Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥΣ, ΤΙΓΚΑΣ, ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ. ΠΗΡΑΝ ΑΞΙΝΕΣ ΚΑΙ ΦΤΥΑΡΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΒΟΥΝΟ. ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ...

ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΠΛΗΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ

 Με την ευκαιρία της 5ης Ιουνίου (Παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος), όπως είχε προαναγγελθεί, η ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. οργάνωσε διήμερο αποψιλώσεων από ξερά χόρτα, στον παρακείμενο στο Δ.Ο.Π.Α.Π. χώρο, σε περιοχή που έχει δώσει αρκετές πυρκαγιές στο παρελθόν.

Στην διήμερη εξόρμηση της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. συμμετείχαν μέλη της ομάδας , εθελοντές πολίτες και 10μελης ομάδα του Ο.Κ.Α.Ν.Α. σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Το παρόν έδωσε και τις δύο ημέρες ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Π. κύριος Άγγελος Μπελιτσάκος. Την πρώτη ημέρα, στην δράση συμμετείχαν δίνοντας το παράδειγμα με σκληρή δουλειά, ο νέος δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, επικεφαλής πολυμελούς ομάδας του συνδυασμού ’’Μαζί για την πόλη μας’’ και ο κ. Χάρης Κουγιουμτζόπουλος επικεφαλής ομάδας του συνδυασμού ’’8 προτάσεις’’. Την δεύτερη ημέρα της δράσης, αντίστοιχο παράδειγμα συμμετοχής, έδωσε ο επικεφαλής της ’’Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Παπάγου-Χολαργού’’, κύριος Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας, μαζί με ομάδα μελών της κίνησής του. Επίσης, στην δράση συμμετείχε και η κ. Αναστασία Κανελοπούλου, από το ’’Δίκτυο Πολιτών Χολαργού-Παπάγου’’.

Μετά από δύο ημέρες σκληρής δουλειάς, αποψιλώθηκε ο χώρος της περσινής πυρκαγιάς, συλλέχθηκαν 130 μεγάλοι σάκοι κομμένα χόρτα και αποκλαδώθηκαν από τα χαμηλά κλαδιά όλα τα δέντρα που βρίσκονται στον χώρο.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή της η ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ., ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στην δράση της, επισημαίνοντας ότι, όσοι πήραν μέρος στο καθαρισμό μαζί την εθελοντική εργασία που προσέφεραν, έστειλαν και ένα ισχυρό μήνυμα στην κοινωνία της πόλης μας: Ότι η προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, γίνεται εφικτή και αποτελεσματική, μόνον όταν αποτελεί υπόθεση όλης της κοινωνίας.

Για την ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ.
Βαγγέλης Στογιάννης

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΕΥΦΡΡΑΤΗ

Γ.Παΐσιος: “Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα να ξέρετε ότι έρχεται ο Αρμαγεδώνας”


«Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα, να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδδώνα, και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβεί τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή και ότι το ξανθόν γένος, δηλαδή οι Ρώσοι, θα πολεμήσουν εναντίον της Τουρκίας»


“Η στάθμη της λίμνης έχει πέσει κατά έξι μέτρα”

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Λιβάνου, Αλ Αχμπάρ, οι Τούρκοι έχουν μπλοκάρει τη ροή του Ευφράτη στη Συρία.

Απειλείται όχι μόνο ο πληθυσμός της Συρίας αλλά και του Ιράκ, Η στάθμη του νερού στη λίμνη Άσαντ έπεσε κατά έξι μέτρα, Εκατομμύρια Σύριοι έμειναν χωρίς πόσιμο νερό.

Η Τουρκία έχει παραβιάσει τις διεθνείς υποχρεώσεις και απέκλεισε πλήρως τη ροή του νερού του Ευφράτη.

Η Άγκυρα είχε αρχίσει μια σταδιακή μείωση της παροχής νερού πριν από δυόμισι μήνες και πριν από δύο εβδομάδες την σταμάτησε εντελώς.

Ανώνυμη πηγή είπε στην ‘Αλ Αχμπαρ’ ότι η στάθμη του νερού στην κεντρική δεξαμενή νερού της Συρία- τη λίμνη Άσαντ- μειώθηκε η στάθμη του νερού κατά 6 μέτρα.

Αυτό σημαίνει απώλεια εκατομμυρίων κυβικών μέτρων πόσιμου νερού.Αν η στάθμη του νερού στη λίμνη πέσει άλλο ένα μέτρο θα τεθεί το φράγμα εκτός δράσης.

Μέλη του Ινστιτούτου του Ευφράτη εξακολουθούν να εργάζονται υπό την επίβλεψη των μαχητών του «Ισλαμικού κράτους του Ιράκ και της Λεβάντε» καθώς και μαχητών της αλ Κάιντα, οι οποίοι έχουν καταλάβει το φράγμα.

Οι ηγέτες των ισλαμιστών δεν προτίθεται να προβούν σε αλλαγές στη λειτουργία του φράγματος.Οι συνέπειες των τουρκικών εγκλημάτων γίνονται ήδη αισθητές στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου.

Στην αλ Χαφς, μέσω της οποίας το νερό από τη λίμνη Άσαντ διοχετεύεται στα κανάλια, η στάθμη του νερού έχει πέσει σε χαμηλά επίπεδα.

Τα υπάρχοντα αποθέματα νερού στην Αλ Χαλφ θα εξαντληθούν σε 1-2 μέρες.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα επτά εκατομμύρια Σύριοι να παραμείνουν χωρίς πόσιμο νερό.

Η παύση της διοχέτευσης της απαραίτητης ποσότητας νερού έχει, συν τοις άλλοις, την απότομη πτώση του όγκου της ηλεκτρικής ενέργειας στο Χαλέπι και στην επαρχία του Χαλεπίου.

Ιστορικά, ο έλεγχος του Ευφράτη ήταν το επίκεντρο της σύγκρουσης μεταξύ της Τουρκίας, αφενός και της Συρίας –Ιράκ από την άλλη.

Η Τουρκία επιμένει ότι ο Ευφράτης είναι ένα «διασυνοριακό ποτάμι» και όχι «διεθνής ποταμός», και ως εκ τούτου δεν καλύπτεται από τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

Η Τουρκία είναι επίσης μία από τις τρεις χώρες (μαζί με την Κίνα και το Μπουρούντι) που δεν έχουν υπογράψει τη διεθνή σύμβαση για τη χρήση των διεθνών υδατορευμάτων, που υιοθετήθηκε από τον ΟΗΕ το 1997.


Πηγές : Echedoros, pentapostagma, /national-pride.org

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ...ΑΝΑΠΟΔΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ!

Οι παρεμβάσεις της εφημερίδας μας πιάνουν τόπο. Η ευαισθησία που δείχνει ο Τέρενς Κουίκ σε θέματα εθνικά φάνηκε για μια ακόμη φορά. Καταθέτει ερώτηση-χαστούκι στη Βουλή η οποία ως γνωστόν έκλεισε προχτές! Απευθύνεται πλέον στο θερινό τμήμα.  
Τα λέει όλα τα πολιτικό γραφείο του βουλευτού των ΑΝΕΛ, με το παρακάτω δελτίο τύπου.

«ΣΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
Η ΣΗΜΑΙΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΠΡΟΣ… ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ θα καταθέσει
την Ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο, σε σχέση με την ελληνική σημαία στις φανέλες της Εθνικής Ομάδας για το Μουντιάλ.

Επειδή η Βουλή είναι «εκτάκτως» κλειστή, η Ερώτηση θα κατατεθεί μόλις ανοίξουν τα θερινά τμήματα, αλλά την Δευτέρα θα αποσταλεί για να πρωτοκολληθεί στο γραφείο του Υπουργού.


Το κείμενο της Ερώτησης, βάσει και ανάρτηση της δημοσιογραφικής ιστοσελίδας ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, έχει ως εξής:

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ:ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΑΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ
ΘΕΜΑ:Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Κ. Υπουργέ,

Έχετε αντιληφθεί την «ελληνική σημαία» που έχει τοποθετηθεί στην φανέλα των διεθνών ποδοσφαιριστών της Εθνικής μας ομάδας για το Μουντιάλ;

Υπήρχε λόγος η ΕΠΟ να… αναποδογυρίσει το γνήσιο σήμα της Πατρίδας μας, όπως υπήρχε πάντα επάνω στις Εθνικές φανέλες μας;

 Δεν με ενδιαφέρει, αν αυτό αφορά είτε μια εθνική απρέπεια της ΕΠΟ είτε την σχεδιαστική «πρωτοβουλία» της χορηγού ΝΙΚΕ, εκτός κι αν της δόθηκε έτοιμο αυτό το αναποδογυρισμένο σήμα.

Σας επισυνάπτω το σήμα όπως ήταν στις φανέλες της Εθνικής Ομάδας και το σήμα όπως είναι σήμερα.

Κατόπιν τούτων σας ερωτώ κ. Υπουργέ:

1.   Εσάς δεν σας ενοχλεί αυτή η … «πρωτοτυπία»;

2.   Θα δώσετε την σχετική εντολή, ώστε η ελληνική σημαία να βρίσκεται στο στήθος των διεθνών ποδοσφαιριστών μας οριζόντια και όχι να «κοιτάει» τα παπούτσια τους;

Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; 85ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ 11ΧΡΟΝΟΥ ΑΓΟΡΙΟΥ!

Ένας 85χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, μετά από καταγγελία μητέρας ότι αποπλάνησε...
τον 11χρονο γιό της.
Σύμφωνα με το lamiastar.gr, η μητέρα πήγε το πρωί της Παρασκευής στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, μαζί με το παιδί και κατήγγειλε πως ο 85χρονος παρέσυρε στο σπίτι του τον 11χρονο και τον αποπλάνησε με χάδια και φιλιά.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ηλικιωμένο και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για αποπλάνηση ανηλίκου.
Ο 85χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
directnews.gr

Η ΝΕΑ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
 twitter: @egerssi

            Οι ευρωεκλογές τελείωσαν και το κυβερνών κόμμα της ΝΔ κατετάγη δεύτερο, συγκεντρώνοντας ποσοστό 22,80% του εκλογικού Σώματος. Δηλαδή, από τις τελευταίες εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2012 απώλεσε ποσοστό 6,86%. Το δε, συγκυβερνών κόμμα του ΠΑΣΟΚ, από το 12,28% του Ιουνίου 2012, έχασε στις πρόσφατες ευρωεκλογές ποσοστό της τάξεως του 4,26%. Και αντί να παραιτηθούν αμέσως οι Σαμαράς – Βενιζέλος μετά από αυτή την παταγώδη αποτυχία τους, αποδεχόμενοι την ήττα της Μνημονιακής πολιτικής τους, αυτοί με προκλητικές δηλώσεις, θεωρούν πως δεν τρέχει τίποτα σημαντικό και ουσιαστικό και πως πρέπει να εξαντλήσουν την τετραετία. Τι και αν απώλεσαν τη δεδηλωμένη στήριξη του λαού μας από την οσφυοκαμπτική εφαρμογή της Μνημονιακής πολιτικής τους, τι και αν φωνάζει και χτυπιέται ο ΣΥΡΙΖΑ, που κατετάγη πρώτο κόμμα με σημαντική διαφορά (3,85%) από τη δεύτερη ΝΔ, ζητώντας την προσφυγή στις κάλπες.    
            Αυτές τις εθνικές εκλογές δεν τις θέλουν οι νέοι ιδιοκτήτες της πατρίδας μας. Μας δανείζουν πολύ ακριβά το ευρώ τους, από τη στιγμή που οι κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης πτώχευσαν το κράτος, και πρέπει να έχουν μια υποτακτική κυβέρνηση που να ακολουθεί τις εντολές τους. Άλλωστε, η Ελλάδα των Μνημονίων έχει παραιτηθεί από κάθε δικαίωμα προστασίας της. Μια προστασία, που μας παρείχε η υπαγωγή μας μέχρι πρότινος στο Διεθνές Δίκαιο. Αυτή η προστασία παραχωρήθηκε με την υπαγωγή μας στο αγγλικό Δίκαιο (Δίκαιο των Δανειστών) μέσω του Μνημονίου Β (άρθρο 5 παρ. 1-2 και άρθρο 15 παρ. 1-4) και της Δανειακής Σύμβασης, άρθρο 14 (παραίτηση από όποια ασυλία – πωλείται ακόμη και η Ακρόπολη).  
            Ωστόσο, ο νέος χρονικά σκόπελος που καλείται να υπερκεράσει η μειοδοτική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για να μην οδηγηθούμε σε πρόωρες Εθνικές εκλογές, εξαντλώντας την τετραετή διακυβέρνηση της χώρας, ακούει στο όνομα εκλογή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2015.
            Για να μπορέσει λοιπόν, η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να «εκλέξει» τον εκλεκτό της Πρόεδρο, ένα δηλαδή άφωνο και υπάκουο ανδράποδο, όπως ο σημερινός Πρόεδρος της υποτιθέμενης Δημοκρατίας μας, θα πρέπει να συγκεντρώσει στην πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων τη θετική ψήφο 200 βουλευτών. Εάν αυτό δεν γίνει, το πλέον πιθανό, μετά από πέντε ημέρες διεξάγεται νέα ψηφοφορία με τον ίδιο ακριβώς κανόνα. Τις 200 ψήφους. Εάν πάλι δεν καταστεί δυνατή η θετική συλλογή των 200 ψήφων, μετά από πέντε ημέρες γίνεται τρίτη και τελευταία ψηφοφορία, αυτή τη φορά το μέτρο είναι οι 180 ψήφοι. Εάν και πάλι δεν συγκεντρωθούν από το Σώμα οι 180 ψήφοι, τότε διαλύεται η Βουλή, η χώρα προσφεύγει σε εκλογές και η νέα Βουή εκλέγει τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με 151 ψήφους βουλευτών. Βέβαια, μπορεί να είναι το ίδιο πρόσωπο που είχε προταθεί ή οποιοδήποτε άλλο.  
            Έτσι, όπως προείπα παραπάνω, τις εθνικές εκλογές δεν τις θέλουν ούτε οι δανειστές-τοκογλύφοι μας, ούτε τα εγχώρια τσιράκια τους της συγκυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Γι΄ αυτόν τον λόγο, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και το μήνυμα αποστροφής προς το Σύστημά τους, που τους απέστειλε ο λαός μας, απεργάζονται σχέδια συλλογής του μαγικού αριθμού των 180 ψήφων, προκειμένου να μην ξεσβερκωθούν από πάνω μας.
            Αυτά τα σατανικά σχέδια, συμπεριλαμβάνουν αποστασίες βουλευτών, που ανήκουν στο αντιμνημονιακό τόξο, με προσχώρηση στα κόμματα της συγκυβέρνησης ή κατά το κομψότερο, της ανεξαρτητοποίησής τους. Προφανώς αυτό θα γίνει με όποιο τίμημα. Και τούτο γιατί πρέπει να δέσουν στα σίγουρα το «γάιδαρο» τους. Πρέπει οπωσδήποτε να έχουν πλέον των 180 ψήφων, προκειμένου να μπορούν να αποφύγουν το όποιο απίθανο απρόοπτο ατύχημα.
            Προσωπικά πιστεύω, πως ήδη το έχουν επιτύχει και στο εναπομείναν χρονικό διάστημα θα προσπαθήσουν να συντηρήσουν τα σημερινά δεδομένα ή και να τα ενισχύσουν προς τη σίγουρη επίτευξη του σκοπού τους. Έτσι, είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε η ανεξαρτητοποίηση της βουλευτού των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», Μίκας Ιατρίδη. Όπως επίσης, και η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή του ίδιου κόμματος, Βασίλη Καπερνάρου, που προηγήθηκε μερικών 24ώρων. Οι δικαιολογίες δε, που προτάσσουν για την αποχώρησή τους από τους  «Ανεξάρτητους Έλληνες», είναι αστήρικτες, αβάσιμες και γελοίες. Γιατί αγαπητοί μου, εάν ο Πάνος Καμμένος, Πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», κατά την κ. Ιατρίδη: «δεν εκφράζει πια την κοινωνία» ή κατά τον κ. Καπερνάρο: «δεν στήριξε την υποψηφιότητά μου στο Δήμο της Αθήνας», είναι ευτελείς δικαιολογίες, μόνο για να πείσουν μικρά παιδιά. Όλοι γνωρίζουν και περισσότερο από όλους οι Ιατρίδη-Καπερνάρος, πως οι αγώνες γίνονται μέσα στα κόμματα! Και θέτω ευθαρσώς το αμείλικτο ερώτημα! Εσάς σας εξέλεξε ο Ελληνικός λαός! Οι ψηφοφόροι των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» εκφράζονται μέσω του Εθνικού Συμβουλίου (Κεντρική Επιτροπή) και του Εκτελεστικού Γραφείου, θεσμικά όργανα που προήλθαν από το Συνέδριο του κόμματος! Γιατί λοιπόν, δεν προσφύγατε στα θεσμικά κυρίαρχα όργανα του κόμματος, προκειμένου να διατυπώσετε τις ενστάσεις σας και να γίνει γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος; Και αν δεν βρίσκατε ανταπόκριση, να θέτατε τα ίδια ζητήματα, ακόμη και με οξύ αντιπολιτευτικό λόγο προς τον αρχηγό του κόμματος, μέχρι του σημείου και της αμφισβήτησής του, στο προσεχές Συνέδριο του κόμματος, που είχε ήδη προαναγγείλει ο Πάνος Καμμένος, το ίδιο βράδυ των ευρωεκλογών;      
            Ειλικρινά σέβομαι το πρόσωπο του Βασίλη Καπερνάρου και θεωρώ πως είναι ένας έντιμος πολιτικός. Δεν θέλω να αποδεχτώ σε καμιά περίπτωση τα όσα κατήγγειλε στις 4/6/2014 η βουλευτής των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», Σταυρούλα Ξουλίδου, ισχυριζόμενη πως: «η απόφασή του αυτή δεν ήταν παρά αποτέλεσμα εκβιασμών και πιέσεων που δέχτηκε με αντικείμενο εκβιασμού προσωπική του “ανοικτή” υπόθεση με το ΣΔΟΕ».  
            Όσον αφορά την κ. Ιατρίδη, θα ήθελα απλά να σας θυμίσω ένα γεγονός το οποίο προσωπικά το θεωρώ αποτρόπαιο και το οποίο στρέφεται κατά των συμφερόντων της πατρίδας μας. Πιο συγκεκριμένα! Στις 16 Ιουλίου 2012, ένα μήνα μετά τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου, στην καρδιά της πόλεως της Ρόδου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των γραφείων του τουρκοσυλλόγου «Αδελφοσύνη», παρουσία του Τούρκου Πρεσβευτή στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς, του Τούρκου Προξένου στη Ρόδο, Αϊντίν Ιλχάν Ντουρουσόι και μουσουλμάνων Ροδιτών που ζουν στην Τουρκία. Ως γνωστόν, οι Τούρκικες Οργανώσεις και τα Σωματεία στην Ελλάδα έχουν καταργηθεί με ανέκκλητη και οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου. Αυτή λοιπόν, την παράνομη σύναξη νομιμοποίησε με την παρουσία της η νεοεκλεγείσα τότε, Ελληνίδα βουλευτής, Μίκα Ιατρίδη. Αγαπητή κ. Ιατρίδη, τι δουλειά είχατε να νομιμοποιήσετε αυτήν την παράνομη συνεύρεση που προσπαθεί να δημιουργήσει μειονοτικό ζήτημα στα Δωδεκάνησα; Μήπως η αμετροέπειά σας για τη συλλογή ψήφων, ξεπερνά τις ευαισθησίες σας στα Εθνικά μας θέματα και μάλιστα στην εσχατιά της πατρίδας μας; Για την ιστορία να θυμίσω πως παραβρέθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ, Μάνος Κόνσολας.
            Οσονούπω, πιστεύω και σύμφωνα με ακριβείς μου πληροφορίες, το παράδειγμα των δυο παραπάνω βουλευτών, θα ακολουθήσουν και άλλοι βουλευτές των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», οι οποίοι έχουν παρελθόν στη ΝΔ ή στο πρώην κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, την ΠΟΛΑΝ.
            Συνεπώς, με τα σημερινά δεδομένα και με άλλα που θα ακολουθήσουν, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν 152 βουλευτές. Η διαλυμένη και κατακερματισμένη ΔΗΜΑΡ, αριθμεί 14 βουλευτές. Με την πιθανή πρόταση της συγκυβέρνησης, να είναι το προτεινόμενο πρόσωπο για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Φώτης Κουβέλης (βλέπε δηλώσεις Ρεπούση), έχουμε 152+14=166. Βέβαια, πιστεύω πως θετική θα είναι η ψήφος των ΔΗΜΑΡιτών και στην περίπτωση που ο αρχηγός τους δεν προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και η τάση αυτή φαίνεται από την σκληρή κριτική που του ασκούν για την απόφαση της αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ από την συγκυβέρνηση. Έτσι, για να συγκεντρωθεί ο μαγικός αριθμός των 180 βουλευτών, υπολείπονται ακόμη 14. Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει πως από τους Ανεξάρτητους βουλευτές που αριθμούν αισίως τους 22, δεν θα βρεθούν 14 καλοθελητές να υπερψηφίσουν την προτεινόμενη υποψηφιότητα από τη συγκυβέρνηση για το ύπατο αξίωμα της Δημοκρατίας μας; Άλλωστε, είναι ήδη σίγουροι οι Λοβέρδος, Αϊδόνης και ο βουλευτής της ΝΔ που θα αντικαταστήσει τον ανεξάρτητο Σταυρογιάννη!        
"Eλεύθερη Ώρα"


ΠΟΥΤΙΝ: Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΑΚΕΔΩΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ! ΒΙΝΤΕΟ


Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ: "ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: ΤΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ..."

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ


Ο Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση - σχόλιο για τον επερχόμενο ανασχηματισμό:

«Στο ζύγι του ανασχηματισμού η ΝΔ μετατρέπεται σε όμηρο των αριθμητικών εκβιασμών που βάζει το ΠΑΣΟΚ για τους δικούς του «σωτήρες» Υπουργούς.

Το ένα κόμμα υποκατάστημα του άλλου, που όσα πρόσωπα κι αν αλλάξουν στη συγκυβέρνησή τους, θα συνεχίσουν τις ίδιες πολιτικές όπως επιβάλουν οι υπογραφές στα μνημόνια».

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΠΟΙΟΙ ΠΑΝΕ ΠΟΥ...

Τη Δευτέρα, λοιπόν. Οι διαρροές που εκπορεύονται από το Μέγαρο Μαξίμου λένε ότι την ημέρα του Αγίου Πνεύματος θα ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα. Μια μέρα πριν ή μια μέρα μετά, θα μπορούσε να γίνει η έκπληξη, αλλά γεγονός είναι ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που ο ανασχηματισμός έχει προναγγελθεί και μάλιστα έχει προκαθοριστεί και η ημερομηνία του. Το πολιτικό κόστος από την καθυστέρηση στις αποφάσεις είναι δεδομένο, καθώς αναδεικνύεται η εικόνα της φθοράς και της δυστοκίας και επιβεβαιώνεται ένα οργιώδες παρασκήνιο για τη νομή της εξουσίας.
Η επίσημη εκδοχή είναι ότι οι αλλαγές θα γίνουν για να καταδειχθεί στην πράξη ότι ελήφθη το μήνυμα των ευρωεκλογών και επιχειρείται στροφή στην κοινωνική ατζέντα. Για το λόγο αυτό θα φύγει, όπως όλα δείχνουν, ο Γ. Στουρνάρας από το ΥΠΟΙΚ. Ομως, δεν αποδοκιμάζεται, αλλά αντίθετα επιβραβεύεται με τη μετακίνησή του στην πολυτελή και ασφαλή θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για συνεννόηση, αφού πρόκειται για μια επιλογή που δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση πετιέται στα σκουπίδια, παρά τα κηρύγματα για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης. Ενδιαφέρον θα ήταν να μάθει κανείς με ποιο αντάλλαγμα δέχθηκε ο Ευ. Βενιζέλος την τοποθέτηση του Γ. Στουρνάρα στην ΤτΕ με την οποία φέρεται να διαφωνούσε. Ακούγεται ότι μπορεί ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να αναλάβει την εποπτεία όλων των υπουργείων που έχουν ως αντικείμενο την οικονομία, αλλά το πάρε-δώσε μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων παραμένει επί της ουσίας κρυφό.
Τα τελευταία 24ωρα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Κώστα Καραμανλή και την Ντόρα Μπακογιάννη και αυτό δείχνει την αγωνία του για την τήρηση εσωκομματικών ισορροπιών, να μην υπάρξουν πολλές γκρίνιες όταν γίνει γνωστό το πώς μοιράζεται τελικά η πίτα της διακυβέρνησης, που θα είναι μεγάλη αφού θα αφορά και διοικήσεις οργανισμών. Η κα Μπακογιάννη ενδιαφέρεται για τη θέση της Επιτρόπου και "πουλάει" ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει το χαρτοφυλάκιο της Κ. Αστον αλλά ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι δεν άνοιξε τα χαρτιά του στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή. Η εικόνα που έχει για τη Μ. Δαμανάκη είναι τόσο καλή ώστε η Επίτροπος ακούγεται ως πιθανή υποψήφια για την προεδρία της δημοκρατίας, όταν έρθει η ώρα να προτείνει πρόσωπο η κυβερνητική πλειοψηφία.
Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν και υπερπρόθυμοι και απρόθυμοι. Φ. Σαχινίδης και Γ. Κουτρουμάνης βολιδοσκοπήθηκαν και είπαν ότι δεν ενδιαφέρονται για χαρτοφυλάκιο, ενώ Κρεμαστινός, Σηφουνάκης, Γκερέκου, Κωνσταντινόπουλος κα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για μια θέση. Ο Α. Λοβέρδος είναι σίγουρος υπουργός προκειμένου να επιβραβευθεί για την επιστροφή του στην κυβερνητική πλειοψηφία μέσω Ελιάς ενώ θα προταθεί και ένα πρόσωπο που συμβολίζει την ενιαία Κεντροαριστερά για να φανεί το ενδιαφέρον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση της ανασυγκρότησης του ενδιάμεσου χώρου.
Το κλείσιμο της Βουλή και η λειτουργίας της μέσω των θερινών τμημάτων που επιτρέπουν αντικαταστάσεις διευκολύνει το Μέγαρο Μαξίμου και τη Χ. Τρικούπη στην πρόληψη και καταστολή αντιδράσεων από πικραμένους βουλευτές, αλλά η αγωνία της κάλπης αναμένεται να απελευθερώσει όσους αισθανθούν ότι χάνουν την ευκαιρία τους.
Το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι ο Ευ. Βενιζέλος αναφέρθηκε ευθέως σε εκβιασμούς με το βλέμμα στον ανασχηματισμό. Μιλώντας στους υποψήφιους ευρωβουλευτές της Ελιάς και στα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής και αφού κατήγγειλε "πέμπτη φάλαγγα" διεμήνυσε ότι δεν θα δεχθεί εκβιασμούς ενόψει ανασχηματισμού και θα γίνει αξιολόγηση όλων. Το "καρφί" αφορούσε τον υφυπουργό Παιδείας Σ. Κεδίκογλου που σήκωσε κεφάλι αλλά το γεγονός είναι ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχθηκε δημόσια ότι στο κόμμα του χρησιμοποιούν όλα τα μέσα προκειμένου να διασφαλίσουν μια καρέκλα, ακόμη και σκαμπό, εξουσίας. 
tvxs.gr

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ:

«Η ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΜΕ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ»!!!
«Μου στερεί το δικαίωμα να μεγαλώσω τα ανήλικα παιδιά μου και την υπερήλικη-χήρα μητέρα μου»
«ΔΩΡΙΖΩ ΤΟ ΝΕΦΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΩ ΤΗΝ ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΜΟΥ»

Του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Ο 35χρονος Νίκος Παπαβασιλείου, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, από τον περασμένο Δεκέμβριο βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Δομοκού, μετά από απόφαση των ειδικών εφετών-ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, για ένταξη και συμμετοχή του στην «εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής»!
Ο ίδιος, μέσα από τις φυλακές φωνάζει για την «κατάφωρη αδικία» που ισχυρίζεται ότι υπέστη, κάνει λόγο για «αβάσιμες και ανυπόστατες κατηγορίες» που το προσάπτουν οι δύο ανακρίτριες, ενώ  φτάνει μέχρι του σημείου να ανακοινώνει ότι δωρίζει το ένα του νεφρό ως ένδειξη διαμαρτυρίας αλλά και για να διαδηλώσει στο πανελλήνιο την αθωότητά του. 
Πίσω από τα σίδερα της φυλακής ο Νίκος Παπαβασιλείου, συνέταξε επιστολή που έστειλε στην εφημερίδα μας, ενώ απαντά και στις ερωτήσεις της «Ε.Ω.»:
Ποια ήταν τα στοιχεία εκείνα που οι δύο ανακρίτριες θεώρησαν επιβαρυντικά για σένα και με βάση τα οποία σε προφυλάκισαν;
Παπαβασιλείου: Η κράτησή μου είναι παράνομη, δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος μου στη δικογραφία που να με συνδέουν με τη Χρυσή Αυγή ή ακόμη περισσότερο, δεν υπάρχουν μεμονωμένες πράξεις μου που να με συνδέουν με τη συγκεκριμένη οργάνωση.
Μα, υπήρξε επεισόδιο στο οποίο εμπλέκεσαι και καταδικάστηκες. Δεν είναι έτσι;
Παπαβασιλείου: Πρόκειται για μια υπόθεση η οποία δεν έχει τελεσιδικήσει και η οποία δεν έχει καμία σχέση με τις σε βάρος μου κατηγορίες. Την χρησιμοποίησαν όμως οι δύο ανακρίτριες. Θα σας πω ακριβώς πώς έχουν τα πράγματα. Ζω στο κέντρο της Αθήνας, στο 6ο Διαμέρισμα, εκεί όπου παρατηρείται μεγάλη ύπαρξη  παράνομων μεταναστών. Η εγκληματικότητα είναι ιδιαίτερα αυξημένη και οι εναπομείναντες κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, που έχουν σχέση με την ομαλή διαβίωσή τους. Απειλές σε βάρος της περιουσίας τους και της σωματικής τους ακεραιότητας από τους λαθρομετανάστες, σοβαρά προβλήματα υγιεινής, ηχορύπανση κ.λ.π. Η αστυνομία και η δημοτική Αρχή εμφανίζονται αδύναμες, αλλά –πιστεύω- και άβουλες ν’ αντιμετωπίσουν τα διογκούμενα προβλήματα. Μέσα σε αυτό το κλίμα φόβου και ανασφάλειας, τον Μάιο του 2013, κάτοικοι της περιοχής, ανάμεσά τους κι εγώ, αναγκαστήκαμε να διαμαρτυρηθούμε έντονα, όπου δημιουργήθηκε επεισόδιο σε ένα κατάστημα του οποίου ο ιδιοκτήτης ήταν αφρικανικής καταγωγής.
Τι ακριβώς έγινε;
Παπαβασιλείου: Η Αστυνομία δεν ερχόταν παρά τις εκκλήσεις μας. Οι αλλοδαποί έκαναν φασαρίες, αφόδευαν στη μέση του δρόμου, μέχρι και δημόσιο σεξ έκαναν. Μια μέρα, όταν τους είδα να κάνουν δημόσιο σεξ τους φώναξα: «τι κάνετε εκεί ρε παιδια;». Και αυτός μου απάντησε: «φέρε μαμά σου, σού γα…σω»! Από’ κει και πέρα τι να κάνω; Πείτε μου;  Δεν πήγαινε άλλο η κατάσταση. Προειδοποιούσαμε επί 6-7 μήνες τον καταστηματάρχη να μην κάνουν φασαρία οι πελάτες του και να μας αφήσουν να ηρεμήσουμε. Έτσι, έγινε το επεισόδιο από το οποίο προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο κατάστημά του αλλοδαπού.
Γι’ αυτό το επεισόδιο σε συνδέουν οι ανακρίτριες με τη Χρυσή Αυγή;
Παπαβασιλείου: Ναι, αυτό το επεισόδιο χρησιμοποίησαν οι δύο ανακρίτριες για να με κατηγορήσουν για ένταξη και συμμετοχή μου στην «εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής»! Είναι τελείως τρελό! Επαναλαμβάνω όμως ότι το δικαστήριο έχει πάει στο Εφετείο και η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει. Τι δουλειά έχει η Χρυσή Αυγή; Το επεισόδιο ήταν αποτέλεσμα της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, της ανυπαρξίας της Αστυνομίας και της αδυναμίας της να προστατέψει τους κατοίκους.
Εσύ ανήκεις στη Χρυσή Αυγή;
Παπαβασιλείου: Έχω ψηφίσει Χρυσή Αυγή αλλά δεν είμαι οργανωμένο μέλος. Δεν είμαι ρατσιστής. Αν συμφωνούσα απόλυτα με την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, θα ήμουν ενταγμένος σε αυτή. Είμαι όμως Έλληνας εθνικιστής.
Γι’ αυτό το σκυλάκι, που ειρωνικά τους είπε ότι «είναι τεράστιο και το φωνάζω Χρυσαυγή», ο Νίκος Παπαβασιλείου ισχυρίζεται ότι τον έχουν στοχοποιήσει ως Χρυσαυγίτη! Τα είχε δηλώσει δημόσια και στην εκπομπή «Μακελειό»

Δηλαδή αδίκως σε εμπλέκουν με τη Χρυσή Αυγή;
Παπαβασιλείου: Προσπαθούσαν συνεχώς να με εμπλέξουν με τη Χρυσή Αυγή. Μέχρι και το σκυλί μου τη «Λίνα» θεώρησαν ύποπτο για την επίθεση εναντίον ενός Σύρου στην πλατεία Αττικής. Επειδή ειρωνευόμενος τους είχα πει ότι το σκυλί μου είναι …τέρας και το φωνάζω «Χρυσαυγή», το ‘γραψαν για να με εμπλέξουν.. Μάλιστα, φέρανε τον συγκεκριμένο Σύρο να κάνει αναγνώριση αν ήμουν εγώ υπεύθυνος που αμόλησε το σκυλί επάνω του! Βέβαια, είπε ότι δεν με γνωρίζει.
«ΔΩΡΙΖΩ ΤΟ ΝΕΦΡΟ ΜΟΥ»!
Μαζί με την επιστολή σου μας έχει στείλει και μια ανακοίνωση ότι δωρίζεις το ένα σου νεφρό. Για ποιο λόγο;
Παπαβασιλείου: Το κάνω ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον άδικο εγκλεισμό μου. Θέλω να βροντοφωνάξω παντού για την αθωότητά μου. Γι’ αυτό όποιος συμπολίτης μου, συμπατριώτης και συνάνθρωπός μου έχει ανάγκη, του δίνω το ένα μου νεφρό. Μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 210. 8624.892.
ΘΥΜΑ ΑΓΡΙΟΥ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΑΠΟ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ
Ο Νίκος Παπαβασιλείου, παλαιότερα είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αντιεξουσιαστές. Έκανε λόγο για 20 ροπαλοφόρους, οι οποίοι κρατούσαν και σίδερα και του έκαναν δολοφονική επίθεση. Εμφανιζόμενος στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA είχε πει: «Δέχτηκα αλλεπάλληλα χτυπήματα στην αρχή στο κεφάλι. Πέφτω κάτω και για να γλιτώσω, βάζω τα χέρια μου πάνω από το κεφάλι μου. Μου σπάσανε το χέρι μου και συνέχισαν τα αλλεπάλληλα χτυπήματα. Επρόκειτο για δολοφονική επίθεση». Ο Νίκος Παπαβασιλείου, τότε δεν είχε διστάσει να δηλώσει: «Είμαι Έλληνας, είμαι εθνικιστής. Αγαπάω την Ελλάδα, αγαπάω την περιοχή μου, εδώ μεγάλωσα και θέλω να είναι καθαρή».
«Τότε, η Αστυνομία είχε συλλάβει 15 άτομα που οδήγησε στο αυτόφωρο αλλά τελικά κανείς δεν τιμωρήθηκε για την επίθεση σε βάρος του Νίκου», υπογραμμίζει η Ελένη, συγγενικό πρόσωπο του Νίκου.
«ΤΟΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ»!
«Μερικά συνθήματα που είχε στην ντουλάπα του σπιτιού του και για την ελληνική σημαία που είχε κρεμασμένη στον τοίχο του, ήταν επιβαρυντικά για τον Νίκο Παπαβασιλείου και αυτά κρίθηκαν ικανά για την προφυλάκισή του», ισχυρίζεται η συγγενής του, Ελένη.  
«Από πότε η σημαία θεωρείται ρατσιστικό σύμβολο; Το ότι έγραφε «Έλληνας γεννιέσαι δεν γίνεσαι» επίσης θεωρήθηκε ρατσιστικό σύνθημα, όπως επίσης ότι είχε ζωγραφισμένο το σήμα της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος δεν αρνήθηκε ότι ψήφισε τη Χρυσή Αυγή. Δεν ήταν όμως οργανωμένο στέλεχος», επισημαίνει η Ελένη. 

«ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ»
Όπως ισχυρίζεται η συγγενής του προφυλακισμένου Παπαβασιλείου, «ένας προστατευόμενος μάρτυρας, ο αποκαλούμενος “Γ” έχει κατηγορήσει τον Νίκο για διακίνηση ναρκωτικών».
Είχε ποτέ μπλεξίματα ο Νίκος με ναρκωτικά; Είχε καταδικαστεί ποτέ για κάτι τέτοιο;
  • «Ο Νίκος παλαιότερα είχε καταδικαστεί για χρήση κοκαΐνης, για δική του όμως χρήση. Και αυτή την ποινή, την οποία έχει πληρώσει, του φορτώνουν τώρα άλλο αδίκημα για να τον μπλέξουν περισσότερο!
Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΥΠΑΚΙΑ
 
Για τη φωτογραφία του Νίκου, με τον δολοφόνο του Φύσσα, Ρουπακιά, η Ελένη, λέει: «Ο Νίκος είναι τραγουδιστής. Παλαιότερα, σε ένα κέντρο στον Κορυδαλλό όπου ο Νίκος τραγουδούσε, είχε έρθει τυχαία ο Ρουπακιάς, ο οποίος δεν ήξερε ότι ο Νίκος είναι τραγουδιστής και ζήτησε να φωτογραφηθεί μαζί του».
Άρα  γνωριζόταν με τον Ρουπακιά;
  • «Είχαν γνωριστεί από τις διανομές προϊόντων της Χρυσής Αυγής. Τίποτε περισσότερο». 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ: «ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΜΕ ΧΑΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙΑ. ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΕΝΟΣ ΤΖΑΜΙΟΥ ΜΕ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»!
«Αντί να προστατέψετε τους πολίτες κατηγορείτε τους νόμιμους και μόνιμους κατοίκους της περιοχής μας ως ρατσιστές και εγκληματίες»!
Ο προφυλακισμένος Νίκος Παπαβασιλείου, μέσα από τις φυλακές Δομοκού στέλνει την παρακάτω επιστολή, προκειμένου να καταστήσει γνωστή στο Πανελλήνιο την «αδικία που υπέστη» όπως υπογραμμίζει.
«Η περιοχή των Κάτω Πατησίων δεν αποτελείται ούτε από Χρυσαυγίτες ούτε από φασίστες ούτε από μέλη εγκληματικής οργάνωσης!!! Αποτελείται από αγανακτισμένους ανθρώπους που βλέπουν κάθε μέρα της ζωής τους να εξαθλιώνονται και να μην μπορούν να αντιδράσουν!!!
Το κράτος και η πολιτεία έχουν μετατρέψει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας σε άντρο εγκληματικότητας και παρακμής, εξαθλίωσης, ξεπεσμού και πολιτικού μαρασμού!
Οι κάτοικοι που έχουν εξαγριωθεί και έχουν αγανακτήσει από την όλη δραματική κατάσταση της περιοχής μας κάποτε σας ψήφισαν με σκοπό να υλοποιήσετε τις υποσχέσεις σας για αναβάθμιση και απογκετοποίηση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και για την απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών και κακοποιών, που με τις πράξεις τους μας έκαναν κάθε μέρα όλο και πιο πολύ να εναντιωνόμαστε σε αυτή τη κατάσταση!
Όταν ο Έλληνας γίνεται μειονότητα στην ίδια του τη χώρα, το μόνο που έχει να κάνει είναι να αντιδράσει! Όποιος Έλληνας αυτή τη στιγμή εναντιωθεί στο σάπιο παρακράτος και πει ελεύθερα τη γνώμη του, τον κλείνουν φυλακή! Δείχνοντας με αυτό τον τρόπο το φασισμό τους και τρομοκρατώντας μας για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια!
Στα Κάτω Πατήσια και πιο συγκεκριμένα στις οδούς Νιόβης, Λεμεσού, Σταυροπούλου υπήρχαν 3 καταστήματα και η Τανζανική κοινότητα που απειλούσε τους κατοίκους με χατζάρια και μαχαίρια!
Οι πελάτες των καταστημάτων αυτών με τις πράξεις τους μας έκαναν να αγανακτήσουμε, να αντιδράσουμε και να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας με σκοπό να προστατεύσουμε τις περιουσίες μας μα πάνω από όλα να προστατεύσουμε τα  παιδιά μας και την ίδια μας τη ζωή!!!
 Κάθε βράδυ και για 3 ολόκληρα χρόνια η ζωή μας εξαιτίας αυτών των ανθρώπων και των διάφορων, πολλαπλών συμβάντων που δημιουργούσαν –με διαπληκτισμούς και μεταξύ τους τραυματισμούς, σπασμένα και παρατημένα μπουκάλια στις εισόδους των σπιτιών μας και στα αυτοκίνητα μας, κάνοντας δημόσιο σεξ, βρίζοντας εμάς, τα Θεία μας, τη χώρα μας, κτλ. -θέτοντας έτσι τη ζωή μας σε άμεσο κίνδυνο!!!
Τους παρακαλάγαμε να κάνουν ησυχία και μας βρίζανε! Μας απειλούσαν! Και αυτούς τους ανθρώπους όλοι εσείς οι λαθρολάγνοι τους υποστηρίζεται! Αλλά εκεί που μένετε δεν υπάρχει ούτε ένας μετανάστης!
Κάνατε τον κόσμο να φοβάται να βγει, να πάει μέχρι το περίπτερο! Αναγκάσατε τον κόσμο να κλείνει τα μαγαζιά του, να πουλάει τα σπίτια του για να γλιτώσει από τα άγρια θηρία, που έχουν μετατρέψει την περιοχή μας σε ζούγκλα!!! Αντί να κάνετε κάτι για όλα αυτά, κατηγορείτε τους νόμιμους και μόνιμους κατοίκους της περιοχής μας ως ρατσιστές και εγκληματίες!
Γιατί σήκωσαν ανάστημα και τόνο φωνής και γιατί αναγκάστηκαν να φερθούν σαν τραμπούκοι, για να καταστρέψουν κάποια από τα άντρα ακολασίας και ανομίας, που ήταν πηγές εγκληματικότητας και παρανομίας, όπου προωθούσαν την πορνεία και τα ναρκωτικά χωρίς να τους τιμωρήσει κανένας!
Τον Μάιο του 2013, ως κάτοικος των Κάτω Πατησίων, από την αγανάκτηση μου, προέβηκα στην αξιόποινη πράξη να σπάσω ένα τζάμι! Στις 20 Νοεμβρίου δικάστηκα και τιμωρήθηκα με ποινή 41 μήνες φυλάκιση εξαγοράσιμη με δικαίωμα αναστολής στην έφεση! Λίγες μέρες αργότερα ήρθε, το γνωστό σε όλους μας, κατηγορητήριο για ένταξη στην «εγκληματική οργάνωση» με το όνομα «Χρυσή Αυγή». Μια κατηγορία χωρίς στοιχεία, που οδήγησε στη φυλακή έναν πατέρα 2 ανήλικων τέκνων και προστάτη της οικογένειας του, διότι ο πατέρας του ιδίου είναι αποθανών εδώ και χρόνια! Επειδή είχε το θάρρος να αντιδράσει σε όλη αυτή τη δραματική κατάσταση που ζούμε, τον έβαλαν φυλακή!!!
Το παρακράτος έφτασε σε σημείο να τρομοκρατεί τους Έλληνες πολίτες, λέγοντας πως αν παρευρεθούν σε ομιλίες ή άλλες εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής θα θεωρούνται μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Η κα Κλάπα και η κα Δημητροπούλου, με αβάσιμες και ανυπόστατες κατηγορίες και ελλιπή στοιχεία κρατάνε στη φυλακή έναν αθώο άνθρωπο και πατέρα 2 ανήλικων παιδιών εκ των οποίων, το ένα τέκνο το έχει υπό την Αποκλειστική του Επιμέλεια και είναι μόλις 10 ετών! Δεν σεβάστηκαν ούτε την οικονομική μου κατάσταση ούτε την 77χρονη μητέρα μου, η οποία με σοβαρά κινητικά προβλήματα είναι αναγκασμένη να έχει υπό την επίβλεψη της την 10χρονη εγγονή της!
Όλα αυτά γίνονται σε βάρος αθώων ανθρώπων, ενώ δεν μπορούν να ξεχαστούν τα λόγια της κα Κλάπα όταν από ανακρίτρια για να προαχθεί σε Αεροπαγίτης, φώναζε δημόσια στους διαδρόμους του εφετείου πως «ο Αθανασίου θα μου δώσει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και θα τους χώσω όλους φυλακή»!
Υπάρχουν αδιάψευστα στοιχεία που αποδεικνύουν περίτρανα την αθωότητα μου! Παρά ταύτα, οι κυρίες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου τα προσπέρασαν με συνέπεια τη συνέχιση της παράνομης και άδικης προσωρινής κράτησης μου στις φυλακές Δομοκού! Κάθε μέρα μας φτάνετε ένα βήμα πιο κοντά στο θάνατο! Αλλά αυτό θα σταματήσει!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ!

Πολιτικός Κρατούμενος Φυλακές Δομοκού
Νίκος Παπαβασιλείου»



Την καταγγελία που απέστειλε δικαστικός, η οποία κατετέθη και στα πρακτικά του κοινοβουλίου με το αίτημα να λάβει γνώση η Ολομέλεια της Βουλής, επικαλείται στην επιστολή του ο προφυλακισμένος Νίκος Παπαβασιλείου. Σύμφωνα με  αυτή, ο δικαστικός αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είμαι δικαστής, πρέπει να γίνει η εξής επίκαιρο ερώτηση στην Βουλή τώρα.
Η ερώτηση αυτή θα αποτελέσει τo έναυσμα στους δικαστές για να εκδηλωθούν και το περιεχόμενο τους αληθεύει απόλυτα.
«Αληθεύει η πληροφορία on η ΚΛΑΠΑ δέκα ακριβώς ημέρες πριν ορισθεί επίσημα από το Συμβούλιο Εφετών ανακρίτρια της «Χρυσής Αυγής» χοροπηδούσε από χορό και ούρλιαζε μέσα στο Εφετείο Αθηνών μπροστά σε είκοσι (20) δικαστές λέγοντας: "Ο Αθανασίου θα μου δώσει την υπόθεση της «Χρυσής Αυγής· ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΩΣΩ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ» Υπάρχουν' εφέτες που θα το καταθέσουν ενόρκως».


"Ελεύθερη 'Ωρα"

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ- ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ 1ου-60υ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ- ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Παπάγου- Χολαργός 5-6-2014 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ 1ου ΚΑΙ 6ΟΥ 
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ


Προς τον αξιότιμο Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κύριο Αρβανιτόπουλο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1)    Αξιότιμο Δήμαρχο Παπάγου- Χολαργού,κύριο Βασίλειο ζύδη
2)    Διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
3)    Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
4)    Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, κύριο Γκίνη


Το Δ. Σ της Ένωσης μας, σε ευρεία ανοιχτή συνεδρίαση του της 4-6-2014 αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:
Εκφράζει την έντονη αντίθεση του για την συγχώνευση των 1ου και 6ου Δημοτικών σχολείων Χολαργού, η οποία αποφασίστηκε με την υπ. αριθμ. 72624/Δ4/12-5-2014 Κ.Α των αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Θεωρεί ότι η απόφαση αυτή, έλαβε υπόψη την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο δημοσιονομικών σκοπιμοτήτων και αγνόησε παντελώς τα προφανή προβλήματα που θα προξενήσει στην εκπαιδευτική διαδικασία, δεδομένου ότι με την συγκεκριμένη συγχώνευση θα δημιουργηθούν κενά στις διδακτικές ώρες, όπως αναλύεται κατωτέρω.
Η στενά δημοσιονομική προσέγγιση του θέματος επιτυγχάνει μόνο την μαθηματική εξοικονόμηση πόρων ζημιώνοντας όμως δυσανάλογα την ποιότητα της παιδείας και συνεπώς της κοινωνίας μας.
Αρνούμαστε κατηγορηματικά να δεχθούμε να αντιμετωπίζονται τα παιδιά μας ως αριθμοί.

Επισημαίνουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας, εισηγήθηκε και γνωμοδότησε με την υπ. αριθμ. 239/18-12-2013 ομόφωνη απόφαση του, ότι δεν πρέπει να γίνει η εν λόγω συγχώνευση.
Επίσης με την υπ. αριθμ. 98/3-6-2014 απόφαση του, αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει την ανάκληση της ανωτέρω απόφασης.
Ως εκ τούτου, τα συναρμόδια υπουργεία, όχι μόνο δεν έλαβαν υπόψη αλλά περιφρόνησαν την βούληση της τοπικής κοινωνίας, όπως εκφράστηκε με δύο ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΜΕ
από τους συναρμόδιους υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών να ανακαλέσουν άμεσα την υπ. αριθμ. 72624/Δ4/12-5-2014 Κ.Α απόφαση τους.
*************************** ΚΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ

Τα 18 τμήματα λειτουργούν 7 ώρες την ημέρα, επί 5 ημέρες την εβδομάδα. Συνεπώς, οι ώρες διδασκαλίας, που απαιτούνται για το κανονικό πρόγραμμα είναι ( 18 τμήματα Χ7 ημέρες )=126. ( 126Χ 5 ημέρες)= 630 ώρες.
Για τα 4 τμήματα του ολοήμερου απαιτούνται: ( 4 Χ 2ώρεςΧ 5 ημέρες)= (40 ώρες την εβδομάδα+ 7 ώρες πρωινή ζώνη).
Συνολικά οι απαιτούμενες ώρες διδασκαλίας εβδομαδιαία είναι ( 630+ 40 + 7)= 677 ώρες
Με την συγχώνευση, ο αριθμός των δασκάλων καθορίζεται σε 19Χ 22 ώρες διδασκαλίας της εβδομάδα= 418 ώρες+ 3 δάσκαλοι ειδικοτήτων Χ 22 ώρες= 66 ώρες.
Σύνολο ωρών που καλύπτονται: (418 + 66)= 484.
Συνεπώς, υπολείπονται για την κάλυψη των προβλεπομένων εκπαιδευτικών ωρών ( 677- 484)= 193 ώρες την εβδομάδα.

Για την κάλυψη των 193 ωρών απαιτούνται ( 193/22)= 9 δάσκαλοι, οι οποίοι προφανώς θα αποτελούν κενά, τα οποία δεν θα καλύπτονται ή θα καλύπτονται μερικώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, χωρίς συγχωνεύσεις.
                                                       ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΛΛΟΥΡΗΣ                                      ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΣΕ ΣΕ ...ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ" ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Με μια φιλική συγκέντρωση, σε γνωστή ταβέρνα της Αγίας Παρασκευής, επισφράγισε η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «Συμμαχία Ευθύνης» την πρώτη της συμμετοχή σε αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο επικεφαλής της παράταξης και πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος τίμησε, με ένα λιτό γεύμα, όσους συμμετείχαν ως υποψήφιοι στις εκλογές του Μαΐου, τους εθελοντές που συνέδραμαν τον προεκλογικό αγώνα της παράταξης, καθώς και τα μέλη και τους φίλους που τη στηρίζουν.


Απευθυνόμενος στους καλεσμένους του, ο Βασίλης Γιαννακόπουλος έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό της σύντομης ιστορίας της Συμμαχίας Ευθύνης στα δημοτικά δρώμενα της Αγίας Παρασκευής, εξήγησε και ανέλυσε αδρομερώς τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και συνεχάρη όλους όσοι διήγαγαν αυτή την πρώτη εκλογική αναμέτρηση με αξιοπρέπεια και σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν την παράταξη.

Τέλος, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην ομάδα της Συμμαχίας και στον ίδιο προσωπικά και τόνισε πως με παρακαταθήκη τη στήριξη του 18% των Αγιοπαρασκευιωτών, εν τη γενέσει της, καθώς και  το πάθος και την αγάπη για την πόλη αλλά και την εργατικότητα που διέπουν κάθε ένα από τα στελέχη της παράταξης, η Συμμαχία Ευθύνης θα αποτελέσει μια κίνηση ορόσημο στην ιστορία της Αγίας Παρασκευής.


το Γραφείο Τύπου
της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης
«Συμμαχία Ευθύνης»