Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΦΕΥΓΕΙ, ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ!



ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ




Από την Δευτέρα ο κάθε κατεργάρης θα βρίσκεται στο πόστο του. Την ερχόμενη Τετάρτη ξεκινά η νέα φθινοπωρινή περίοδος, με το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου-Χολαργού.
Οι μνηστήρες της επόμενης Δημαρχίας αρχίζουν σιγά -σιγά να γίνονται γνωστοί έστω και αθόρυβα, έστω και παρασκηνιακά.

Ο Δήμαρχος Ξύδης, θεωρείται ότι δεν θα επαναδιεκδικήσει για 6η φορά την Δημαρχία. Άλλωστε θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την υστεροφημία του να τολμήσει ένα τέτοιο εγχείρημα, την ώρα που οι συνθήκες δεν θα τον ευνοούν το 2014, για πολλούς λόγους.
Βέβαια, κανείς δεν πρέπει να αποκλείει τίποτε, όμως είναι σαφές  ότι οι συσχετισμοί δυνάμεων δεν θα ευνοούν μια επανάληψη της υποψηφιότητας Ξύδη. Και ο ίδιος το γνωρίζει. Και σίγουρα θα θέλει να αποχωρήσει ως αήττητος -νικητής όλων των εκλογικών αναμετρήσεων. Ποιος δεν θα ήθελε άλλωστε να βρίσκεται στην θέση του; Το ρεκόρ Ξύδη δεν πρόκειται να καταρριφθεί. 
Αυτό που πιστεύουμε ότι θα γίνει, είναι ο Ξύδης να θελήσει να δώσει το στίγμα του και στις επόμενες εκλογές, ορίζοντας το διάδοχό του.
Ποιος θα είναι αυτός; Θα είναι ο Η. Αποστολόπουλος; Ο Χ. Δασκαλόπουλος; Ή θα είναι ο Δ. Τούτουζας; Μήπως θα είναι κάποιος άλλος, πιθανόν αξιωματικός από του Παπάγου;
Εμείς πιστεύουμε ότι ο Ξύδης θα προτιμήσει την λύση-έκπληξη! Είναι απρόβλεπτος.
                                               
Όμως, η δίκαιη επιθυμία των Αποστολόπουλου- Τούτουζα να διεκδικήσουν τη Δημαρχία ως νέοι, άφθαρτοι και έντιμοι που είναι, θα θελήσει να βρει την έκφρασή της, ανεξάρτητα από το τι θα πράξει ο Ξύδης.
Στο στρατόπεδο Νικολάου, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Με δεδομένο ότι η υποψηφιότητα Δ. Νικολάου είναι φθαρμένη, ανεξάρτητα με την δήλωση και επιθυμία του ίδιου να ξανακατέβει υποψήφιος Δήμαρχος, η βάση της παράταξης αλλά και η ανάγκη του κόσμου για αλλαγή, θα απαιτήσει την ανανέωση του προφίλ της.

           

Ο Γιάννης Κεχρής προβάλλει ως ο γιατρός με τις περισσότερες συμπάθειες και ψήφους στον Χολαργό, ως ο άνθρωπος που μπορεί να φέρει την αλλαγή που ζητάει η πόλη του Χολαργού,  ώστε να έχει τον δικό της ικανό υποψήφιο που θα αντιπαρατεθεί απέναντι σε μια υποψηφιότητα του Παπάγου.
Ας μην γελιόμαστε: Η "βεντέτα" που ξεκίνησε ανάμεσα στις δυο πόλεις Χολαργού-Παπάγου και κυρίως το πάθος με το οποίο εκδηλώθηκε το εκλογικό σώμα του Παπάγου για να βγάλει τον "δικό του Δήμαρχο", είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συνεχιστεί και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση στις επόμενες εκλογές. Οι Χολαργιώτες, ανεξάρτητα εάν ψήφισαν Παπαγιώτη Δήμαρχο, την επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα σκεφτούν τοπικιστικά, όπως ακριβώς έπραξαν οι Παπαγιώτες. Συνεπώς η υποψηφιότητα Κεχρή, φαίνεται να έρχεται ...κουτί για τους Χολαργιώτες. 
Στην παράταξη Νικολάου όμως, υπάρχει και ο Τίγκας. Ο  φιλόδοξος αξιωματικός από του Παπάγου. Θα ήταν μια ιδανική υποψηφιότητα, θα ήταν η ιδανική περίπτωση να πάρει το δαχτυλίδι από τον Ξύδη εάν ανήκε στην παράταξή του Δημάρχου και -κυρίως- εάν δεν τα είχε σπάσει με τον Δήμαρχο Παπάγου, συνεργαζόμενος τελικά με τον Νικολάου!
Επειδή όμως  -το είπαμε- ο Ξύδης αρέσκεται να αιφνιδιάζει τους πάντες, μην φανεί εντελώς απίθανο, ο Ξύδης να δώσει το δαχτυλίδι στον... Τίγκα! Είπαμε, ο Ξύδης θα σκεφτεί σοβαρά να χρίσει διάδοχό του αξιωματικό από του Παπάγου. Και εάν είναι προβεβλημένος, ακόμη καλύτερα. Στο σημερινό Δ.Σ. Ο Τίγκας είναι αυτός που διαθέτει όλες τις παραπάνω ιδιότητες. 
Εάν μάλιστα ο Ξύδης έδινε το ...δαχτυλίδι στον Τίγκα, θα έδειχνε απρόσμενη μεγαλοθυμία και πρακτικά θα...άδειαζε τον Τίγκα για όση προεκλογική ζημία υπέστη από αυτόν!  Μια τέτοια πράξη θα θύμιζε ...χολυγουντιανή ταινία.

Η υποψηφιότητα-έκπληξη:
Επειδή είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για τις δημοτικές εκλογές του 2014, κατ' αρχήν δεν ξέρουμε πώς θα είναι η Ελλάδα τότε και εάν υπάρχει ελεύθερη Ελλάδα, παρ' όλα αυτά σας ενημερώνουμε για να σας κρατάμε σε εγρήγορση, λέγοντας ότι εκτός από αυτές τις υποψηφιότητες και ανάλογα με το διαμορφούμενο κλίμα μπορεί να υπάρξουν και άλες υποψηφιότητες-έκπληξη.
Ίδωμεν. 

ΧΑΡΙΣΑΜΕ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΦΟΡΟ!


...Κι έτσι, η...ηλίθια Κυβέρνηση χάνει 1.500.000ευρώ ετησίως από φόρους, ΦΠΑ, δασμούς, διόδια !!!
Ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκος Βελόπουλος σε ερώτησή του προς το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης σχετικά με  τη βάση της Σούδας  και συγκεκριμένα για το εάν η Κυβέρνηση εισπράττει τους αναλογούντες φόρους  από την συμφωνία της παραχώρησης της βάσης στους Αμερικάνους ,  έλαβε απάντηση, ότι το ΝΑΤΟ απαλλάσσεται από όλους τους δασμούς!
Συγκεκριμένα, η συμφωνία παραχώρησης της βάσης για ασκήσεις και επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, προβλέπει  την απαλλαγή του από φόρους , διόδια, δασμούς, εισφορές  κ.λ.π.!!!
Η χώρα μας απορροφά όλα τα έξοδα που προέρχονται από τις δραστηριότητες των Διεθνών στρατηγείων, των πλοίων, αεροσκαφών, οχημάτων, πετρελαιολιπαντικών,  τα οποία ανήκουν ή έχουν νοικιαστεί από το ΝΑΤΟ. Επίσης το ΝΑΤΟ εξαιρείται από όλους τους δασμούς, τους φόρους και τις αμοιβές των υλικών, εφοδίων, προϊόντων και αντικειμένων που εισάγονται και εξάγονται από την επικράτεια της Φιλοξενούσας Χώρας (ΗΠΑ) και που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.

Εξαιρούμενο  το ΝΑΤΟ από όλους τους δασμούς που προκύπτουν από τις δραστηριότητές του στη Σούδα (φωτό), πρακτικά επιβαρύνει το Δημόσιο  με 1.500.000 € ετησίως, όσα θα ήταν τα χρήματα που θα εισέπραττε η χώρα μας από τους προβλεπόμενους δασμούς!
Η Κυβέρνηση ξέρει να κατεβάζει τα βρακιά της στους Αμερικάνους, χωρίς να διεκδικεί  ούτε ένα ευρώ αλλά παράλληλα γδύνει τους Έλληνες πολίτες   με κεφαλικούς φόρους, φόρους επιτηδεύματος, έκτακτες εισφορές! Η Κυβέρνηση είναι πρόθυμη μόνο στο πώς να σκεφτεί φόρους που θα εξαθλιώσουν  το λαό! 

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Εσείς εκεί στα ΙΚΕΑ σταματήστε να σφραγίζετε τα παιδιά μας!


πηγή: epirus-ellas.gr
Γράφει ο Τρύφωνας. 
"Ωραία κόλπα" κάνετε εσείς εκεί σταΙΚΕΑ, στον παιδότοπο...
Προσπαθείτε να γίνει βίωμα στους πολίτες το σφράγισμα;
Είστε και εσείς εντολοδόχοι της Νέας Τάξης Πραγμάτων; ή σας χρησιμοποιούν για πείραμα;
Για να δούν αν θα αρχίσει να γίνεται καθημερινότητα στη ζωή μας;
Για να δούν αν θα αντιδράσουμε ή όχι;

Ε λοιπόν ότι και να συμβαίνει (είτε είναι εις γνώσιν σας, είτε όχι) εμείς αντιδρούμε.
Και φωνάζουμε κύριοι... Βρείτε άλλο τρόπο να εξασφαλίσετε (ντε και καλά) την ασφάλεια των παιδιών στον παιδότοπό σας. Όχι σφραγίσματα... Όχι τσιπάκια... Δεν είμαστε σκυλιά! Σιγά να μην...μας περάσετε και κολάρο......

Πήγε λοιπόν κάποιος γνωστός μου πριν μερικές μέρες στα ΙΚΕΑ στον Κηφισό. Έχοντας μαζί και την κόρη του,  σε παιδική ηλικία.
Περνώντας από τον παιδότοπο, φυσικό και επόμενο ήταν το παιδί να ζητήσει να μπεί να παίξει. Στην είσοδο λοιπόν, υπήρχε υπάλληλος που αφού ζήτησε και έγραψε τα στοιχεία του γονέα και του παιδιού, μετά σφράγισε και το παιδί και τον γονιό με έναν αριθμό,  με τη δικαιολογία της ασφάλειας του παιδιού.

Βέβαια αυτή η διαδικασία δεν είναι υποχρεωτική και είναι επιλογή του γονέα αν θα την κάνει ή όχι.
Το θέμα όμως δεν είναι εκεί.


Το θέμα είναι πως ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ με κάθε τρόπο να γίνει βίωμα και καθημερινότητα στη ζωή μας το σφράγισμα, το τσιπάκι, η κάμερα και ότι άλλο έχει σχέση με την παρακολούθηση.
Ξεκίνησαν από τα πολύ σοβαρά (τρομοκρατία κ.λ.π.) και ήρθαν στα πολύ "εύκολα" και ευνόητα (ασφάλεια ηλικιωμένων και παιδιών, ιατρική παρακολούθηση κ.α.).

Κύριοι του ΙΚΕΑ.
Δεν με νοιάζει αν αυτό γίνεται γιατί είστε και εσείς μέρος της Νέας Παγκόσμιας Δικτατορίας που προσπαθουν να μας επιβάλλουν, ή είστε και εσείς θύματα...

Σημασία έχει το αποτελέσμα.
Και στην περίπτωσή σας το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Βοηθάτε στην ομαλή και αδιαμαρτύρητη επιβολή αυτής της Δικτατορίας και της Νέας Τάξης Πραγμάτων!
Αλλάξτε το σύστημά σας.
Αλλάξτε το προτού να είναι αργά.
Ο κόσμος είναι ήδη αφυπνισμένος.
Το καζάνι βράζει και κάποια στιγμή θα κάνει μπάμ!
Και αλλίμονο σε αυτούς που θα είναι δίπλα.

ΚΙΝΗΜΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ΑΠΟ ΕΝΩΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ!


ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΑΙΛΑΠΑ, ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΕΦΑΛΙΚΟ ΦΟΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
«Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»
Ο κεφαλικός φόρος ή έκτακτη εισφορά (όπως λέγεται), που από την επόμενη βδομάδα καταφτάνει με ειδοποιητήρια της εφορίας προς τους φορολογούμενους, εξοργίζει πολίτες και επαγγελματικούς φορείς, πολλοί εκ των οποίων ετοιμάζουν συντονισμένες αντιδράσεις, αρνούμενοι –ακόμη και- να προσέλθουν στις κατά τόπους εφορίες για να καταβάλουν τα νέα χαράτσια.
Άλλος επαγγελματικός φορέας, όπως ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Παπάγου-Χολαργού προγραμματίζει οργανωμένη συγκέντρωση-διαμαρτυρία έξω από την ΔΟΥ Χολαργού, όπου επιτροπή του Συλλόγου αναμένεται να παραδώσει στην αρμόδια έφορο τα ειδοποιητήρια-κλήσεις της εφορίας, λέγοντας «δεν πάει άλλο, φτάνει πια».
Σύμφωνα με πληροφορίες και άλλοι πολίτες, όπως μισθωτοί, συνταξιούχοι κ.λ.π. ετοιμάζονται να συσπειρώσουν τις τάξεις του κινήματος, ισχυροποιώντας το μέτωπο αντίδρασης κατά της νέας φοροεπιδρομής της κυβέρνησης σε βάρος των Ελλήνων.
Οι καταστηματάρχες, οι οποίοι τον τελευταίο ενάμισι χρόνο έχουν υποστεί οικονομική καταστροφή, με την διπλή αύξηση του ΦΠΑ από 21% σε 23%, βλέποντας τον τζίρο τους να εξανεμίζεται και αδυνατώντας ακόμη και να καταβάλουν την περιοδική δήλωση ΦΠΑ, σήμερα καλούνται από την Πολιτεία να πληρώσουν τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος ακίνητης περιουσίας, περαίωση κ.λ.π.

Μέλος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παπάγου-Χολαργού, διερμηνεύοντας την άποψη που κυριαρχεί και που θα διατυπωθεί κατά την επίσκεψη της επιτροπής του Συλλόγου στην ΔΟΥ Χολαργού, είπε:
«Η κυβέρνηση δεν επιβάλλει μέτρα για να εξυγιάνει τα οικονομικά του δημοσίου ή για να μειώσει το δημόσιο χρέος της χώρας. Αντιθέτως,  επιβάλλει κεφαλικούς φόρους  οθωμανικής τακτικής, για να αρπάξει τα χρήματα του Έλληνα που αποκτήθηκαν με ιδρώτα και αίμα και να τα καταθέσει στους μεγαλοτραπεζίτες της Deutsche Bank, εξαθλιώνοντας παράλληλα την κοινωνία, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι καταστηματάρχες, όσοι από εμάς αντέξαμε στους τελευταίους 20 μήνες φοροεπιδρομής, αρνούμαστε και αδυνατούμε να υποστούμε νέα οικονομική αφαίμαξη. Αρνούμαστε να βάλουμε λουκέτο με το έτσι θέλω στο κατάστημά μας. Διότι τα νέα επαχθή μέτρα της Κυβέρνησης, μάς οδηγούν με βεβαιότητα στην εξαθλίωση, στο λουκέτο και εν τέλει στο …κλείσιμο του σπιτιού μας. Επειδή  όμως για μας προέχει η σωτηρία της οικογένειάς μας, η σωτηρία της ελληνικής οικογένειας την οποία η Πολιτεία δυστυχώς περιφονεί, απορρίπτουμε και δεν πληρώνουμε τους κεφαλικούς φόρους της κυβέρνησης.
Ας βρει η κυβέρνηση τα χρήματα που επιζητεί, από τους πολιτικούς που τα έκλεψαν».
  

Ο ΞΥΔΗΣ ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ ! οχι το...προεκλογικον...




Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Βασίλης Ξύδης εδώ και λίγες ημέρες έχει επιστρέψει από τις διακοπές του στο Λουτράκι και ασκεί τα καθήκοντά του στο Δημαρχείο. "Έδιωξε" σε διακοπές τους δύο αντικαταστάτες του αντιδημάρχους, Δασκαλόπουλο και Τούτουζα και ουσιαστικά εργάζεται μόνος του, χωρίς την βοήθεια των δύο συνεργατών του.
Λέτε να είναι πιο απερίσπαστος; Αν πάντως ακούσουμε τις...κακές γλώσες που λένε ότι οι Δασκαλόπουλος-Τούτουζας διαγκωνίζονται (κοινώς ...τρώγωνται) ως μνηστήρες υποψήφιοι Δήμαρχοι, τότε μάλλον ο Ξύδης θα κάνει πιο ήρεμος την δουλειά του.
Πέρα από  αστεειασμούς ή εικασίες προεκλογικές, το κους-κους για το ποιος θα είναι ο εκλεκτός του Ξύδη και θα παραλάβει το ...δαχτυλίδι από τον ίδιο για τις επόμενες δημοτικές εκλογές , είναι κάτι που ήδη συζητείται, για να μην πούμε ότι έχουν αρχίσει ζυμώσεις και διεργασίες από τους μνηστήρες! 
Δεν ενσπείρουμε ζιζάνια, διότι ο Ξύδης είναι βέβαιον ότι  ξέρει τα πάντα καλύτερα από εμάς.
Και βεβαίως ξέρει τι θα πράξει.
Συνήθως αρέσκεται να εκπλήσσει, να κάνει την αιφνίδια κίνηση την τελευταία στιγμή.
Επομένως,  μην φανεί παράξενο σε κανέναν εάν  τούς κάνει όλους στην πάντα και τελικά  ...ξανακατέβει για Δήμαρχος στις εκλογές του 2014!
Εκτός και αν επιφυλάσσει κάποια έκπληξη από του...Παπάγου!
Λέτε να είναι ο Μπάμπης Στάϊκος; Όσο και αν οι σχέσεις των δυο ανδρών είναι άριστες, όσο και αν ο ... "ευεργέτης του Παπάγου" θέλει να κατέβει για Δήμαρχος, μάλλον δύσκολο φαίνεται να λάβει την..ευλογία του Ξύδη!
Εάν ο Ξύδης κάνει την κίνηση "ματ"  μέσω Παπάγου, τότε θα προτιμήσει αξιωματικό! Δεν εννοούμε τον Δασκαλόπουλο βεβαίως, γιατί ο Δασκαλόπουλος δεν είναι από του Παπάγου.
Έχουμε καιρό μπροστά μας ...


Υ.Γ. Δεν προλάβαμε να αναρτήσουμε το άρθρο και μέσα σε 5 λεπτά μας πήραν τηλέφωνο και μας ενημέρωσαν ότι ο Ξύδης ξανάφυγε για σύντομες διακοπές, έχοντας αφήσει στην θέση του την κα Κούτρα! 
Δύο συμπεράσματα βγαίνουν: 1ον Ότι τα άρθρα της εφημερίδας μας διαβάζονται εν...ριπή οφθαλμού και 2ον Ο Ξύδης κρύβεται τόσο καλά που φανταστείτε τι έχει να γίνει στις δημοτικές εκλογές! 

Η Πυροσβεστική ΑΡΝΕΙΤΑΙ την βοήθεια των Εθελοντών Πυροσβεστών!!!

Οι "γαλονάδες" της Πολιτικής Προστασίας, τινάζουν στον αέρα το Πρωτόκολλο συνεργασίας του Εθελοντισμού που συνυπέγραψαν Παπανδρέου- Μέρκελ

πηγή:  attikanea.blogspot.com
Ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, κάποιοι γαλονάτοι, ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ τη σημαντική βοήθεια των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ, που αποτελούν ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ιδιωτική πρωτοβουλία., αλλά και του ΕΣΕΠΑ (Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών ΑΝΑΔΑΣΩΤΩΝ), τον μόνο Φορέα ιδιωτικής Πρωτοβουλίας με πιστοποίηση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που έχει ιδιαίτερα σημαντική δράση σε ολόκληρη τη χώρα.
Σήμερα, για πρώτη φορά, τα
attikanea.blogspot.com, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ το παρασκήνιο μιας υπόθεσης, που διασύρει διεθνώς την Ελλάδα και εκθέτει το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, αλλά και το σύνολο του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας..
Τα στοιχεία που φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τα
attikanea, είναι συγκλονιστικά, αποδεικνύονται με επίσημα έγγραφα και ΔΕΝ ΑΦΜΙΣΒΗΤΟΥΝΤΑΙ ... από κανέναν.
Λυσσαλέα είναι η προσπάθεια του Διοικητή του Πυροσβεστικού Σταθμού Νέας Μάκρης, κ. Δαμιανού Παπαδόπουλου, να ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ (!!!) και να παροπλίσει τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό του Νέου Βουτζά και την αρωγή του ΕΣΕΠΑ.
Και είναι τραγικό το γεγονός, ότι έχουν λάβει χώρα  πολλές φωτιές σσο Δήμο Μαραθώνα, ΑΡΝΕΙΤΑΙ τη συμμετοχή και την αρωγή των Εθελοντών πυροσβεστών και του ΕΣΕΠΑ.
Να σημειωθεί, ότι με προσωπικές ενέργειες του Διοικητή του Εθλοντικού Σταθμού κ. Γιάννη Δαμιανόγλου και του Υποδιοικητή κ. Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, ο Εθελοντικός Σταθμός του Νέου Βουτζά, έχει στελεχωθεί από οχήματα που έχουν δωρηθεί από την Αυστρία και αποτελούν εξαιρετική υλικοτεχνική βοήθεια για τις πυρκαγιές!

Ένα από τα οχήματα που έχουν δωρηθεί στον Ε.Π.Σ.

Από τις 20 Αυγούστου, αρωγός στην Εθελοντική ανιδιοτελή προσπάθεια του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Νέου Βουτζά, βρίσκεται και ο  ΕΣΕΠΑ., με πολλά πυροσβεστικά οχήματα και δύναμη 50 ελλήνων και ξένων εθελοντών, από την Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία.
Και αντί το γεγονός αυτό, να χαροποιεί  την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθότι η αρωγή  είναι τεράστια, έχει αποτελέσει μείζον πρόβλημα από την πλευρά των γαλονάτων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αφού αρνούνται στην ουσία την βοήθειά τους!!!
Τα έγγραφα, που φέρνουν σήμερα στην δημοσιότητα τα attikanea είναι συγκλονιστικά.
Με έγγραφό του προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ο Αρχηγός του ΕΣΕΠΑ Αντιστράτηγος ε.α. του Π.Σ. κ. Στυλιανός Ιωαννίδης. ενημερώνει για τη δύναμη των οχημάτων και των εθελοντών, που τίθενται στην διάθεση της Γ.Γ.Π.Π. και της Π.Υ.
Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του attikanea οι ξένοι εθελοντές έχουν ήδη προβεί σε διαβήματα διαμαρτυρίας στις Πρεσβείες τους, γεγονός  που είναι βέβαιο, ότι θα δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο σε μια στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται ήδη στο ναδίρ της αξιοπιστίας, ενώ ο ΕΣΕΠΑ, στέλνει την καταγγελία του και στην Γερμανίδα Καγκελάριο, με ότι σημαίνει αυτό.

Η απάντηση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ.Μπούφη, μόνο ως απόπειρα τρομοκράτησης και εκφοβισμού προς τους εθελοντές  μπορεί να εκληφθεί.



Άμεση ήταν η αντίδραση και του Αρχηγού του ΕΣΕΠΑ κ. Στυλιανού Ιωαννίδη και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ίδιου Φορέα κ. Νικολάου Σαχινίδη.
Έστειλαν οργισμένη επιστολή τόσο στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, όσο και στους Αρχηγούς των Κομμάτων, ξστους αρμόδιους υπουργούς, στις Πρεσβείες των ξένων Εθελοντών και στην ίδια την Καγεκλάριο της Γερμανίας, καταγγέλλοντας το απαράδεκτο της επιστολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, και την απαξίωση των αξιωματούχων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Τα attikanea, φέρνουν στην δημοσιότητα κατ' αποκλειστικότητα την επιστολή αυτή, καθώς από την πρώτη στιγμή, βρίσκονται στο πλευρό του ΕΣΕΠΑ και  του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού του Νέου Βουτζά..
Η επιστολή - Κόλαφος, είναι αποκαλυπτικότατη, καθώς κάνει λόγο για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των Εθελοντών, Ελλήνων και Ξένων, υποενθυμίζοντας στον Γ.Γ.Π.Π., ότι η παρουσία των ξένων εθελοντών, έχει δια:μορφωθεί από την κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική ανταλλαγής Εθελοντών μεταξύ εθελοντικών οργανώσεων των χωρών της Ε.Ε., με σκοπό την αμοιβαία βοήθεια, ανταλλαγή τεχνογνωσίας εμπειριών, και σύσφιξη σχέσεων δράσεων σε διαπολιτισμικό περιβάλλον.
Στην επιστολή - κόλαφο, καταγγέλλονται οι υφιστάμενες δυσμενείς διακρίσεις από την πολιτεία σε βάρος των εθελοντικών οργανώσεων της Πολιτικής Προστασλίας,  επιχειρείται η ποδηγέτηση του Εθελοντικού Κινήματος, η απουσία νόμιμης πιστοποίησης κει εκπαιδευτικών προτύπων για την πυρόσβεση και τη διάσωση, η έλλειψη νομοθεσίας και κυρίως, ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙΤΑΙ η ΣΥΜΦΩΝΙΑ της 5ης Μαρτίου 2010 μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας, που υπέγραψε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με την Καγκελάριο της Γερμανίας κ.Άγγελα Μέρκελ!!!

περισσότερο ρεπορτάζ στο:  http://attikanea.blogspot.com/2011/08/attikanea_25.html

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ!

ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΣΜΑ;  
Ag.Dim-3.jpg

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μας για την ιστορική Μονή Βλοχού Αιτωλοακαρνανίας, για την οποία –ως φαίνεται- η ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας δεν επιδεικνύει κανένα ενδιαφέρον, με συνέπεια ο ένας και μοναδικός μοναχός που διαβιεί εκεί, να αναγκαστεί  να πάρει δάνειο για να επισκευάσει την Μονή, δεν αποτελεί μεμονωμένο φαινόμενο. Ακόμη ένα  μοναστήρι, αυτό του Αγίου Δημητρίου στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας ερημώνει από την αδιαφορία της ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Το παρακάτω ρεπορτάζ με το φωτογραφικό υλικό, αποτελεί κραυγή αγωνίας της ίδιας της Μονής. 

 

Ag.Dim-2.jpg
Αλήθεια, ο παναγιώτατος Μητροπολίτης Κοσμάς, τι λέει και προπαντός τι κάνει για όλα αυτά;
Καλά, ο Παπανδρέου με την εγκληματική του αδιαφορία διέλυσε όλη την χώρα και αυτή την ώρα κάνει τα μπάνια του στην Κρήτη!
Ο Μητροπολίτης Κοσμάς,  τον οποίο ψάχνουμε, αλλά η Μητρόπολή του είναι κλειστή, τι κάνει; Αφήνει τις Μονές για τις οποίες οφείλει να μεριμνά, να ρημάζουν;
Αυτά που συνέβαιναν επί Τουρκοκρατίας ή επί του Βαυαρού βασιλιά Όθωνα, είναι δυνατόν να συμβαίνουν στον 21ο αιώνα, όπου το μόνο στήριγμα που απέμεινε στον ελληνικό λαό είναι η Ορθοδοξία;
 Ιδού τι αναφέρει το :psifides.pblogs.gr:

To μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας εκπέμπει S.O.S.

Νοτιοδυτικά της Παλαίρου, στα ριζά της δυτικής οροσειράς των Ακαρνανικών που είναι γνωστή με το όνομα Σερέκας, βρίσκεται σε περίβλεπτη θέση, από το 1752, η μονή Αγίου Δημητρίου.
Η Μονή βρίσκεται   σε πλαγιά  κατάφυτη από ελιές  και άλλα δένδρα καθώς και από πυκνή βλάστηση,που σε συνδυασμό με την υπέροχη θέα  του Ιονίου ,που απλώνεται μπροστά , δημιουργεί ένα ειδυλλιακό  φυσικό  περιβάλλον,πραγματικό κόσμημα για την περιοχή
-Το καθολικό του μοναστηριού βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Η στέγη του θέλει άμεση επέμβαση και  επισκευή. Επειδή  βάζει νερά  από τις βροχές,  η υγρασία  έχει καταστρέψει μεγάλο αριθμό  αγιογραφιών. Ηδη έχουν σχεδόν καταστραφεί οι αγιογραφίες  των εσωτερικών ημιθολίων  της οροφής  και η υγρασία απειλεί να καταστρέψει και τις υπόλοιπες .
Επίσης η υγρασία σε συνδυασμό με  το σεισμόπληκτο της περιοχής ,(επειδή αυτή  επηρεάζεται άμεσα από την σεισμογόνο  χώρο  της Λευκάδος), δημιούργησαν τεράστια ρήγματα στους τοίχους.  Τα ρήγματα αυτά συνεχίζουν να  μεγαλώνουν και να  απλώνονται προς τα νοτιοανατολικά δημιουργώντας  σοβαρότατα  προβλήματα ευστάθειας  του Ναού. Εξ' άλλου  λόγω των βροχών   και λόγω  παρεμβάσεων  στην ευρύτερη περιοχή  παρατηρείται κάθοδος  μεγάλων όγκων χώματος από τις πλαγιές των Ακαρνανικών, που άγγιξαν ήδη το Ναό   και καλύπτουν μεγάλο μέρος    στην εξωτερική πλευρά  του Ιερού Βήματος ,ασκώντας πολύ μεγάλες  πιέσεις   και διοχετεύοντας συγχρόνως τα νερά της βροχής,(που κατεβαίνουν από τα Ακαρνανικά), στα θεμέλια και στο εσωτερικό του ναού.               
Στα κελλιά της νότιας πλευράς  υπάρχουν τεράστιες ρωγμές που συνέχεια μεγαλώνουν , η στέγη τους   βάζει νερά ,τα ξύλα της στέγης  βρίσκονται σε  κατάσταση σήψης ,με αποτέλεσμα   να είναι όχι απλώς υπαρκτός, αλλά εμφανής ο κίνδυνος κατάρρευσης της .                 
Έτσι   γίνεται φανερό στον κάθε επισκέπτη της Μονής , ότι  αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα στερέωσης   των κτιριακών εγκαταστάσεων,τότε  η σαθρότητα του εδάφους  σε συνδυασμό με την υγρασία , το σεισμογόνο και σεισμόπληκτο της περιοχής,  θα οδηγήσουν ,με μαθηματική ακρίβεια , στην καταστροφή  του ναού και  των κτιρίων.
Γι' αυτό επιβάλλεται να ξεκινήσει άμεσα σοβαρή προσπάθεια,για να σωθεί από την καταστροφή  αυτός ο θαυμάσιος λατρευτικός χώρος.

Ag.Dim-6.jpg

Η Ιερά Μονή του Αγίου Δημητρίου ,είναι σεβαστή θρησκευτική κληρονομιά και είναι χρέος μας  να προστατευτεί  απο την καταστροφική μανία της ανθρώπινης αδιαφορίας και εγκατάλειψης.
H Mονή δεν διαθέτει περιουσιακά στοιχεία .Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν ποικιλοτρόπως στην προσπάθεια διάσωσης του μεταβυζαντινού αυτού μοναστηριού μπορούν να απευθύνονται στην διεύθυνση
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 

Πλαστογραφούν την ιστορία τα σχολικά βιβλία στην Αλβανία!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η κα ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ!
πηγή:borioipirotika.blogspot.com

Τα όρια της "Μεγάλης Αλβανίας"
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ Θ. ΥΦΑΝΤΗΣ


Με την έναρξη τον Σεπτέμβριο του νέου σχολικού έτους 2011-2012 στην Αλβανία, τα Ελληνόπουλα, όχι μόνο στις λεγόμενες «μειονοτικές ζώνες» αλλά και στις περιοχές της Χειμάρας, της Πρεμετής, της Κορυτσάς και σε άλλα μέρη της Αλβανίας που έχουν διασκορπιστεί οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες, θα διδάσκονται σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, ότι η Ήπειρος από τον Σκούμπη ποταμό ως τον Αμβρακικό Κόλπο και η Δυτική Μακεδονία είναι εδάφη αλβανικά, τα οποία «άρπαξαν» οι Έλληνες σοβινιστές και τα κατέχουν.
Όλα τα βιβλία, κυρίως, της ιστορίας και γεωγραφίας βρίθουν από ανθελληνικό μένος, δημιουργώντας μια κατάσταση, η οποία καθόλου δεν βοηθάει τις φιλικές διακρατικές σχέσεις. Με τέτοιες ανθελληνικές θέσεις, με τέτοια παραληρήματα και ιστορικές παραποιήσεις, δεν νομίζουμε ότι η Αλβανία μπορεί να περιμένει την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.
Από το άλλο μέρος δεν ξέρουμε γιατί το επίσημο ελληνικό κράτος σιωπά, ενώ θα έπρεπε να αντιδράσει και να απαιτήσει την απάλειψη όλων αυτών των απαράδεκτων κειμένων που δηλητηριάζουν τους μαθητές (Αλβανούς και μειονοτικούς Έλληνες) και δημιουργούν στους Αλβανούς κυβερνώντες την εντύπωση αδυναμίας της Ελλάδος. Μια δυναμική παρέμβαση από την ελληνική κυβέρνηση θα συνέτιζε τους Αλβανούς και θα τους ανάγκαζε σε αναθεώρηση των ανεδαφικών διεκδικήσεων.
Και στις μέρες μας οι Ελληνοδάσκαλοι, που διδάσκουν στα μειονοτικά σχολεία ασκούν ιεραποστολικό έργο. Χωρίς βοήθεια, χωρίς τα αναγκαία μέσα και βοηθήματα ισορροπούν μεταξύ του χρέους και των κινδύνων που συνεπάγεται η διδασκαλία διαφορετικών θέσεων από εκείνες του επίσημου κράτους.
Η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα δίσεκτα χοτζικά χρόνια, έστω και στοιχειωδώς, κράτησε ζωντανή την εθνική συνείδηση και απετέλεσε τον συνεκτικό κρίκο, τον «ομφάλιο λώρο» με τη Μητέρα Πατρίδα. Οι δάσκαλοι σήμερα, χωρίς πνευματική στήριξη και ενίσχυση εκ μέρους του ελληνικού κράτους, επωμίζονται τεράστιες ευθύνες επιτελώντας έργο εθνικό.
Έχουν ανάγκη οι δάσκαλοι να επανασυνδεθούν με τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική γλώσσα και ιστορία μας, να αναπτερωθεί το ηθικό τους ώστε να επιδράσουν θετικά και έξω από τις σχολικές αίθουσες, στο ευρύτερο κοινωνικό τους περιβάλλον και να βρουν πειστικούς τρόπους και για την ακατάσχετη ανακοπή της μεταναστευτικής αιμορραγίας και για την επιστροφή όλων εκείνων, που για την ανάγκη της επιβίωσης εγκατέλειψαν τον τόπο τους.

Παραθέτουμε ελάχιστα τμήματα από σχολικά βιβλία ιστορίας και γεωγραφίας, στα οποία σαφώς καταφαίνεται το ανθελληνικό πνεύμα από το οποίο διαπνέονται αλβανικοί σοβινιστικοί κύκλοι και ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός:
Στην Ιστορία 7 (έκδοση 2003) από την εισαγωγή σχεδόν μέχρι το τέλος ,  η Ελλάδα αγνοείται ως χώρα και ως πολιτιστική κοιτίδα των Βαλκανίων  και όταν αναφέρεται, αναφέρεται απαξιωτικά. Όταν οι συγγραφείς του βιβλίου ασχολούνται με τον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα (1946-1949) γράφουν σχετικά για τους Τσάμηδες της Θεσπρωτίας (σ. 130):
«Μετά τη λήξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και στη συνέχεια οι Αλβανοί που ζούσαν στις δικές τους εστίες και που άδικα είχαν συμπεριληφθεί στο ελληνικό κράτος, ειδικά οι Τσάμηδες εκδιώχθηκαν. Αντιμέτωποι με την άγρια βία αυτοί υποχρεώθηκαν να φεύγουν μαζικά από τους τόπους κατοικίας τους. Δεκάδες χιλιάδες ήλθαν στην Αλβανία. Το κομμουνιστικό καθεστώς του Ενβέρ Χότζα δεν ύψωσε τη φωνή του στο διεθνή στίβο για να υπερασπιστεί τους Τσάμηδες από τον ελληνικό διωγμό και ούτε έδειξε ενδιαφέρον για τη συστηματοποίηση των μεταναστών Τσάμηδων στην Αλβανία».

Στη σελ. 133-134 μιλούν για εθνικές σφαγές εκ μέρους των Γιουγκοσλάβων και Ελλήνων. Οι Αλβανοί, γράφουν, μοιράστηκαν σε τέσσερα μέρη της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας: Στο Κοσσυφοπέδιο, στην ΠΓΔΜ, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο. 
«Και ο αλβανικός πληθυσμός της Τσαμουριάς στην Ελλάδα βρέθηκε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Μολονότι οι εκεί Αλβανοί αγωνίστηκαν στο πλευρό του ελληνικού λαού, μετά τον Πόλεμο, οι ελληνικές σοβινιστικές συμμορίες τρομοκράτησαν τον τσάμικο πληθυσμό. Η τρομοκρατία φάνηκε στην απαγωγή των αντρών, στη συγκέντρωση πολλών οικογενειών Τσάμηδων σε ακατάλληλους χώρους ξυλοκοπώντας τους και τρομοκρατώντας τους. Εκτός από την τρομοκρατία, από τον τσάμικο πληθυσμό αρπάχτηκαν οι περιουσίες και εκδιώχτηκαν από τα εδάφη τους, πέρα από τα αλβανικά σύνορα… Όλα αυτά έγιναν με σκοπό τον προσεταιρισμό των εδαφών που κατοικούνταν από τους Αλβανούς από την αρχαιότητα. Μάλιστα οι στόχοι των Ελλήνων σοβινιστών έφτασαν μέχρι την κατάληψη της Κορυτσάς και του Αργυροκάστρου».

Η ελληνόφωνη εφημερίδα «Το Όραμα» (Ιούλιος 2011) σε πρωτοσέλιδο άρθρο διερωτάται: «Μέχρι πότε τα σχολικά κείμενα (ειδικά ιστορίας και γεωγραφίας) θα δηλητηριάζουν τα παιδιά μας;».
Στο εγχειρίδιο της ιστορίας της 9ης τάξης διαβάζουμε, όπως αναγράφονται στην εφημερίδα: 1) Η σοβινιστική Ελλάδα προέβλεπε ν’ αρπάξει τη Νότια Αλβανία (σ. 43). 2) Η Ελληνική κυβέρνηση ζητούσε τις περιοχές της Νοτίου Αλβανίας (σ. 63). 3) Οι Έλληνες σοβινιστές οργάνωσαν μια προπαγανδιστική καμπάνια για να παρουσιάσουν τον πληθυσμό της Νοτίου Αλβανίας πως είναι Έλληνες (σ. 65). 4) Το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας (17.05.1914) δεν βασίζονταν σε κανένα αληθινό στοιχείο (σ. 65). 5) Ο Ελληνικός στρατός έκαψε και πλιατσικολόγησε την Τσαμουριά χειρότερα από τους Ιταλούς φασίστες (σ. 100).
Η γεωγραφία της 9ης τάξης περιλαμβάνει όλα τα «αλβανικά εδάφη» που βρίσκονται εκτός των αλβανικών συνόρων. Η Πρέβεζα, η Άρτα, η Ηγουμενίτσα, τα Γιάννινα, τα Γρεβενά, η Καστοριά, η Φλώρινα είναι αλβανικά και κατέχονται από την Ελλάδα.
Γράφει η εφημερίδα: «Όχι μόνο κι εμείς ανεχτήκαμε μέχρι τώρα, κακώς, αλλά αγοράζαμε εμείς τα βιβλία, νομίζοντας πως η Διακρατική Επιτροπή που είχε συσταθεί πριν από σχεδόν 15 χρόνια, θα τραβήξει αυτά τα απαράδεκτα και διαστρεβλωμένα κείμενα από τα σχολικά βιβλία… Και τι έγινε ως τα σήμερα; Τίποτα…!».

Πράγματι! Δεν έγινε τίποτε. Απλά παραμένουμε απαθείς και αδιάφοροι παρακολουθώντας το δηλητηριώδες μίσος με το οποίο οι Αλβανοί ποτίζουν τις παιδικές ψυχές των μαθητών, διαπλάθοντας γενίτσαρους εναντίον της Ελλάδας.

Λεηλατήθηκε ο ιστορικός ναός του Αγίου Γεωργίου στην πρωτεύουσα της Λιβύης

«Δεν άφησαν τίποτα όρθιο» 
Πηγή: in.gr 

Λεηλατήθηκε ο ιστορικός ναός του Αγίου Γεωργίου στην πρωτεύουσα της Λιβύης




Τον ιστορικό ναό του Αγίου Γεωργίου, στην παλιά πόλη της Τρίπολης της Λιβύης λεηλάτησαν άγνωστοι τις τελευταίες ημέρες. Η εκκλησία χρονολογείται από το 1647 και είναι η παλιότερη ορθόδοξη εκκλησία στη Βόρεια Αφρική.
Την είδηση μετέφερε στον Μητροπολίτη Τριπόλεως, κ. Θεοφύλακτο, ο οποίος βρίσκεται από τα τέλη Ιουνίου στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, Δημήτρης Αναστασίου.
«Πονάει η καρδιά μου για τα όσα συμβαίνουν στη Λιβύη, μία όμορφη χώρα που καταστράφηκε, μα πιο πολύ για το λαό της, που ξεχωρίζει για τη φιλοξενία του» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μητροπολίτης Τριπόλεως, που εγκαταστάθηκε στη Λιβύη το 1991.
Ο Μητροπολίτης Τριπόλεως δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του είπε πως «δεν άφησαν τίποτα όρθιο».
«Έκλεψαν τη λειψανοθήκη του προστάτη Αγίου μας, που είχα φέρει από το Άγιο Όρος, παλιά ευαγγέλια, δισκοπότηρα, εξαπτέρυγα, θυμιατά, ένα από τα οποία μας είχε χαρίσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος. Αυτοί που τα έκλεψαν επικοινώνησαν με τον πρόεδρο της κοινότητας και του ζήτησαν χρήματα, για να μας τα επιστρέψουν. Έχει καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία, αλλά έτσι όπως είναι η κατάσταση, ποιος θα ασχοληθεί μαζί μας» διερωτήθηκε.
«Η κατάσταση στη Λιβύη εξακολουθεί να είναι έκρυθμη και ουδείς γνωρίζει πως θα τελειώσουν όλα. Το τι έφταιξε άλλοι είναι αρμόδιοι να το κρίνουν» δήλωσε.

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΥΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ!


ΤΑ… ΜΕGΑΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ…


Τη σύγκρουση των διαφόρων κοινωνικών ομάδων επιδιώκει η Κυβέρνηση. Κατ’ αυτό τον τρόπο οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι μπορούν να περάσουν με τον πιο ανώδυνο τρόπο την βάρβαρη πολιτική τους και τα στυγνά, αντιλαϊκά τους μέτρα. Ερχόμενες σε αντιπαράθεση μεταξύ τους οι κοινωνικές ομάδες, η Κυβέρνηση γλιτώνει τα πυρά των διαμαρτυριών του λαού και επιβάλλει ανώδυνα τα απάνθρωπα μέτρα της.
Οι ταξιτζήδες που τόλμησαν να αντιδράσουν στη διάλυση του κλάδου τους που ετσιθελικά επέβαλε ο Ραγκούσης, δέχτηκαν τα μαζικά πυρά των Μ.Μ.Ε. , πως με τις κινητοποιήσεις τους…καταστρέφουν τον τουρισμό! Ο Ραγκούσης που έκανε άνω-κάτω τον τουρισμό, δεν εθίγη καθόλου. Οι ταξιτζήδες συγκέντρωσαν την μήνιν των Μ.Μ.Ε. και με αυτή την πλύση εγκεφάλου, η κοινή γνώμη εστράφη σε βάρος των…ανάλγητων ταξιτζήδων που καταστρέφουν τον τουρισμό! Το ΠΑΣΟΚ…βγήκε λάδι από αυτή την υπόθεση!

Το ίδιο γίνεται με τις αντιδράσεις των επαγγελμάτων εστίασης και τουρισμού. Τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν κλείνοντας συμβολικά την πόρτα ξενοδοχείου στο Σύνταγμα και αμέσως καταγγέλθηκαν από τα Μ.Μ.Ε. ως καταστροφείς του τουρισμού! Μάλιστα ο βουλευτής του Λ.Α.Ο.Σ. είπε ότι διαπράττουν …εσχάτη προδοσία! Η Κυβέρνηση βγήκε πάλι λάδι από την υπόθεση κι ας είναι αυτή που διαλύει κυριολεκτικά τον τουρισμό, αυξάνοντας τον Φ.Π.Α. στα προϊόντα εστίασης από το 13% στο 23% και συνθλίβοντας τους μισθούς των ξενοδοχοϋπαλλήλων στα 550 € μικτά (!).

Το ίδιο αναμένεται να γίνει σε λίγες ημέρες εναντίον των δασκάλων οι οποίοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη διάλυση που έφερε στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση η Κυβέρνηση. Η αντίδρασή τους να κλείσουν τα σχολεία θα στρέψει προπαγανδιστικά (μέσω των Μ.Μ.Ε.) την κοινή γνώμη σε βάρος των εκπαιδευτικών!

Η ενορχηστρωμένη επίθεση σε βάρος των θιγόμενων επαγγελματιών από τα Μ.Μ.Ε. αλλά και τον Λ.Α.Ο.Σ. (σε δεύτερο πλάνο) αποτελεί σχέδιο γκεμπελίστικης έμπνευσης,  ώστε η Κυβέρνηση να περνά ανώδυνα και χωρίς σημαντικό πολιτικό κόστος, τα βάρβαρα μέτρα της!!!

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΗΧΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΑΣ...

 

Δεκάδες ιστολόγια υιοθετούν τις ειδήσεις μας

Η απήχηση των θεμάτων του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ είναι εξαιρετική. Δεκάδες ιστολόγια- blogs ανά την Ελλάδα αναπαράγουν τις δημοσιεύσεις μας, γεγονός που καταδεικνύει την εγκυρότητα της πληροφόρησής μας.
Τα άρθρα μας «Παγκόσμιος Πόλεμος εν’ όψει» και «Σαρωτικές αλλαγές στο παγκόσμιο στερέωμα» όπου εμπεριέχουν εκτιμήσεις-προβλέψεις πολιτικών -στρατιωτικών αναλυτών, αν μη τι άλλο δείχνει την προσπάθεια του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ να δώσει έγκυρη και σωστή ενημέρωση. Παρακάτω παρουσιάζουμε δυο ιστολόγια που υιοθέτησαν αυτούσια τα δημοσιεύματά μας.
Εκτός των άλλων, τούς ευχαριστούμε!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝ’ΟΨΕΙ

i
Rate This
Quantcast

Πολιτικός αναλυτής, μιλώντας στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ είπε ότι «εάν ο χρυσός ξεπεράσει τα 2000 δολάρια η ουγγιά και ταυτόχρονα η ισοτιμία γεν-ευρώ πέσει κάτω από τα 100 , τότε οδηγούμεθα σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο»!
Όπως τόνισε ο αναλυτής, «ο συνδυασμός αυτός είναι θανατηφόρος. Αυτή την στιγμή η ισοτιμία γεν-ευρώ βρίσκεται στο 111,93, ενώ την εβδομάδα που μας πέρασε είχε φτάσει και στο 108. Ο χρυσός άγγιξε τα 1.851 δολάρια η….
ουγγιά. Εάν ξεπεράσει τα 2000 δολάρια η ουγγιά, θα οδηγηθούμε σε θλιβερές καταστάσεις. Θα υπάρξει πόλεμος»!

Το διεθνές σκηνικό μυρίζει ήδη μπαρούτι. Η Μέση Ανατολή βρίσκεται εδώ και τρεις μήνες στις φλόγες: Λιβύη, Συρία, νωρίτερα η Αίγυπτος και η Υεμένη. Στο Ιράκ συνεχίζεται η τρομοκρατία , ενώ το Ισραήλ άρχισε εκ νέου τις εχθροπραξίες με τους Παλαιστίνιους. Η Τουρκία εισέβαλε στα εδάφη του Ιράκ για να συγκρουσθεί με τους Κούρδους. Στο Αφγανιστάν συνεχίζεται ο πόλεμος. Η Τουρκία απειλεί την Κύπρο η οποία σε συνεργασία με το Ισραήλ και Αμερικάνικη εταιρεία, προγραμματίζει τον Οκτώβριο εξορύξεις πετρελαίου. Η Γερμανία έχει ήδη κάνει άνω-κάτω την Ευρώπη διευρύνοντας την ανησυχία και την οικονομική κρίση σε περισσότερα κράτη.

Η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στην δίνη του ταραχώδους σκηνικού, με μειωμένη εθνική κυριαρχία και υπό τον έλεγχο διεθνών κερδοσκόπων που αναμένεται να αρπάξουν έναντι πινακίου φακής τη δημόσια περιουσία της χώρας μας.

Η ιστορία διδάσκει ότι σε ένα τέτοιο ταραχώδες διεθνές περιβάλλον, μία απλή αφορμή αρκεί για να ξεσπάσει διεθνής πόλεμος.

Φευ Κύριε!

 


Αυτό το ιστολόγιο
Αυτό το ιστολόγιο

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011


Σαρωτικές εξελίξεις στο Παγκόσμιο στερέωμα. Πάμε για παγκόσμιο πόλεμο;

Το άρθρο του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ με τις απόψεις αναλυτού για το ενδεχόμενο να ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος, έχει ήδη προκαλέσει θύελλα επισκεψιμότητας. Δεν είναι τυχαίο:

Το ταραγμένο διεθνές περιβάλλον, οι συγκρούσεις που γίνονται σε πολλά σημεία του πλανήτη, οι εσωτερικές ταραχές και η βία, ακόμη και στην....
καρδιά της Ευρώπης (βλέπε Μεγάλη Βρετανία), μαζί με την ολοένα επιδεινούμενη οικονομική κρίση, συνηγορούν στο –απευκτέο- ενδεχόμενο παγκόσμιου πολέμου. Ο dr. Θανάσης Δρούγος, στρατιωτικός αναλυτής, διεθνολόγος, ειδικός σε θέματα ΝΑΤΟ, τρομοκρατίας και ...

παγκόσμιας ασφάλειας, έστω και αν δεν αναφέρεται ευθέως σε παγκόσμιο πόλεμο, όχι μόνον δεν αποκλείει την πιθανότητα, αλλά μιλάει για σαρωτικές εξελίξεις στο παγκόσμιο στερέωμα με πολλές συγκρούσεις και βίαιες ανατροπές.

Ιδού η άποψή του Θανάση Δρούγου:
«Ασφαλώς τεράστια ποσά έχουν κάνει φτερά το τελευταίο διάστημα (μιλώ για τρις δολάρια) και κανένας δεν γνωρίζει πού βρίσκονται. Αυτό με προβληματίζει έντονα. Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι σε φάσεις παρόμοιες, σε άλλες εποχές προκλήθηκαν αιματηρές και βίαιες συγκρούσεις. Ανησυχώ πολύ για εσωτερικές συγκρούσεις και ξεσηκωμούς μέσα στα κράτη.

Ήδη άρχισαν και εκτιμώ ότι και σε Ευρώπη-Ασία και ίσως αργότερα στις ΗΠΑ να έχουμε αρκετές. Πάντως προσθέτω ότι οι δραματικές εξελίξεις στον αραβικό κόσμο από το Μαρακές του Μαρόκου, μέχρι τον κόλπο των πετρελαίων, περιλαμβάνουν πολλές επιμέρους συγκρούσεις. Την ανατροπή Καντάφι θα διαδεχθεί η ανατροπή Άσαντ στη Δαμασκό, ορισμένες σημαντικές αλλαγές σε Αίγυπτο-Υεμένη, αναζωπύρωση παλαιστινιακού και λιβανικού και τέλος πόλεμος της Δύσης/ανατροπή καθεστώτος Ιράν.



Κάτι πρέπει να γίνει για …να πάρει τα πάνω της σε ΗΠΑ-ΕΕ και η στρατιωτική βιομηχανία. Οι συγκρούσεις σε Πακιστάν-Σομαλία και οι επιχειρήσεις κατά της εξτρεμιστικής ισλαμικής τάσης, ιδεολογίας και μεθόδων της, θα συνεχιστούν. Δέκα χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου υπάρχουν πολλά μέτωπα ανοικτά…και έχουμε μπροστά μας σε Ανατολική Μεσόγειο, Κόλπο, Ινδικό Ωκεανό, Κέρας της Αφρικής, σημαντικές εξελίξεις και βίαιες ανατροπές.
Κάνω λόγο για μια τριετία σαρωτικών εξελίξεων» -

 

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Οι απάτες και οι εκβιασμοί της Deutsche Bank και το Δ' Ράϊχ!



Η Ιταλία έχει βρεθεί τον τελευταίο καιρό στο πλευρό της Ελλάδας, όχι βέβαια από πνεύμα αλτρουισμού και αλληλεγγύης αλλά λόγω των κοινών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Χαρακτηριστικό είναι το μένος με το οποίο αντιμετωπίζουν την γερμανική αδιαλλαξία. Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε, παρατίθενται μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία όσον αφορά τον ρόλο που διαδραματίζει η Deutsche Bank στην κατάρρευση των επονομασμένων PIIGS.

Το δημόσιο χρέος είναι μία βρετανική επινόηση μερικών αιώνων πριν, η οποία έλαβε χώρα επίσημα υπό την αιτιολογία να μπορεί το κράτος να προμηθεύεται με δάνεια και όχι μέσω φόρων τα χρήματα που είχε ανάγκη. Στην πραγματικότητα το δημόσιο χρέος δημιουργήθηκε διότι εξυπηρετούσε τις τράπεζες ώστε να είναι σε θέση να επενδύουν ένα σημαντικό μέρος της ρευστότητάς τους σε κρατικούς τίτλους. Τίτλους που επέτρεπαν στις τράπεζες από την μία να αποσπούν σίγουρα επιτόκια, και από την άλλη να λειτουργούν ως εγγυήσεις σε περίπτωση ανάγκης. Τα τελευταία χρόνια το δημόσιο χρέος των κρατών φούσκωσε πολύ καθώς οι κυβερνήσεις είχαν ανάγκη πόρων για την σωτηρία των τραπεζών που βρέθηκαν σε κρίση εξαιτίας της φούσκας των παραγώγων. Οι τράπεζες σήμερα χωρίς ίχνος ευγνωμοσύνης, μπορούν να εκβιάζουν τις κυβερνήσεις που χρεώθηκαν εξαιτίας τους και έχουν αδράξει την ευκαιρία προκειμένου να αντικαταστήσουν τα τοξικά χαρτιά με δημόσια περιουσία. Σήμερα στην Ευρώπη, η χώρα που χρεώθηκε πιο πολύ για να σώσει τις τράπεζές της είναι η Γερμανία, η οποία οσονούπω θα βρεθεί και αυτή σε μπελάδες. Όμως οι πολυεθνικές όπως η Deutsche Bank έχουν βάλει στο στόχαστρο τις πιο αδύναμες χώρες χρησιμοποιώντας την γερμανική κυβέρνηση ως βούρδουλα.Ορίστε γιατί επιμένουν τόσο στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας και στην “απελευθέρωση” των δημοσίων υπηρεσιών, δεδομένου του ότι κάθε δημόσια επιχείρηση διαθέτει σημαντική περιουσία σε κτήρια και γη. Η ουσία των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών που επιβάλλεται από το δίδυμο Σαρκοζί-Μέρκελ συνίσταται σε πρακτικό επίπεδο στην εξώθηση των κρατών στην παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας και άλλων κερδοφόρων πολυεθνικών.

Το άρθρο συνεχίζει: 
«Δημοσιογραφικές έρευνες του δημοσίου γερμανικού καναλιού ARD TV τεκμηρίωσαν ότι η κυβέρνηση Μέρκελ παίρνει εντολές απευθείας από την Deutsche Bank. Απεκαλύφθη ότι ο Υπ. Οικονομικών, Schaeuble, διαχειρίστηκε την ελληνική κρίση στην βάση εγγράφων-ντιρεκτίβας επεξεργασμένων στα γραφεία της Deutsche Bank, και αυτό την στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ και των επισήμων σχολιαστών δήλωνε ότι η Μέρκελ καθοδηγείται από τον φόβο των εκλογικών αποτελεσμάτων στa ομοσπονδιακά κρατίδια Hessen και Westfalia.Ένας πρώην οικονομολόγος του ΔΝΤ, ο Simon Johnson, χαρακτήρισε σε μία συνέντευξή του τον Ackermann ως “τον πιο επικίνδυνο τραπεζίτη παγκοσμίως“, καθώς ο ισχυρισμός του να επιτύχει απόδοση τουλάχιστον 25% είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και μπορεί να στηριχθεί μονάχα σε έξοδα των φορολογουμένων στην περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά. Όμως αυτό δείχνει ότι ο Ackermann έχει καταλάβει πως λειτουργεί στην πραγματικότητα ο καπιταλισμός: είναι ο φορολογούμενος η αληθινή κότα που κάνει τα χρυσά αυγά, και είναι πάντα οι φτωχοί που οφείλουν να καταθέτουν την ελεημοσύνη στους πλουσίους.”Το άρθρο αναφέρει ότι το τείχος του Βερολίνου αγοράστηκε από την Deutsche Bank με συμφωνία μεταξύ του τότε διοικητή της, Alfred Herrhausen, και του Γκορμπατσόφ. Ο πρώτος δολοφονήθηκε το 1989, τρεις εβδομάδες μετά την πτώση του τοίχους και η Deutsche Bank δεν πλήρωσε ποτέ το τείχος που παρόλα αυτά περιήλθε στην ιδιοκτησία της[!]. Με απλά λόγια, η τράπεζα κατάφερε να εξαπατήσει ακόμη και τον Γκορμπατσόφ»Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.com/2011/08/deutsche-bank.html#ixzz1VxryZsjt

ΠΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΕΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Το παρακάτω άρθρο του Αριστοτέλη Βασιλάκη από το  stamparismata.blogspot.com εξηγεί πόσο εγκληματικά πραγματοποιήθηκε η πλαστή χρεωκοπία της Ελλάδος από τις τρεις Τράπεζες που ελέγχουν την παγκόσμια αγορά των CDS:  Η Ντόϊτσε Μπανκ η Τζ. Π. Μόργκαν και η Γκόλντμαν Σαξ με καθαρή απάτη και με ψεύτικα δημοσιεύματα στον Τύπο οδήγησαν τη χώρα σε χρεωκοπία. Ο Παπανδρέου βέβαια για όλα αυτά…δεν ήξερε τίποτε!
Σε άλλες χώρες (βλέπε Ιταλία κ.α.) τέτοιου είδους απατεώνες σύρονται στα δικαστήρια! Εδώ, στην Ελλάδα σύρεται βιαίως ο λαός στην εξαθλίωση! 

O μηχανισμός με τον οποίο συγκεκριμένοι τραπεζικοί κολοσσοί κερδοσκόπησαν εναντίον της χώρας μας, είναι ανατριχιαστικός… Αυτοί οι κολοσσοί σχεδόν εν μία νυχτί κέρδισαν ποσά ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η Ελλάδα τέθηκε υπό ξένη οικονομική κηδεμονία. Το αποφασιστικό εργαλείο στο παιχνίδι που παίχτηκε εναντίον της Ελλάδας είναι ένα εντελώς πρόσφατο χρηματοπιστωτικό προϊόν που ονομάζεται CDS (από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων credit default swaps).
Πρόκειται για ασφάλιση κατά της περίπτωσης μη αποπληρωμής ενός χρέους. Μια τράπεζα π.χ. που αγοράζει ομόλογα ενός κράτους ασφαλίζει το ποσό που έδωσε σε μια άλλη τράπεζα, η οποία είναι υποχρεωμένη να της δώσει αυτή τα λεφτά της, αν το κράτος χρεοκοπήσει και βρεθεί σε αδυναμία να εξοφλήσει τα ομόλογά του όταν λήξουν ή να πληρώσει ενδιαμέσως τους τόκους. Εννοείται ότι όσο πιο επισφαλής είναι η οικονομική κατάσταση μιας χώρας τόσο υψηλότερα ασφάλιστρα θα απαιτήσει η τράπεζα που ασφαλίζει το χρέος.
Το στοιχείο που σοκάρει είναι ότι τρεις και μόνο τραπεζικοί κολοσσοί, η γερμανική Ντόιτσε Μπανκ και οι αμερικανικές Γκόλντμαν Ζαξ και Τζ. Π. Μόργκαν ελέγχουν τον 75% (!) της παγκόσμιας αγοράς των CDS.
Πάμε τώρα στην περίπτωση της Ελλάδας. Περί τα μέσα Γενάρη, περίπου δέκα ημέρες πριν η χώρα μας αναζητήσει αγοραστές για το πενταετές ομόλογό της, η Ντόιτσε Μπανκ δημοσιοποιεί μια έκθεση - φωτιά για την ελληνική οικονομία, όπου αναφέρει πως πάμε χάλια και δεν αποκλείεται κατάρρευση.
Αμέσως μετά κινητοποιείται το τμήμα της CDS της Ντόιτσε Μπανκ. Ζητάει πολύ υψηλότερα ασφάλιστρα για το ελληνικό χρέος, αφού υποτίθεται ότι η χώρα μας βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση, όπως λέει το τμήμα μελετών της... ίδιας τράπεζας! Αφού το επιτόκιο των CDS για την Ελλάδα ανεβαίνει, περνάει αμέσως το μήνυμα παγκοσμίως στο χρηματοπιστωτικό σύστημα: τα διεθνή ΜΜΕ που δρουν ως «παπαγαλάκια» των κερδοσκόπων ουρλιάζουν ότι η ελληνική οικονομία παραπαίει, η ανενημέρωτη κοινή γνώμη τρομοκρατείται και οι επαΐοντες καταλαβαίνουν ότι στοχοποιήθηκε η Ελλάδα και οδεύει προς οικονομικό «γδάρσιμο».
Εν συνεχεία η ίδια η Ντόιτσε Μπανκ μαζί με την Γκόλντμαν Ζαξ αναλαμβάνουν να... πουλήσουν τα ελληνικά ομόλογα! Να τα προωθήσουν στους υποψήφιους αγοραστές! Ναι, αυτοί ακριβώς που συμμετείχαν ενεργά στην οργάνωση του κλίματος καταρράκωσης της ελληνικής οικονομίας για να διευκολυνθούν οι κερδοσκοπικές επιθέσεις!
Δεν πρόκειται περί κακόγουστου αστείου. Μιλάμε εντελώς σοβαρά. Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και πάμπολλες άλλες κυβερνήσεις, υποχρεώνεται αντικειμενικά να προστρέξει στις τράπεζες που ελέγχουν την αγορά CDS, παρ' όλο που υπονομεύουν την Ελλάδα. Τους πληρώνει ουσιαστικά «προστασία», με τη χυδαία έννοια του όρου, ελπίζοντας να τις εξευμενίσει ώστε να την βοηθήσουν να δανειστεί με ανεκτά επιτόκια.
Η Ντόιτσε Μπανκ λοιπόν ως ανάδοχος τράπεζα μαζί με την Γκόλντμαν Ζαξ και άλλες, που παίζουν πολύ δευτερεύοντα ρόλο, καθορίζουν ουσιαστικά το επιτόκιο με το οποίο θα διαθέσει τα ομόλογά της η κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία στην πραγματικότητα δεν έχει περιθώρια να μη συμμορφωθεί στις υποδείξεις τους.
Εννοείται ότι η Ντόιτσε Μπανκ και η Γκόλντμαν Ζαξ έχουν ενημερώσει τους πελάτες τους, οι οποίοι τρέχουν σαν τρελοί να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα με επιτόκιο 6,2%, γιατί φυσικά οι τράπεζες αυτές γνωρίζουν εκ των ένδον πως έχει στηθεί το παραμύθι της δήθεν επαπειλούμενης χρεοκοπίας.
Η Ντόιτσε Μπανκ και η Γκόλντμαν Ζαξ εισπράττουν παχυλές προμήθειες εκατομμυρίων ευρώ από τους πελάτες τους, ενώ αγοράζουν και οι ίδιες μεγάλες ποσότητες χρυσοφόρων ελληνικών ομολόγων. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε το γαϊτανάκι του διαρκούς και συνεχιζόμενου ελληνικού δανεισμού, δεν σταματάει ποτέ, αφού αποφέρει ακόμη μεγαλύτερα κέρδη...