Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΤΟΥΖΑ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ. ΤΟΥΤΟΥΖΑΣ: "Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ"

Επειδή προέκυψε θέμα με την επίσκεψη Τούτουζα στο εκλογικό κέντρο του Ηλία Αποστολόπουλου, θέμα που προκάλεσε συζητήσεις στο προφίλ του Δημήτρη Τούτουζα στο facebook, από τις εκατέρωθεν διευκρινήσεις που έδωσε ο τελευταίος προκύπτει ότι ήταν εθιμοτυπική επίσκεψη στον κουμπάρο του. Δείτε τον διάλογο που είχε με τον Χρήστο Τερζή. 

Χρήστος Τερζής: Ενδιαφέρουσα συζήτηση, περισσότερο μάλλον για τους πολιτικούς επιστήμονες και τους κοινωνιολόγους. Το πώς δηλαδή επικοινωνώ μια επιλογή ώστε να περνά το μήνυμα σαφώς, αλλά και να αφήνει την αμφιβολία σε "αυτούς" αλλά και στους "άλλους": υπάρχει μήνυμα ή δεν υπάρχει; Υπάρχει στήριξη ή όχι; Είναι πολιτική ή περιορίζεται στο πλαίσιο των προσωπικών / φιλικών / συγγενικών σχέσεων; Προσωπικά, Δημήτρη, δεν διακρίνω, ένταση ούτε αναστάτωση. Εσύ πού τη βλέπεις; Άλλωστε μια επίσκεψη και δυο ευχές στο εκλογικό κέντρο του φίλου και κουμπάρου ήταν...
Δημήτρης Τούτουζας:  Η παράταξη έχει πάρει τις αποφάσεις του τι θα στηρίξει.

Δημήτρης Τούτουζας:  Χαίρομαι Χρήστο Τερζή που εκφράζεις την άποψη σου και την εκτιμώ . Εάν εσύ θεωρείς ότι χρειαζόμαστε πολιτικούς αναλυτές και κοινωνιολόγους επειδή εγώ δεν έκανα καμία επίσημη δήλωση, τότε ναι ευχαρίστως να τους φέρουμε.! 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑΝΝAΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οφείλω να υπενθυμίσω και να ξεκαθαρίσω κάποια θέματα, με αφορμή διάφορα σχόλια και αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας.

Η θέση της παράταξης της οποίας ηγούμαι είναι σαφής και συγκεκριμένη και προέκυψε μετά από συζήτηση της πλειοψηφίας των μελών της.

Παραμένω σταθερός στην αρχική μου θέση που λέει πως κάθε πολίτης αποφασίζει κατά συνείδηση, θέση με την οποία ταυτίστηκε η παράταξη στο σύνολο της τις προηγούμενες μέρες, αδυνατώντας να καταλάβω από πού πηγάζουν και ποιούς σκοπούς εξυπηρετούν άνευ λόγου έντονες διαφοροποιήσεις.

Καλή ψήφο!

Βασίλης Γιαννακόπουλος
επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης "Συμμαχία Ευθύνης"

ΜΗΝΥΜΑ ΚΩΣΤΑ ΤΙΓΚΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ! ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ...

ΜΗΝΥΜΑ του ΚΩΣΤΑ-ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΤΙΓΚΑ
Λίγο πριν την κάλπη

Λίγες ώρες  έμειναν μέχρι το άνοιγμα της κάλπης.
Αναλύσαμε το πρόγραμμά μας, απαντήσαμε σε όσες ερωτήσεις μας έγιναν μέσω του τύπου και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Θεωρούμε πως οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες.
Είμαστε έτοιμοι.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσους φορείς και πρόσωπα δήλωσαν την στήριξή τους στον συνδυασμό μας.
Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω για την ξεκάθαρη στήριξη τους        κ.κ. Γιάννη Κεχρή της Δημοτικής Αναγέννησης, Χάρη Κουγιουμτζόπουλο των 8 Προτάσεων και Δημήτρη Νικολάου των Ενεργών Δημοτών.
Τον λόγο τώρα έχουν οι δημότες. Όλοι μαζί και καθένας τους ξεχωριστά. Είναι εκείνοι που καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον του δήμου μας. Είναι εκείνοι που αξίζουν το καλύτερο στην καθημερινότητά τους.
Με απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση τους περιμένουμε το αποτέλεσμα της έκφρασης της βούλησης τους.


                                                    Σας ευχαριστώ από καρδιάς

Ο ΠΡΩΗΝ ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ!

ΓΙΩΡΓΟΣ Λ. ΚΟΚΚΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
του Συνασπισμού Κομμάτων και Κινήσεων
Ευρωπαϊκό Αντιμνημονιακό Μέτωπο,  (Ε.Α.Μ.)
στο Ευρωψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας (Ε.Κ.Α.Δ.- www.dimopolis.gr) δικηγόροςΓιώργος Λ. Κόκκας συμμετέχει στον Συνασπισμό Κομμάτων και Κινήσεων Ε.Α.Μ. (Ευρωπαϊκό Αντιμνημονιακό Μέτωπο) στο Ευρωψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Το Ε.Κ.Α.Δ. συμμετέχει στον συνασπισμό ως συνιστώσα για τις Ευρωεκλογές της 25 Μαΐου 2014.

Ο Γιώργος Κόκκας με φλογερή διάθεση επιθυμεί να εκφράσει στην Ευρωβουλή τις εξαιρετικά πρωτότυπες ελληνικές πολιτικές κατακτήσεις εφαρμογών άμεσης δημοκρατίας, όπως το «Δημοβούλιο Πολιτών» (www.dimovoulio.gr), που λειτουργεί ήδη με επιτυχία επί τριετία και τον καινοτόμο φορέα έκφρασης του κοινού περί δικαίου αισθήματος «ΝΕΑ ΗΛΙΑΙΑ» (www.heliaea.gr).

Με κεντρικό σύνθημα, Συνδημιουργούμε την «Ευρωπαίκή Συμπολιτεία των Πολιτισμών και της Αμεσης Δημοκρατίας», δεσμεύεται ότι θα υποστηρίξει τις θέσεις του κινήματος που  βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη στον ιστότοπο: www.dimopolis.gr .
Υιοθετώντας την Θεμελιώδη αρχή της Άμεσης Δημοκρατίας:

«ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ - ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ»,

ο Συντονιστής του Ε.Κ.Α.Δ., Γιώργος Κόκκας δεσμεύεται να υπηρετήσει στην Ευρωβουλή αυτή την Αρχή στο έπακρο, εφόσον του δώσετε την σχετική Εντολή.

Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημορκατίας
Ιπποκράτους 125
Τηλ. 2103648300 / 6944545888 & Fax2103610882E-mailekad@dimopolis.gr

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΟΠΑΠ: "ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ"

ΣΤΗΡΙΖΩ  ΤΗΝ  ΕΠΙΛΟΓΗ 
ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

       Ο πρώτος γύρος των αυτό διοικητικών εκλογών τελείωσε. Τι συμπεράσματα μας άφησε;
 Το πρώτο και βασικό συμπέρασμα είναι ότι οι ψηφοφόροι ψήφισαν τα δύο κόμματα που μας έφεραν στην κατάντια της πτώχευσης και της οικονομικής κατάχτησης μας από τους Ευρωπαίους τραπεζίτες.
  Ψήφισαν υποψηφίους που σε προηγούμενα χρόνια είχαν την ταμπέλα  της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ. Οι ψηφοφόροι, ειδικά του δήμου μας, ψήφισαν, ακολουθώντας το σύνδρομο των βιασμένων γυναικών. Ψήφισαν τους βιαστές της ζωής μας. Έτσι οι πραγματικά ανεξάρτητοι, δεν βρήκαν την ψήφο τους. Αντιθέτως, οι σύμβουλοι που έφεραν τον πρώην δήμο Χολαργού στην πτώχευση, υπέρ ψηφίστηκαν, ενώ οι σύμβουλοι που άφησαν μεγάλο έργο για όλους τους δημότες καταποντίστηκαν. Σήμερα δεν θα κάνουμε μεγαλύτερη ανάλυση στο φαινόμενο αυτό, αλλά θα πάμε στο τι γίνεται αυτήν, την δεύτερη Κυριακή.
      Για την Κυριακή έχουμε τους δύο διεκδικητές της δημαρχίας, τους κυρίους Αποστολόπουλο και Τίγκα.
    Βγήκαν υποψήφιοι δήμαρχοι που δεν ψηφίστηκαν και έβγαλαν ανακοινώσεις ότι στηρίζουν τον κ. Τίγκα.  Άραγε σκέφτηκαν  ποιο ήταν το μήνυμα που οι ψηφοφόροι έστειλαν την πρώτη Κυριακή;
  Ο Αποστολόπουλος βγήκε πρώτος σε ψήφους στην κοινότητα Χολαργού αλλά και στην κοινότητα Παπάγου.
Ο Τίγκας βγήκε δεύτερος μετά τον Αποστολόπουλο, στην έδρα του, στου Παπάγου, στον δε Χολαργό πήρε μόνο 700 ψήφους. Άρα οι ψηφοφόροι του Δήμου είπαν ότι θέλουν Αποστολόπουλο. Οι ψηφοφόροι δε του Χολαργού είπαν ακόμα ότι, δεν εμπιστεύονται τον κ. Τίγκα να τους κυβερνήσει. Αυτό λένε τα νούμερα, 700 ψήφοι μόνο υπέρ του, από όλον τον Χολαργό. Αυτό το μήνυμα, ότι ούτε οι ψηφοφόροι του Παπάγου αλλά κυρίως, πλην ελαχίστων, ούτε οι ψηφοφόροι του Χολαργού, θέλουν τον κύριο Τίγκα, οι άλλοι συνδυασμοί πλην «Δυναμική Πορεία» που δέχεται το αποτέλεσμα, δεν το είδαν;  Αντί να ακολουθήσουν την βούληση των ψηφοφόρων και να δεχθούν ότι έχασαν από έναν νέο φέρελπι πολιτικό, όπως είναι ο Αποστολόπουλος, πάνε κόντρα στην επιθυμία των δημοτών και ζητούν αντί αυτοί, οι πολιτικοί, να ταυτιστούν με τον ψηφοφόρο, ζητούν ο ψηφοφόρος να ταυτιστεί μαζί τους.
    Οι δημότες  αποφάσισαν, Αποστολόπουλο θέλουν δήμαρχο. Προσωπικά στηρίζω την επιθυμία των  ψηφοφόρων, οι οποίοι με έστειλαν σπίτι μου, και ζητούν να τους κυβερνήσει ως δήμαρχος ο Αποστολόπουλος.
Αυτό είναι δημοκρατία. Να δέχεσαι την απόφαση του λαού, και η απόφαση του είναι Αποστολόπουλος δήμαρχος.

Άγγελος Μπελιτσάκος
Δημοτικός Σύμβουλος

Πρόεδρος ΔΟΠΑΠ

Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕ ΑΡΑΠΗ!!! ΒΙΝΤΕΟ

ΒΙΝΤΕΟ: ΠΑΙΖΕΙ ΠΙΑΝΟ ΧΩΡΙΣ ΧΕΡΙΑ!!! ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ

ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΤΕ ΤΟΝ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠ'ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ, ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΣΠΙΤΙΑ, ΠΗΔΗΞΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ! ΒΙΝΤΕΟ

Πανικό προκάλεσαν τα Ρίχτερ ανοιχτά της Λήμνου σε πολλές περιοχές της Τουρκίας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Η δόνηση έγινε ιδιαιτέρως αισθητή στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και στις περιοχές κατά μήκος της ακρογραμμής. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στο Τσανάκκαλε, όπου κατέρρευσαν παλιά κτήρια με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 30 άτομα, όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωση της γειτονικής χώρας.
Οι τραυματισμοί προκλήθηκαν, όταν άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στα κτήρια άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να βρουν στους δρόμους, ενώ κάποιοι πήδηξαν από μπαλκόνια.
Παλιά σπίτια κατέρρευσαν και στην Ίμβρο, που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο της δόνησης. Και εκεί υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.
Η στιγμή του σεισμού στο Τσανάκκαλε:


iefimerida

ΣΕΙΣΜΟΣ 6,5R ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ – ΕΓΙΝΕ ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ(ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ)

Untitled5

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6.5 της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 12.25, 48.4χλμ Βορειοανατολικά από το νησί της  Λήμνου
LIMNOS1
Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων και μεγάλη χρονική διάρκεια.Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή ακόμη και στην Αττική.
 Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρές ζημιές στο νησί.
LIMNOS3
 LIMNOS4
LIMNOS5makeleio

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΕΚΔΟΤΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ!

ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΥΤΟ, ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ-ΠΑΠΑΓΟΥ! 
ΖΗΤΩ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ!
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Α.Τ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΔΕΝΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΜΕ


Μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κηφισιάς Γ. Θωμάκος συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι ο ιδιοκτήτης και εκδότης της σατυρικής εφημερίδας "η μαϊμού της Κηφισιάς". O... 
εισαγγελέας όμως έκρινε ότι δεν θα πρέπει να κρατηθεί ο εκδότης, ούτε να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία διατάσσοντας να αφεθεί ελεύθερος. Παρά την εντολή του Ν. Δένδια να μην συλλαμβάνονται για τέτοια πλημμελήματα δημοσιογράφοι και εκδότες, ο διοικητής του Α.Τ Κηφισιάς ζήτησε την σύλληψη του εκδότη. Όποιος δηλαδή ασκεί κριτική σε βάρος του Θωμάκου θα κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με το νόμο; Η Κηφισιά μπορεί μόνης της να αποφασίσει και επιλέξει το Δήμαρχο της...

ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΙΓΚΑΣ ΣΤΑ ...ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ "ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ"!

 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Κ.-Π. ΤΙΓΚΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
 
Τι θα κάνουν για την υπεράσπιση των πολιτών και της πόλης μας από τις μνημονιακές πολιτικές

Τίγκας: Το πρόγραμμα της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης μας δεσμεύει σε θέματα κοινωνικής συνοχής και πρόνοιας τα οποία θεωρούμε ότι είναι ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας. Σε αυτήν την συγκυρία ο Δήμος θα είναι αρωγός όλων των δημοτών, των ανήμπορων και των οικονομικά ασθενέστερων. Έχουμε εξαγγείλει ότι δεν θα προχωρήσουμε σε μεγάλα έργα ή αγορές, χωρίς προηγουμένως να έχουμε διασφαλίσει την επίλυση ζητημάτων κοινωνικής πρόνοιας.
Ειδικότερα, έχουμε προβλέψει και ανακοινώσει τα εξής:
· Ανάπτυξη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
· Απαλλαγή καταβολής τελών στο ΚΑΠΗ και δημιουργία ΚΑΠΗ στου Παπάγου.
· Μείωση ή και απαλλαγή καταβολής τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής τους.
· Επαναλειτουργία πολυϊατρείων στον Άνω Χολαργό.
· Κοινωνικό Φαρμακείο.
· Δημοτικό Κτηνιατρείο αδέσποτων ζώων.
· Ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και προσφορά γευμάτων σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες.
· Εξεύρεση λύσης στον τομέα της ασφάλειας εντός των ορίων του Δήμου.

Τι θα κάνετε για τον εκδημοκρατισμό της λειτουργίας του Δήμου και τη διασφάλιση της ουσιαστικής συμμετοχής των πολιτών
 
Τίγκας: Οι σημερινές συνθήκες επιβάλουν ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δήμου, πιο δημοκρατικό και τεχνολογικά προηγμένο. Ο Α΄ βαθμός αυτοδιοίκησης ταυτίζεται με την ουσιαστική συμμετοχή των συνδημοτών μας. Η αμεσότητα στην επικοινωνία δημότη – Δημάρχου είναι μία από τις επιλογές μας προς την κατεύθυνση αυτή. Το κεντρικό σύνθημά μας «Στο Επίκεντρο ο Δημότης» είναι η απάντηση στο ερώτημα.

Αν θα προχωρήσετε σε ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών
 
Τιγκας: Κατηγορηματικά ΟΧΙ, πλην του τομέα της ασφάλειας των πολιτών, η οποία επιβάλει την εξεύρεση λύσης μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Τι θα κάνετε για τη διαχείριση των απορριμμάτων και όσα προβλέπει ο νόμος 4042/2012 και όχι απλά και μόνο για την καθαριότητα
 
Τίγκας: Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμάτων επιβάλλεται να αποτελέσει αντικείμενο ειδικής μελέτης, σε συνεργασία με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Θεωρούμε αναγκαίο και απαραίτητο να αξιοποιήσουμε τα υφιστάμενα στοιχεία όλων των παρατάξεων και τη συγκροτήσουμε μικτή διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία θα επεξεργαστεί τις επιμέρους προτάσεις και προτεινόμενες λύσεις και θα υποβάλει εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 Για την διαχείριση του ποσού των 6.000.000 εκατ. ευρώ  που θα εισπράξει ο Δήμος από την απαλλοτρίωση της Αττικής Οδού
 
Τίγκας: Το ποσό των 6.033.000 € από την απαλλοτρίωση τμήματος της περιφερειακής Υμηττού της Αττικής Οδού θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για την άσκηση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας, που όπως αναφέρουμε και στο πρόγραμμά μας αποτελεί για μας την κορυφαία επιλογή μας για την 5ετία που διανοίγεται μπροστά μας. Επίσης, ένα άλλο μέρος του ποσού αυτού θα διατεθεί για την ασφάλεια των δημοτών μας, τον ηλεκτροφωτισμό και για την ενίσχυση ενός θέματος μείζονος σημασίας που είναι η καθαριότητα στον Χολαργό.

Ποια η θέση και η στάση τους για το ναζισμό και τη δράση της «Χρυσής Αυγής»
 
Τίγκας:  Είμαστε απέναντι σε κάθε αντίληψη ολοκληρωτισμού. Ως προς τη δράση της Χρυσής Αυγής, πιστεύουμε ότι είναι καταδικαστέα, όταν βεβαίως οι δικαστικές αποφάσεις την χαρακτηρίζουν εγκληματική οργάνωση.

Ο ΗΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ "ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ"

Απαντήσεις σε ερωτήματα του «ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Από την αρχή του προεκλογικού αγώνα  είχαμε τονίσει ότι επιτυχία για εμάς δεν θα είναι μόνο η νίκη στις δημοτικές εκλογές, αλλά η συναίνεση, η σύνθεση και η συνεργασία την επόμενη μέρα. Υπό αυτή τη σκοπιά και στα πλαίσια μιας υγιούς και εποικοδομητικής συνεργασίας, απαντάμε στα ερωτήματα που τέθηκαν από το «ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ», εκφράζοντας θέσεις μας, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν ήδη παρουσιαστεί στο πρόγραμμά μας. Και συγκεκριμένα:

1.      Ερώτηση:
Τι θα κάνετε για την υπεράσπιση των πολιτών και της πόλης μας από τις μνημονιακές πολιτικές;

Τα τελευταία χρόνια η πατρίδα μας αλλά και όλοι εμείς, ο καθένας ξεχωριστά, πέρασε πολλά. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να μην είναι κανείς μόνος του στην κρίση. Γι’ αυτό το λόγο θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε δράσεις που υπάρχουν ήδη στο δήμο μας, όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φροντιστήριο, το κοινωνικό φαρμακείο και την κοινωνική ιματιοθήκη, ενισχύοντάς τη λειτουργία τους με κινητοποίηση για ενεργή συμμετοχή από ομίλους επιχειρήσεων και οργανισμούς. Παράλληλα σκοπεύουμε να επενδύσουμε και σε νέες υποδομές όπως η τράπεζα χρόνου και το κοινωνικό ανταλλακτήριο. Για την ανακούφιση του οικογενειακού προϋπολογισμού και τη βελτίωση της τοπικής οικονομίας, οι δράσεις μας θα επικεντρωθούν σε ενέργειες όπως την ίδρυση Δημοτικού Γραφείου Εύρεσης Εργασίας και Συμβουλευτικής καθώς και συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο για προβολή της τοπικής αγοράς.

2.      Ερώτηση:
Τι θα κάνετε για τον εκδημοκρατισμό της λειτουργίας του Δήμου και τη διασφάλιση της ουσιαστικής συμμετοχής των πολιτών;

Πιστεύουμε πολύ στο άνοιγμα στην κοινωνία και τη συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις. Η μικρή γεύση που πήραμε από την ανταπόκριση του κόσμου στο ειδικό ερωτηματολόγιο που μοιράσαμε, μας έδωσε να καταλάβουμε τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος. Στόχος μας είναι η ανάδειξη διαδικασιών παραγωγής πολιτικής, ιδεών, προτάσεων και τελικά λύσεων. Επίσης αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες να εμπλουτίσουμε τη λειτουργία αυτών των δράσεων ενθαρρύνοντας τόσο τους αιρετούς όσο και τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά. Γι’ αυτό το λόγο σκοπεύουμε να καθιερώσουμε την ώρα του Δημότη, όπου κάθε εβδομάδα ο Δήμαρχος θα συζητά και θα απαντά σε ερωτήσεις και αιτήματα πολιτών, καθώς και διαδικασίες που θα ξεκινούν από τους ίδιους τους πολίτες, όπως η υπηρεσία Συνεργατικής Διατύπωσης Αιτημάτων (e-Petition), ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις και συλλογή e-υπογραφών.

3.      Ερώτηση:
Θα προχωρήσετε σε ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών;

Πιστεύoυμε σαφώς ότι ο Δήμος, δεν είναι επιχείρηση. Η οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών, όσο λογική κι αν φαίνεται σε επιχειρηματικό επίπεδο, θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην κοινωνική του λειτουργία. Πιστεύουμε ωστόσο στη συνεχή αξιολόγηση των δημοτικών υπηρεσιών και στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου για μια αποτελεσματική διοίκηση. Επίσης δεν πιστεύουμε στα ημίμετρα ή τις κατ’ επίφαση λύσεις με συμβασιούχους που έρχονται για τρεις ή πέντε μήνες στο δήμο μέσω ΜΚΟ με πολύ χαμηλές αμοιβές. Ο δήμος δεν είναι ΜΚΟ, απαιτεί οργάνωση και προγραμματισμό, οφείλει να απαιτεί αποτέλεσμα από τους εργαζόμενους  και να τους αμείβει ανάλογα.

4.      Ερώτηση:
Τι θα κάνετε για τη διαχείριση των απορριμμάτων και όσα προβλέπει ο νόμος 4042/2012 και όχι απλά και μόνο για την καθαριότητα;

Όπως έχουμε αναφέρει και στο πρόγραμμά μας, πέρα από τη μελέτη καθαριότητας που θεωρούμε προαπαιτούμενο για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, βαρύνουσα σημασία έχει η εφαρμογή εναλλακτικών μεθόδων διαχείρισης οργανικών αποβλήτων και κομποστοποίησης. Πιστεύουμε ότι το στοίχημα της επόμενης πενταετίας είναι η μείωση των απορριμμάτων στη πηγή και γι’ αυτό το λόγο σκοπεύουμε να προωθήσουμε την κομποστοποίηση, διαθέτοντας στους κατοίκους ειδικά δοχεία και ενημερώνοντας με ειδικά σεμινάρια για το σωστό τρόπο ανακύκλωσης και την ιεραρχία διαχείρισης των αποβλήτων που εκφράζεται από την πυραμίδα πρόληψη, μείωση στην πηγή – επαναχρησιμοποίηση – ανακύκλωση – επεξεργασία πριν την ταφή – ασφαλής διάθεση.

5.      Ερώτηση:
Τι θα κάνετε για τη διαχείριση του ποσού των 6.000.000 εκατ. ευρώ που θα εισπράξει ο Δήμος από την απαλλοτρίωση της Αττικής Οδού;

Πιστεύω ότι μια συγκεκριμένη απάντηση σε αυτή την ερώτηση εν όψει των εκλογών της Κυριακής θα είναι ένα προεκλογικό πυροτέχνημα. Για τη διαχείριση όλων των εσόδων και των εξόδων του δήμου, νομίζω ότι απαιτείται οργάνωση, μελέτη και σωστά δομημένο επιχειρησιακό σχέδιο. Απλά θα περιοριστώ να τονίσω το αυτονόητο, ότι εν όψει της κρίσης, προτεραιότητά μας θα είναι η στήριξη των κοινωνικών δομών που αναφέρουμε στην πρώτη ερώτηση.

6.      Ερώτηση:
Ποια η θέση και η στάση σας για το ναζισμό και τη δράση της «Χρυσής αυγής»;

Είμαστε κάθετα αντίθετοι. Τελεία και παύλα.
  

Με εκτίμηση

Ηλίας Αποστολόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟ & ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ! ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ"...

ΣΥΝΕΧΗΣ, ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!

Πού θα παιχτεί το θρίλερ, το βράδυ των εκλογών; Στον δήμο Παπάγου-Χολαργού ή  στην Αγία Παρασκευή; Ή μήπως και στους δύο δήμους; 
Μείνετε συντονισμένοι στην ηλεκτρονική εφημερίδα μας, για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσή σας. Παρακολουθήστε την εξέλιξη-ροή των αποτελεσμάτων των εκλογών. 
Ενώ για τον Παπάγου-Χολαργού μία ώρα μετά το κλείσιμο των καλπών θα υπάρξει και το δικό μας EXIT POLL (πρόβλεψη) για το τελικό αποτέλεσμα...  

"ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΓΩ ΚΩΣΤΑ ΤΙΓΚΑ"

Στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του 2ου γύρου στις 25 Μαΐου, επιλέγω να ψηφίσω τον Κώστα Τίγκα, γιατί το πρόγραμμα της παράταξής του ταυτίζεται, σε καίρια σημεία, με το πρόγραμμα της παράταξης του Γιάννη Κεχρή, αλλά και γιατί πιστεύω ότι ο Κώστας Τίγκας ως εκλεγμένος Δήμαρχος από την τοπική κοινωνία, δεν θα υποκύψει και δεν θα επιτρέψει και αυτός, (όπως και ο Γιάννης Κεχρής), να αλωθεί ο Δήμος μας από τα ιδιωτικά συμφέροντα που καραδοκούν από χρόνια να εκμεταλλευθούν τις δομές που ήδη υπάρχουν. 
Άλλωστε  το σχέδιο Καλλικράτης δημιουργήθηκε για αυτό το λόγο.  Μείωσε τους Δήμους και τις Κοινότητες πανελλαδικώς από  1130 σε 325 , μόνο και μόνο για να μπορεί η κεντρική εξουσία και τα ιδιωτικά συμφέροντα να ελέγχουν τους δικούς τους ανθρώπους, αφού πρώτα τους έχουν τοποθετήσει στο Δημαρχιακό θώκο. 
Είναι γνωστό ότι υπάρχει σχέδιο να δοθούν σε εταιρίες ιδιωτικών συμφερόντων, οι τομείς καθαριότητος των Δήμων.
Αυτό θα αποτελέσει και την Κερκόπορτα στις ορέξεις τους και για τις υπόλοιπες δομές, όπως Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί, Πολυΐατρεία, Αθλητικές εγκαταστάσεις, ακόμη και τα Κ.Α.Π.Η.
Όλα αυτά θα σημάνουν απώλειες θέσεων εργασίας στους Δήμους, και παράλληλα δυσβάστακτα υψηλά κόστη για το Δημότη σε σχέση με τα  Δημοτικά Τέλη που πληρώνει σήμερα.
Τελικά όσοι Δήμαρχοι υποκύψουν στα κελεύσματα των ιδιωτικών συμφερόντων θα διοικούν ένα Δήμο με 5 διοικητικούς υπαλλήλους, δήθεν, για να ελέγχουν τις αυθαιρεσίες των ιδιωτών που θα εκμεταλλεύονται τις παραπάνω δομές, που οι δημότες έχουν πληρώσει μέσω των Δημοτικών τελών και φόρων.
 
Δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω όλους όσους ψήφισαν στις 18 Μαΐου τη παράταξη της Δημοτικής Αναγέννησης με επικεφαλής τον Γ. Κεχρή και τους διαβεβαιώ ότι, στηρίζοντας για Δήμαρχο τον Κ. Τίγκα, παίρνουμε μία μεγάλη απόφαση Ευθύνης επιλέγοντας το καλύτερο για τον Ενα και Αδιαίρετο Δήμο Παπάγου-Χολαργού.   
 
Με εκτίμηση,
 
Γιώργος Χατζηεμμανουήλ
Πρώην επικεφαλής Δασοπυροσβέστης

ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΡΕΜΟΥNΔΟΥ (ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΣ)

Τα αποτελέσματα για τον συνδυασμό του Γιώργου Ρεμούνδου (Λαϊκή Συσπείρωση), με υπολειπόμενο ένα εκλογικό τμήμα, έχουν ως εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΑΠΑΓΟΥ
ΠΑΠΑΛΑΜΠΙΡΗΣ                         242 ψήφοι

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΠΙΑΝΤΖΗ-ΛΥΓΕΡΟΥ       285 ψήφοι
ΡΕΚΛΙΤΗΣ                       279 ψήφοι

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΥΡΩΝΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ!!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΥΡΩΝΑ Γ. ΠΟΛΥΔΩΡΑ
Ο Πρόεδρος της «Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό» Βύρων Γ. Πολύδωρας έκανε την ακόλουθη δήλωση-καταγγελία:

«Η καταγγελία που διαβάζουμε στα blogs «Olympia.gr» και «stoxos.gr», κατά την οποία η ΝΕΡΙΤ «έδωσε χρόνο σήμερα στους Σκοπιανούς του “Ουράνιου Τόξου” να βρίζουν την Ελλάδα με το διαφημιστικό τους σποτ και μάλιστα στη διάλεκτό τους», δεν μπορεί να μας αφήσει απαθείς και ασυγκίνητους. Διαπιστώνουμε ότι δεν πρόκειται για μια απλή πρόκληση κάποιων άκριτων Σκοπιανών. Ιδιαίτερα τις στιγμές – παραμονές εκλογών και Ευρωεκλογών – που τολμούν και επιχειρούν σε συνέργεια με τη Δημόσια Τηλεόραση αυτή την πρόκληση. Πρόκειται για σχέδιο που εκτελείται κατά στάδια και με φανερή επιμονή. Η κυβέρνηση των Σαμαρο-Βενιζέλων τηρεί αιδήμονα σιγή. Όλα κουκουλωμένα, όλα παραδομένα, όλα προδομένα. Αίσχος! Εμείς της «Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό» καλούμε όλους τους συμπολίτες-Συνέλληνες σε εγρήγορση και αντίσταση».–

Η ΣΑΛΑΤΑ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ!

Το αγνό, παρθένο ελαιόλαδο εκτός από γεύση σε μια σαλάτα προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία του οργανισμού και ειδικότερα, βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Αν μάλιστα, προσθέσετε στη σαλάτα σας και λίγους ξηρούς καρπούς και μερικές φέτες αβοκάντο, τότε πέρα από ένα υγιεινό γεύμα, προσφέρετε στον οργανισμό σας μια «βόμβα» υγείας!
Σύμφωνα με μια βρετανική έρευνα, τα ακόρεστα λίπη του ελαιόλαδου και των υπόλοιπων συστατικών σε συνδυασμό με το μαρούλι που καταλήγει στο στομάχι μας, δημιουργούν μια χημική αντίδραση από την οποία προκύπτουν νιτρο λιπαρά οξέα.
Αυτά με τη σειρά τους, αντιδρούν με ένα ένζυμο και μειώνουν την υψηλή αρτηριακή πίεση, όπως έδειξαν πειράματα που έχουν γίνει σε ποντίκια.
Το ίδιο υγιεινό αποτέλεσμα προκύπτει και όταν αντί για μαρούλι, συνδυάζετε τα καλά λιπαρά με σπανάκι, σέλινο, καρότα και παντζάρι.
Τα συμπεράσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences, όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline.
medicalnews.gr

ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ!

Δείτε ...Ελληναράδες! Πήγαν να χειροκροτήσουν τον...μέγα Πρωθυπουργό-υποτακτικό της Μέρκελ και των τοκογλύφων. Αφού ο Σαμαράς έχει κάτσει στα...τέσσερα (κατά δήλωσή του στον Νικολόπουλο) αυτοί όλοι οι κλακαδόροι έχουν κάτσει κανονικά τ'ανάσκελα!!!
Ραγιάδες ή κομματόσκυλα, οτιδήποτε και αν είναι, αυτό που σίγουρα επιβεβαιώνουν είναι ότι ο λαός καλά παθαίνει όσα παθαίνει!!! Είναι άξιος της μοίρας του. 
ΣΑΜΑΡΑ ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ ΚΑΝΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ! Ο λαός είναι μαζί σου και θέλει κι' άλλο πήδημα! Κάνε χιλιλάδες απολύσεις, ξέσκισε τους πάντες και παρέδωσε όλη τη χώρα στα χέρια της Μέρκελ! 
Μπράβο Σαμαρά μας δουλεύεις κανονικά ψιλό γαζί! 
Ιδού το ...δώρο που μας περιμένει μετά τις εκλογές! 

ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ! ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟΝ...ΕΚΟΨΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Οι δημοτικές εκλογές οδεύουν προς την ολοκλήρωση τους με τις κυριακάτικες (25/05) επαναληπτικές εκλογές του δεύτερου γύρου να κρίνουν για τη Θεσσαλονίκη το ποιος θα… εγκατασταθεί στο δημαρχιακό μέγαρο για τα επόμενα 5 χρόνια. Μια μάχη που ολοκληρώνεται, αφού νωρίτερα έχει... απαγορευτεί να την δώσουν ισότιμα όλοι.
Ο Χάρης Παπαγεωργίου και ο Συνδυασμός «Θεσσαλονίκη Ψηλά» θα περιμένουν μετά την ολοκλήρωση των εκλογών (!) να μάθουν για την απόφαση του Πρωτοδικείου σχετικά με τη συμμετοχή τους σε αυτές.
Εντούτοις, η ιστοσελίδα tvxs.gr φρόντισε να συμπεριλάβει στο άτυπο γκάλοπ που διενέργησε ανάμεσα σε υποψηφίους Δημάρχους της Θεσσαλονίκης και τον Χάρη Παπαγεωργίου, του οποίου οι απαντήσεις παρουσιάζουν για ακόμη μια φορά μεγάλο ενδιαφέρον.
Για την ακρίβεια, οι απαντήσεις του επικεφαλής  της «Θεσσαλονίκης Ψηλά» συμπίπτουν σε σχεδόν σε απόλυτο βαθμό με τα όσα απαντούν οι πολίτες, καθώς με την ολοκλήρωση των απαντήσεων οι αναγνώστες δίνουν τις δικές τους, επιλέγοντας μία σε μια σειρά απαντήσεων για κάθε ερώτηση.
Αρκεί να διαβάσει κανείς τις απαντήσεις όλων των υποψηφίων, για να καταλάβει την ξεκάθαρη πολιτική διάσταση που τους  χωρίζει με τον Χάρη Παπαγεωργίου, ο οποίος τολμά να απαντήσει συγκεκριμένα, χωρίς υπεκφυγές και μισόλογα  για όλα τα μεγάλα θέματα του τόπου.
Θα καταλάβει επίσης, γιατί ενόχλησε από την πρώτη στιγμή από την ανακήρυξη της η υποψηφιότητα του για τη Δημαρχεία της πόλης, υποψηφιότητα χωρίς… χρίσματα και χρωστούμενα. Ανεξάρτητα, ανένταχτα, με προτεραιότητα την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και τις ανάγκες του ανθρώπου.
 Δείτε τις απαντήσεις του Χάρη Παπαγεωργίου και τις θέσεις των πολιτών:
(Αναδημοσιεύουμε)

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝE "ΑΛΒΑΝΟΣ" ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝIΑΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ! ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΑΥΞΑΝΟΥΝ!

Χτες, ενημερωθήκαμε απ το himara.gr πως ο πρώην πρόεδρος της πολιτικής οργάνωσης των βορειοηπειρωτών «Ομόνοια» και πρώην αντιπρόεδρος του ΚΕΑΔ, ανέλαβε επίσημα καθήκοντα Αλβανού Προξένου στα Γιάννενα. Ο άνθρωπος που χρόνια φέρονταν ως εκπρόσωπος του Βορειοηπειρωτικού, ο μεγάλος και τρανός πατριώτης που κατηγορούσε τον πρώην Αλβανό Πρόξενο Ελληνικής καταγωγής ως προδότη του Ελληνισμού λόγω της θέσης του, έρχεται σήμερα να γίνει ο ίδιος υπερασπιστής των Αλβανών στην Ελλάδα. Ο λόγος για τον Γιάννη Γιάννη απ την Δερόπολη.
Δεν θα ήταν καθόλου περίεργο για έναν πολίτη Αλβανίας, Ελληνικής καταγωγής να διεκδικεί μια τέτοια θέση, αλλά όταν μιλάμε για επίσημο εκπρόσωπο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας αυτό ξεπερνά κάθε λογική.
Είναι πραγματικά ντροπή και θρασύτητα μεγάλη, τη στιγμή που στην Βόρειο Ήπειρο καταπατάται καθημερινά κάθε δικαίωμα ελευθερίας και έκφρασης με την Αλβανική κυβέρνηση άπραγη και απούσα σε κάθε καταγγελία των βορειοηπειρωτών, ένας έλληνας να γίνεται το επίσημο «χέρι» των αλβανών στην Ελλάδα. Ένας σύγχρονος Εφιάλτης που δεν διστάζει να πουλήσει ακόμη και την πατρίδα του για προσωπικές φιλοδοξίες και οικονομικές απολαβές.
Απ την άλλη, η κατάληξη αυτή θα μπορούσε ταυτόχρονα να έχει και τη θετική της σκοπιά, απ την άποψη πως αρχίζει πλέον το τοπίο να ξεκαθαρίζει και ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμό να απαλλάσσεται από ανθρώπους που χρόνια υπονόμευαν την ενότητα και την ομοψυχία του.
Είναι επιτακτική ανάγκη, τώρα από ποτέ, η Βόρειος Ήπειρος να αποκτήσει την αξιοπρέπεια που κάποιοι της στέρησαν, παραμερίζοντας στην άκρη υπολείμματα του παρελθόντος και παραδείγματα σαν του κ .Γ. Γιάννη, και ταυτόχρονα αναδεικνύοντας νέους ανθρώπους με προοπτική και πραγματικό ενδιαφέρον για τον τόπο!
neb.gr

ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Τα αποτελέσματα για τον συνδυασμό του Χρήστου Δασκαλόπουλου (Δυναμική Πορεία), με υπολειπόμενο ένα εκλογικό τμήμα, έχουν ως εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΑΠΑΓΟΥ
ΦΑΣΟΥΛΗ                              241 ψήφοι
ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ           232 ψήφοι

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ      249 ψήφοι
ΚΟΝΤΑΞΗΣ ΓΡ.                            211 ψήφοι


ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΠΥΡΙΟΥΝΗ! Η ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ "ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ"

«Θάλασσες του πρωϊού»
Κώστας Ι. Σπυριούνης

 
Χθες Παρασκευή 23 Μαΐου 2014, παρουσιάστηκε στην γκαλερί Εικαστικός Κύκλος, Καρνεάδου 20, στο Κολωνάκι η νέα δουλειά του Κώστα Ι. Σπυριούνη με τον τίτλο «Θάλασσες του πρωϊού».
Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει έργα λάδια σε λινό των τριών τελευταίων χρόνων. Ο Γιώργος Τουρκοβασίλης στο κείμενό του σημειώνει: «…ο Κώστας Ι. Σπυριούνης δημιουργεί αφαίρεση. Τι αφαιρεί τελικά; Μήπως το χρώμα; Πιστεύω ότι, στην ουσία, αφαιρεί από το τοπίο, την «εθνικότητα», το «φύλο», γενικά τον «μύθο» του. Όλες τις συμβατικές ιδιότητες και σημασίες που του αποδίδουμε. Είναι μια εσωτερική αφαίρεση εν τω βάθει. Μια αφαίρεση που απογυμνώνει το τοπίο από τα στοιχεία του «γνωστού» και του «οικείου» και το ντύνει με μιαν αύρα πνευματική. Είναι μια εξάχνωση, μια αποϋλοποίηση του τοπίου. Και είναι μια αφαίρεση που θα την ονόμαζα «αφαίρεση βάθους», διαχωρίζοντάς την από την γνωστή και καθιερωμένη, μη παραστατική αφαίρεση, που θα τη έλεγα «αφαίρεση επιφανείας».

Ο Σπυριούνης, μ’ ένα μαγικό τρόπο, αφαιρώντας χρώμα και σεβόμενος το σχέδιο, πετυχαίνει στα έργα του βαθύτερη και πνευματικότερη αφαίρεση από έναν ανεικονικό πίνακα, που διαλύει τελείως τις μορφές…».


  
Διάρκεια Έκθεσης:      23 Μαΐου - 14 Ιουνίου 2014

Ώρες Λειτουργίας:      Δευτέρα - Τετάρτη - Σάββατο       10.00 - 15.00
                                Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή        10.00 - 14.00
                                                                              & 18.00 - 21.00

Διαβάστε τι έχει γράψει για τον Κώστα Σπυριούνη ο Γιώργος Τουρκοβασίλης:

Η ΕΞΑΧΝΩΣΗ  ΤΟΥ  ΤΟΠΙΟΥ  ΣΤΗ  ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ  
ΤΟΥ  ΚΩΣΤΑ  Ι. ΣΠΥΡΙΟΥΝΗ

Ποιοι ήσαν οι «δώδεκα» μαθητές του Τσαρούχη; Πολλοί μεν «αυτόκλητοι», ολίγοι δε εκλεκτοί. Είς εκ των αγαπημένων του: ο Κώστας Ι. Σπυριούνης, που διδάχτηκε κοντά του ζωγραφική στη δεκαετία του ’80 και στη συνέχεια δημιούργησε το δικό του έργο, κρατώντας το απόσταγμα, την ουσία και τις αρετές της τέχνης του δασκάλου του.
Είκοσι χρόνια με τον Τσαρούχη, φωτογράφος και συνεργάτης του, νιώθω πια την ανάγκη να καταθέσω τη μαρτυρία μου για τις απόψεις του περί τέχνης. «Torniamo allantico e sara un progresso». «Να επιστρέψουμε στην παράδοση και θα υπάρξει πρόοδος». Με τα λόγια αυτά του G. Verdi άνοιγε η μεγάλη έκθεση ζωγραφικής του στη Ρώμη, Άνοιξη 1974. Ο Τσαρούχης λοιπόν δεν πίστευε στην «καινοτομία» ούτε στον μηδενιστικό μοντερνισμό. Έλεγε ότι στην τέχνη όλοι οι πειραματισμοί έχουν δοκιμαστεί στις αρχές του εικοστού αιώνα και κάθε τι νέο, που παριστάνει το καινούργιο, είναι ήδη αφόρητα παλιό. Ο ίδιος αντλούσε έμπνευση από τη δεξαμενή της μεγάλης τέχνης ανά τους αιώνες.
Θυμάμαι την εποχή της έκθεσης στη Ρώμη, καθώς περιδιαβαίναμε την Piazza Navona, ένας «μαθητής» του, θέλοντας να τον «πειράξει», έκανε την εξής ερώτηση: «Δάσκαλε, σε τι διαφέρει ένα δικό σου παστέλ από τα πορτραίτα που κάνει ο πλανόδιος ζωγράφος της πλατείας;» Και έλαβε αμέσως την απάντηση: «Δεν υπάρχει διαφορά. Απλώς εγώ ζωγραφίζω με όλους τους κανόνες της τέχνης».
Ποιοι είναι άραγε οι κανόνες της ζωγραφικής κατά τον Τσαρούχη; Θα αναφέρω ό,τι έχω αποθησαυρίσει: Οικονομία, λιτότητα μέσων και χρωμάτων. Σύνθεση αντί του χάους. Αρμονική ένωση του θέματος με το φόντο. Επίμονη, καθημερινή άσκηση. Και στο ηθικό πεδίο: ν’αδιαφορείς για τις απαιτήσεις της αγοράς, να μην επηρεάζεσαι από μόδες και καλλιτεχνικά κινήματα. Να είσαι ο εαυτός σου.
Τούτες τις αρετές αναγνωρίζω στη ζωγραφική του Σπυριούνη. Ιδιαίτερα στην τελευταία του δουλειά, όπου μορφοποιεί έναν δικό του κόσμο, με τοπία αιωρούμενα μεταξύ ονείρου και φαντασίας.
«Μη λέτε πολλά γι’ αυτά τα έργα. Είναι φίνα και αυτοαμυνόμενα», είπε ο Τσαρούχης για τη ζωγραφική του Σπυριούνη το 1984. Ωστόσο «να μου δοθεί η χάρη» να μιλήσω για το αποτύπωμα που μου άφησαν στην ψυχή τα πρόσφατα έργα του.
Υπάρχει μια άποψη, ότι τα όνειρα είναι ασπρόμαυρα. Μπορεί όμως, στην πραγματικότητα, τα όνειρα να έχουν τα χρώματα που βλέπουμε στα τοπία του Σπυριούνη. Τοπία αποφορτισμένα. Αδειασμένα από κάθε περιττό στοιχείο. Μια θέαση φιλοσοφική. Η «θέα της ουσίας». «Ό,τι βλέπουμε όταν μισοκλείνουμε τα μάτια», όπως λέει ο ίδιος.
Δεν είναι εύκολο, με την πρώτη ματιά, να δεχτείς αυτή τη ζωγραφική. Είναι μια επίπονη καταβύθιση στη μνήμη. Μια κατάδυση που οδηγεί στον πυθμένα των πραγμάτων, εκεί που η αναπνοή είναι δύσκολη. Θέλεις γρήγορα ν’ αναδυθείς στην επιφάνεια. Να λουστείς στο φως των χρωμάτων και των μύθων. Να βεβαιωθείς ότι είσαι ζωντανός και δεν ονειρεύεσαι. Μια βουτιά λοιπόν, ένα μακροβούτι στο ασυνείδητο. Εκεί που δεν μπορείς να σταθείς πολλήν ώρα, γιατί δεν αντέχεις την αλήθεια, που διαλύει τα πάντα. Διαλύει μύθους, ψευδαισθήσεις, φιλοδοξίες, μεγαλομανίες και την ανθρώπινη έπαρση, που όλοι κουβαλάμε. Δεν είναι ίσως ευχάριστο αυτό το ταξίδι. Δεν κολακεύει το μάτι του περιηγητή. Αλλά στο τέλος του ταξιδιού βγαίνουμε ελευθερωμένοι από το βάρος της πραγματικότητας.
Τέλος, ο Κώστας Σπυριούνης δημιουργεί αφαίρεση. Τι αφαιρεί τελικά; Μήπως το  χρώμα; Πιστεύω ότι, στην ουσία, αφαιρεί από το τοπίο, την «εθνικότητα», το «φύλο», γενικά τον «μύθο» του. Όλες τις συμβατικές ιδιότητες και σημασίες που του αποδίδουμε. Είναι μια εσωτερική αφαίρεση εν τω βάθει. Μια αφαίρεση που απογυμνώνει το τοπίο από τα στοιχεία του «γνωστού» και του «οικείου» και το ντύνει με μιαν αύρα πνευματική. Είναι μια εξάχνωση, μια αποϋλοποίηση του τοπίου. Και είναι μια αφαίρεση που θα την ονόμαζα «αφαίρεση βάθους», διαχωρίζοντάς την από την γνωστή και καθιερωμένη, μη παραστατική αφαίρεση, που θα την έλεγα «αφαίρεση επιφανείας».
Ο Σπυριούνης, μ’ έναν μαγικό τρόπο, αφαιρώντας χρώμα και σεβόμενος το σχέδιο, πετυχαίνει στα έργα του βαθύτερη και πνευματικότερη αφαίρεση από έναν ανεικονικό πίνακα, που διαλύει τελείως τις μορφές.
Απουσία λοιπόν του χρώματος; Απουσία του ανθρώπου; Απουσία της «ελληνικότητας»; Τι μένει; Η θέληση του καλλιτέχνη να μην χρησιμοποιήσει κανένα εντυπωσιακό στοιχείο για να γοητεύσει το κοινό του. Και μολονότι η Αισθητική και η Ηθική πρεσβεύουν διακριτές αξίες, στο έργο του Σπυριούνη έχουμε μια σπάνια διασταύρωση αισθητικής και ήθους, καλλιτεχνικής έκφρασης και εντιμότητας. Κι αυτό ακριβώς επιδιώκουμε και απαιτούμε: Το Ήθος στην Τέχνη.

                                                                                                                                                                 ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΡΚΟΒΑΣΙΛΗΣ
Αθήνα, Φεβρουάριος 2014