Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΖΩΖΩ ΒΑΛΙΑΝΟΥ: ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ!

ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ, ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ!
ΙΔΙΑ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ "ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΖΟΥΡΟΥΔΗ" ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

Η Ζωζώ Βαλιάνου, εδώ και τρεις περίπου μήνες βρίσκεται βαρέως ασθενούσα στο σπίτι της. Με μόνιμη μηχανική υποστήριξη, η επί 30  χρόνια Πρόεδρος του ιδρύματος "Αντιγόνη Ζουρούδη", δέχεται επισκέψεις από καλούς φίλους και φίλες και βεβαίως συγγενείς της. Δυστυχώς όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοδιοικητικών παραγόντων, δεν την έχουν επισκεφτεί ποτέ!!! 
Η ίδια, δεν ομολογεί την πικρία της αλλά είναι διάχυτη στο πρόσωπό της. Δεν παραλείπει όμως να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού Β.Ξύδη: "Απέδειξε ότι είναι πάνω απ'όλα άνθρωπος με συναισθήματα και καλλιεργημένος"
Χωρίς να ζητήσουμε λεπτομέρειες, διότι η κα Βαλιάνου καταβάλλει προσπάθεια για να μιλήσει, έδειξε ότι από το παρόν δημοτικό συμβούλιο, μόνον ο Β.Ξύδης έχει ενδιαφερθεί για την υγεία της!
Κρίμα! Και να σκεφθεί κανείς ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή Χολαργού, την είχε τιμήσει με εκδήλωση στο Αμφιθέατρο Χολαργού, όπου της απενεμήθη και μετάλλιο! 
Σήμερα όμως που η κα Βαλιάνου είναι καθηλωμένη στο κρεβάτι του πόνου, βιώνει την εγκατάλειψη από όλους! 
Και όπως φαίνεται, την ίδια εγκατάλειψη νιώθει ότι έχει και από το Δ.Σ. του ιδρύματος "Αντιγόνη Ζουρούδη"!  Δυστυχώς, αντί για μια τιμητική προς το πρόσωπό της εκδήλωση, πάνω της έμειναν ως λεκές, οι κατηγορίες για κακοδιαχείριση, και οι προσβλητικές αιχμές ότι καταχράστηκε το Ταμείο του Συλλόγου!!!
Κρίμα και πάλι κρίμα, για έναν άνθρωπο που έγραψε την δική του ιστορία στον Χολαργό και που σήμερα στο κρεβάτι του πόνου σχεδόν οι πάντες της έχουν γυρίσει την πλάτη!!!

Ο ΕΟΠΥΥ ΑΦΗΝΕΙ 4ΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ! ΤΟΥ ΄ΚΟΨΕ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ


πηγή: makeleio.gr

agoraki-klini-matia
Είναι από τα περιστατικά που πραγματικά σε βγάζουν εκτός εαυτού. Πως να μείνεις απαθής όταν το ίδιο το κράτος - τέρας που δημιούργησαν τα τελευταία πολλά χρόνια οι γνωστοί πολιτικάντηδες, φτάνει να γίνει δολοφόνος ενός 4χρονου αγγέλου;
Την αναλγησία του στο πρόσωπο ενός 4χρονου αγοριού που πάσχει από μία σπάνια πάθηση δείχνει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (που λέει ο λόγος...), αφήνοντάς τον χωρίς φάρμακα με κίνδυνο να χάσει τη ζωή του.
Ο 4χρονος Άγγελος πάσχει από Τυροσιναιμία τύπου 1. Πρόκειται για κληρονομικό μεταβολικό νόσημα και στην Ελλάδα υπάρχει ένας ακόμα ασθενής ενώ σε όλο τον κόσμο μόλις 200.000. Ο μικρός εξαιτίας αυτής της σπάνια ασθένειας δεν μπορεί να μεταβολίσει τις πρωτεΐνες κι έτσι δεν μπορεί να φάει κρέας, γαλακτοκομικά, ψάρια κ.α.
Ο μόνος τρόπος είναι να παίρνει συνθετικές πρωτεΐνες για τις οποίες κάθε μήνα θα πρέπει να πληρώνει η οικογένειά του 1.300 ευρώ, τη στιγμή που εργάζεται μόνο ο πατέρας του παιδιού και τα έσοδά τους είναι 900 ευρώ το μήνα!
«Αν το παιδί μου δεν πάρει τα φάρμακά του τότε θα πάθει κύρωση του ήπατος»είπε στους Unitedporters.gr η μητέρα του Άγγελου. Η οικογένεια καλυπτόταν μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο από το ταμείο ΤΥΔΚΥ των δημοτικών υπαλλήλων και μέχρι τότε δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στην κάλυψη των φαρμάκων και των εξετάσεων που πρέπει να κάνει ο 4χρονος γιος της. Από τον περασμένο Ιανουάριο όμως η απορρόφηση του ΤΥΔΚΥ από τον ΕΟΠΥΥ άλλαξε τα δεδομένα.
«Δυστυχώς ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει πια τα φάρμακα επειδή τα θεωρεί συμπληρώματα διατροφής. Έχω στείλει επιστολή και στον Οργανισμό και σε άλλους φορείς, έχω προσπαθήσει να μιλήσω μαζί τους όμως δεν έχουμε καμία απάντηση και δεν ξέρω τι να κάνω» αναφέρει στη συνέχεια η μητέρα του παιδιού.
Εκτός όμως από αυτό η οικογένεια έχει να αντιμετωπίσει και τις ελλείψεις του Ιπποκράτειου νοσοκομείου. «Το Ιπποκράτειο έχει τη μοναδική κλινική σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα που ασχολείται με τέτοιες σπάνιες παθήσεις. Κάποιες φορές δεν έχει τα αντιδραστήρια που απαιτούνται για τις αιματολογικές εξετάσεις ενώ πρόσφατα η μοναδική γιατρός που υπήρχε για να εξετάζει το παιδί βγήκε στη σύνταξη και δεν έχει αντικατασταθεί. Αντιλαμβάνεσθε τι περνάμε» κατάληξε η μητέρα που κοινοποίησε το «δράμα» της στο Unitedporters.gr.

ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ το βίντεο των Αλβανών που «βαφτίστηκε» ότι έγινε στα Καλάβρυτα

alvanoi videoΤραβήχτηκε και "ανέβηκε" στο youtube από πάροχο της Αλβανίας...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:ΜΠΕΤΤΥ ΓΙΑΝΝΑ

Σάλος έχει ξεσπάσει από χθες με το βίντεο των αλβανών που βρίζουν και πυροβολούν την ελληνική σημαία με καλάσνικοφ.
Πρόκειται για ένα βίντεο που δείχνει στοιχεία προβοκάτσιας. Παρακρατικοί Αλβανοί, γύρισαν τις άθλιες αυτές εικόνες στην Αλβανία και όχι στις πλαγιές του Χελμού όπως αρχικά διέρρευσε και το ανέβασαν στο διαδίκτυο για να προκαλέσουν.
«Βαφτίστηκε» λοιπόν ότι έλαβε χώρα στα Καλάβρυτα γιατί ο Αλβανός που το ανέβασε στο προφίλ του στο Facebook δουλεύει και μένει στην εν λόγω περιοχή.
Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος μετά από έρευνα διαπίστωσε, ότι ο πάροχος που ανέβασε το βίντεο είναι στην Αλβανία και στη συνέχεια ενημέρωσε και τη σήμανση.
Σύμφωνα και με πληροφορίες του spirospero.gr, αλλά και με μαρτυρίες ντόπιων που γνωρίζουν καλά την περιοχή, δεν υπάρχει κανένα «σημάδι» στο βίντεο που να μαρτυρά ότι το γύρισμα έγινε στις πλαγιές του Χελμού.
Ο Αλβανός που συνελήφθη και οδηγήθηκε στο τμήμα Ασφαλείας Καλαβρύτων, ανακρίνεται. Να σημειωθεί ότι βρίσκεται παράνομα στην Ελλάδα, αφού δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα. Ήταν αυτός που το ανήρτησε στο προφίλ του στο Facebook και αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο κινητοποιήθηκαν χιλιάδες πολίτες σε όλη την Ελλάδα ιδιαίτερα στις περιοχές όπου υπάρχει ισχυρό αλβανικό στοιχείο.
Ο συγκεκριμένος «οικονομικός μετανάστης» φαίνεται ότι για καιρό δούλευε στη βίλα επιχειρηματία που διατηρεί στα Καλάβρυτα και μάλιστα διαθέτει και ιδιωτικό ελικόπτερο.
Οι αρχές ερευνούν τις διασυνδέσεις του Αλβανού για να ξετυλίξουν το κουβάρι της προβοκάτσιας.

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

makeleio.gr
xrisi-avgh
Πρόταση νόμου για την επαναφορά της θανατικής ποινής θα φέρει στη Βουλή η Χρυσή Αυγή το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως δήλωσε ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, Χρήστος Παππάς.
Η δήλωση του κ. Παππά έγινε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την Παρασκευή κάτοικοι και φορείς της Κορίνθου, καθώς και μέλη της Χρυσής Αυγής, έξω από το στρατόπεδο Καλογερογιάννη, στο οποίο μεταφέρθηκαν περίπου 400 λαθρομετανάστες.
«Φαινόμενα σαν αυτά του Πακιστανού δολοφόνου, του Πακιστανού βιαστή της Μυτιλήνης, δεν θα μείνουν ατιμώρητα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΑ! ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΟ...ΚΑΡΠΟΥΖ!I

ΣΕ ΤΣΑΝΤIΡΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ!

Άναυδοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες με το διαπραγματευτικό οίστρο του Αντώνη Σαμαρά


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ!

Στις 25 Αυγούστου του 1920 ο Ελευθέριος Βενιζέλος ανακηρύσσεται από τη Βουλή "...άξιος της Ελλάδος, ευεργέτης και σωτήρας της πατρίδος...", με αφορμή την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών, που η εφαρμογή της θα δημιουργούσε την "Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών".
πηγή:itansansimera.blogspot.com

2007 
ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ!
 Βαθιά χαραγμένη στην μνήμη των Χολαργιωτών και Παπαγιωτών θα μείνει η μεγάλη πυρκαγιά στον Υμηττό η οποία κατέκαψε πάνω από 900 στρέματα δασικής έκτασης. Μέχρι και το γήπεδο τένις στου Παπάγου έγινε κάρβουνο, ενώ κάηκαν τέσσερα σπίτια στου Παπάγου, όπως επίσης κινδύνεψε και το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. 
Η μέρα είχε και ένα ακόμη χαρακτηριστικό ενσταντανέ: 

Ο τότε Δήμαρχος Χολαργού κ. Νικολάου είχε βγει από τηλεοράσεως και είχε απευθύνει κατηγορίες προς τον Μαυρίκη ότι ήταν υπεύθυνος για την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Ο Μαυρίκης από την πλευρά του, πληροφορούμενος το γεγονός πήγε στο Δημαρχείο Χολαργού αναζητώντας τον Δ. Νικολάου και πάνω στον οργή του, αναποδογύρισε καρέκλες και γραφείο. 
Κατατέθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις και τελικά ενώπιον του ακροατηρίου, Νικολάου και Μαυρίκης τα συμβίβασαν!

Ο ΚΟΥΒΑΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ- ΧΗΜΙΚΟΣ, ΠΟΥ ΑΣΠΑΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ! ΑΥΡΙΟ, ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ;


·        «Η αλλαγή μου ήταν σχέδιο Θεού»
·        «Με πατέρα αξιωματικό του καθεστώτος Φιντέλ Κάστρο, άρχισα να πηγαίνω  στην εκκλησία κρυφά»
·        «Στην Ορθοδοξία βρήκα αυτό που μου έλειπε στην λατινική εκκλησία, στην Ορθοδοξία βρήκα το πνευματικό, το εσχατολογικό στοιχείο»
·        «Η πίστη στο Χριστό είναι η πηγή της μοναδικής ελπίδας που μπορεί να ικανοποιήσει τον άνθρωπο. Εκτός από τον Χριστό δεν υπάρχει ελπίδα»
·        «Σε εκκλησιαστικούς κύκλους της λατινικής Εκκλησίας όταν αναφέρονται στην Ορθοδοξία, κάνουν λόγο για ακαταστασία, αμορφωσιά, και αποστασία της πίστεως»
·        «Στην Κούβα  για να έχει η ιεραποστολή επιτυχία, πρέπει να υπάρχει ντόπιος επίσκοπος, με ελληνική αλλά και εγκυκλοπαιδική παιδεία»


Συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη
e-mail: vrachiolidis@yahoo.gr

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του τολμηρού, «επαναστάτη» Κουβανού που ως παιδί, στην εκκλησία πήγαινε κρυφά από τον πατέρα του, που ήταν αξιωματούχος του άθεου καθεστώτος του Φιντέλ Κάστρο.
Ο Αρχιμανδρίτης, Πανοσιολογιότατος κ. Ιερώνυμος Εσπινόζα, 36 ετών, πρωτοήρθε  στην Ελλάδα το 2007. Χειροτονήθηκε  Διάκος στις 28.10.2009. Μέσα σε 5 χρόνια έμαθε να μιλάει άπταιστα την ελληνική, είναι δε πτυχιούχος χημικός, σπούδασε Θεολογία Καθολική στην Αβάνα και ήδη τελειώνει την Θεολογική του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο Κουβανός Ορθόδοξος Αρχιμανδρίτης, είναι παράλληλα και μέλος της μοναστικής Αδελφότητας της ιστορικής  Ιεράς Μονής Δαδιάς, όπου και λήφθηκε η συνέντευξη που ακολουθεί.

Ο Κουβανός, ορθόδοξος  ιερέας, μια δυνατή, καλλιεργημένη και γερά θεμελιωμένη προσωπικότητα, οδηγήθηκε στην Ελλάδα και στην ιεροσύνη, αφού πρώτα εγκατέλειψε την Καθολική εκκλησία και μεταπήδησε στην Ορθοδοξία, «ύστερα από σειρά καταιγιστικών γεγονότων που κινούνταν από θεϊκή δύναμη».  ΣΧΕΔΙΟ ΘΕΟΥ, χαρακτηρίζει ο ίδιος τη μεταπήδησή του από την Καθολική στην Ορθόδοξη Εκκλησία. .
Απαντά σε όλες τις ερωτήσεις που του ετέθησαν αν και μερικές διακρίνονται για την αιρετικότητά τους. Ο πατήρ Ιερώνυμος, ευθύς και ειλικρινής, φωτίζει πολλά για τα οποία εμείς, οι κοινοί κοσμικοί, έχουμε …μεσάνυχτα. Διαβάστε την, αξίζει τον κόπο!
Δεν παίρνονται τέτοιες συνεντεύξεις συχνά.
 -------------------------------
Και το εκπληκτικό: Ο Φιντέλ Κάστρο, άθεος κομμουνιστής με μια γενναία του πολιτική πράξη και επειδή δεν τα πήγαινε καλά με το Βατικανό,  σε αντιπερισπασμό, κάλεσε στην Αβάνα τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, έκτισε με  δαπάνες της Κυβέρνησής του τον Ορθόδοξο ναό του Αγίου Νικολάου (ο μοναδικός Ελληνο-ορθόδοξος ναός στην Κούβα) και του παρέδωσε τα κλειδιά του!
 


Ένας καθολικός, με σπουδές θεολογικές σε καθολικό κονσερβατουάρ, ξαφνικά  ασπάζεται την Ορθοδοξία και όχι μόνον. Χειροτονείται και ορθόδοξος κληρικός.

π.ΙEΡΩΝΥΜΟΣ: Πραγματικά ήταν πολύ ξαφνικά. Αν πριν από δέκα χρόνια μου έλεγαν ότι κάποια μέρα θα έφευγα από την  λατινική Καθολική εκκλησία και θα γινόμουν κάτι άλλο, ειδικά ορθόδοξος, δεν θα το πίστευα. Και λέω ειδικά ορθόδοξος, επειδή μέσα στους εκκλησιαστικούς κύκλους της λατινικής καθολικής εκκλησίας της Κούβας, η Ορθοδοξία είναι σχεδόν άγνωστη και όταν την αναφέρουν, κάνουν λόγο για ακαταστασία, αμορφωσιά, και αποστασία της πίστεως!  Εγώ έλαβα εκκλησιαστική  παιδεία από τους πατέρες Ιησουίτες, γνωστούς από την ιδιαίτερη αφοσίωση τους στο παπικό θρόνο. Πραγματικά, η αλλαγή μου ήταν σχέδιο Θεού, αυτό το πιστεύω απόλυτα. Πήγα πρώτη φορά στο Ορθόδοξο ναό του Αγίου Νικολάου της Αβάνας με την περιέργεια του μαθητή της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, ψάχνοντας για  αρχαία κείμενα, ούτε κατά διάνοια σκεφτόμουν κάτι άλλο, και εκεί στην ώρα του εσπερινού κατάλαβα, (όχι τόσο με το νου αλλά με την ψύχη), ότι κάτι διαφορετικό υπήρχε, αυτό ακριβώς, που χωρίς καν να το είχα καταλάβει, μου έλειψε τόσο καιρό στην λατινικές ακολουθίες. Και έτσι σιγά -σιγά άρχισα να πλησιάζω και να ασχολούμαι με την Ορθοδοξία.                      

Το πείσμα του Πάπα στο ανύπαρκτο αλάθητό του, δεν είναι ασφαλώς το μόνο που σας ώθησε στο να ασπασθείτε την ορθοδοξία και να εγκαταλείψετε  την καθολική  εκκλησία. Περιγράψτε μας όσα βασικά  σημεία  της καθολικής εκκλησίας σας κάνουν να διαφωνείτε μαζί της.

π.ΙEΡΩΝΥΜΟΣ: Όπως ήδη σας είπα, δεν ήταν οι διαφορές στα θεολογικά θέματα μεταξύ λατινικής και Ορθόδοξης εκκλησίας που με έκαναν να ασπαστώ την Ορθοδοξία. Ειλικρινά, όλα αυτά που έμαθα από μικρός και μετά στο καθολικό Σεμινάριο (σχολείο για υποψηφίους κληρικούς), τα πίστεψα με πάθος, μου φαινόνταν πολύ «λογικά». Βέβαια, αν πάρετε ένα βιβλίο λατινικής θεολογίας και το διαβάσετε, με την προϋπόθεση της πίστεως και ότι αυτά που εκεί γράφει έχουν την επικύρωση των μεγαλύτερων θεολόγων του κόσμου ( τουλάχιστον από δυτικής άποψης), θα είναι πολύ εύκολο να καταλάβετε ότι σαν μαθητής λατινικής θεολογίας δεν είχα την ανάγκη να ψάξω αλλού και μάλιστα όταν η ορθοδοξία, ήταν ανύπαρκτη στο δικό μου περιβάλλον. Το πρόβλημα μου ήταν ακριβώς το αντίθετο και η ερώτηση έπρεπε να ήταν: «πώς ένας παπικός με θεολογική μόρφωση, μπορούσε να αλλάξει την πιστή του;»  και η απάντηση είναι εύκολη, αν και δεν ήταν εύκολη η διαδικασία: Με προσευχή και με την βοήθεια των πατέρων της εκκλησίας. Με βοήθησαν πολύ οι Πατέρες της Εκκλησίας και με το διάβασμα των έργων τους άρχισα σιγά -σιγά να καταλαβαίνω και να δω τα πράγματα με άλλο πρίσμα, αν και για να είμαι ειλικρινής ήταν πολύ δύσκολο, δεν αλλάζεις την πίστη μιας ζωής σε μια μέρα. Το πιο δύσκολο σημείο ήταν το θέμα της εκπορεύσεως του Αγίου Πνεύματος και από του Υιού η όπως το γνωρίζουμε όλοι το filioque.

Είστε καλλιεργημένος, μελετημένος και υποθέτω αρκούντως φιλοσοφημένος, ώστε στ΄ αλήθεια να πιστεύετε, ότι με την μεταπήδηση  από τη μια στην άλλη Εκκλησία, εξασφαλίσατε περισσότερη ψυχική γαλήνη και τελειότητα προσέγγισης του Χριστού;

π.ΙEΡΩΝΥΜΟΣ: Ψυχική γαλήνη σίγουρα. Αυτή ακριβώς ήταν η αιτία της αλλαγής μου, μόνο μετά ήρθε η ανάγκη της θεολογικής έρευνας. Στην Ορθοδοξία βρήκα αυτό που μου έλειπε στην λατινική εκκλησία, στην Ορθοδοξία βρήκα το πνευματικό, το εσχατολογικό στοιχείο. Στην λατινική εκκλησία καλλιεργούν πιο πολύ το κατηχητικό και γνωστικό στοιχείο, την ακαδημαϊκή γνώση. Της λείπει λίγο το πνευματικό το μυσταγωγικό. Δεν λέω ότι δεν είναι σημαντική η μόρφωση, το αντίθετο, τόσο η ακαδημαϊκή όσο και η πνευματική μόρφωση βοηθούν μαζί και με την προσευχή στην πορεία μας προς την θέωση, αλλά κυρίως την προσευχή, η αδιάλειπτος προσευχή.

ΜΙΑ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ 
ΤΗΣ ΔΙΑΙΡΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ



ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς:

1    ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ

Θέμα : Δημιουργία εργοστασίων παραγωγής ενέργειας και κομπόστ από απορρίμματα.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι η διαχείριση των παραγόμενων Αστικών Στερεών Απορριμμάτων, καθώς σύμφωνα με μελέτες, παράγονται ημερησίως περίπου 15.000 τόνοι απορριμμάτων, δηλαδή σχεδόν 5,5 εκατομμύρια τόνοι ετησίως.

Παρόλα αυτά, δεν γίνεται καμμία προσπάθεια ενεργειακής αξιοποίησης του τεράστιου όγκου απορριμμάτων. Έτσι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία ερευνών, ενώ κατά μέσο όρο σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση των απορριμμάτων κυμαίνεται στο ποσοστό του 40-60%, στην Ελλάδα βρίσκεται στο 23%. Ακόμη χειρότερα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση η ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων μέσω αποτέφρωσης αγγίζει το 30-45% ενώ στην Ελλάδα βρίσκεται στο 0%! Αντιθέτως, η ταφή απορριμμάτων που στην Ευρώπη χρησιμοποιείται κατά ποσοστό 1-20% στην χώρα μας χρησιμοποιείται κατά 77%.

Κατόπιν όλων αυτών, προφανώς κρίνεται απαραίτητη η ύπαρξη υποδομών για τη δημιουργία εργοστασίων, ώστε η χώρα μας να διαχειρίζεται τον τεράστιο όγκο απορριμμάτων κατά τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο, τόσο από οικονομικής απόψεως όσο και περιβαντολογικής.

Επειδή με τη διαδικασία αποτέφρωσης των απορριμμάτων θα υπάρξει αξιoποίηση της ενέργειας ενώ μέσω της διαδικασίας παραγωγής κομπόστ, θα εκμεταλλευτούν αρκετοί πόροι που έως σήμερα παρέμεναν ανεκμετάλλευτοι.

Επειδή με τις πρακτικές που ακολουθούνται στην Ελλάδα και οι οποίες δεν συνάδουν ούτε με την δεκαετία στην οποία βρισκόμαστε ούτε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, χάνονται πηγές που θα μπορούσαμε κάλλιστα να έχουμε ήδη εκμεταλλευτεί.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1)      Τι προτίθενται να πράξουν τα αρμόδια Υπουργεία για τη διαχείριση του τεράστιου όγκου απορριμμάτων, που εξακολουθούν να μένουν αναξιοποίητα;
2)      Υπάρχουν μελέτες ή βλέψεις για τη δημιουργία εργοστασίων παραγωγής ενέργειας από την αποτέφρωση απορριμμάτων, σε σύντομο χρονικό διάστημα;
3)      Για ποιο λόγο έως σήμερα, η Ελλάδα έχει μείνει τόσο πίσω στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη;
4)      Ποια είναι τα πιθανά οικονομικά, ενεργειακά και περιβαντολογικά οφέλη από την κατασκευή εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων;
5)      Διαθέτει η χώρα μας εργοστάσια ανακύκλωσης και παραγωγής κομπόστ; Και εαν ναι, σε ποιες περιοχές και τι όγκο απορριμμάτων αξιοποιούν κάθε έτος;   




     Αθήνα 22 Αυγούστου 2012                                       
      Ο Ερωτών Βουλευτής

                                                                                                                                       
                                                                                           Βύρων Γ. Πολύδωρας
                                                                                               ΝΔ – Β΄ Αθηνών


 
ΒΥΡΩΝ Γ. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ
Βουλευτής Β’ Αθηνών Νέας Δημοκρατίας

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς:

1    ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
2    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
3    ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ

Θέμα : Παραγωγή βιοκαυσίμων από αναξιοποίητες πηγές.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προώθησης της χρήσης των βιοκαυσίμων στον τομέα των μεταφορών. Και αυτό, γιατί έως σήμερα, το σύστημα μεταφορών της Ευρώπης εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από το πετρέλαιο, το οποίο ως επί το πλείστον, είναι εισαγόμενο – συνεπώς κοστίζει πολύ ακριβά.

Όπως αναφέρουν μελέτες, τα βιοκαύσιμα μπορούν να παραχθούν – εκτός των γεωργικών προϊόντων – από βιοδιασπώμενα απόβλητα της βιομηχανίας, της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της δασονομίας και των οικογενειακών δραστηριοτήτων. Πηγές που ουσιαστικά τόσα χρόνια μένουν κατά βάση αναξιοποίητες.

Η χρήση τους, μάλιστα, θεωρείται απαραίτητη, βασιζόμενη στην ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων αειφορίας, που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, την ατμοσφαιρική ρύπανση, τη βελτίωση της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης, την ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φυσικά την προώθηση της βιομηχανικής και τεχνολογικής καινοτομίας.

Η Ελλάδα, όντας χώρα κατά βάση γεωργική και κτηνοτροφική, μπορεί να χρησιμοποιήσει τα προϊόντα της αποψίλωσης που προέρχονται από τις καλλιέργειες και τα χωράφια, τα βιολογικά απόβλητα και τα περιττώματα των μονάδων εκτροφής ζώων αλλά και τα υπολείμματα των δασικών εκτάσεων, που αποψιλώνονται κάθε έτος για λόγους πυρασφαλείας.

Επειδή όλες αυτές οι πηγές, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ενέργειας, είτε κίνησης είτε θέρμανσης είτε ηλεκτρικής, παραμένουν κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανεκμετάλλευτες.

Επειδή η Οδηγία 2003/30/ΕΚ στοχεύει στην προώθηση της χρήσης των βιοκαυσίμων ή άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προς αντικατάσταση του πετρελαίου κίνησης ή της βενζίνης στις μεταφορές κάθε κράτους – μέλους, ως μέτρο για τη συμμόρφωση προς το πρωτόκολλο του Κιότο.

Επειδή η εισαγωγή των βιοκαυσίμων στην ελληνική αγορά έγινε με την ένταξή τους στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τα πετρελαιοειδή προϊόντα με τροποποίηση του νόμου 3054/2002 με το νόμο 3423/2005 «Εισαγωγή στην Ελληνική Αγορά των βιοκαυσίμων και άλλων ανανεώσιμων καυσίμων» (ΦΕΚ 304Α΄/13-12-2005).

Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 8 παράγραφος 1 του συγκεκριμένου νόμου ορίζεται πως «η συμμετοχή των βιοκαυσίμων και των Άλλων Ανανεώσιμων Καυσίμων στην ελληνική αγορά, έως την 31η Δεκεμβρίου 2012, καθορίζεται σε ποσοστό 5,75%».

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1)      Υπάρχει σχέδιο για την αξιοποίηση των παραγώγων της αποψίλωσης αλλά και άλλων πηγών για την παρασκευή βιοκαυσίμων;
2)      Ποια είναι τα πιθανά οφέλη στον τομέα της ενέργειας από την παραγωγή βιοκαυσίμων στην Ελλάδα; Προωθείται το Δημόσιο συμφέρον;
3)      Επετεύχθη ο στόχος του 5,75% που είχε καθοριστεί από το 2005 έως το 2010 για την παραγωγή και χρήση βιοκαυσίμων στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται στο νόμο 3423/2005; Ποιος είναι ο στόχος για τα επόμενα έτη;
4)      Έχουν δοθεί οικονομικά κίνητρα στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εναρμόνιση στην Ευρωπαϊκή Οδηγία; Και εάν ναι, κατά πόσο έχουν αξιοποιηθεί;
5)      Δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα εταιρείες παραγωγής βιοκαυσίμων; Και εάν ναι, σε τι στάδιο βρίσκεται η δραστηριότητά τους;  

     Αθήνα 22 Αυγούστου 2012                                       
      Ο Ερωτών Βουλευτής
                                                                                             
                                               
                                                                                           Βύρων Γ. Πολύδωρας
                                                                                               ΝΔ – Β’ Αθηνών






ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ ΣΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Αποτελέσματα πανελληνίων εξετάσεων
Τη Δευτέρα 27 Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των βάσεων 2012 και το υπουργείο εξέδωσε σειρά οδηγιών για τους υποψηφίους.Η αγωνία για τους νέους και νέες κορυφώνεται. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Φωτιά στις Αφίδνες: Κινδυνεύει το στρατόπεδο!


Φωτιά στις Αφίδνες: Κινδυνεύει το στρατόπεδο!Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Λιοσάμπι στις Αφίδνες.
Αυτή την στιγμή επιχειρούν 50 οχήματα150 πυροσβέστες,50 άτομα πεζοπόρο τμήμαενώ στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς συμβάλλουν 20 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης (υδροφόρες) αλλά και 50 εθελοντές.
Μάλιστα διακόπηκε η κυκλοφορία στο ρεύμα της ανόδου της εθνικής οδού.
Η φωτιά στις Αφίδνες έχει πάρει διαστάσεις και απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έχει πλησιάσει επικίνδυνα το στρατόπεδο με αποτέλεσμα υδροφόρες να κάνουν την εμφάνισή τους!
πηγή: Newsbomb.gr

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ:ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ. ΘΕΑΤΗΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ. ΚΑΤΑΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ




makeleio.gr
antiratsistiko1
Τα σχόλια περιττεύουν. Τα πλάνα είναι αποκαλυπτικά. Έγινε κι αυτό. Πακιστανοί, Αφγανοί, "αλληλέγγυοι" και κάθε καρυδιάς καρύδι έκαναν ντου στον Άγνωστο Στρατιώτη και επιχείρησαν να βεβηλώσουν το εθνικό μνημείο των αγωνιστών της πατρίδος που έχυσαν το αίμα τους για να είμαστε ελεύθεροι.
Είναι η μεγαλύτερη ξεφτύλα που έχει γνωρίσει το συντεταγμένο κράτος. Νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα επί Τζέφρι. Μάλλον η κυβέρνηση Σαμαρά είναι η πιο δοσιλογική κυβέρνηση μετά την κατοχή.

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΙΚΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑ!


"Με αφορμή την ανάρτησή σας στις 20/08/2012, με τίτλο ΣΤΟ ...ΒΡΟΝΤΟ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΣΤΟ ΙΚΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ; , η οποία αφορά στη σχετική διαμαρτυρία του κ. Κώστα Φιλιούση, σημειώνουμε τα εξής, μετά από επικοινωνία με το Υποκατάστημα και διερεύνηση της υπόθεσης:

Τα στοιχεία που παραθέτονται είναι ανακριβή, ενώ η εν λόγω μεμονωμένη περίπτωση δεν αποτυπώνει σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στους ασφαλισμένους του Ιδρύματος.

Ο κος Κ. Φιλιούσης εκπροσωπεί τη θεία του, η οποία είχε καταθέσει αίτηση για επαναχορήγηση του ΕΚΑΣ τον Μάιο του 2012. Στις 20/08/2012, ο εν λόγω κύριος επικοινώνησε επανειλημμένως τόσο με το Τμήμα Πληρωμών Συντάξεων όσο και με το γραφείο της Διεύθυνσης, και οι υπάλληλοι παρ’ όλη την πίεση και την επιθετική συμπεριφορά εις βάρος τους, τον εξυπηρέτησαν άμεσα, διεκπεραιώνοντας μάλιστα το αίτημά του κατ' εξαίρεση.
Όσον αφορά τέλος στην αναφορά για πρόωρη αποχώρηση των υπαλλήλων, σημειώνουμε ότι τούτο είναι απολύτως αναληθές, καθώς το Υποκατάστημα Χολαργού λειτουργεί εύρυθμα, με το προσωπικό να τηρεί απαρέγκλιτα το προβλεπόμενο ωράριο.
Οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών του Ιδρύματος εξυπηρετούν τους συναλλασσόμενους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν και τις ελλείψεις σε προσωπικό.

Συγκεκριμένα δε, οι υπάλληλοι του ΙΚΑ Χολαργού έχουν δεχτεί επανειλημμένως συγχαρητήρια, ακόμη και με επιστολές, οι οποίες έχουν κοινοποιηθεί στην Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Παρακαλούμε λοιπόν για την αποκατάσταση της αλήθειας και για την εκ των προτέρων διασταύρωση των στοιχείων που θα δημοσιεύονται στο εξής και θα αφορούν στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας, προς αποφυγή μελλοντικών παρόμοιων παρεξηγήσεων.


                                                                              ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                  &
                                                                                 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ"


ΑΠΑΝΤΗΣΗ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ": Η εφημερίδα μας σεβόμενη τους αναγνώστες και ειδικά όσους υπογράφουν επωνύμως και όχι ανωνύμως, οφείλει να δημοσιοποιεί τα παράπονά τους. Αυτό είναι το διαδίκτυο και έτσι λειτουργεί. Αυτό κάναμε κι εμείς. Ο κ. Φιλιούσης λοιπόν εξέφρασε την άποψή του η οποία πρέπει να σας ενδιαφέρει, διότι κάθε πελάτης θεωρείται ιερός και ως τέτοιο τον εξυπηρετήσατε. 
Όπως θα προσέξατε, μετά από δύο ημέρες δημοσιεύσαμε την άποψη άλλου αναγνώστη ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ, η οποία ήταν αντίθετη με την πρώτη και σας έδινε τα εύσημα. Πρέπει δηλαδή να "θάβουμε" τα αρνητικά σχόλια και να δημοσιεύουμε μόνο τα θετικά ή τα αρεστά; Εσείς ως ΙΚΑ Χολαργού γίνεστε δέκτες μόνον θετικών σχολίων; Η αρνητική εντύπωση που σχημάτισε ο κ. Φιλιούσης είναι η μοναδική που έχετε συναντήσει στα χρόνια που λειτουργείτε ως ΙΚΑ Χολαργού; 
Μην μας εγκαλείτε λοιπόν. Πιστεύουμε ότι τα αρνητικά σχόλια πρέπει να σας ενδιαφέρουν περισσότερο, διότι έτσι ενδεχομένως το ΙΚΑ βελτιώνεται περισσότερο. 

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους Αλβανούς οπλοφόρους



Συνεχίζεται η έρευνα των αρχών Ασφαλείας στην Αχαΐα για το βίντεο των Αλβανών οπλοφόρων όπου πολυβολούν και στη συνέχεια πυρπολούν την Ελληνική Σημαία.
Στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαίας εξακολουθεί να κρατείται ένα άτομο η προσαγωγή του οποίου έγινε εχθές, όπου όπως αποδείχθηκε δεν είχε έγκυρα έγγραφα παραμονής στη χώρα. Παράλληλα έχουν πραγματοποιηθεί και προσαγωγές και άλλων Αλβανών που ζουν στην περιοχή των Καλαβρύτων.
Τοπικοί παράγοντες που γνωρίζουν την περιοχή εκφράζουν την πεποίθησή τους ότι το βίντεο όντως έχει γυριστεί στην περιοχή του Χελμού και όχ9ι στο εξωτερικό Δεύτερος στόχος των αρχών Ασφαλείας είναι η ανακάλυψη των όπλων που φαίνονται στο σχετικό βίντεο και που σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό να βρίσκονται σε κρησφύγετο κοντά στην περιοχή που γυρίστηκε το βίντεο. Στις έρευνες για τη εξάρθρωση όλης της ομάδας των Αλβανών όπως είχαμε γράψει και εχθές μ ετέχει και ειδικό κλιμάκιο της ΕΥΠ.
 Τμημα ειδήσεων defencenet.gr

Μόλις τώρα πέρασαν από πλατεία Καραϊσκάκη 100 Πακιστανοί με πράσινες σημαίες..

Μπράβο Δένδια που δίνεις άδειες για τέτοια συλλαλητήρια Παρασκευή απόγευμα μέσα στην καρδιά της πόλης..Σήμερα που έχει λίγο κίνηση και οι τουρίστες αλλά και οι Έλληνες πολίτες είπαν να κάνουν βολτίτσα και ίσως να δουλέψει και κανένα μαγαζί...τώρα γύρισαν πίσω στα ξενοδοχεία και τα σπίτια τους φοβισμένοι και αηδιασμένοι..Συγχαρητήρια...οι μέθοδοι και οι τακτικές του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται.
Το σχέδιο μπουρδελοποίησης του κέντρου της Αθήνας από τον αριστερό φασίστα και φανατικό Κωνσταντίνου που χρησιμοποιεί τους ισλαμιστές λαθρομετανάστες ως Δούρειο Ίππο..το συνδράμει άψογα και η κυβέρνηση της ΝΔ.

http://1.bp.blogspot.com/-wOt-6U_3UxY/T-pR9UlT-iI/AAAAAAABQxk/AAc4gGDLLaw/s695/footer.png

Κλειστή η Πειραιώς από το “Πακιστανικό συλλαλητήριο”

 


Κλειστή είναι αυτή την ώρα η οδός Πειραιώς στο ύψος της Ομόνοιας, απο πλήθος αλλοδαπών λαθρομεταναστών που συμμετέχουν στο “αντιρατσιστικό συλλαλητήριο” που διοργανώνουν η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος και οι καμιά δεκαριά ΜΚΟ του Π. Κωνσταντίνου.( Ένωση Μεταναστών Εργατών και η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.κλπ κλπ κλπ)...
eglimatikotita.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

Ο Οδυσσέας Αγγελής απολογείται
(αυτοκτόνησε στο κελί του το 1987)
Στις 24 Αυγούστου του 1975 έληξε στο Πενταμελές Εφετείο η δίκη των πρωταιτίων της δικτατορίας (1967-1974). Στους 20 κατηγορουμένους αποδόθηκαν τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας και της στάσης.

Οι δεκαπέντε από αυτούς, δήλωσαν εξαρχής ότι δε συμμετέχουν στη διαδικασία και ότι αρνούνταν να απολογηθούν.


Στους
Γεώργιο Παπαδόπουλο, Νικόλαο Μακαρέζο και Στυλιανό Παττακό επιβλήθηκε η ποινή του θανάτου και η στρατιωτική καθαίρεση για το αδίκημα της στάσης και η ισόβια κάθειρξη με ισόβια στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας.

Σε άλλους οκτώ κατηγορουμένους (
Γρ. Σπαντιδάκης, Γ. Ζωϊτάκης, Δ. Ιωαννίδης, Ι. Λαδάς, Αντ. Λέκκας, Μ. Ρουφογάλης, Κ. Παπαδόπουλος, Μ. Μπαλόπουλος) επεβλήθη ισόβια κάθειρξη για την εσχάτη προδοσία, 10ετής κάθειρξη για τη στάση και 5ετής στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

Στον
Οδυσσέα Αγγελή (σκίτσο), 20ετής κάθειρξη και 5ετής στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Ομοίως στο Ν. Ντερτιλή, ενώ σε μικρότερες ποινές καταδικάστηκαν ακόμη πέντε από τους πραξικοπηματίες και απαλλάχθηκαν δύο.

Η κυβέρνηση αποφάσισε, αυθημερόν, τη
μετατροπή των θανατικών ποινών των τριών πρωτεργατών σε ισόβια δεσμά. Ωστόσο, δεκαπέντε χρόνια αργότερα ελάχιστοι από τους καταδικασθέντες παρέμεναν έγκλειστοι, καθώς οι περισσότεροι είχαν αποφυλακιστεί λόγω δήθεν "ανηκέστου βλάβης" της υγείας τους. 
 πηγή: itansansimera.blogspot.gr

Νέο μακελειό στις Η.Π.Α. – Πέντε νεκροί στο Μανχάταν

Νέο μακελειό στις Η.Π.Α. – Πέντε νεκροί στο Μανχάταν 
Σειρά πυροβολισμών ακούστηκαν πριν λίγη ώρα έξω από το Empire State Building, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.
Η περιοχή έχει ήδη αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν πέντε νεκροί από τα πυρά ενός άντρα.
 Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNN ο άνθρωπος που άνοιξε πυρ, σκοτώθηκε από αστυνομικούς. Περισσότερα σε λίγο.
πηγή: newsbomb.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Α. ΣΑΜΑΡΑΣ! ΤΗΝ...ΕΣΚΙΣΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ!







Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έδωσε "προσωρινή χάρη" στην Ελλάδα!  ενώ πρόσθεσε ότι είναι πεπεισμένη ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να ξεπεράσει την κρίση.

"Θα κρίνουμε την Ελλάδα από τις πράξεις της. Περιμένουμε την έκθεση της τρόικας. Το ίδιο και ο Γάλλος πρόεδρος. Πέντε χρόνια σε αυτή την έρημο την οποία διανύουν οι Ελληνες, χρειάζονται υποστήριξη από όλους μας. Ξέρουμε ότι το ευρώ είναι κάτι παραπάνω από νόμισμα, είναι μια ιδέα", είπε χαρακτηριστικά.

H Γερμανίδα Καγκελάριος αναφέρθηκε πολλές φορές στην έλλειψη αξιοπιστίας της Ελλάδας προσθέτοντας ότι "Η ευρωκρίση έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχουμε χάσει την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη. Περιμένουμε από την Ελλάδα να κάνει ό,τι έχει δεσμευθεί. Η Ελλάδα μπορεί να περιμένει από την Γερμανία ότι δεν θα φτάσουμε σε συμπεράσματα χωρίς να έχουμε στοιχεία στα χέρια μας. Περιμένουμε δηλαδή την έκθεση της τρόικας." Και συνέχισε: "Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Η Γερμανία θα υποστηρίξει την Ελλάδα, αρκεί να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και τις απαιτήσεις των εταίρων."
Τουτέστιν αιώνια σκλαβιά!
Ο 
Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. "Για την αλήθεια, αυτό ήδη συμβαίνει. Έχω τη βεβαιότητα ότι η έκθεση της τρόικας θα το επιβεβαιώνει. ...Δε μας αρέσει να εξαρτόμαστε από δανεικά. Θέλουμε να στεκόμαστε στα πόδια μας. Και θα τα καταφέρουμε."

Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι εμείς με θυσίες επαναφέρουμε το πρόγραμμά μας στη σωστή τροχιά. "Σήμερα θέσαμε την προτεραιότητα της ανάπτυξης. Δε ζητάμε άλλα χρήματα. Ζητάμε ανάκαμψη. Ζητάμε αναπνοές σε ένα μεγάλο μακροβούτι που κάναμε για να φτάσουμε μακρύτερα στο στόχο μας. Υπάρχει η έκθεση της τρόικα και τότε θα τα δούμε όλα."

Και πρόσθεσε: "Κανείς δεν είναι αναμάρτητος. Η προσπάθειά μου ήταν πάντα προς την ανάπτυξη. Και πιστεύω ως οικονομολόγος ότι αυτό είναι το γιατρικό για την Ελλάδα. Πρέπει να φέρουμε εις πέρας τη δημοσιονομική προσαρμογή. Να κλείσουμε στο παρελθόν φαινόμενα όπως η φοροδιαφυγή. Δεν έχει σημασία τι κάναμε χθες αλλά να φτάσουμε σε ένα πιο αισιόδοξο αύριο.

Στο ερώτημα για τα προκλητικά δημοσιεύματα του Γερμανικού Τύπου αλλά και τις εμπρηστικές δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων η απάντηση της κας Μέρκελ ήταν λίγο "στρογγυλεμένη":

"Διαβάζω κάθε μέρα την ελληνική επισκόπηση του Τύπου για να ξέρω τι σκέφτονται εκεί. Πρέπει τις δυο πραγματικότητες που υπάρχουν να τις κάνουμε μια. Δεν μπήκαν οι όροι στην Ελλάδα για να δημιουργήσουν προβλήματα αλλά για να οδηγήσουν στο φως στο τέλος του τούνελ. Υπάρχει και η πραγματικότητα στη Γερμανία που λέει πως έχουμε δώσει πολλά λεφτά και δε γίνεται αυτό που πρέπει και δημιουργείται ανυπονονησία. Πρέπει Έλληνες και Γερμανοί να βλέπουν τα πράγματα με το ίδιο μάτι. Δεν το έχουμε καταφέρει ακόμα αλλά αυτή η συνάντηση είναι η αρχή."

Ο κ. Σαμαράς απαντώντας στο ίδιο ερώτημα ήταν πιο καυστικός: "Την ώρα που ένας λαός περνάει τόσα χρόνια τόσες μεγάλες θυσίες χωρίς να έχει δει σημεία ανάκαμψης, την ώρα που είμαστε στον πέμπτο και βαδίζουμε στον έκτο χρόνο ύφεσης, αντιλαμβάνεστε ότι τέτοιες τοξικές δηλώσεις (σ.σ. περί τεμπέληδων Ελλήνων) μόνο κακό μπορούν να κάνουν. Η κακοφωνία δημιουργεί προβλήματα. Έχεις την αίσθηση πως δίνεις αγώνα μάταια. Ζήτησα και μου το είδε και η ίδια η κα Μέρκελ ότι αυτό πρέπει να σταματήσει απ' όπου κι αν προέρχεται."

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού συμμετέχει στο πρόγραμμα «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Αττικής – Βόρειος Τομέας» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

Για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού, το οποίο απευθύνεται σε ανέργους (μακροχρόνια και μη), ο Δήμος συνεργάζεται, σύμφωνα με το νόμο, με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) :
  1. ΚΕΑΝ – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων και
  2. Ρηξικέλευθος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Δήμος θα προσλάβει συνολικά 41 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων.

Στην παρούσα περίοδο θα προσληφθούν 21 άτομα σε συνεργασία με τη ΜΚΟ ΚΕΑΝ, με τις κάτωθι ειδικότητες :
·         ΠΕ ή ΤΕ Γεωπόνος (1 άτομο),
·         ΔΕ Κηπουροί (6 άτομα),
·         ΔΕ Τεχνίτες Οικοδομικών Έργων (1 άτομο),
·         ΔΕ Διοικητικοί (2 άτομα),
·         ΔΕ Ελαιοχρωματιστές (1 άτομο),
·         ΔΕ Σχολικοί τροχονόμοι (1 άτομο),
·         ΠΕ ή ΤΕ Βιβλιοθηκονόμοι (1 άτομο),
·         ΤΕ ή ΔΕ Βρεφονηπιοκόμος (4 άτομα),
·         ΥΕ Γενικών Καθηκόντων (3 άτομα),
·         ΠΕ Ψυχολόγων (1 άτομο).

Η επιλογή των ατόμων θα γίνει με μοριοδότηση κατόπιν επεξεργασίας των αιτήσεων από τη ΜΚΟ ΚΕΑΝ, ενώ ο έλεγχος της νομιμότητας θα γίνει από το ΑΣΕΠ.

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 5 μήνες. Η αμοιβή ορίζεται στο ποσό των 625€ μηνιαίως.

Καλούνται οι άνεργοι δημότες και κάτοικοι Παπάγου – Χολαργού όπως ενημερωθούν για τις παραπάνω προσλήψεις και οι ενδιαφερόμενοι όπως υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από τη Δευτέρα 27/08/2012 μέχρι την Τετάρτη 05/09/2012 και ώρες 09.00-14.30,
·       είτε αυτοπροσώπως στα γραφεία του ΚΕΑΝ στην οδό Πατρόκλου 57 & Πριάμου, Ίλιον (τηλ. 210-2692880),
·       είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στα γραφεία του Δικαιούχου στην ακόλουθη διεύθυνση : Πατρόκλου 57, 13122 Ίλιον, Αθήνα απευθύνοντας την στο ΚΕΑΝ (για Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών), υπόψιν κας Λούκα Σωτηρίας.

Σχετική ανακοίνωση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου μας www.dpapxol.gov.gr και στην ιστοσελίδα του ΚΕΑΝ www.kean.gr, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή των αιτήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για τη συμπλήρωση των αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δημοτικό Κατάστημα, Περικλέους 55, στην κα Ελευθερία Ανδρεουλάκου (τηλ. 213 2002 832 και 860).

Ο Δήμαρχος


Βασίλειος Ξύδης