Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

TI ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ 2011 ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Αρθρο του στρατιωτικού αναλυτή Θανάση Δρούγου

Έκδηλη και φυσιολογική είναι η ανησυχία πολλών Ελλήνων για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων το 2011. Η ανησυχία ενισχύεται από τις πληροφορίες για μυστικές συμφωνίες διχοτομήσεως του Αιγαίου υπέρ των τουρκικών συμφερόντων. Επίσης εντείνεται η αγωνία λόγω της οικονομικής κρίσης, η οποία δίνει το άλλοθι στους οπαδούς των εθνικών υποχωρήσεων να υπογράψουν άρον-άρον απαράδεκτες συμφωνίες με τη δικαιολογία «είμαστε χρεωμένοι, δεν έχουμε τη δυνατότητα υπερήφανης εξωτερικής πολιτικής». Βεβαίως η ιστορία άλλα διδάσκει. Το 1893 ο Χαρίλαος Τρικούπης είχε διακηρύξει το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» και το 1897 επεβλήθη στη χώρα μας ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος. Παρά την ύπαρξη και τότε οικονομικών προβλημάτων -η αντίστοιχη ομάδα επιτήρησης δεν λεγόταν ΔΝΤ, αλλά ΔΟΕ- η Ελλάς αναστήθηκε γρήγορα και το 1912-13 απελευθέρωσε εκατομμύρια υποδούλων αδελφών. Διότι παρά την πτώχευση των οικονομικών δεν είχε πτωχεύσει ηθικά και πνευματικά. Χρήσιμο μάθημα για τη σημερινή κατάσταση.
Τα μέτωπα είναι πολλά και τα προβλήματα ποικίλα. Προσωπικά θεωρώ ότι στο Αιγαίο έχουμε καθυστερήσει να ανακηρύξουμε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ενώ η εθνολογικά συγγενής μας Κυπριακή Δημοκρατία έχει κάνει σημαντικά βήματα στον τομέα αυτό. Όσο κι αν φωνάζουν οι Τούρκοι πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή τη δυνατότητα που μάς δίνει το νέο Δίκαιο της Θαλάσσης και μάλιστα να ανακηρύξουμε Α.Ο.Ζ. για το Καστελλόριζο. Έτσι θα έχουν άμεση γειτνίαση, ουσιαστική συγχώνευση, οι Α.Ο.Ζ της Ελλάδος και της Κύπρου. Η πρόσφατη συμφωνία της Κύπρου και του Ισραήλ είναι ένα καλό παράδειγμα αντιμετωπίσεως της τουρκικής αυθαιρεσίας.
Στη Θράκη το ελληνικό κράτος δείχνει τάσεις αυτοκτονίας. Η Τουρκία χρησιμοποιεί τη μουσουλμανική μειονότητα ως μοχλό για να προκαλέσει επεισόδια με απώτερο στόχο μία χαλαρή αυτονομία της Ροδόπης και … βλέπουμε. Ο Νταβούτογλου διακηρύσσει σαφέστατα στο βιβλίο του ότι στη Θράκη θα κάνουν ό,τι έκαναν και στην Κύπρο, ενώ στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν χάρτες και σημαίες της Αυτόνομης Θράκης. Είναι καιρός να προειδοποιήσουμε ότι το Προξενείο Κομοτηνής θα φύγει αν ξεπερνά τα όρια των διπλωματικών αρμοδιοτήτων του. Και είναι επίσης καιρός να σταματήσει η κατατρομοκράτηση των Πομάκων από το Προξενείο. Σε μία δημοκρατική και ευρωπαϊκή Ελλάδα οι Πομάκοι δικαιούνται να δηλώνουν δημοσίως ότι ΔΕΝ είναι Τούρκοι και να διδάσκονται στο σχολείο τα ελληνικά και τα πομακικά και όχι τα τουρκικά.
Στην Κύπρο ο μαρξιστής Πρόεδρος κ. Δ. Χριστόφιας μάς έχει καταπλήξει με τα συνεχή λάθη του και τις απερίσκεπτες δηλώσεις του που ρίχνουν νερό στον μύλο των κατοχικών δυνάμεων. Υπέγραψε συμφωνία για δύο συνιστώντα κρατίδια, πράγμα που ικανοποιεί τα διχοτομικά σχέδια της Άγκυρας. Χαριεντίζεται με δήθεν «προοδευτικούς» Τουρκοκυπρίους, οι οποίοι είναι πάντα σε διατεταγμένη υπηρεσία προς τον Αττίλα. Αφελληνίζει την παιδεία και χαρακτηρίζει κακή μητέρα και εισβολέα την Ελλάδα, δίνοντας ουσιαστικό συγχωροχάρτι στα κατοχικά στρατεύματα των Τούρκων. Πολύ ορθώς ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄ στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, που ανεγνώσθη στους Ναούς της Κύπρου, επισημαίνει:
«… Επιδιώκοντας μία υποφερτή λύση, οδηγηθήκαμε στον κατήφορο των συνεχών υποχωρήσεων, χωρίς ούτε στο ελάχιστο να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία. Και αντί να καταγγέλλουμε παντού την Τουρκία, την απαλλάξαμε από την ενοχή της εισβολής και από το έγκλημα της εθνοκάθαρσης και του εποικισμού, που διενεργεί, αποδίδοντας μάλιστα στο λαό μας ευθύνες και δημιουργώντας ενοχές για τα δεινά του. Μπήκαμε έτσι εμείς στη διεθνή απομόνωση και έμεινε η κατοχική δύναμη ανενόχλητη να παρουσιάζεται ότι επιζητεί διακαώς λύση, ενώ εμείς είμαστε αδιάλλακτοι».
Στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων απέτυχαν όλες οι υποχωρήσεις μας και η πολυδιαφημισμένη οικονομική διπλωματία. ¨Όσο εμείς ανοίγουμε καταστήματα στα Σκόπια τόσο εκείνοι απαντούν με αδιαλλαξία,. Και όσο αυτοτραυματιζόμαστε εθνικά συζητώντας με τον κ. Νίμιτς, τόσο εκείνος μας πιέζει να αλλάζουμε εμείς τα ονόματα των Υπουργείων και των Πανεπιστημίων μας που περιέχουν τον όρο «Μακεδονία». Επιτέλους ας παρατηρήσουμε τα διαλυτικά φαινόμενα στο γειτονικό μας κράτος. Οι Αλβανοί αποτελούν το 30% και έλκονται από το αποσχιστικό παράδειγμα του Κοσσόβου,. Αργά ή γρήγορα θα διασπάσουν το κρατίδιο των Σκοπίων και θα ενωθούν με τους αδελφούς τους. Ως αντίβαρο η σλαβική κοινότητα αλληθωρίζει προς την Βουλγαρία για στήριξη έναντι των Αλβανών. Χιλιάδες Σκοπιανοί ανακαλύπτουν τις βουλγαρικές ρίζες τους και ένας εξ αυτών είναι ο πρώην Πρωθυπουργός Γκεοργκίεφσκι. Το κράτος αυτό ή θα διαλυθεί ή θα αποκτήσει χαλαρή καντονιακή μορφή. Βρίσκεται σε προφανή αδυναμία. Άρα εμείς πρέπει αν πιέζουμε κι όχι να πιεζόμαστε.
Στην Αλβανία παρά τις επιφανειακώς καλές σχέσεις η ελληνική κοινότητα είναι στόχος πολλαπλών καταπιέσεων και εκφοβιστικών επιθέσεων. Η Ελλάς οφείλει να επιμείνει για μια δίκαιη απογραφή του ελληνικού και ευρύτερα του ορθοδόξου στοιχείου κατά την απογραφή του Απριλίου 2011. Να διακηρύξουμε ότι κάθε ευρώ , το οποίο ζητά η Αλβανία από την Ευρ. Ένωση θα εγκρίνεται από την Ελλάδα μόνον αν γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών. Και να ζητήσουμε με εντονότατο τρόπο να σταματήσει η προπαγάνδα για την επιστροφή περιουσιών των εγκληματιών πολέμου Τσάμηδων. Όσο φαινόμαστε χλιαροί σ’ αυτά τα θέματα η στάση μας εκλαμβάνεται ως αδυναμία.
Εθνικά θέματα είναι και η παιδεία, η λαθρομετανάστευση, το δημογραφικό.

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ "ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ" ΠΕΤΑ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟΝ ΞΥΔΗ

Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011, καλούμαστε να εκλέξουμε τα μέλη του Προεδρείου του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής βάση του Ν. 3852/2010 και της υπ΄αριθμ. 41/ 14-12-2010 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών.
Εμείς σαν "Δίκτυο Πολιτών" που υπερασπιζόμαστε την απλή αναλογική, χαιρετίζουμε σαν θετικό βήμα τη δέσμευση που ανέλαβε ο Δήμαρχος κ. Β. Ξύδης στην επιστολή που απέστειλε ενόψει του β’ γύρου των εκλογών στους Χολαργιώτες, όπου μεταξύ των άλλων γράφει : «Μια δημοτική αρχή που στηρίζεται στους κανόνες της ηθικής αντλεί ενέργεια από τους πολίτες της.Ένα δείγμα αυτής της αντίληψής μας είναι η δέσμευσή μας να είναι αναλογικότερη η συμμετοχή των δημοτικών παρατάξεων στα όργανα του Δήμου και στα Νομικά του Πρόσωπα. Το νέο διοικητικό περιβάλλον που επιβάλλει ο «Καλλικράτης», παρά τη συνθετότητά του, κυριαρχείται από τη μονοπαραταξιακή αντίληψη διαχείρισης, το σημαντικότερο κομμάτι της διαβούλευσης και του έργου του νέου Δημοτικού Συμβουλίου θα περνάει από τις δύο επιτροπές,θεωρούμε απόλυτη αναγκαιότητα να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πολιτών και στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει,καλούμε τόσο την πλειοψηφία, όσο και τη μειοψηφία να εκλέξουμε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής διασφαλίζοντας την αναλογικότερη σύνθεση των επιτροπών, με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σχετικά με τις θέσεις των Αντιπροέδρων των δύο επιτροπών που εκλέγονται από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, προτείνουμε, τηρώντας τη σειρά εκλογής των παρατάξεων της μειοψηφίας, να εφαρμοστεί η αρχή της εναλλαγής των εκπροσώπων τους.Όσον αφορά τη θέση του Γραμματέα του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου που αναδεικνύεται από την ελάσσονα μειοψηφία, προτείνουμε, τηρώντας τη σειρά εκλογής των παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας, να εφαρμοστεί η αρχή της εναλλαγής των εκπροσώπων τους.
Τέλος πιστεύουμε και προτείνουμε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 2ας Ιανουαρίου 2010 να είναι δημόσια, όπως προβλέπεται από το νόμο και τις σχετικές εγκυκλίους για όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για το "Δίκτυο Πολιτών" Χολαργού - Παπάγου"

Περικλής Ζήκας

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ" ΚΑΙ...ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ

ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΥΧΕΣ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Καλή Χρονιά !

Με υγεία , χαρά , αισιοδοξία , ελπίδα , χαμόγελα , καλή νοοτροπία , θετική προσδοκία , μεγαλόπνοη σκέψη , αυτοπεποίθηση , ομορφιά , αφθονία , πλούτο , ομαδικό πνεύμα , εξύψωση , υποστήριξη , συνεργασία , επιτυχία , αρμονία , ασφάλεια , σιγουριά , καταξίωση , γέλιο , διασκέδαση , ζωντάνια , ενεργητικότητα , ενδιαφέροντα , θετικές εμπειρίες , γενναιοδωρία , ευγνωμοσύνη ......
Ας γεμίσουμε το 2011 με θετικές λέξεις και θετικά συναισθήματα και πιστεύουμε θα είναι μια καταπληκτική χρονιά !!!

Γιάννης - Πέπη KARAMETOS

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΚΕΡΑΙΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ!

ΧΑΜΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Η ασυδοσία δεν έχει όρια! Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας εγκαθίστανται πια αδιακρίτως δίπλα σε διαμερίσματα, σχεδόν μέσα στις πόρτες μας, λίγα μόλις μέτρα από τα σχολεία!


Τέσσερις κεραίες κινητής τηλεφωνίας καμουφλαρισμένες  από πέργκολες, λουλούδια και μια κλειστή επένδυση που παραπέμπει σε καπνοδόχο τζακιού, έχουν τοποθετηθεί εδώ και 2 περίπου μήνες στην ταράτσα πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Νευροκοπίου 1 στου Παπάγου, αναστατώνοντας περιοίκους αλλά και γονείς παρακείμενου σχολείου!

Ο ιδιοκτήτης της ταράτσας,  ερχόμενος σε συνεννόηση με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και χωρίς να ενημερώσει κανέναν από τους ενοίκους της πολυκατοικίας τοποθέτησε τις 4 κεραίες και μέσω της Περιφέρειας προσπάθησε να φέρει κατοίκους και τον Δήμο Παπάγου προ τετελεσμένων γεγονότων, εξασφαλίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο άδεια λειτουργίας τους!!! 

Οι κάτοικοι, οι οποίοι παραλίγο να…πιαστούν στον ύπνο, πληροφορήθηκαν  τελευταία στιγμή το γεγονός από φορείς της πόλης, τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Υμηττός» κ. Μαυράκο, και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Τίγκα, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν, ετοιμάζοντας διαμαρτυρία στο  Δ.Σ. του Δήμου Παπάγου. Ο Δήμαρχος κ. Ξύδης τους καθησύχασε λέγοντάς τους ότι δεν πρόκειται να δώσει άδεια στην κεραία. Επειδή όμως ο ρόλος του δήμου σε αυτά τα θέματα είναι γνωμοδοτικός και επειδή η διαδικασία αδειοδότησης πρέπει να περάσει και από άλλους αρμόδιους φορείς, ο αγώνας των κατοίκων αναμένεται να εξελιχθεί σε σήριαλ όπως άλλωστε γίνεται συνήθως σε παρόμοιες περιπτώσεις. 
Και όπως φαίνεται οι κεραίες θα εξακολουθούν να λειτουργούν σε βάρος της υγείας των ενοίκων  της πολυκατοικίας της οδού Νευροκοπίου 1 αλλά και των παρακείμενων κατοικιών  καθώς και του δημοτικού σχολείου που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από τις κεραίες του θανάτου!

Στο μεταξύ οι ένοικοι της  πολυκατοικίας στην οδό Νυεροκοπίου 4 (βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την ταράτσα όπου εγκαταστάθηκαν οι κεραίες του θανάτου, στα 15μ.), κάλεσαν  ιδιωτική εταιρεία μέτρησης της ακτινοβολίας όπου αμέσως καταγράφηκαν υψηλά ποσοστά, προκαλώντας  οργή σε όλους, ζητώντας από τον δήμο Παπάγου και την Πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα για την απομάκρυνση των κεραιών.
«Επιτέλους πού ζούμε; Δεν υπάρχει Πολιτεία, δεν υπάρχουν νόμοι; Με το ζόρι θα σκοτώσουν εμάς και τα παιδιά μας» διαμαρτύρονταν οργισμένοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας.

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ -ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ-ΝΑ ΕΦΕΥΡΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΙΜΒΡΟ ΚΑΙ ΤΕΝΕΔΟ!

Αυτή είναι η ξεφτίλα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής: Η Ίμβρος και η Τένεδος, οι... ξεχασμένες πατρίδες αφήνουν πίσω τους και τους τελευταίους σε αυτά εναπομείναντες Έλληνες. Οι τελευταίοι ήρωες,  εγκαταλειμμένοι από τις ελληνικές κυβερνήσεις, γέροντες και γερόντισσες οι περισσότεροι, ζουν με την μάταιη ελπίδα και τον προσμονή της δικαίωσης.  Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι προσπαθούν να στήσουν σκηνικό Θράκης στα Δωδεκάννησα, μιλώντας για καταπάτηση των δικαιωμάτων  των εκεί μουσουλμάνων-Τούρκων, όπως συνηθίζουν να τους βαφτίζουν. Η απάντηση που πήραν -προς το παρόν- από  την Έκθεση του Ελβετού βουλευτή Άντρεας Γκρος ήταν ένα ηχηρό ράπισμα, όμως οι Τούρκοι δεν θα σταματήσουν εδώ. Σε λίγα χρόνια θα επιδιώξουν πάση θυσία να ...πείσουν την διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα στα Δωδεκάννησα και είναι βέβαιον ότι θα το πετύχουν, συνεπικουρούμενοι από κάποια ετήσια φτιαχτή έκθεση του State Department, που σε τέτοια θέματα άλλο που δεν θέλει να παίζει το  παιχνίδι της. 
Η Ελλάδα κωφεύει και καθεύδει. Το άρθρο της δικηγόρου και συγγραφέος Χριστιάνας Λούπα τα λέει όλα:

Ίμβρος και Τένεδος: Ελληνισμός ώρα μηδέν!

Γράφει η
Χριστιάννα Λούπα
Με χαρά και ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι η Επιτροπή Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), γνωμάτευσε αρνητικά ως προς την παραβίαση των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων στα νησιά Ρόδο και Κω.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή ενέκρινε σχεδόν ομόφωνα – με μόνη μειοψηφία των Τούρκων βουλευτών - Έκθεση του Ελβετού βουλευτή Άντρεας Γκρος για την κατάσταση των Ελλήνων υπηκόων που έχουν υπόβαθρο τουρκικής κουλτούρας στα νησιά αυτά και, σύμφωνα με την οποία, οι κάτοικοί τους, είναι περήφανοι για την ελληνική τους υπηκοότητα και παρόλο που έχουν στενούς μορφωτικούς και άλλους δεσμούς με την Τουρκία, εν τούτοις δεν θεωρούν πως είναι Τούρκοι. Παράλληλα, ο κ. Γκρος συγχαίρει τις Ελληνικές Αρχές για την ειλικρινή διάθεσή τους να προστατεύσουν τα ιστορικά μνημεία των νησιών χωρίς καμία διάκριση.

Ας σημειωθεί εδώ ότι ο κ. Άντρεας Γκρος, γνωστός για την αντικειμενικότητά του, είναι εισηγητής στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) και θεωρείται από τα πιο πεπειραμένα στελέχη του.

Το 2008 ωστόσο, ο κ. Γκρος, κατόπιν επανειλημμένων επισκέψεων στην Ίμβρο και την Τένεδο, είχε συντάξει σχετική Έκθεση – βόμβα για την Τουρκία, αναφορικά με την καταπάτηση των  δικαιωμάτων των Ελλήνων στα νησιά αυτά, της οποίας απόσπασμα αξίζει να παραθέσουμε:

«Οι αριθμοί», παρατηρεί ο Ελβετός βουλευτής, «μιλούν από μόνοι τους: το 1960, 5.487 ελληνικής καταγωγής και 289 τουρκικής καταγωγής ζούσαν στην Ίμβρο. Το 1970 οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι 2.571 και 4.020. Το 1985, 472 και 7.138. Και το 1990, 300 και 7.200», ενώ ο ίδιος κάνοντας σύγκριση μεταξύ των κατοίκων που έχουν υπόβαθρο τουρκικής κουλτούρας στη Ρόδο και Κω και των κατοίκων ελληνικής καταγωγής στα νησιά της Ίμβρου και Τενέδου, κατέληξε πως δεν υπάρχει καμία απολύτως ομοιότητα. «Οι πρώτοι ζουν σε συνθήκες απόλυτα ικανοποιητικές, ενώ οι τελευταίοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα», σημείωσε.

Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι η Ίμβρος και η Τένεδος, τα δύο μικρά νησάκια, που πολλοί χαρακτηρίζουν ως μία «μικρή Κύπρο», παραχωρήθηκαν με ειδικό καθεστώς αυτοδιοίκησης στην Τουρκία σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, με την οποία, ως γνωστόν, η τελευταία επέβαλε τους όρους της. Εφεξής, τα δύο μικρά νησάκια του Ανατολικού Αιγαίου δεν θα ανήκαν πλέον στην Ελλάδα, αλλά στη νεοσύστατη Τουρκική Δημοκρατία, για στρατηγικούς λόγους, ως απαραίτητα για την ασφάλεια των Στενών του Ελλησπόντου, ενώ οι κυβερνήσεις της γειτονικής χώρας μεθοδικά και συστηματικά με νομοθετικές ρυθμίσεις προσπαθούν να εξαλείψουν το ελληνικό στοιχείο των νησιών με την πάροδο του χρόνου.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1927, η Τουρκική Εθνοσυνέλευση ψηφίζει το νόμο 1151, με τον οποίο καταργείται το καθεστώς αυτονομίας, ενώ το 1964 - χρονολογία ορόσημο - εξαναγκάζεται σε απέλαση η πλειοψηφία των Ομογενών. Παράλληλα, επιδιώκεται εποικισμός των νησιών από Τούρκους και ιδρύονται ανοιχτές αγροτικές φυλακές στην Ίμβρο με βαρυποινίτες και ισοβίτες από όλη την Τουρκία, που περιφέρονται και εκφοβίζουν τους κατοίκους. Η ελληνική εκπαίδευση καταργείται - τα παιδιά διδάσκονται ελληνικά στο σπίτι, δίκην κρυφού σχολειού - ενώ το 90% της καλλιεργήσιμης γης, που ανήκει στους Έλληνες, απαλλοτριώνεται. Πολλά ακίνητα, ακόμη και ναοί, περιέρχονται στο τουρκικό δημόσιο και, εν συνεχεία, εκποιούνται σε εποίκους από την ενδοχώρα.

Πράγματι, μολονότι τα σχετικά άρθρα της Συνθήκης κατοχυρώνουν τα δικαιώματα των εννέα χιλιάδων (τότε) Ελλήνων των νησιών, ως προς τη γλώσσα, τη θρησκεία και την περιουσία, στην πράξη δεν έγιναν ποτέ σεβαστά, με αποτελέσματα ο ελληνικός πληθυσμός να συρρικνώνεται ολοένα και περισσότερο με την πάροδο των χρόνων.

Παράλληλα, οι ελληνικές κυβερνήσεις καθεύδουν τον ύπνο του δικαίου…

Σήμερα πάντως, οι λιγοστοί εναπομείναντες κάτοικοι των δύο μικρών νησιών είναι ηλικιωμένοι στην πλειοψηφία τους, βαθιά ριζωμένοι στα πατρογονικά τους εδάφη κι αυτό που διαβάζει κανείς στα κουρασμένα μάτια τους είναι η ελπίδα και η προσμονή της δικαίωσης. Έστω και τώρα! Γιατί όταν φύγουν κι αυτοί από τη ζωή, το έγκλημα θα έχει περατωθεί οριστικά, αφού μαζί τους θα φύγει και καθετί που θυμίζει Ελλάδα.

Τελικά, μετά απ’ όλα αυτά, αναρωτιέται κανείς πώς η καλή μας η γειτόνισσα – και επίδοξο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας - έχει το θράσος να διαμαρτύρεται για καταπάτηση δικαιωμάτων στη Θράκη, ενώ είναι σίγουρο ότι πάσχει από επιλεκτική κώφωση όσον αφορά τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην δική της επικράτεια.

http://www.palmografos.com/


--Η κ. Χριστιάννα Λούπα είναι δικηγόρος και συγγραφέας

ΤΟ INDYMEDIA ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΧΙΟ ΣΑΡΡΗ ΚΑΙ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ!

Η γνωστή  για τις σκοτεινές έως αντιεξουσαστικές και αναρχοφασιστικές θέσεις της διαδικυτιακή πύλη indymedia.org με τα γνωστού τύπου ανώνυμα-κατάπτυστα σχόλιά της, στοχοποιεί τους δημοσιογράφους Χίο και Βραχιολίδη και τον  καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Νεοκλή Σαρρή. Με αφορμή εκπομπή του KONTRA CHANNEL στην οποία συμμετείχαν όλοι οι παραπάνω, το συγκεκριμένο ιστολόγιο που επιδιώκει να ισοπεδώνει κάθε ελληνικό- πολιτισμικό στοιχείο, στοχεύοντας στην πολτοποίηση -σαλαμοποίηση της χώρας μας, στο ανώνυμο άρθρο του χρησιμοποιεί φρασεολογία υβριστική και υποτιμητική,  χωρίς όμως κανένα επιχείρημα. Απλά θέτει στο στόχαστρό του τους Νεοκλή Σαρρή, Χίο και Βραχιολίδη, μόνο και μόνο επειδή εξέφρασαν πατριωτικές θέσεις μέσα από την εκπομπή του KONTRA CHANNEL.

Διαβάστε το άρθρο, για να βγάλετε τα όποια συμπεράσματα για την αθλιότητα των αρθρογράφων του.   

Σημ. Καλά η ελληνική Δικαιοσύνη,  ένας εισαγγελέας δεν κάνει τίποτε;

"Καθηγητής στην Πάντειο ανοίγει τον ρατσιστικό οχετό μαζί με τον ρουφιάνο Χίο
από Ανθέλληνας 3:37μμ, Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010
(Τροποποιήθηκε 0:31πμ, Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010)
θεματικές: Ανένταχτο
Σε όλων την αντίληψη θα έχει υποπέσει ενα νέο κανάλι ιδιοκτησίας Κουρή ( αρκεί να καταλάβει κανείς ) που ονομάζεται Kontra Channel.
Xτες λοιπόν βγήκε ο Χίος ( ο γνωστός ρουφιάνος-διεγραμμένος απο την ΕΣΗΕΑ ) και σε μια κρίση λαικισμού άρχισε να βρίζει τους πάντες και τα πάντα.
Σύνηθες φαινόμενο τον τελευταλιο καιρό οι δημοσιοκάφροι να λαικίζουν προκειμένου να μην χρειάζονται ολόκληρη διμοιρία για να κυλοφορήσουν. Ο Χίος φυσικά όσους έβριζε κανένα 5λεπτο μετά ξεκαθάριζε κάνοντας μεγαλειώδης κωλοτούμπες ότι δεν έχει τίποτα προσωπικό μαζί τους, προκειμένου να μην φάει και κανένα πρόστιμο και ο Κουρής πληρώνει.
Χτες λοιπόν είχε καλεσμένο έναν καθηγητή της Παντείου εν ονόματι Σαρρης που μαζί με τον Χίο και άλλες 3 πρσόνες ( Δαραβίγκας του ΛΑΟΣ, εναν τυχάρπαστο "δημοσιογράφο;" ονόματι Μάκης Βραχιολίδης και μια "νεαρή" ρεπόρτερ που είχε στείλει ο Χίος στον Αγιο Παντελεήμονα. Φυσικά η ...ρεπόρτερ ήταν όπως η ΄΄ιδια" ομολόγησε με τους κατοίκους που φώναζαν για την συναυλία ( με τον παρα-κρατικο θίασο της Χρυσής Αυγής δηλαδή ).
Ο προφέσορας λοιπόν της Παντείου, αφού ξεκίνησε με την γνωμοδότηση ότι η Τουρκία έχει γεμίσει την χώρα μετανάστες και πρόκειται να Ισλαμοποιηθούμε, συνέχισε πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα και φωνάζοντας για τους μετανάστες που στήνουν την πραμάτια τους στα πανεπιστημιακά ιδρύματα ( καθότι και προφέσορας στην Πάντειο ) και την ζημιά που γίνεται απο τους μετανάστες που δεν αποδίδουν Φ.Π.Α και κλείνουν τα μαγαζάκια των Ελληνων και ζούνε μεσα στην παρανομία και άλλα διάφορα.
Εκεί ήταν που ο ρατσιστικός οχετός πήρε τα πάνω του με τον "δημοσιογράφο" Βραχιολίδη να λέει ότι ο Σόμπολος που διέφγραψε τον Χίο ήταν υπέρ του Σχεδίου Αναν, ότι είναι ντροπή οι μετανάστες να προσεύχονται στα Προπύλαια και η αστυνομία να απομακρύνει Ελληνες που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για το φαινόμενο αυτό, η ...ρεπόρτερ να λέει οτι η εκκλησία που έγινε η συναυλία ήταν γεμάτη με πλουτοκράτες ενώ τα πλάνα έδειχναν 'επίσημους" μονο στην 1η γραμμη και πίσω παππουδια και γιαγιάδες, να λεει οτι η Αστυνομία χτυπησε κατοίκους! και τον Χίο να ανοίγει τηλεφωνικές γραμμές στο αιμοδηψές κοινό του για να πεί ότι ο Μιχαλολιάκος θα συσπειρώσει την Νεα Δημοκρατία και ότι μόνο η Χρυση Αυγη νοιάζεται για τον Έλληνα, να συμπεράνει ότι όσοι συμμετείχαν στην συναυλία ήταν Εβραίοι και άλλα κωμικοτραγικά που πρώτη φορά άκουσα εγω προσωπικά σε τηλεόραση μιας και ποτέ δεν είχα πετύχει τον συγκεκριμένο...οχετό εν δράση."




Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΕΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ!



ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ - ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

infognomonpolitics.blogspot.com 

Ερντογάν - Παπανδρέου συναντιούνται στην Τουρκία στις 7 Γενάρη και αναμένεται να ανακοινώσουν μέρος των συμφωνηθέντων για το Αιγαίο
  • Σοβαρές εξελίξεις αναμένονται το Γενάρη
  • Ολα δείχνουν ότι η ελληνική και η τουρκική κυβέρνηση έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένη συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα και τα άλλα ανοιχτά ζητήματα
Πυκνώνουν οι ενδείξεις για τις κυοφορούμενες εξελίξεις σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή, παράλληλα με τις διευθετήσεις που έχουν δρομολογηθεί σε όλο το πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Στην κατεύθυνση αυτή κινούνται τα όσα φέρεται να έχουν καταλήξει, υπό τη
μορφή συμφωνίας, οι κυβερνήσεις Ελλάδας - Τουρκίας, όσα έχουν ήδη δρομολογηθεί σε επίπεδο ΝΑΤΟικών διευθετήσεων, αλλά και η στρατηγική επιλογή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να μην ασκήσουν επί χρόνια δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, όπως τα 12 μίλια και ο ορισμός Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) στο Αιγαίο.
Τις ανησυχίες εντείνει το γεγονός ότι κριτήριο, οδηγός και καταλύτης για τις εξελίξεις και τις επιλογές που γίνονται είναι η δίψα των πολυεθνικών μονοπωλίων και της ντόπιας αστικής τάξης για εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων, αλλά και οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στην ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο του νέου στρατηγικού δόγματος του ΝΑΤΟ.
Στην πραγματικότητα, αυτό που προωθείται είναι η επαναχάραξη συνόρων και η συρρίκνωση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων σε βυθό, θάλασσα και αέρα, με σοβαρές επιπτώσεις στην ίδια την άμυνα και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Οι διευθετήσεις αυτές εμπεριέχουν το σπέρμα μελλοντικών εντάσεων που τροφοδοτούνται από τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
Ημερομηνία καταλύτης φαίνεται πως είναι η 7η του Γενάρη 2011, οπότε ο Γ. Παπανδρέου θα επισκεφτεί τo Ερζερούμ της Τουρκίας και θα ανοίξει μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του Τ. Ερντογάν την ετήσια διάσκεψη των Τούρκων πρεσβευτών. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, οι δύο πρωθυπουργοί αναμένεται να ανακοινώσουν το «σχέδιο ειρήνης» μεταξύ των δύο χωρών «με πρώτα θέματα αυτά του Αιγαίου και της υφαλοκρηπίδας».
Το «γαϊτανάκι» για την προετοιμασία του εδάφους σέρνουν μια σειρά αποκαλυπτικών δηλώσεων και συνεντεύξεων αξιωματούχων των δύο κυβερνήσεων, με πρώτο στο χορό τον Τούρκο υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, Ε. Μπαγίς. Σε πρόσφατη συνέντευξη, στην κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή», ο Ε. Μπαγίς θέτει το ζήτημα της ελληνοτουρκικής συνεκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου του Αιγαίου, με ποσοστά 50-50 επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας!

Συγκλίνουσες απόψεις και δηλώσεις

Εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι δύο χώρες βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για το Αιγαίο και έχοντας σαν δεδομένο ότι η ελληνική αστική τάξη έχει στρατηγικά επιλέξει για το Αιγαίο τη λύση της συνεκμετάλλευσης των φυσικών πόρων και της συνδιαχείρισης σε επίπεδο ελέγχου και άμυνας, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε:
«Η άποψή μου είναι ότι μπορούμε να ψάξουμε μαζί στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου και να εξορύξουμε το πετρέλαιο, που πιθανόν να υπάρχει. Ετσι, θα προκύψει πλούτος και αφθονία και για τις δύο χώρες. Συνεκμετάλλευση 50-50 του Αιγαίου. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, όχι της κυβέρνησης. Ας βρούμε πετρέλαιο, ας βγάλουμε λεφτά, ας τα μοιραστούμε κι έτσι οι πλατφόρμες του πετρελαίου να αποτελέσουν πλατφόρμα για λύση. Πρέπει να μετατρέπουμε τις κρίσεις σε ευκαιρίες. Τα πράγματα που μας ενώνουν είναι πιο σπουδαία από εκείνα που μας χωρίζουν».
Η άποψη αυτή του Τούρκου υπουργού έρχεται να «δέσει» με όσα είχε πει ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος στις 21 Ιούλη 2010, στο ρ/σ «Real fm», ότι η ελληνική υφαλοκρηπίδα φθάνει μόνο μέχρι τα 200 μέτρα βάθος βυθού, αφήνοντας έτσι εκτός - για διευθετήσεις τύπου 50-50 - το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου, το οποίο βάσει του Διεθνούς Δικαίου ανήκει στην Ελλάδα.

Απλά, ο Ε. Μπαγίς πάει τη συζήτηση ένα βήμα παραπέρα, προτείνοντας ποσοστά συνεκμετάλλευσης 50-50, σαν να πρόκειται για μιαν αδέσποτη περιοχή. Μιλάει ακόμα για «πλατφόρμες λύσης», ανοίγοντας έτσι το δρόμο για ανάλογες διευθετήσεις συνολικής συνδιαχείρισης του Αιγαίου και σε στρατιωτικό επίπεδο.
Κατά τα άλλα, ο Τούρκος υπουργός δηλώνει ότι «όταν η Τουρκία γίνει μέλος της ΕΕ, δε θα έχουμε πρόβλημα με τα μίλια. Το Αιγαίο θα μετατραπεί σε μία ευρωπαϊκή θάλασσα κέρδους», ενώ δεν παραλείπει να προβάλει και την απειλή του μεγέθους της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα. «Για την Ελλάδα, λέει, η Τουρκία μπορεί να είναι η πιο σημαντική απειλή, αλλά για την Τουρκία, πιστέψτε με, η Ελλάδα δεν είναι απειλή σε σύγκριση με άλλες απειλές. Η Ελλάδα είναι φίλη».

Υφαλοκρηπίδα κατά βούληση!

Η διαμόρφωση του πλαισίου της ελληνοτουρκικής συνεκμετάλλευσης των ενεργειακ
ών πηγών του Αιγαίου έχει και τη συμβολή των ΗΠΑ. Το έθεσε, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» (1/8/2010), ο ειδικός απεσταλμένος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για την Ενέργεια στην Ευρασία, Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ, προτρέποντας και τις δύο χώρες να συνάψουν εμπορική συμφωνία για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στο Αιγαίο, ακόμη και αν προηγουμένως δεν έχουν επιλύσει τις μεταξύ τους «συνοριακές» διαφορές στο Αιγαίο που το χαρακτηρίζει ως «αμφισβητούμενη περιοχή».
Συγκεκριμένα είχε αναφέρει: «Θα ήλπιζα, εάν υπάρχουν φυσικές πηγές Ενέργειας στο Αιγαίο ή σε οποιαδήποτε άλλη αμφισβητούμενη περιοχή, αυτές να βοηθήσουν στην επίλυση των ζητήματος των συνόρων. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό. Ο πρώτος είναι να υπάρξει, επιτέλους, συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τα σύνορα. Αν αυτό δεν είναι δυνατόν, υπήρξαν περιπτώσεις όπου χώρες κατέληξαν σε "εμπορικές διευθετήσεις" και άφησαν το θέμα της οριοθέτησης των συνόρων για το μέλλον. Μπορώ να φανταστώ μια περίπτωση, στο Αιγαίο ή σε κάποια άλλη αμφισβητούμενη περιοχή, όπου το οικονομικό όφελος είναι και για τις δύο χώρες τόσο μεγάλο που τις συμφέρει να καταλήξουν σε μια επιχειρηματική λύση, ακόμη και εάν δε συμφωνούν στα συγκεκριμένα σύνορα».
Υπάρχουν μερικά ακόμα επεισόδια που συνθέτουν το ίδιο σκηνικό:
  • Στις 26/10/10, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο «Kanal D», συνεδρίασε το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο και συζήτησε θέματα που αφορούν την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, το διεθνή εναέριο χώρο και την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο! Το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με όσα δημοσιεύθηκαν, συζήτησε σενάρια για την «επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων σε μερικές περιοχές στα 7 μίλια και σε μερικές 8 μίλια». Την ίδια μέρα ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας, Ε. Μπαγίς, ανέφερε ότι «χάρη στις προσπάθειες των πρωθυπουργών των δύο χωρών έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος» και «τα αποτελέσματα αυτών των συναντήσεων θα δημοσιοποιηθούν όταν έρθει η ώρα». Τη συγκεκριμένη φόρμουλα της διευθέτησης κλιμακωτών χωρικών υδάτων είχε αποκαλύψει ο «Ρ», με δημοσίευμα στις 15 Σεπτέμβρη 2010. Βέβαια ο όρος «επέκταση» των ελληνικών χωρικών υδάτων είναι ψευδεπίγραφος, καθώς μια τέτοια ρύθμιση αποτελεί συρρίκνωση του δικαιώματος να επεκταθούν στα 12 ν. μίλια.
  • Λίγες μέρες μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου, ο Θ. Πάγκαλος στις 1/11/2010 μιλώντας σχετικά με το θέμα αυτό στη ΝΕΤ είπε πως «όλα αυτά έχουν συζητηθεί, έχουν ξαναμπεί στο τραπέζι» και διαβεβαίωσε ότι «διαπραγματεύσεις με την Τουρκία δεν κάναμε ποτέ, ούτε τώρα κάνουμε», γιατί «διαπραγματεύσεις σημαίνει ατζέντα». Αρα, διαπραγμάτευση γίνεται αλλά στο πλαίσιο μυστικής διπλωματίας, γι' αυτό άλλωστε και δε δημοσιοποιούνται τα πρακτικά από τις διμερείς επαφές των εντεταλμένων Ελλάδας και Τουρκίας.
  • Αποκαλυπτικός για τα όσα συντελούνται στο παρασκήνιο της ελληνοτουρκικής διαπραγμάτευσης, αναφορικά με τις διευθετήσεις στο Αιγαίο, ήταν ο Ε. Μπαγίς και με όσα δήλωσε στα «Νέα» στις 18/11/2010. Εκεί δίνει το πλαίσιο μιας εναλλακτικής συμφωνίας, σε περίπτωση που οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, Γ. Παπανδρέου και Τ. Ερντογάν, δεν καταφέρουν άμεσα να επιλύσουν όλα τα θέματα στο Αιγαίο και προτείνει στις «διαφιλονικούμενες» περιοχές «να φτιάξουμε πλατφόρμες πετρελαίου και αυτές να γίνουν πλατφόρμες επίλυσης των διαφορών».
Μπουρλότο σε βάρος του λαού
Η υιοθέτηση τέτοιου είδους διευθετήσεων ενέχει θανάσιμους κινδύνους για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είτε με τη λύση της συνεκμετάλλευσης, είτε με τη λύση της χάραξης της υφαλοκρηπίδας με τρόπο που θα οδηγούσε σε περικύκλωση ελληνικών νησιών από τουρκική υφαλοκρηπίδα ή παρεμβολή τουρκικής υφαλοκρηπίδας ανάμεσα στα ελληνικά νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα. Θα σημάνει πλήρη ανατροπή του στάτους που διαμορφώθηκε στο Αιγαίο μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους (1012-1913) και τη Συνθήκη της Λοζάνης (1923).
Αν ανάμεσα στα ελληνικά νησιά στήνονταν τουρκικές πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου ή φυσικού αερίου, αυτό θα συμπαρασύρει τον έλεγχο του εναέριου χώρου, την αρμοδιότητα έρευνας και διάσωσης, αλλά και το συνολικό επιχειρησιακό - στρατιωτικό έλεγχο της περιοχής αυτής, αφού η Τουρκία θα επικαλείται την προστασία και την ασφάλεια των «ζωτικών» της συμφερόντων. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, αυτό που λέει ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Ε. Μπαγίς ότι οι πλατφόρμες του πετρελαίου μπορούν να γίνουν πλατφόρμες επίλυσης και των άλλων, πέραν της υφαλοκρηπίδας, προβλημάτων.
Και μόνο το γεγονός ότι τέτοιες διευθετήσεις επιταχύνονται σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα δέχονται μια χωρίς προηγούμενο επίθεση σε εναπομείναντα δικαιώματα και κατακτήσεις τους, δείχνει πως η επίθεση του κεφαλαίου είναι ενιαία και στόχο έχει να ισχυροποιήσει τη θέση των μονοπωλίων σε όλα τα επίπεδα.
Ορος απαράβατος για να διευθετηθούν οριστικά προς όφελος του ελληνικού και του τουρκικού λαού τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις των δύο χωρών και το Αιγαίο, είναι να φύγουν από τη μέση το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, να απαλλαγούν και οι δύο λαοί από την εξουσία των μονοπωλίων.
Κυριάκος ΖΗΛΑΚΟΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η ΧΩΡΑ


Η ΧΩΡΑ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΤΑ BAZAAR Ή ...ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ!
                                           
Κάπως έτσι αρχίζει το ξεπούλημα της Ελλάδος. Η παντελής αδυναμία της Κυβέρνησης να συγκεντρώσει χρήματα την οδηγεί  στην εκποίηση της ακίνητης κρατικής περιουσίας, ώστε να μπορέσει να μαζέψει -ό,τι μαζέψει- στον  κρατικό κορβανά,μπας και κλείσει  κάποιες από τις μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού.
Η κυβέρνηση προχωρά ευθέως στην πώληση ή στην παροχή άδειας για εμπορική εκμετάλλευση περιοχών-φιλέτων, προσδοκώντας να συγκεντρώσει  8 δισεκατομμύρια ευρώ σε βάθος χρόνου μιας τριετίας. Έως δηλαδή το 2013.Αν υπάρχει τότε η Ελλάδα. 
Στόχος της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι να εξασφαλίσει την ...καθημερινή της δόση. Όπως ο πρεζάκιας σου πουλάει τα κλεμμένα γυαλιά ηλίου ή τα πανάκριβα κοσμήματα για 5 ευρώ, έτσι και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα ξεπουλήσει τα πάντα σε χρόνο ρεκόρ έναντι πινακίου φακής! Μόνο που πολλά από αυτά που σκοπεύει να πουλήσει η Κυβέρνηση όχι μόνον δεν είναι κλεμμένα αλλά μας έχουν παραδοθεί από τους προγόνους μας. Από το αίμα τους και τους αγώνες τους για την ελευθερία της πατρίδας μας.
Εκεί μας έφτασε μέσα σε 8 μήνες ο Παπανδρέου και η παρέα του!
Και βέβαια μην προσδοκά κανείς ότι με τις ουρές στην εφορία ή με τα χρήματα που καταβάλλει ο είλωτας Έλληνας πρόκειται να βγει η χώρα από τον βούρκο που την έριξαν οι απατεώνες. Η χώρα υποδουλώνεται μέρα με τη μέρα περισσότερο.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ...ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Εισβολή των Τούρκων στον αγ. Συνέσιο Ριζοκαρπάσου: Ιδού το αντίδωρο της «επαναπροσέγγισης»…

26 Δεκεμβρίου, 2010 - 12:30 ΜΜ
 http://www.protigrammi
Δε γιόρτασαν φέτος οι Έλληνες εγκλωβισμένοι τα Χριστούγεννα. Ο Αττίλας έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο ανήμερα των Χριστουγέννων, διακόπτωντας τη Θεία Λειτουργία! Ξέντυσαν τον πατέρα Ζαχαρία, έδιωξαν τους πιστούς από την εκκλησία και σφράγισαν το ναό!! Ακόμα, προχώρησαν στην απαγόρευση της θείας λειτουργίας και σε άλλους ναούς των κατεχομένων… Το αιτιολογικό της τουρκικής απαγόρευσης, είναι πως ο ιερέας δεν υπέβαλε αίτηση για τη τέλεση της θείας λειτουργίας στις κατοχικές αρχές…
Με αυτούς επαναπροσεγγίζεται ο Χριστόφιας, με αυτούς θέλουν να μας «αδελφοποιήσουν» οι Ακελιστές και οι νεο-κύπριοι… Δε φτάνει που οι απολίτιστοι κατακτητές μετέτρεψαν τα θρησκευτικά μας μνημεία σε τζαμιά και στάβλους, ακόμα και σήμερα, που δήθεν «εξευρωπαϊζονται», συνεχίζουν να τρομοκρατούν τους Έλληνες εγκλωβισμένους στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο.
Μόνη φωνή αντίστασης στην χθεσινή τουρκική εισβολή στον αγ. Συνέσιο, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, ο οποίος δήλωσε πως θα καταγγείλει τις τουρκικές παρεμβάσεις στη θρησκευτική λατρεία των εγκλωβισμένων στην Ε.Ε. στον ΟΗΕ, στον Πάπα και στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών. Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε το λαό σε εγρήγορση και να μήν ανέχεται πλέον τις τουρκικές προκλήσεις, που τσαλακώνουν την εθνική μας αξιοπρέπεια.
Εξ΄άλλου, στη χριστουγεννιάτική εγκύκλιο, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρεται στο Κυπριακό, τονίζοντας τον κίνδυνο της εθνικής επιβίωσης στη γη των πατέρων μας και υπενθυμίζει τις σκληρές αλήθειες για την ελληνική υποχωρητικότητα, που οδήγησε στην απαλλαγή της Τουρκίας για τα εγκλήματα της εισβολής, της εθνοκάθαρσης και του εποικισμού. Φωτογραφίζοντας την πολιτική μας ηγεσία, ο Αρχιεπίσκοπος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: «Ξεχάσαμε σιγά-σιγά την απελευθέρωση του τόπου μας και αδιαφορούμε για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας».

Η ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ αποσαφηνίζει πως στηρίζει απερίφραστα τις θέσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο εθνικό μας θέμα και συμμερίζεται τις ανησυχίες του για τις άδικες και δυσλειτουργικές πρόνοιες της επιδιωκόμενης λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Επίσης, προβάλλουμε εκ νέου την ανάγκη για άσκηση διαφώτισης για τις διεθνείς πτυχές του Κυπριακού και ιδιαίτερα της καταπάτησης των ανθρωπίνων μας δικαιωμάτων από την Τουρκία.
Όσον αφορά αυτό καθ΄εαυτό το γεγονός της ανθελληνικής προσβολής των χριστιανικών μας ηθών από τον Αττίλα στους κατεχόμενους μας ναούς, καλούμε την κυβέρνηση να καταγγείλει την Τουρκία και να υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα τα εγκλήματα της στην Κύπρο.
Απαιτούμε την τοποθέτηση του Κυπριακού ως προβλήματος παράνομης εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής και εποικισμού.
Δεν ανεχόμαστε την προσβολή της εθνικής μας αξιοπρέπειας.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ «ΤΩΝ ΔΕΙΠΝΩΝ» – ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!
ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΝΝΕΦΟ ΠΑΝΕ ΟΙ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ! ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΣΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ Κ. ΚΑΡΚΩΤΗ

                                                                               
Έχουμε μπει σε έναν φαύλο κύκλο βίας με ληστείες και κλοπές, χωρίς να λείπει η χρήση όπλου, εγκληματικές πράξεις οι οποίες δεν έχουν τελειωμό ακόμη και μέρα μεσημέρι.
Γύρω στις 1.15 σήμερα το μεσημέρι ένας 16χρονος, βοηθούμενους από δύο 25χρονους που κρατούσαν τσίλιες (όλοι τους ήταν  γύφτοι), έσπασε το πίσω παράθυρο από το αυτοκίνητο τζιπ μάρκας HONDΑ του γνωστού ιατρού γαστρεντερολογου Κυριάκου Καρκώτη. Έβαλε το χέρι του, άνοιξε την πόρτα και αφαίρεσε από το πορτ μπαγκάζ του οχήματος την τσάντα του γιατρού ο οποίος είχε μέσα σε αυτή έγγραφα και -κυρίως- το βιβλίο εσόδων-εξόδων του ιατρείου του!
Το περιστατικό που έλαβε χώρα έξω από το ιατρείο του κ. Καρκώτη στην οδό Βουτσινά 105, αντιλήφθηκε την τελευταία στιγμή διερχόμενος πολίτης, όμως οι διαρρήκτες πρόλαβαν και τράπηκαν σε φυγή αφού προηγούμενως είχαν αρπάξει την τσάντα του γιατρού.
Ο κ. Καρκώτης (τον βλέπουμε στην φωτογραφία δίπλα στο παραβιασμένο τζάμι του αυτοκινήτου του) δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει θύμα κλοπής με πανομοιότυπο τρόπο.

Η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη. Όσο και αν είναι φιλότιμες και γενναίες οι προσπάθειες της ομάδος ΔΙΑΣ της Αστυνομίας για τον περιορισμό της εγκληματικότητας, οι κλοπές και οι ληστείες σημειώνονται με τέτοια ταχύτητα που είναι αδύνατον να τις προλάβεις.

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΕΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕΙΟΔΟΤΗΣ

 
Συγκρίνατε τον πατριωτισμό δύο ηγετών: του Ιωάννη Μεταξά του ανθρώπου που είπε το ΟΧΙ στον φασιστικό Ιταλογερμανικό άξονα το 1940 και στον Γιώργο Παπανδρέου. Δείτε πόσο πατριωτικά ενήργησε ο πρώτος και πόσο μειοδοτεί ο δεύτερος στο ζήτημα των δανειστών-τοκογλύφων της Ελλάδος:


Το 1936, η Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά, αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με τη βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique.

Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς δικαίου, που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα απάντησε ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, διότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του Λαού και της χώρας!

Στο υπόμνημά της, η Ελληνική κυβέρνηση έλεγε:"Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο" (Yearbook of the International Law Commission, 1980,v.l.,sel.25).

Το επιστέγασμα ήρθε με το υπόμνημα που κατέθεσε στο Διεθνές Δικαστήριο ο νομικός εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης το 1938, όπου τόνισε τα αυτονόητα: Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση "η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον Λαό τους. Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Και φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, ΥΠΕΡΤΕΡΕΕΙ έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του κι έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας (σας θυμίζει κάτι;). Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους!

Με αυτά τα επιχειρήματα λοιπόν, το Διεθνές δικαστήριο δικαίωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο, στο οποίο μάλιστα το 2003 στηρίχθηκε η Αργεντινή και ο αείμνηστος πρόεδρος της, Νέστωρ Κίχνερ, ο οποίος επέλεξε να διαγράψει μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους της χώρα του, αντί να την υποδουλώσει στο ΔΝΤ!
Ο Γιώργος Παπανδρέου όμως προτίμησε να υποδουλώσει την πατρίδα και τον λαό της στους τοκογλύφους του ΔΝΤ.