέντευξη την οποία και έδωσε 1 περίπου μήνα πριν πεθάνει – συγκεκριμένα στα τέλη του Σεπτέμβρη(2003). Η συνέντευξη αυτή δόθηκε για να «παίξει» στην τηλεόραση κάτι όμως που δεν έγινε(ως τώρα Μάρτιος 2004) , καθώς μετά το θάνατό του τα δικαιώματα της συνέντευξης αυτής έχουν περάσει στη γυναίκα του Γ. Γκιόλβα , η οποία και προς το παρόν δεν επιθυμεί τη δημοσιοποίηση της. Τέλος , αξίζει να αναφέρω ότι οι άνθρωποι οι οποίοι και κατέχουν την κασέτα αυτή , είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. . . Ας περάσουμε όμως στα κυριότερα σημεία , στο περιεχόμενο δηλαδή της συνέντευξης.
Η συνάντηση λαμβάνει χώρα σε γνωστή καφετέρια στην περιοχή της Πεντέλης. Η καφετέρια αποτελείται από δύο ορόφους και χάριν της συνέντευξης έχει «εκκενωθεί» ο επάνω όροφος . Ο κ. Γκιόλβας ξεκαθάρισε εξ αρχής πως ΔΕΝ επιθυμεί να μιλήσει για θέματα των Έψιλον ή οτιδήποτε άλλο τον έχει κάνει ευρέως γνωστό τα τελευταία χρόνια. Η συζήτηση λοιπόν κινήθηκε κυρίως στα πλαίσια των κοινονικοπολιτικών συνθηκών που επικρατούν σήμερα στην Ελλάδα και όχι μόνο. Η συζήτηση ξεκίνα με τη νεαρή δημοσιογράφο να ζητά την άποψη του Γκιόλβα για τις κλιματολογικές συνθήκες στον πλανήτη. Εκείνος απαντά πως αν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση ΄΄ο πλανήτης Γη θα είναι ακατοίκητος ως το 2080 όπως ακριβώς συνέβη και με άλλους 8 πλανήτες στο μακρινό παρελθόν΄΄. Στη συνέχεια αναφέρεται στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ χαρακτηρίζοντάς τους ως ΄΄χωροφύλακες του Σιωνισμού΄΄. Αναφέρεται επίσης και στον πόλεμο στο Ιράκ , λέγοντας πως έγινε ΄΄για να εκπληρώσει τις γραφές τους΄΄( πόρνη Βαβυλών). Ερωτάται και για τα θέματα των Ελληνοτουρκικών.
Απαντά πως ΄΄η Τουρκία είναι ουσιαστικά μια προέκταση του Ισραήλ σήμερα΄΄ και ότι ΄΄ στο μέλλον επίκειται ίδρυση κράτους του Αιγαίου στο οποίο και είναι στα σχέδια να ανήκουν η Κύπρος , η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα΄΄. Και οι πολιτικοί της χώρας μας μπήκαν στο στόχαστρο του Γκιόλβα . Χαρακτηριστικά ανέφερε πως ΄΄τα τελευταία 20 χρόνια έχουν ξεθεμελιώσει την Ελλάδα , η οποία έχει καταντήσει μια χούφτα από 3% αμιγώς ελληνικό πληθυσμό΄΄. Κάνοντας μια μικρή αναφορά στο τεράστιο θέμα παιδεία -χαρακτηριστικά τόνισε πως ΄΄δεν υπάρχει παιδεία΄΄ , ο Γκιόλβας έκανε λόγο και για το πρόβλημα των μεταναστών στην χώρα μας. ΄΄Όταν στους 100 μαθητές σε ένα σχολείο , οι 80 είναι αλλοδαποί , τότε αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα ότι η φυλή μας χάνεται σιγά σιγά.

ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Ο ΨΙΝΑΚΗΣ! ΓΛΕΝΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ GAY!!!

ΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΜΙΝΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΨΙΝΑΚΗΣ! ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΣΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΔΕΙΞ'ΤΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Ειλημμένη η απόφαση του κ. Ηλία Ψινάκη να διεκδικήσει τα «ηνία» του Δήμου Αθηναίων, στις επικείμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαΐου.
Σύμφωνα με το ένθετο των έγκυρων «Παραπολιτικών», "Secret", ο μάνατζερ και δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας, με τη Δημοτική Παράταξη του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, αναμένεται να ανακοινώσει τη διεκδίκηση του δήμου της Πρωτεύουσας, σύντομα, και τον τελευταίο καιρό καταρτίζει τον Συνδυασμό του - τον οποίο και θα ονομάσει «Πολίτες» - με νέους επιχειρηματίες, στελέχη της Αγοράς, αλλά και γνωστά πρόσωπα της showbiz.
Για τις «κακές γλώσσες»..., εκτός το ότι ο κ. Ηλίας Ψινάκης θήτευσε σαν «καλός μαθητής» δίπλα στον πολύπειρο Νικήτα Κακλαμάνη, προετοιμάζει εδώ και καιρό την υποψηφιότητά του αυτή, ερχόμενος σε επαφή με εξέχοντα πρόσωπα από πολλούς χώρους.
Οι πληροφορίες του epoli.gr κάνουν λόγω πως, αν συγκεκριμένες επαφές του δημοτικού συμβούλου της Αθήνας, Ηλία Ψινάκη, με πρόσωπα από τον ακαδημαϊκό, πολιτιστικό και κοινωνικής προσφοράς χώρο ευοδωθούν, τότε δεν θα μιλάμε απλά για μία ακόμη υποψηφιότητα..., αλλά για μία υποψηφιότητα, που αν μη τι άλλο, θα έχει σημαντικό ρόλο στα δημοτικά δρώμενα της πόλης της Αθήνας. 
e-poli.gr (τίτλος-μεσότιτλος, δικός μας) 

ΟΣΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ! ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 2.500 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ…ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΗΜΕΤΕΡΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ!

 
Την ώρα που στη χώρα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα σκάνδαλα διαφθοράς και μαύρου χρήματος,  υπουργείο Παιδείας και ΙΕΠ μοιράζουν αφειδώς χιλιάδες ευρώ για επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών!

·       Αμοιβή γραμματειακής υποστήριξης 22.000 ευρώ για ένα άτομο!
·       Συνταξιούχος-πολυθεσίτης επιβλέπει τα προγράμματα! 
·       Με πρόσχημα την …ποιότητα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, κάποιοι μασάνε χοντρά λεφτά!
Το επίσημο site του ΙΕΠ υποδέχεται τον επισκέπτη στα Αγγλικά. Ένα απλό κλικ  τον μεταφέρει στην ελληνική γλώσσα και τον ξεναγεί στον …υπέροχο κόσμο με τα επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών!

Του Μάκη Βραχιολίδη
Το περασμένο καλοκαίρι η κυβέρνηση Σαμαρά μέσα εν μία νυκτί, όπως συνηθίζει άλλωστε να το κάνει για να φανεί αρεστή στους τροϊκανούς, αποκεφάλισε εργασιακά 2.500 περίπου εκπαιδευτικούς της Τεχνικής εκπαίδευσης. Κατήργησε σχολές των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, έσυρε ουσιαστικά εκτός σπουδών πάνω από 26.000 μαθητές κι έριξε στην ανεργία ή διαθεσιμότητα χιλιάδες εκπαιδευτικούς.
Κι ενώ φαίνεται πως όλα αυτά τα έκανε για να εξοικονομήσει χρήματα, κάποια…  καλά παιδιά πάνε κατευθείαν στο Ταμείο και μασάνε πολλά λεφτά μέσω επιμορφωτικών σεμιναρίων!
Στο esos.gr διέρρευση πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)  για την επιμόρφωση 25.000 εκπαιδευτικών της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης με τίτλο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - Β’ ΦΑΣΗ».

Πακτωλός χρημάτων σε αμοιβές και δαπάνες
Ανατρέχοντας στις σελίδες 9 και 10 της πρότασης, διαπιστώνονται τα εξής:

4.000.000 € προβλέπονται για  «Συντονισμό και Παρακολούθηση της υλοποίησης (του προγράμματος)»!

3.500.000 € προβλέπονται για  «Ανάπτυξη επιστημονικών και τεχνολογικών εργαλείων, εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων και υποδομών υλοποίησης της πράξης»!

700.000 € προβλέπονται για  τον «Σύμβουλο Τεχνικής Υποστήριξης του Έργου»!

1.000.000 € προβλέπονται για  «Εξωτερική Αξιολόγηση της πράξης»!

1.000.000 € προβλέπονται για  «Δράσεις Δημοσιότητας»!

3.300.000 € προβλέπονται για  «Διατροφή»!

Όσοι έχουν εμπειρία από παρόμοια προγράμματα μπορούν να κατανοήσουν ότι σύμφωνα με τη διατύπωση της πρότασης και τον προτεινόμενο προϋπολογισμό, οι αμοιβές που θα διατεθούν και οι δαπάνες  που υλοποιηθούν είναι υπερβολικά κοστολογημένες και ανισομερείς υπέρ συγκεκριμένων και στοχευμένων δράσεων που δεν στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας επιμόρφωσης, αλλά στην βελτίωση των αμοιβών όσων εμπλέκονται στον συντονισμό και στην προετοιμασία του προγράμματος.

Ειδικότερα  και σύμφωνα με όσα επίσημα περιέχει η πρόταση:
160 ευρώ ανά επιμορφούμενο εκπαιδευτικό θα δαπανηθούν για το «συντονισμό» της υλοποίησης του προγράμματος, ποσό που θα πάει σε αμοιβές φυσικών προσώπων.
140 ευρώ ανά επιμορφούμενο εκπαιδευτικό θα δαπανηθούν για την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού. 
20 ευρώ ανά επιμορφούμενο εκπαιδευτικό θα δαπανηθούν για εκπαιδευτικό υλικό που θα χορηγηθεί δωρεάν.28 ευρώ ανά επιμορφούμενο εκπαιδευτικό θα είναι η αμοιβή του «Συμβούλου» Τεχνικής Υποστήριξης του έργου».
50 ευρώ ανά επιμορφούμενο εκπαιδευτικό θα πάρει αμοιβή ο «Εξωτερικός αξιολογητής του προγράμματος».
50 ευρώ ανά επιμορφούμενο εκπαιδευτικό θα στοιχίσουν οι "δράσεις δημοσιότητας" (αφίσσες, έντυπα και δεξιώσεις).
132 ευρώ ανά επιμορφούμενο εκπαιδευτικό θα στοιχίσει η διατροφή του.

Όπως γίνεται αντιληπτό, για όλα έχει προβλέψει το πρόγραμμα. Μεγάλα ποσά για τον κάθε εκπαιδευτικό (20 ευρώ για τα φυλλάδια που θα του χορηγηθούν), εκτός από τη γνώση που θα αποκτήσει βέβαια, αλλά πραγματική και άξια αμοιβή (160 + 140 ευρώ ανά εκπαιδευτικό)  για όσους συντονίσουν το πρόγραμμα και  αναπτύξουν το εκπαιδευτικό υλικό που όπως ομολογείται είναι ήδη έτοιμο  (σελίδα 5 § (β) ΙΙ) και μόνο μικρές μεταβολές θα υπάρξουν σ’ αυτό.

Για αμοιβές ή μάλλον αποζημιώσεις των εκπαιδευτικών που θα επιμορφωθούν δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη, ούτε κάποιο είδος παροχής για τα σχολεία στις εγκαταστάσεις των οποίων θα γίνουν τα επιμέρους επιμορφωτικά σεμινάρια.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για την πρόβλεψη  δαπάνης 132 ευρώ ανά εκπαιδευτικό για τη διατροφή του. Πιθανόν στην κρίση που υπάρχει ο συντάκτης του προγράμματος να έχει προβλέψει την σύμβαση με κάποιο εστιατόριο που θα παρέχει «αξιοπρεπή» γεύματα στους εκπαιδευόμενους αν αναλογισθεί κάποιος ότι η μέση διάρκεια των επιμορφωτικών σεμιναρίων είναι 28,5 ώρες.


Αμοιβή γραμματειακής υποστήριξης 22.000 ευρώ για ένα άτομο! 
Μία μικρή έρευνα  στο διαδίκτυο και το Διαύγεια έδειξε ότι σε όλα  ή σχεδόν όλα τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΙΕΠ, το συντονισμό και τις υποστηρικτικές δράσεις υλοποίησης του, όπως και την ανάπτυξη εκπαιδευτικών εργαλείων αναλαμβάνουν μέλη της διοίκησης του, σύμβουλοι κάθε βαθμού και κάθε κατηγορίας επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό που ανήκει στο Ινστιτούτο. Όσο για τις αμοιβές του εμείς απλώς θα αναφέρουμε την αμοιβή γραμματειακής υποστήριξης για πρόγραμμα eTwinning  διάρκειας 8 μηνών που έφθασε μόνο για ένα άτομο 22.000 ευρώ.
Κρίνετε και υπολογίστε. Έτσι κι αλλιώς αυτές οι αμοιβές είναι εκτός Μνημονίου. 


Τα μέλη της διοίκησης του ΙΕΠ που θα επιβλέψουν -με τον ένα ή άλλο τρόπο- το πρόγραμμα επιμόρφωσης, λόγω …αρμοδιότητας.

Πρόεδρος: Σωτήριος Γκλαβάς: Συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πρώην στέλεχος του Π.Ι., πρώην Διευθυντής Γραφείου Υπουργού με υπουργό τον κ. Μπαμπινιώτη, Μέλος του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας (Πρόεδρος ο κ. Μπαμπινιώτης)
Αντιπρόεδρος:  Ιωάννης Κουμέντος: Δάσκαλος, πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Αττικής,  Σχολικός σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης κατ’ απονομή λόγω νόμου.

Μέλη: 
Ηλίας Ματσαγγούρας: Καθηγητής (ή συνταξιούχος καθηγητής) του ΕΚΠΑ, εμπνευστής της ερευνητικής εργασίας (projekt) με συμμετοχή σε πολλά χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και όχι μόνο, μέλος της επιτροπής σύνταξης  της πρότασης για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών 
Θεμιστοκλής Παναγιωτόπουλος:  Καθηγητής του Παν/μίου Πειραιώς
Παρασκευάς Γιαλούρης: Σχολικός σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Πρόεδρος της Επιτροπής σύνταξης  της πρότασης για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, Πρόεδρος ΠΕΚ Ηλιούπολης και Πρόεδρος  Βαθμολογικού Κέντρου.
Ιωάννης Αντωνίου: εκπαιδευτικός ΠΕ02, διευθυντής του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Αθηνών
Γεώργιος Τύπας: Σύμβουλος Α του Ι.Ε.Π.


ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ-ΠΟΛΥΘΕΣΙΤΗΣ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ!


Την ώρα που χιλιάδες εκπαιδευτικοί πετάχτηκαν στον καιάδα της ανεργίας, ένας συνταξιούχος απολαμβάνει τη θέση του επικεφαλής των επιμορφωτικών προγραμμάτων. Πρόκειται για τον Σωτήρη Γκλαβά (φωτό).
Για τους μη έχοντες πληροφόρηση αξίζει ν’ αναφερθεί ότι ο κ. Γκλαβάς μετά την κατάργηση  της Ειδικής Γραμματείας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (31/12/2013) στην οποία είχε τοποθετηθεί, ανέλαβε με «αξιοκρατικές» διαδικασίες τη θέση του Προέδρου του ΙΕΠ, θέση που παρέμενε κενή έως ότου έλθει να την παραλάβει ο ίδιος.
Σήμερα ο κ. Γκλαβάς φαίνεται πως  πατάει σε δύο «βάρκες»: 1η. Είναι πρόεδρος στο ΙΕΠ και 2η. Σύμφωνα με πληροφορίες παραμένει στο γραφείο του ειδικού γραμματέα ασκώντας ουσιαστική πολιτική, χωρίς όμως να υπογράφει κανένα έγγραφο.
Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα συνεχίσει να απασχολείται και στις δύο θέσεις έως ότου ορισθεί Γενικός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης!!!
Μήπως ο κ. Αρβανιτόπουλος μπορεί να εξηγήσει πώς και γιατί συμβαίνει αυτή η εξοργιστικά προνομιακή μεταχείριση υπέρ του κ. Γκλαβά;. Μήπως δεν υπάρχει κανείς άλλος σε όλη τη Α/θμια ή την Β/θμια Εκπαίδευση που να έχει τις ικανότητες του κ. Γκλαβά  ή που να γνωρίζει τα θέματα της συγκεκριμένης αρμοδιότητας; Ε, κύριε υπουργέ;
Εκτός και αν είναι το μέγεθος της εμπιστοσύνης που μπορεί να εμπνεύσει ο πολυθεσίτης και συνταξιούχος κ. Σωτήρης Γκλαβάς, που πέραν των άλλων, κατέχει και θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας (Αρσάκεια) του ισοβίου προέδρου κ. Μπαμπινιώτη.
Βέβαια ο κ. Γκλαβάς ως έμπειρος… συνταξιούχος «κουβάλησε» και στη νέα του θέση ως άτυπο σύμβουλό του τον κ. Αλεβίζο, επίσης συνταξιούχο, Διευθυντή Ειδικής Αγωγής.
Aναζητήσαμε τον κ. Γκλαβά προκειμένου ν’ απαντήσει σε μερικά ερωτήματά μας αλλά από το γραφείο του μας είπαν ότι απουσίαζε σε πολύωρη σύσκεψη. Αχ αυτές οι συσκέψεις! Και ειδικά για ,,,συνταξιούχους είναι εξαιρετικά επίπονες! 

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης των 25.000 εκπαιδευτικών
Εάν καταλάβετε τίποτε από τα όσα περιλαμβάνει το πρόγραμμα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, παρακαλούμε ειδοποιήστε μας.
Είναι δομημένο κατά τρόπο που να επιτυγχάνει τρείς στόχους:
α) Πρώτος στόχος είναι η εκ των πραγμάτων θεσμοθέτηση τομών, δομών και δράσεων που οραματίσθηκε η …επαναστάτρια κ. Διαμαντοπούλου και περιέλαβε στα σχέδια της, «Νέο Σχολείο» και Τεχνολογικό Λύκειο, σχέδια που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει, όπως  Εισαγωγή του θεσμού των μεντόρων (mentoring and coaching), Ερευνητικές εργασίες (projects), Εγγραμματισμός, Δράσεις Δημοσιότητας, Αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας, κλπ.

β) Δεύτερος στόχος είναι η δράση που αποτελεί διακαή πόθο του κ Γκλαβά από την εποχή που ήταν στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Η σύνταξη και αξιολόγηση νέων αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών για την Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πιθανόν θα αναπολεί την περίοδο Αρσένη  και την  διάθεση τεράστιων ποσών για τη σύνταξη αναλυτικών προγραμμάτων  και εκπαιδευτικών βιβλίων της Επαγγελματικής εκπαίδευσης. Στην πρόταση και στη σελίδα 5 αναφέρεται επιγραμματικά «Επιμόρφωση σε σχέση με το εκπαιδευτικό έργο, δηλαδή, επιμόρφωση στα νέα προγράμματα σπουδών Πρωτοβάθμιας (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσιο, Λύκειο, Επαγγελματικό Λύκειο), τον εγγραμματισμό (!!!), με σκοπό την αναβάθμιση στα αναμενόμενα επίπεδα του εγγραμματισμού (literacy) στη γλώσσα και τις θετικές επιστήμες των μαθητών της υποχρεωτικής εκπαίδευσης (5-15 ετών) και τις ερευνητικές εργασίες (project) και τη διερευνητική μάθηση».

γ) Ο τρίτος και σπουδαιότερος στόχος είναι το .. «Ταμείο», δηλαδή οι αμοιβές που θα προκύψουν από την υλοποίηση του προγράμματος επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, οι οποίες μάλιστα όπως έχουν ορισθεί είναι ιδιαίτερα πλουσιοπάροχες.

Αυτή καθ’ αυτή η πρόταση δείχνει και αποδεικνύει δύο πράγματα: είτε η Νέα Δημοκρατία και ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Αρβανιτόπουλος δεν έχουν κανένα σχέδιο για την  στοιχειώδη και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είτε  είχε ήδη συμφωνήσει ως αντιπολίτευση με την τότε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την περίφημη μεταρρύθμιση Διαμαντοπούλου, αφού όλα όσα περιγράφονται στο, υπό έγκριση, πρόγραμμα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών δεν είναι τίποτα άλλο παρά «δράσεις» που περιλαμβάνονται στις προτάσεις της για το Νέο Σχολείο και το Τεχνολογικό Λύκειο.

Το παραπάνω ρεπορτάζ αναδεικνύει και ο διαδικτυακός ιστότοπος vukentra.gr.

"Ελεύθερη Ώρα"

ΠΟΙΑ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ ΤΗΛΕΠΕΡΣΟΝΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΜΟΥΡΙΚΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ; ΔΕΙΤΕ...

Το μωράκι της φωτογραφίας είναι σήμερα ένα από τα πιο γνωστά τηλεοπτικά πρόσωπα. Συμμετέχει εδώ και αρκετά χρόνια στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, με την Ελένη να την εμπιστεύεται απόλυτα, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει και τη δική της εκπομπή στον Alpha. 
Η ζωή της έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς από αλλού ξεκίνησε και αλλού βρέθηκε τελικά. Σπούδασε Γαλλική φιλολογία στο πανεπιστήμιο Αθηνών, για χρόνια δούλευε στο ραδιόφωνο και στις δημόσιες σχέσεις δισκογραφικών εταιρειών και τελικά κατέληξε στην αστρολογία!
Ο λόγος για την Άση Μπήλιου, την παιδική φωτογραφία της οποίας είδαμε σε βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή "Μες στην καλή χαρά" του Alpha. 
πηγή: entertv.gr, τίτλος: δικός μας

ΔΙΠΛΑΣΙΟΙ ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΟ 2013! Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ!


Έκθεση της Open Doors, οργάνωσης η οποία υποστηρίζει τους χριστιανούς οι οποίοι υφίστανται διωγμούς σε όλο τον κόσμο, αναφέρει ότι οι χριστιανοί που σκοτώθηκαν για την πίστη τους σε όλο τον κόσμο διπλασιάστηκαν το 2013 σε σχέση με πέρυσι, με τα περισσότερα θύματα να βρίσκονται στη Συρία. Η Open Doors  δήλωσε ότι είχε τεκμηριώσει 2.123 δολοφονίες «μαρτύρων», σε σύγκριση με 1.201 το 2012. Υπήρχαν 1.213 τέτοιοι θάνατοι στη Συρία μόνο πέρυσι, είπε.

«Αυτή είναι η πολύ ελάχιστη μέτρηση με βάση τα όσα έχουν αναφερθεί στα μέσα ενημέρωσης και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε», δήλωσε ο Φρανς Βέερμαν, επικεφαλής της έρευνας. Οι εκτιμήσεις από άλλες χριστιανικές ομάδες ανεβάζουν τον ετήσιο αριθμό των θυμάτων σε 8.000.

Η έκθεση της Open Doors τοποθετεί τη Βόρεια Κορέα στην κορυφή του καταλόγου των 50 πιο επικίνδυνων χωρών για τους χριστιανούς, μια θέση που κατέχει από όταν ξεκίνησε η ετήσια έρευνα πριν από 12 χρόνια. Η Σομαλία, η Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν ήταν οι  επόμενες. Η οργάνωση που εδρεύει στις ΗΠΑ ανέφερε ότι υπήρξε η αυξανόμενη βία κατά των χριστιανών στην Αφρική και ότι ριζοσπάστες μουσουλμάνοι ήταν η κύρια πηγή της δίωξης σε 36 χώρες της λίστα της. «Ο ισλαμιστικός εξτρεμισμός είναι ο χειρότερος διώκτης της παγκόσμιας εκκλησίας» είπε.

Πόλεμος κατά της εκκλησίας

Ο Χριστιανισμός είναι η μεγαλύτερη και η πιο ευρέως διαδεδομένη πίστη στον κόσμο, με 2,2 δις οπαδούς, ή 32 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού, σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού Pew Forum. Αντιμετωπίζει περιορισμούς και εχθρότητα σε 111 χώρες, περισσότερες από τις 90 χώρες που περιορίζουν ή να παρενοχλούν τη δεύτερη μεγαλύτερη πίστη, το Ισλάμ.

Ο Michel Varton, επικεφαλής του Open Doors Γαλλίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Στρασβούργο ότι τα διαλυμένα από τους εμφύλιους πολέμους κράτη ή οι επίμονες εσωτερικές εντάσεις ήταν συχνά τα πιο επικίνδυνα για τους Χριστιανούς. «Στη Συρία, ένας άλλος πόλεμος ευδοκιμεί στη σκιά του εμφυλίου πολέμου – ο πόλεμος εναντίον της εκκλησίας», είπε κατά την παρουσίαση της έκθεσης της Open Doors. Περίπου το 10 τοις εκατό των Σύριων είναι Χριστιανοί. Πολλοί έχουν γίνει στόχοι ισλαμιστών ανταρτών που τους βλέπουν ως υποστηρικτές του προέδρου Μπασάρ αλ – Άσαντ.

Εννέα από τις 10 χώρες που αναφέρονται ως επικίνδυνες για τους Χριστιανούς είναι χώρες με μουσουλμανική μειονότητα, πολλές από τις οποίες σπαράσσονται από συγκρούσεις με ριζοσπάστες ισλαμιστές. Η Σαουδική Αραβία είναι μια εξαίρεση, αλλά κατετάγη έκτη, λόγω της ολικής απαγόρευσης άσκησης άλλων θρησκειών εκτός από το Ισλάμ. Στη λίστα των δολοφονιών, τη Συρία ακολούθησε η Νιγηρία με 612 περιπτώσεις το περασμένο έτος, σε σχέση με 791 το 2012. Το Πακιστάν ήταν τρίτο με 88, έναντι 15 το 2012. Η Αίγυπτος καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με 83 θανάτους, σε σχέση με τους 19 το προηγούμενο έτος.

Η έκθεση έκανε λόγο για «τρομακτική βία που συχνά απευθύνεται σε χριστιανούς» στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, αλλά είπε ότι μόνο εννέα θάνατοι επιβεβαιώθηκαν πέρυσι, επειδή «οι περισσότεροι αναλυτές εξακολουθούν να αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τη θρησκευτική διάσταση της σύγκρουσης».

Βόρεια Κορέα
Η έκθεση δεν είχε στοιχεία για τις δολοφονίες στη Βόρεια Κορέα, αλλά δήλωσε ότι οι Χριστιανοί δεν αντιμετωπίζουν «την υψηλότερη πίεση που μπορεί να φανταστεί κανείς» και περίπου 50.000 έως 70.000 ζούσαν σε στρατόπεδα πολιτικών κρατουμένων. «Ο λατρεία των ηγεμόνων δεν αφήνει κανένα περιθώριο για οποιαδήποτε άλλη θρησκεία» είπε.
Υπήρξε επίσης μια αυξημένη τάση δίωξης στη Σομαλία, προσθέτει η έκθεση, και οι επιθέσεις ισλαμιστών κατά ιρακινών χριστιανών έχουν αυξηθεί στον  ημι – αυτόνομο κουρδικό βορά, που προηγουμένως ήταν μια σχετικά ασφαλής περιοχή για αυτούς.

Ο Βέερμαν δήλωσε ότι οι δολοφονίες ήταν μόνο τα πιο ακραία παραδείγματα των διωγμών. Οι  Χριστιανοί αντιμετωπίζουν, επίσης, επιθέσεις σε εκκλησίες και σχολεία, διακρίσεις, απειλές, σεξουαλικές επιθέσεις και απέλαση από τις χώρες.Η Open Doors, η οποία ξεκίνησε στη δεκαετία του 1950 να περνά παράνομα Βίβλους σε κομμουνιστικά κράτη και τώρα δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 60 χώρες, εκτιμά ότι πέρυσι περίπου 100 εκατομμύρια Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο υπέστησαν διώξεις για την πίστη τους.

antinews.gr

ΕΛΛΑΣ! ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ! Η ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!

Η ιδέα έχει δοθεί εδώ και 6 μήνες από την "Εταιρεία Δημοσιογραφικών Μελετών": Η ΕΛΛΑΣ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ. Να τύχει απολύτου προστασίας όπως είναι η Ελβετία κι ακόμη περισσότερο δεδομένου ότι η ιστορία και ο πολιτισμός της Ελλάδος είναι ανυπέρβλητα στοιχεία. Η ιδέα έχει κατατεθεί και στη Βουλή. Ουδείς όμως ασχολείται με το θέμα. Εκτός από τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη. 
Το hellasnews-agency.blogspot.gr επαναφέρει το ζήτημα απευθυνόμενοι στους βουλευτές, τούς οποίους επωνομάζει Βολευτές:
Ρε, βολευτή, βουλιάζεις που βουλιάζεις προδοτικά κατά της Ελλάδας για την ιδεοτελή σου βόλεψη.. Γιατί όμως  δεν παίρνεις θέση για την παρακάτω ιερή υπόθεση; Κάνεις τον....Κινεζο από τον περασμένο Ιούλη!
Δεν ΣΕ συγκινήσε; Μα δεν αισχύνεσαι; Μια ζωή καιροσκοπείς μέχρι προδοσίας του τόπου αυτού... Είσαι άθελα σου ίσως, όργανο κι εκτελεστής αυτής της πατρίδας... από σιωνισμούς, Γερμανούς, δανειστές... Κατάλαβέ το Ρε βολευτά! Θα περιμένουμε, έστω κι αυτή την υστάτη στιγμή να αναβλέψεις. ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ... 
Μόνον ο μέγιστος των σημερινών Ελλήνων Μίκης Θεοδωράκης που συνεχίζει να αγωνίζεται για την Ελλάδα, άρπαξε το όραμα, η Ελλάς , η τροφός της ανθρωπότητας, επί τέλους να καταστεί κάποτε ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΜΝΗΝΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ!
Δηλαδή μια χώρα ΟΥΔΕΤΕΡΗ, και πλήρως προστατευόμενη , κατά το πρότυπο της Ελβετίας.  Η ΕΛΛΑΔΑ να προστατεύεται από όλους τους λαούς, δεδομένου δε του παγκόσμιου  θαυμασμού προς τη χώρα αυτή-..η ιδέα προβάλει με γιγάντιες διαστάσεις
ΥΠΕΡΟΡΑΜΑΤΟΣ για όλους τους ΄Ελληνες. Να αγωνιστούν ΟΛΟΙ για την επίτευξη του σκοπού αυτού. Αρκεί οι ΄Ελληνες να αγωνιστούν ώστε η διεθνής Κοινότητα αυτό που θαυμάζει και αναγνωρίζει σε κάθε μέρα του βίου της, να προβεί και στην πράξη της προστασίας μιας χώρας ΜΝΗΜΕΙΟ –ΙΕΡΟ στην πορεία της ανθρωπότητας!

επέρχονται δεινότερα δεινά για την πατρίδα ... Συνέχισε βολευτά να είσαι λακές, γλύφτης του Γερμανοευρωπαϊκού-εβραϊκού συστήματος. 

Ως ΠΟΤΕ όμως ΡΕ ΒΟΛΕΥΤΗ ...θα ψηφίζεις μνημόνια και νομοκατασευάσματα της προδοτικής κυβέρνησης Σαμαρά; 
Γιατί ΡΕ ΘΕΟΣΤΡΑΒΕ μπήκες στην πολιτική με χίλια δυο γλυψίματα; Προσβλητικά της προσωπικότητάς σου; Για να γλείφεις τους γερμανοτσολιάδες; Ως πότε πια θα κρατάς αυτό τον ήχο πλάγιο, που σε προσβάλλει ως άνθρωπο; 
Γιατί πρσκυνάς καραγκιόζηδες που σε σέρνουν-με το αποφασίζομεν και διατάσσομεν, όπου αυτοί αποφασίζουν;

Γιατί ρε ταλαίπωρε καιν ουτιδανε  σέρνεσαι σαν σκουλήκι στο κατόπι τους; Δεν ντρέπεσαι ΡΕ βολευτή; Τη στάση του ξεβράκωτου ηθικά πατρός διδάσκεις στα παιιδιά σου;.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ! 

Η ΕΛΛΑΣ..ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ!
ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ... Η ΕΛΛΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 

ΞΥΛΟ ΕΠΑΙΞΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ! ΒΙΝΤΕΟ

Μέχρι και σε κλωτσιές και γροθιές κατέληξε η κόντρα των τελευταίων εβδομάδων ανάμεσα σε βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης με αφορμή το σκάνδαλο διαφθοράς εξαιτίας του οποίου παραιτήθηκαν υπουργοί της κυβέρνησης Ερντογάν.

Αφορμή για το τελευταίο επεισόδιο που παίχτηκε στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Εθνοσυνέλευσης αποτέλεσε η συζήτηση για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές στα ανώτατα δικαστικά σώματα.

Αυτό που εξόργισε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ήταν η πρόθεση της κυβέρνησης το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων να λογοδοτεί πλέον στον υπουργό Δικαιοσύνης, γεγονός που κατά τους ίδιους αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου η σύνθεση του Ανωτάτου Συμβουλίου διευρύνεται ενώ η τελευταία λέξη ως προς τους διορισμούς δικαστών σε δικαστικούς θεσμούς, όπως το Συνταγματικό Δικαστήριο, ανήκει στον υπουργό Δικαιοσύνης.


Ξεχωριστό επεισόδιο στη διαμάχη αυτή αποτέλεσε η υπηρεσιακή υποβάθμιση του πανίσχυρου αντεισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης, Ζεκεριγιά Οζ, και ο διορισμός του σε μία περιφερειακή εισαγγελία.

Η κυβέρνηση θεωρεί τον Οζ, τον οποίο οι συνάδελφοί του αποχαιρέτησαν με τιμές ήρωα, ως τον άνθρωπο-κλειδί πίσω από τις αποκαλύψεις του σκανδάλου.

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρωθυπουργός, από τη Μαλαισία όπου βρίσκεται, επέμεινε στην εκδοχή του συγκεκαλυμμένου πραξικοπήματος «από "φίλους"», υπονοώντας την ισλαμική αδελφότητα του Γκιουλέν, άλλοτε σύμμαχο της κυβέρνησής του στην εξουδετέρωση του πανίσχυρου κεμαλικού και στρατιωτικού κατεστημένου.

Έκανε, μάλιστα, για άλλη μια φορά «άνοιγμα» στο στρατόπεδο των κεμαλιστών που ζητούν την επανεκδίκαση των υποθέσεων «Εργκένεγκον» και «Βαριοπούλα»δηλώνοντας με νόημα πως «υπάρχουν πολλοί αθώοι στη φυλακή»


newsnow.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΖΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΥΘΕΙ ΠΟΤΕ!!! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΣΟΚ!

Δείτε το φωτογραφικό αφιέρωμα για τον 80χρονο άνδρα που έχει να πλυθεί εδώ και 60 χρόνια (Pics)
Ένας Ιρανός έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ... απλυσιάς. 'Η αλλιώς, των πόσων ετών μπορεί να ζήσει κανείς χωρίς να έχει κάνει μπάνιο.
Το Ιρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (IRNA) δημοσίευσε φωτογραφίες του 80χρονου άνδρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 80χρονος που ονομάζεται Amoo Hadji ζει στο χωριό Dezhgah στο Ιράν.
Ο ίδιος τρέφεται με ζώα που κυνηγάει ο ίδιος, ενώ όπως λέει, το πιο πολύτιμο αντικείμενο που έχει στην κατοχή του, είναι η πίπα που καπνίζει.
Οι γείτονες του, φρόντισαν να κατασκευάσουν για εκείνον ένα πρόχειρο κατάλυμα για να κοιμάται. Παρόλα αυτά, ο 80χρονος προτιμάει να κοιμάται στο χώμα και στη φύση.
Το Πρακτορείο σημειώνει ότι ο Amoo Hadji ανέφερε σε ρεπόρτερ του, ότι όπως λέει ο ίδιος, για να προφυλαχτεί από το κρύο φοράει ένα κράνος και καπνίζει τσιγάρα που του παρέχουν οι κάτοικοι του χωριού.
Δείτε τις σπάνιες και συγκλονιστικές φωτογραφίες:
 
 
(Πηγές: middleeastmonitor, news247.gr)