Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΗΧΕΙΑ! ΜΑΚΡΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ! (VIDEO)


EMERALD

ΞΕΧΑΣΤΕ  ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ! ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΥΠΝΟΥ...

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΒΙΣΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΗΝΗ (VIDEO). ΦΤΗΝΑ ΤΗ ΓΛΎΤΩΣΕ ΑΠΟ ΥΨΟΣ 2.10 ΜΕΤΡΩΝ!


vissi

ΤΥΦΛΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΝ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ! ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ Κ. ΒΑΞΕΒΑΝΗ:


langard-list-ic

Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης που δημοσίευσε την λίστα Λαγκάρντ με τα ονόματα όσων έβγαλαν αδήλωτα χρήματα στο εξωτερικό, διατάχθηκε να συλληφθεί αυτεπαγγέλτως!
Η Δικαιοσύνη για μια ακόμη φορά λετούργησε τυφλά!  Σπεύδει να συλλάβει τον μεγάλο ένοχο γιατί αποκάλυψε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα! Όλη η ιστορία δηλαδή είναι τα προσωπικά δεδομένα και όχι αυτοί που έκρυβαν επί τόσο καιρό στο σπίτι τους και στα usb την λίστα  Λαγκάρντ! 
Φταίει ο Χατζηπετρής λοιπόν. Ο Βαξεβάνης! Βουρ στην φυλακή. Και όλα μέλι-γάλα! 
Με ένα "συγγνώμη" ο κ. Παπακωνσταντίνου "καθάρισε"! Συλλάβετε τον Βαξεβάνη, γρήγορα. Μην ξεφύγει ο "εγκληματίας"!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΤΗΝΩΔΙΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΟ '41-'44 ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΞΑΝΑΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ!



kontomari1
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ  1940-1944! ΨΗΛΑ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ!
kommeno-artasΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ
Tο ολοκαύτωμα στο χωριό Κομμένο της Άρτας, που έγινε τα χαράματα της 16ης Αυγούστου του 1943, όταν μηχανοκίνητη μονάδα ναζιστικών στρατευμάτων εισέβαλε στο χωριό, με το πρόσχημα των αντιποίνων για την ύπαρξη ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ στην περιοχή. Το χωριό κοιμόταν ήσυχο μετά από γαμήλια γιορτή. Τα ναζιστικά στρατεύματα προέβησαν σε μια άνευ προηγουμένου σφαγή του άμαχου πληθυσμού
Κομμένο Άρτας, 16 Αυγούστου 1943 Η σφαγή του Κομμένου Άρτας είναι μια από τις τραγικότερες στιγμές στην ιστορία της Ηπείρου. Τι ακριβώς έγινε; Ένα γερμανικό τζιπ με δύο στρατιώτες του τάγματος Φιλιππιάδας διενεργούσε περιπολία στα χωριά του Αμβρακικού κόλπου. Κάποια στιγμή το τζίπ ανατράπηκε από λακκούβα και προσέτρεξαν σε βοήθεια κάτοικοι του χωριού Κομμένου. Οι Γερμανοί ισχυρίζονται ότι μέσα σε χωράφι είδαν ένα ένοπλο αντάρτη και τρόμαξαν, με αποτέλεσμα να χάσουν τον έλεγχο του οχήματος. Το τζιπ επαναφέρθηκε στην κανονική θέση και οι στρατιώτες ελαφρά τραυματισμένοι επέστρεψαν στη Φιλιππιάδα όπου έδωσαν αναφορά. Ο επικεφαλής ταγματάρχης Falner της μονάδας Φιλιππιάδας Πρέβεζας επικοινώνησε με το Στρατηγείο στα Ιωάννινα (στρατηγός Hubert Lanz) και έλαβε την ανατριχιαστική εντολή «να εξαφανίσει το χωριό από το χάρτη».
kommeno-artas2
Διοικητής του Συντάγματος, ήταν ο Συνταγματάρχης Γιόζεφ Ζάλμινγκερ, ένας νεαρός διοικητής φορτωμένος με παράσημα, αυτοδημιούργητος άντρας που του άρεσε να παινεύεται ότι έχει μετατρέψει το 98ο σε Σύνταγμα για τον Χίτλερ. Στους άντρες του 12ου Λόχου ο Ζάλμινγκερ, έβγαλε έναν κοφτό ολιγόλογο, τυπικό λόγο Τους είπε "Γερμανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί. Είναι καιρός για σκληρά μέτρα εναντίον των ανταρτών. Αύριο το πρωί θα ξεκληρίσουμε ένα λημέρι τους".
Καθώς περάσανε τα μεσάνυχτα στο Κομμένο, οι περισσότεροι κάτοικοί του άρχισαν σιγά σιγά να πηγαίνουν στα σπίτια τους για ύπνο, κουρασμένοι από τις προετοιμασίες του πανηγυριού, από το γλέντι και το πιοτό, χωρίς να υποψιαστούνε τίποτα για το τι επρόκειτο να συμβεί.
Την ίδια ώρα περίπου, μια φάλαγγα από 22 αυτοκίνητα και ένα στρατιωτικό τζιπ, ξεκίνησε από την κοιλάδα κοντά στην Φιλιππιάδα μεταφέροντας τους περισσότερους άντρες του 12ου Λόχου, γύρω στους 100 στρατιώτες.
Στις 5.00 το πρωί σταμάτησαν έξω από το χωριό και ο μάγειρας σέρβιρε πρωινό και καφέ στους στρατιώτες. Ύστερα, ο Διοικητής του 12ου Λόχου Υπολοχαγός Ρέζερ, πρώην στέλεχος της νεολαίας του Χίτλερ και τώρα περίπου 25 χρονών, τους συγκέντρωσε και έδωσε τις διαταγές του.
Μια φράση του, είχε μείνει στο μυαλό των αντρών μετά από χρόνια: "Θα μπούμε στο χωριό και δεν θ΄ αφήσουμε τίποτε όρθιο" είχε πει.
Χρησιμοποιώντας το πέτρινο καμπαναριό της εκκλησιάς (χτίσμα του 1855) για παρατηρητήριο, χωρίστηκαν σε εκτελεστικά αποσπάσματα, παίρνοντας και τις τελικές οδηγίες της επέμβασης.
Xαράματα πια στις 16ης Αυγούστου, στο πρώτο θολό φως της ημέρας και στον ουρανό άρχισαν να διασταυρώνονται φωτοβολίδες διαφόρων χρωμάτων και ταυτόχρονα ακούστηκαν εκρήξεις όλμων που είχαν τοποθετηθεί σε τρία επίκαιρα σημεία του χωριού.Αμέσως αρχίσανε οι πυροβολισμοί και η διασταύρωση των πυρών, ενώ τα πυροβόλα και τα οπλοπολυβόλα δε σταμάτησαν ούτε στιγμή, δίνοντας την εντύπωση κάποιας σκληρής μάχης. Καθώς εισέβαλαν στα σπίτια, ολόκληρες οικογένειες αιφνιδιάστηκαν στον ύπνο και μη μπορώντας να αντιδράσουν, έπεφταν νεκρές από τις σφαίρες των όπλων και τα βλήματα των χειροβομβίδων.
Γέροι άνθρωποι, ανάπηροι, ακόμη και τυφλοί, σκοτωθήκανε επιτόπου. Κορίτσια με την απειλή των όπλων σύρθηκαν στον έσχατο εξευτελισμό της προσωπικότητάς τους και βιάστηκαν κατ' εξακολούθηση από τους νεαρούς οπαδούς της χιτλερικής ιδεολογίας, οι οποίοι, αφού ικανοποίησαν τα κτηνώδη ένστικτά τους, έκοβαν τους μαστούς και τις έσφαζαν σα ζώα. Τα ανθρωπόμορφα κτήνη εφάρμοζαν μια σατανική τακτική εξοντώσεως των μικρών παιδιών. Αφού έβρεχαν βαμβάκι με βενζίνη, το τοποθετούσαν στα στόματα των βρεφών που κοιμόντουσαν ακόμη στην κούνια τους και αφού το άναβαν, απολάμβαναν σαδιστικά γελώντας με το "πυροτέχνημα" τους.
Μια γυναίκα έγκυος, αφού της ανοίξανε την κοιλιά, βγάλανε από εκεί το έμβρυο που σε λίγες μέρες θα έφερνε στον κόσμο και το εναποθέσανε στα χέρια της. Έτσι βρέθηκε η γυναίκα. Νεκρή με ανοιγμένα σπλάχνα και το αγέννητο παραμορφωμένο νεκρό, στα χέρια της.
Άλλα από τα παιδιά τα εκτελούσαν στον κρόταφο με μια σφαίρα περιστρόφου, ενώ άλλα τα κάρφωναν με τις ξιφολόγχες τους παρ' όλη την αθωότητα και τα κλάματα τους.
Στο σπίτι του Θόδωρου Μάλλιου γινόταν ο γάμος τη κόρης του Αλεξάνδρας με το Θεοχάρη Καρίνο από τον Παχυκάλαμο, χωριό κοντά στο Κομμένο. Χάθηκαν όλοι. Τους έκαψαν και τους σκότωσαν. Τριάντα με τριάντα πέντε άτομα. Από τα 12 μέλη της οικογένειας του οικοδεσπότη Θόδωρου Μάλλιου σώθηκαν εκείνο το πρωινό μόνο δύο, ο Αλέξανδρος και η Μαρία, που είχαν φύγει μόλις πριν λίγα λεπτά για να φροντίσουν στο χωράφι τα ζώα. Οι Ναζί δε σεβάστηκαν και δε λογάριασαν τίποτε και κανέναν. Σκότωσαν και τη νύφη την Αλεξάνδρα και το γαμπρό το Θεοχάρη.
Όσοι πρόλαβαν και πετάχτηκαν έξω απ' τα σπίτια τους, έτρεχαν να σωθούν στα χωράφια ή να κρυφτούν χωμένοι στα βαθιά χαντάκια. Μόνη σωτηρία απέμεινε για πολλούς το ποτάμι. Πλήθος κόσμου έτρεχε κατά εκεί. Άλλοι ρίχνονταν στα νερά του για να περάσουν απέναντι και να σωθούν. Άλλοι κρέμονταν απ' τις βάρκες και τρέμοντας πάλευαν να γλιτώσουν απ' τον εφιάλτη. Κι εκεί πνίγηκαν σχεδόν όλοι όσοι μπήκαν στη βάρκα του Σπύρου Βλαχοπάνου, σχεδόν είκοσι άτομα. Κι ο θρήνος κι οι κραυγές του πνιγμού έσμιγαν με τη βουή της φωτιάς και των όπλων που αφάνιζαν το Κομμένο.
Από αυτό που συμπεραίνεται, από τα λεγόμενα επιζώντων αυτοπτών μαρτύρων για ορισμένα περιστατικά, είναι ότι οι φονιάδες μεθούσαν με ναρκωτικές ουσίες για να είναι γρήγοροι στις αποφάσεις τους και όσο πιο αποτελεσματικοί στα πρωτόγονα ένστικτά τους.
Ούτε και την εκκλησιά της Παναγιάς δε σεβάστηκαν, αφού αφόδευσαν στην πύλη του ιερού βήματος, πέταξαν στο πάτωμα του ναού τις εικόνες του τέμπλου και τα ιερά σκεύη. Εκείνο το πρωινό της 16ης Αυγούστου, ο παπα-Λάμπρος πήγαινε στην εκκλησία έχοντας μαζί του το ευαγγέλιο, το θυμιατό και τα άμφια που χρησιμοποίησε την προηγούμενη μέρα για να τελέσει έναν γάμο. Ο παπα-Λάμπρος πιάστηκε από τους Γερμανούς και αφού τον βασάνισαν άγρια, τον σύρανε αιμόφυρτο στον προπυλώνα της εκκλησίας και τον εκτέλεσαν με μια σφαίρα στο μέτωπο. Αυτός ήταν και ο πρώτος της σφαγής του Κομμένου μαζί με το Ευαγγέλιο που βρέθηκε διάτρητο από σφαίρα σε μια γωνία, με ποτισμένες τις σελίδες του από το αίμα αυτού του τίμιου κληρικού.
Ο άλλος ιερέας του χωριού, που εφημέρευε στο ναό των Αγίων Ταξιαρχών στον Λουτρότοπο και που είχε έρθει στους συγγενείς του για το πανηγύρι, βρέθηκε κατακρεουργημένος και αιμόφυρτος και με βγαλμένα τα μάτια. Με μια ειδική σκόνη που έριχναν στο πάτωμα και με μια πιστολιά έκαψαν τα περισσότερα σπίτια του χωριού, αφού πρώτα έπαιρναν ότι πολύτιμο υπήρχε μέσα.
Το θέαμα στο Κομμένο μετά την σφαγή ήταν φρικιαστικό. Παντού πτώματα απανθρακωμένα, ενώ η ατμόσφαιρα είχε τη μυρωδιά από καμένες σάρκες. Η σήψη είχε ήδη αρχίσει και πολλά εντόσθια είχαν χυθεί στο έδαφος. Πολλά ανθρώπινα μέλη ήταν διασκορπισμένα από δω και από εκεί, ενώ τα σκυλιά οδηγημένα από το αίμα είχαν αρχίσει να τρώνε κομμάτια κρέας από διάφορα σώματα.
Γύρω στο απόγευμα της 16ης Αυγούστου ο Δημήτρης Αποστόλου, ένας νεαρός Κομμενιώτης, γύρναγε στο χωριό του και στο σπίτι του. Τα Γερμανικά στρατεύματα είχαν φύγει, μετά από 7 ώρες που κράτησε η επιδρομή. Στα απανθρακωμένα απομεινάρια των σπιτιών, δοκάρια καίγονταν ακόμη. Τα πτώματα είχαν αρχίσει να φουσκώνουν από τη θερμότητα. Η κοιλιά μιας γυναίκας είχε σχισθεί και ένα κοτόπουλο είχε αρχίσει να σέρνει τα εντόσθια της κατά μήκος του δρόμου. Λίγο μετά που είδε αυτό, ο Αποστόλου λιποθύμησε.
Ένα δεκάχρονο αγόρι τότε, ο Αλέξανδρος Μάλιος, που έχασε όλη την οικογένεια του, θυμάται "Σα φτάσαμε κοντά στο σπίτι, ακόμα κάπνιζε. Απ' έξω δεν μπορούσαμε να περάσουμε απ' τους σκοτωμένους. Δεν είχες που να πατήσεις. Δρασκελίσαμε πάνω απ' τα πτώματα κι αντίκρισα τον πατέρα μου μ' ένα μικρό παιδί μέσα στα αίματα. Οι άλλοι μέσα ήταν όλοι καμένοι. Έσκυψα, τον αγκάλιασα και λιποθύμησα. Τα είχαμε χαμένα και ζούσαμε σ' ένα εφιαλτικό όνειρο, έτσι που δεν είχαμε τη δύναμη να κλάψουμε".
Συνολικά 317 άνθρωποι ήταν τα θύματα του Κομμένου εκείνη τη μέρα σ' αυτή τη σφαγή. Ίσως της πιο φριχτής που διαπράχθηκε στην Ελλάδα την περίοδο της Κατοχής.
Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των πτωμάτων, οι δυστυχισμένοι Κομμενιώτες τα έθαβαν επιφανειακά με λίγο χώμα, σαν άλλες Αντιγόνες του Σοφοκλή, κάνοντας σπονδή με τα δάκρυα τους, στις αυλές και στους κήπους των σπιτιών.
Στην πλατεία του χωριού, τον Αύγουστο του 1946 οι κάτοικοι χτίσανε ένα καλλιμάρμαρο μνημείο που αναγράφονται τα ονόματα των 317 πατέρων και τέκνων και αδελφών.
Οι κάτοικοι, απομεινάρια ορφάνιας, λείψανα πένθους, γυμνοί από καθετί που συγκρατούσε άλλοτε τη Ζωή τους, πλούσιοι μόνο σε αναμνήσεις και σεβασμό, έκοψαν απ' το ψωμί τους για να ανταποκριθούν στο χρέος της καρδιάς και στήσανε το μνημείο των ηρώων με δικά τους έξοδα. Χρέος που έπρεπε να το νομίσει δικό τους ολόκληρος ο λαός της Ελλάδας. Χρέος που έπρεπε προπάντων να βαρύνει το κράτος.
Το Κομμένο το εκτέλεσαν εν ψυχρώ οι Ναζί και το παρέδωσαν στις φλόγες χωρίς έλεος. Η τραγική σελίδα του Κομμένου μένει ζωντανή και καίει άσβηστη φλόγα στη μνήμη των 100 περίπου κατοίκων του που έζησαν τη φρίκη και βρίσκονται ακόμη στη ζωή.
"Αυτοί που ξεχνάνε την ιστορία τους, ειναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουνε" George Santayana (Life of Reason, 1905)
πηγή :aletri.blogspot.com
Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΚΟΝΤΟΜΑΡΙ ΧΑΝΙΩΝ
Της Χριστιάννας Λούπα
Στις 2 Ιουνίου 1941, στο χωριό Κοντομαρί Χανίων, οι Γερμανοί εκτέλεσαν 23 (;) άνδρες, ως αντίποινα για τις εκτελέσεις και τη σφαγή πολλών Γερμανών αλεξιπτωτιστών, που είχαν πέσει μέσα στους θάμνους. Πτώματα Γερμανών είχαν εντοπιστεί κοντά στο χωριό. Οι Γερμανοί όρμησαν στα σπίτια, έβγαλαν όλο τον κόσμο έξω, ξεχώρισαν τους άνδρες και τους εκτέλεσαν σε παρακείμενο ελαιώνα.
kontomari1
Η εκτέλεση έγινε από ομάδα αλεξιπτωτιστών υπό την ηγεσία του ανθυπολοχαγού της Luftwaffe, Horst Trebes και τη διαταγή του στρατηγού Kurt Student και ήταν η πρώτη μαζική εκτέλεση αμάχων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο Franz Peter Weixler ήταν ο πολεμικός ανταποκριτής της Βέρμαχτ, (ανταποκριτής προπαγάνδας), που φωτογράφισε την εκτέλεση και κράτησε τα αρνητικά, τα οποία με κάποιο τρόπο κατάφερε να τα διοχετεύσει σε έναν φίλο του στην Αθήνα, παρ' όλο που το φιλμ κατασχέθηκε από τους ανωτέρους του και αναγκάστηκε να υπογράψει μία δήλωση σύμφωνα με την οποία δεν είχε κρατήσει αντίγραφα.
Λίγο αργότερα, την ίδια χρονιά, ο Weixler έχασε τη θέση του για πολιτικούς λόγους, αλλά ήταν προφανές ότι οι φωτογραφίες είχαν κυκλοφορήσει, γιατί τον Ιανουάριο του 1944 συνελήφθη από την Γκεστάπο, δικάστηκε για προδοσία και φυλακίστηκε. Ο μόνος λόγος που δεν εκτελέστηκε - σύμφωνα με τα λεγόμενά του - ήταν ότι είχε καταστραφεί ο φάκελός του, τόσο στο Βερολίνο, όσο και στο αρχηγείο της Γκεστάπο στη Νυρεμβέργη. "Ένας λόγος που φυλακίστηκα", αναφέρει, "ήταν ότι είπα την αλήθεια σε φίλους σχετικά με την επιχείρηση των αλεξιπτωτιστών στην Κρήτη, τον Μάιο του 1941 και τράβηξα φωτογραφίες".
kontomari3
Παρέμεινε έγκλειστος από τις 16 Ιανουαρίου του 1944 μέχρι τον Απρίλιο του 1945, δηλαδή μέχρι το τέλος σχεδόν του πολέμου. Κατόπιν από το σπίτι του στο Krailling, κοντά στο Μόναχο, έγραψε τη μαρτυρία του κατά του Γκαίριγκ, που χρησιμοποιήθηκε στη Δίκη της Νυρεμβέργης. Στη μαρτυρία του αυτή, που συντάχθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1945 και την οποία μεταφράζω από το αυτούσιο κείμενο, αναφέρει όλες τις λεπτομέρειες του ιστορικού της αποτρόπαιας εκτέλεσης:
kontomari2
"Την 1η ή 2α Ιουνίου 1941, βρισκόμουν στο μέρος που είχαμε στρατοπεδεύσει, στην πρωτεύουσα της Κρήτης, τα Χανιά, όταν ένας αξιωματικός με πλησίασε και μου είπε πως εκείνο το απόγευμα επρόκειτο να δω κάτι πολύ ενδιαφέρον. Σε απάντηση της ερώτησής μου, μου είπε ότι ένα τιμωρητικό απόσπασμα επρόκειτο να σταλεί εναντίον διαφόρων χωριών, διότι είχαν βρεθεί κατακρεουργημένα πτώματα γερμανών αξιωματικών. Η ανώτατη διοίκηση της Λουφτβάφε είχε πληροφορηθεί το γεγονός αρκετές μέρες πριν και ο Γκαίριγκ είχε δώσει διαταγή να ληφθούν τα αυστηρότερα μέτρα, όπως η εκτέλεση αντρικού πληθυσμού μεταξύ 18 και 50 ετών. Είπα στον νεαρό αξιωματικό και στον λοχαγό Gericken ότι δεν είχα δει κανένα πτώμα σφαγιασμένου αλεξιπτωτιστή, είχα δει όμως πολλά πτώματα συντρόφων, των οποίων τα πρόσωπα είχαν αρχίσει να αποσυντίθενται από την τροπική ζέστη. Κατόπιν πήγα να δω τον ταγματάρχη Stenzler, ο οποίος μου είπε ότι μία αποστολή του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών είχε αναχωρήσει από το Βερολίνο την προηγούμενη μέρα, προκειμένου να διεξαγάγει έρευνα αναφορικά με τη φερόμενη σφαγή των αλεξιπτωτιστών. Είπα στον Strenzler ότι κατά τις πρώτες μέρες της μάχης είχα δει γύπες να τρώνε τα πτώματα των συντρόφων μας. Υπενθύμισα στον ταγματάρχη ότι είχαμε δει αμέτρητα πτώματα συντρόφων μας σε ημι-αποσύνθεση, αλλά ποτέ κάποιον να σκοτώνει ή να σφάζει και συμπλήρωσα επίσης ότι θεωρούσα την εκτέλεση της διαταγής του Γκαίρινγκ στυγνό έγκλημα. Ικέτεψα τον ταγματάρχη Strenzler να μη στείλει το τιμωρητικό απόσπασμα και όταν εκείνος μου διευκρίνησε ότι δεν είναι δική μου δουλειά, πήγα να δω τον υπολοχαγό Trebes, ο οποίος εκείνη την ώρα έβγαζε λόγο σε μια ομάδα 30 περίπου αντρών. εξηγώντας τους "πόσο σημαντικό ήταν να εκτελεστεί η πράξη όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ως αντίποινα για τους συντρόφους μας που είχαν δολοφονηθεί". Η τιμωρητική αποστολή αποτελείτο από τον υπολοχαγό Trebes, έναν άλλον υπολοχαγό, έναν διερμηνέα, δύο λοχίες και περίπου 25 αλεξιπτωτιστές του 2ου Τάγματος. Ως φωτογράφος της Μεραρχίας μου, μου επιτράπηκε να συνοδεύσω αυτή την αποστολή. Κοντά στο χωριό Μάλεμε, σταματήσαμε και ο Trebes μας έδειξε αρκετά πτώματα στρατιωτών, προφανώς σε στάδιο αποσύνθεσης. Υποκινούσε το μίσος των αντρών εναντίον του πληθυσμού. Συνεχίσαμε την πορεία μας για το χωριό Κοντομαρί. Οι άντρες βγήκαν από τ' αυτοκίνητα και όρμησαν στα σπίτια της μικρής κοινότητας.Έβγαλαν όλους τους κατοίκους από τα σπίτια τους - άντρες, γυναίκες, παιδιά - και τους συγκέντρωσαν στη μικρή πλατεία. Στο μεταξύ, σε ένα σπίτι βρέθηκε το σακάκι ενός αλεξιπτωτιστή με μια τρύπα από σφαίρα στην πλάτη. Ο Trebes, αφού το εξέτασε, έδωσε εντολή να κάψουν το σπίτι. Ένας άντρας παραδέχτηκε ότι είχε σκοτώσει γερμανό αλεξιπτωτιστή, αλλά δεν ήταν δυνατόν να καταδικάσουμε κανέναν από τους άλλους για εγκλήματα ή λαφυραγωγία και ως εκ τούτου πρότεινα στον Trebes να μην προβεί στην εκτέλεση του σχεδίου και να μας δώσει εντολή να επιστρέψουμε παίρνοντας εκείνον τον άντρα μαζί μας. Όμως εκείνος ξεχώρισε όλους τους άντρες από το πλήθος και δήλωσε στις γυναίκες - μέσω του διερμηνέα - ότι θα τους εκτελέσουν και ότι πρέπει να τους θάψουν μέσα σε δύο ώρες. Όταν ο Trebes γύρισε την πλάτη του για μερικά λεπτά κατάφερα να διευκολύνω εννέα άντρες να δραπετεύσουν. Κατόπιν ο Trebes έβαλε τους άντρες να σχηματίσουν ένα ημικύκλιο, έδωσε τη διαταγή του πυροβολισμού και σε περίπου δεκαπέντε δευτερόλεπτα όλα είχαν τελειώσει".
Οι φωτογραφίες παραδόθηκαν στα Αρχεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας το 1980 και μία σειρά απ' αυτές βρίσκεται στο Μνημείο στο Κοντομαρί.
Ο Trebes παρασημοφορήθηκε λίγες εβδομάδες αργότερα, από τον Γκαίριγκ για τη γενναιότητά του (!) με τον Σταυρό των Ιπποτών.
Τρία χρόνια αργότερα, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Νορμανδία.
Ο Student, υπαίτιος για όλα τα αίσχη που έγιναν στην Κρήτη - όπως η σφαγή στην Κάνδανο και στο Κοντομαρί - μετά το τέλος του πολέμου συνελήφθη από τους Βρετανούς και τον Μάιο του 1947 προσήχθη ενώπιον βρετανικού δικαστηρίου με τις κατηγορίες της δολοφονίας και κακομεταχείρισης αιχμαλώτων πολέμου στην Κρήτη. Το αίτημα της Ελλάδας για έκδοσή του, απορρίφθηκε. Τελικά, κρίθηκε ένοχος για τις τρεις από τις οκτώ κατηγορίες και καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση. Ωστόσο, αποφυλακίστηκε για ιατρικούς λόγους το 1948. Ο Student δεν δικάστηκε ποτέ για εγκλήματα εναντίον πολιτών (!!!).
Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
8848m.wordpress.com
kalavrita
9 Δεκεμβρίου οι Γερμανοί μπήκαν στα Καλάβρυτα. (Οι Γερμανοί πέρασαν κι απο το μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου το έκαψαν και σκότωσαν και τους μοναχούς).Ο κόσμος ήταν φοβισμένος αλλά δε μπορούσε να φύγει, χειμώνας ήταν που να πάει; .Ο Γερμανός διοικητής διαβεβαίωσε πως ο πληθυσμός δε θα πάθει τίποτα και πως δεν υπήρχε λόγος να φοβούνται. Ζήτησε μόνο μια κατάσταση των σπιτιών που είχαν μέλη στην αντίσταση. Αρχισαν να καταστρέφουν τα σπίτια αυτων των οικογενειών.Ετσιμ αυτές τις πονηρές κινήσεις ο πληθυσμός άρχισε να ησυχάζει.
Αυτό έγινε μέχρι και το βράδυ 12 Δεκεμβρίου. Το πρωί 13 Δεκεμβρίου άρχισαν να κτυπούν οι καμπάνες και οι Γερμανοί έβγαζαν τον κόσμο έξω απ τα σπίτια τους.Ξεχώρισαν τους άνδρες και τις γυναίκες με τα παιδιά .Τους πρώτους τους πήγαν σε ένα χώρο που είναι έξω από τα Καλάβρυτα και ονομάζεται χωράφι του Καπή ενώ τις γυναίκες τις έκλεισαν στο σχολείο.
Στο χώρο εκτέλεσης οι άντρες κατάλαβαν τι τους περίμενε. Κατά της 12 το μεσημέρι δύο φωτοβολίδες έπεσαν από το χωριό και η εκτέλεση άρχισε.Οταν τελείωσε άρχισε το έργο της αποτελείωσης των επιζώντων. Από τον ανδρικό πληθυσμό μόνο 13 σώθηκαν.
ΟΙ γυναίκες καταλαβαίνοντας πως κάτι συμβαίνει και βλέποντας πως όλα γύρω τους καίγονταν και υπήρχε κίνδυνος να καούν κι αυτές κατάφεραν να βγουν έξω και να ξεφύγουν. Γιαυτό το θέμα έχω ακούσει πως στις γυναίκες φύλακας ήταν ένας αυστριακός ο οποίος άνοιξε την πόρτα και φυσικά στο τέλος εκτελέσθηκε από τους συμπατριώτες του γιαυτη οτυ την πράξη.
Για τον αριθμό των νεκρών έχω μάθει διαφορετικές εκδοχές. Η μια μιλάει για 1.400 περίπου άτομα ενώ η άλλη μιλάει για 500.Εχω επίσης διαβάσει πως στη σφαγή των Καλαβρύτων συμμετείχαν και Ελληνες γερμανοντυμένοι. Μάλιστα αυτοι οι Ελληνες φορούσαν καπέλα για να ξεχωρίζουν απο τους υπόλοιπους πραγματικούς Γερμανούς οι οποιοι φορούσαν κράνη. Για το τελευταίο δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι μπορεί να έγινε γιατί η ιστορία μας είναι γεμάτοι απο παληκαράδες που ξεφτύλισαν αρκετό κόσμο αλλά επίσης είναι γεμάτη κι απο ξεφτυλισμένους προδότες και δοσίλογους που για ένα κομμάτι ψωμί πούλησαν την τιμή τους.(θυμίζει τίποτα το τάγμα ασφαλείας Λεωνίδας;Είχε συμμετοχή μήπως στα Καλάβρυτα;Τι σχέση είχαν οι Αγγλοι
Σαν τελευταίο θάθελα να τονίσω πως η σφαγή των Καλαβρύτων ίσως ..λέω ίσως έχει αρκετό ψωμί για κάποιον που ψάχνει τα άχυρα. Απλά θα πω ότι πιθανόν να μη γίνονταν η εκτέλεση των 70 Γερμανών αιχμαλώτων από τους αντάρτες όπως επίσης ότι υπάρχουν στοιχεία πως ο επικεφαλής των ανταρτών πήρε εντολή από τους Αγγλους για την εκτέλεση.
Οπως και να το κάνουμε όπως και να δούμε τα πράγματα το γεγονός είναι ένα και δε μπορεί κανένας να το αμφισβητήσει .(ούτε και αυτός -αυτή -αυτοί που στο βιβλίο της στ τάξης δεν κάνουν αναφορά, δεν έχουν ούτε μια φωτογραφία)Και όπως γράφει και μια εφημερίδα της Φραγκφούρτης FAZ:
Η σφαγή στα Καλάβρυτα θεωρείται ένα από τα χειρότερα εγκλήματα των γερμανικών στρατευμάτων κατά την περίοδο της Κατοχής της Ελλάδας από το 1941 έως το 1944.
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ
Στα Καλάβρυτα έχω πάει αρκετές φορές.Οσες φορές έχω επισκεπτεί την πόλη άλλες τόσες έχω πάει για προσκύνημα στον τόπο σφαγής στο κτήμα του Καπί (με ι ή με η στο τέλος; δε θυμάμαι).Πάντοτε είχα τον προβληματισμό :Γιατί διάλεξαν εκείνο το σημείο.Σήμερα μετά απο πολλά χρόνια έμαθα και μου λύθηκε η απορία.
• αυτός ο τόπος (που είναι έξω απ την πόλη) είναι αμφιθεατρικός οπότε κανένας δε θα μπορούσε να γλυτώσει
• είναι σε ύψωμα και φαίνεται όλη η πόλη από ψηλά και ο κάμπος κάτω.Ετσι ήταν τέτοιος ο σαδισμός ώστε να βλέπουν οι κάτοικοι τη στιγμή της εκτέλεσής τους και την περιουσία τους ταυτόχρονα να καίγεται
Εδώ πρέπει να τονίσω πως ο υπεύθυνος αξιωματικός τους ορκίστηκε στη στρατιωτική τιμή του πως δε θα πάθουν κανένα κακό!Στη στρατιωτική τιμή του!Επίσης έμαθα πως πλιατσικολόγησαν και μετέφεραν τα κλοπιμαία με τον οδοντωτό!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ: "ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ"


ieronimos1

''Οι Έλληνες βιώνουμε έναν περίεργο πόλεμο, νιώθω ότι βρισκόμαστε υπό κατοχή, η κυριαρχία μας υποχωρεί και έχουμε γίνει θύματα μίας τραγικής περίπτωσης τοκογλυφίας'' δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
''Δεν θέλω να έχω έναν σύμβουλο που να υπογράφει πριν από εμένα'' τόνισε στο ΣΚΑΪ ο κ. Ιερώνυμος που μίλησε για ''καθοδηγούμενη δημοκρατία''.
Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος ζήτησε ''αυτοί που δηλώνουν φίλοι μας, να σεβαστούν την αξιοπρέπεια και την ιστορία μας''.
makeleio.gr

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΣΤΑΪΚΟ!


Ο Μπάμπης Στάϊκος μετά από ομολογουμένως μεγάλο διάστημα και συνεχείς αναβολές, για τις οποίες όπως φαίνεται δεν ευθυνόταν ο ίδιος, πρόσφερε πριν από 3-4 ημέρες τα δωρεάν εισιτήρια στο ΚΑΠΗ Χολαργού, για το ταξίδι στο Παρίσι. Για λογαριασμό της δημοτικής Αρχής παρέλαβαν τα εισιτήρια οι κ.κ. Ίσκος και Μπουφούνου. Παντελής όμως ήταν η απουσία των 100 τυχερών μελών του ΚΑΠΗ που κέρδισαν τo  δώρο Στάϊκου. Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση του ΚΑΠΗ όφειλε να ειδοποιήσει τα μέλη για να παραυρεθούν σε μια σεμνή-υποτυπώδη τελετή για την παραλαβή των εισιτηρίων, κανένα μα κανένα μέλος των ΚΑΠΗ, δεν εμφανίστηκε. 
Πληροφορηθήκαμε ότι η διοπίκηση του ΚΑΠΗ, για να επανορθώσει το λάθος της, δεσμεύτηκε ότι θα έκανε εύφημο μνεία στην προσφορά του κ. Στάϊκου κατά την εορταστική για την 28η Οκτωβρίου, εκδήλωση του ΚΑΠΗ στο Αμφιθέατρο Χολαργού. Η γιορτή έγινε αλλά και πάλι κανείς από την Διοίκηση του ΚΑΠΗ δεν φιλοτιμήθηκε να πει δημοσίως δυο ευχαριστήρια λόγια προς τον κ. Στάϊκο. 
Κρίμα και ντροπή, θα λέγαμε. Μπορεί κι εμείς από την εφημερίδα αυτή να επικρίναμε τον κ. Στάϊκο για την καθυστέρηση παραλαβής των εισιτηρίων, μπορεί να στηλιτεύσαμε ως ασυνέπεια το γεγονός, όμως ο άνθρωπος απέδειξε ότι δεν έμεινε σε υποσχέσεις αλλά υλοποίησε τις δεσμεύσεις του. Είναι ντροπή λοιπόν να μην του λένε δημόσια ευχαριστώ οι αρμόδιοι του ΚΑΠΗ

Ο κ. Στάϊκος, επαναλαμβάνουμε, ότι δεν χρώσταγε σε κανέναν, ανεξόφλητο γραμμάτιο. Πρόσφερε από την τσέπη του 100 δωρεάν εισιτήρια με όλα τα έξοδα διαμονής για 3 ημέρες στο Παρίσι. Ένα "ευχαριστώ" δεν θα του πείτε ρε παιδιά; Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε σας λεει κάτι για το τι οφείλατε να κάνετε; 

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΑΥΡΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

 
'ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 
ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ, 
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, 
ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ. 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012, 
10:30 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ.

-- 
Πρωτοβουλία ενάντια στο φασισμό (Β/Α Αττικής)'

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ





"Έως το 2015, η εθελούσια και υποβοηθούμενη αυτοκτονία θα πρέπει να γίνει νόμιμη σε όλες τις χώρες τις Ε.Ε.."
Ανατριχιαστικό έγγραφο του 2011 αφορά τη ζωή στην Ευρωπαϊκή Ένωση για μείωση του πληθυσμού τα επόμενα χρόνια!

'Έως το 2050, οι Ευρωπαίοι είναι αναγκασμένοι να υιοθετήσουν πράσινους τρόπους ζωής, ακόμα και μέσω των απαγορεύσεων των μη-απαραίτητων μακρινών ταξιδιών. Το κράτος θα πρέπει μέσω όλων των καναλιών διάδοσης να μεταφέρει το μήνυμα της 'βιωσιμότητας' σε όλους τους πολίτες...
Η Ατζέντα 21 είναι πιο κοντά μας παρά ποτέ:
"Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ζουν σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές σε μικρά και οικονομικά διαμερίσματα. Τα περισσότερα νοικοκυριά αποτελούνται από τρία ή λιγότερα οικογενειακά μέλη. Τα διαμερίσματα θα γίνουν ολοένα και πιο ενεργειακά αποτελεσματικά και θα διαθέτουν έξυπνους μετρητές που θα επιτρέπουν στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας να ελέγχουν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, να επιβάλλουν πρόστιμα ακόμη και να διακόπτουν την ηλεκτροδότηση (!!!)."
Και το πλέον απάνθρωπο και απαράδεκτο: "Έως το 2015, η εθελούσια και υποβοηθούμενη αυτοκτονία θα πρέπει να γίνει νόμιμη σε όλες τις χώρες τις Ε.Ε.."
pentapostagma.gr
ΠΗΓΗ: www.pentapostagma.gr/2012/10/h-atzenta-21.html#ixzz2AIjPMw9z
Έτσι εξηγείται η απόλυτη αδιαφορία των τοπικών επιστατών της χώρας για το αν αυτοκτονούν άνθρωποι, έτσι εξηγείται η οικονομική τιμωρία σε όσους έχουν παιδιά, έτσι εξηγείται η κάψα για τους ενεργειακούς δήθεν ελεγκτές, ενώ κανείς δεν μας εξηγεί γιατί αυξάνεται το τιμολόγιο της ΔΕΗ επιλεκτικά στους χαμηλοκαταναλωτές!!!
Πρόταση:
Ερευνήστε τι λέει η Ατζέντα 21 (θα τραβάτε τα μαλλιά σας με την παράνοια)
Ψάξτε να βρείτε τι είναι οι "έξυπνοι μετρητές" στα αγγλικά smart meters.. Τους εγκαθιστούν στην Αμερική χωρίς να ρωτάν κανέναν ενώ οι πολίτες διαμαρτύρονται γιατί το περιβάλλον του σπιτιού επιβαρύνεται με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία σαν να υπάρχει wireless inetrnet, και σκοπό έχουν να είναι ένα δίκτυο που να δίνει πληροφορίες σε ένα κέντρο για το τί κάνεις στο σπίτι σου μέσω των ειδικών rfid chip που σκοπεύουν να εγκαστατήσουν σε όλες τις ηλεκτρικες συσκευές.
Έτσι ο έλεγχος (όταν αγοράζεις κάτι με την κάρτα που σκοπεύουν να επιβάλλουν αν το επιτρέψουμε) θα αρχίζει, και κάθε συσκευή θα είναι ταυτοποιημένη ποιος την αγόρασε.
Θα ξέρουν πότε βάζεις σκούπα, πόσες φορές ανοίγεις το ψυγείο (αν κρίνουν ότι σου επιτρέπεται ένα μέγιστο 10 ανοιγμάτων της πόρτας του ψυγείου την ημέρα, μετά απλώς μπορεί να σου κλείνουν το ψυγείο με remote control μέσω της rfid, θα ξέρουν πόσα άτομα βρίσκονται στο σπίτι, από τα φώτα που ανάβουν στα δωμάτια, και ψάξτε να βρείτε τι είναι οι λαμπτήρες "οικονομίας" που προτείνουν, πόσο οικολογικοί είναι (αν όταν σπάσουν πρέπει να φέρεις συνεργείο να απολυμάνει και πρέπει να φύγεις απ' το σπίτι μέχρι την απολύμανση, εμένα δεν μου ακούγονται σαν τοξικά απόβλητα... Τα οποία ο κόσμος τα πετά στα σκουπίδια χωρίς να έχει ιδέα τι μόλυνση δημιουργούν στο χώμα και στον υδροφόρο ορίζοντα.. ) Ενδιαφέροντα στοιχεία θα αποκαλυφθούν αν γίνει και μια έρευνα για το μήκος κύματος του φωτός που παράγουν οι εν λόγω λαμπτήρες και για το τί άλλο μπορεί να περάσει από αυτό το μήκος κύματος... ειδικά αν συνδυαστεί η έρευνα με το woodpecker signal... Βρείτε τι ήταν, γιατί κάτι παρόμοιο ακούγεται ότι θέλουν να εφαρμόσουν μέσω του δικτύου των smart meters και των λαμπτήρων "οικονομίας".
Πολλά τα λέει κι ο David Icke.
Και επειδή φαίνονται παρανοϊκά όλα αυτά (δεν φαίνονται, είναι!!!! ) δείτε πώς διαπλέκονται μεταξύ τους και με αυτό το άρθρο από τον κόκκινο ουρανό "Ντοκουμέντο! Πρώην Σοβιετικός αντιφρονών προειδοποιεί ότι η ΕΕ μετατρέπεται σε σοβιετικού τύπου δικτατορία"
εδώ: http://redskywarning.blogspot.gr/2012/10/blog-post_24.html
Η ελίτ έχει ξεφύγει εντελώς σε μια προσπάθεια εγκαθίδρυσης μιας φρικτής δικτατορίας.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. PRIVE ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ, ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ


parelasi
Υπό πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Οι πολίτες κρατήθηκαν σε απόσταση από την εξέδρα των επισήμων, όπου βρισκόταν ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θ. Καράογλου.
Αμέσως μετά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν σε διαμαρτυρία, παρελαύνοντας και αυτοί στην Τσιμισκή με πανό και φωνάζοντας συνθήματα.
Ακόμη πιο ενισχυμένα θα είναι τα μέτρα κατά την αυριανή στρατιωτική παρέλαση, την οποία θα παρακολουθήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Περίπου 2.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός. Μεταξύ άλλων, αναμένονται αυστηροί έλεγχοι ταυτότητας για όλους όσοι επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, και προληπτικές προσαγωγές.
Υπενθυμίζεται πως πέρυσι κατά τη στρατιωτική παρέλαση ο Κάρολος Παπούλιας είχε δεχθεί φραστική επίθεση από συγκεντρωμένους, δημιουργήθηκε ένταση και η παρέλαση ακυρώθηκε.
makeleio.gr

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ



ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ  Χολαργού - Παπάγου



ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

“Τι Πόλη θέλουμε;”

Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα τις προτάσεις που καταθέσαμε για το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου μας, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Δημάρχου προς τις Δημοτικές παρατάξεις, αλλά και στο ερώτημα που εμείς θέτουμε.
Εμείς όμως καλούμε όλους τους κατοίκους, τις συλλογικότητες και τους φορείς της πόλης μας, να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και ιδέες, είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, είτε στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, είτε στη Λαϊκή Συνέλευση, είτε στα τοπικά ΜΜΕ, είτε σε όλα μαζί τα προηγούμενα.
Στόχος μας είναι να αναπτυχθεί δημόσια η συζήτηση και η συμμετοχή σε όλα όσα μας αφορούν.
Ξεκινάμε με το βασικό ερώτημα «Τι Πόλη θέλουμε;» και όσα απορρέουν ή συνδέονται με αυτό.
Όσες και όσοι θέλουν, μπορούν να μας στείλουν τις προτάσεις τους ή τις απόψεις τους, στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο : info@dipoxo.gr 
Όποιες και όποιοι θέλουν, μπορούν επίσης να έρθουν κάθε Τρίτη βράδυ, ώρα 8 μμ και μετά, στα γραφεία μας, Λ. Μεσογείων 256, στο αίθριο του Εμπορικού κέντρου Ερμής (στο χώρο του πρώην Jumbo), για να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να συζητήσουμε ή / και να εμπλουτίσουμε τις δικές μας.
Σας περιμένουμε.  
Χολαργός, 24/10/2012

Η Συντονιστική  Επιτροπή

του ΔΙΚΤΥΟΥ  ΠΟΛΙΤΩΝ

    Χολαργού - Παπάγου


Προς
Δήμαρχο Παπάγου - Χολαργού

Χολαργός, 15 Οκτωβρίου 2012


ΘΕΜΑ : Προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2013


Κύριε Δήμαρχε,

Απαντώντας στην πρόσκλησή σας, θέλουμε καταρχήν, να επισημάνουμε ότι είναι μια θετική ενέργεια από την πλευρά  της Δημοτικής Αρχής. Θεωρούμε όμως, όπως έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν, ότι είναι περισσότερο από αναγκαίο η πρόσκληση να απευθύνεται σ’ ολόκληρη την τοπική κοινωνία, προκειμένου να αξιοποιηθεί η γνώση και η εμπειρία που διαθέτει.

Η κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος οφείλει να διέπεται από κάποια λογική που να απαντά στο ερώτημα «Τι πόλη θέλουμε;» και να δίνει λύσεις στις ανάγκες και στα προβλήματα που υπάρχουν ή θα προκύψουν.

Στη σύγχρονη πόλη που οι πολίτες ασφυκτιούν, χρειάζεται να δώσουμε λύσεις για :
-          την ικανοποίηση της ανάγκης αναψυχής και κοινωνικής επαφής των πολιτών, με τη δημιουργία νέων ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων
-          την υλοποίηση έργων και προτάσεων που να διασφαλίζουν τη βιώσιμη κινητικότητα
-          την ενίσχυση, ανάπτυξη ή δημιουργία υποδομών στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων
-          την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος
-          τον περιορισμό της ρύπανσης και την προστασία του περιβάλλοντος
-          την φιλοπεριβαλλοντική διαχείριση των απορριμμάτων
-          την αντιμετώπιση του προβλήματος στάθμευσης

Στο δια ταύτα λοιπόν καταθέτουμε τις ακόλουθες προτάσεις:

  • Δημιουργία «Κέντρου Πόλης»

       Ο ενιαίος πλέον Δήμος μας δεν διαθέτει αυτό που θα μπορούσε να ονομαστεί «Κέντρο Πόλης», δηλαδή ένα χώρο περιπάτου και συνάντησης των κατοίκων του Δήμου, με υποδομές πολιτισμού και αναψυχής.
Προτείνουμε λοιπόν την ενοποίηση των χώρων του Δημαρχείου, του πάρκου και του Άλσους Χολαργού, τη σταδιακή ανάπλαση και πεζοδρόμηση της περιοχής, με τις αναγκαίες υποδομές, με ταυτόχρονες κυκλοφοριακές και συγκοινωνιακές αλλαγές μικρής κλίμακας που θα διευθετήσουν την κίνηση των οχημάτων, ώστε από τη μια να βρουν θέση χρήσεις αναψυχής και ελεύθερου χρόνου για τους κατοίκους και από την άλλη ο Δήμος να αποκτήσει το κέντρο του, την καρδιά της πόλης μας.


  • Κατασκευές δρόμων ήπιας κυκλοφορίας.

Κατάρτιση προγράμματος και ένταξη σ’ αυτό μελετών οδών ήπιας κυκλοφορίας. Επισημαίνουμε πως ενώ η περιοχή του τέως Δήμου Παπάγου έχει ένα σημαντικό αριθμό οδών ήπιας κυκλοφορίας, στην περιοχή του τέως Δήμου Χολαργού είναι ανύπαρκτοι.


·         Κατασκευές δρόμων χαμηλής ταχύτητας.

          Έργα για την μετατροπή όλων των κάθετων προς τη λεωφόρο Μεσογείων δρόμων, σε «δρόμους χαμηλής ταχύτητας» (με
διαφοροποίηση των υλικών επίστρωσης).
 

  • Αναπλάσεις και ανακατασκευές πεζοδρομίων.

      Έχουμε επανειλημμένα επισημάνει την ανάγκη διαφοροποίησης του τρόπου ανακατασκευής  των πεζοδρομίων, έτσι ώστε να πληρούν τις Ελληνικές και διεθνείς προδιαγραφές. Να μην δαπανώνται πλέον πολύτιμα κονδύλια σε ανακατασκευές πεζοδρομίων που παραμένουν προβληματικά, δύσβατα ή αδιάβατα και δεν ικανοποιούν τις διεθνείς προδιαγραφές.

Να αναθεωρηθούν - τροποποιηθούν τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά των πεζοδρομίων ώστε να καταστούν ασφαλή, λειτουργικά και προσπελάσιμα από τους πολίτες.


Εικόνα 1: Πλάτος πεζοδρομίου

Για την επίτευξη των παραπάνω ελάχιστων διαστάσεων πλάτους προτείνεται η μείωση του πλάτους του οδοστρώματος -όπου αυτό είναι δυνατόν- σε όφελος των πεζοδρομίων.
Τα πεζοδρόμια διαπλατύνονται με ελάχιστο πλάτος τα 2,05m. Το πλάτος του οδοστρώματος στενεύει και περιορίζεται στα 5,90m έως 6,00m για δρόμους διπλής κυκλοφορίας και 3,50m για μονόδρομο που αποτελούν και ιδανικό πλάτος δρόμου ώστε τα οχήματα να κινούνται ικανοποιητικά.

Προτείνουνε επίσης την κατασκευή «εξοχών» στις γωνίες των πεζοδρομίων (στις διασταυρώσεις των οδών). Τα πλεονεκτήματά τους είναι πολλά:
• μειώνεται η απόσταση μεταξύ των απέναντι πεζοδρομίων,
• αποκλείεται η αυθαίρετη στάθμευση αυτοκινήτων στις γωνίες των δρόμων, που εμποδίζει τη διέλευση των πεζών,
• βελτιώνεται η ορατότητα των οδηγών που στρίβουν,
• προκύπτει χώρος για ανετότερη κατασκευή ραμπών που καταργώντας το κράσπεδο είναι βολικές για κάθε κατηγορία πεζού.


  • Σχεδιασμός και υλοποίηση πράσινης διαδρομής για τους πεζούς.

Θα ενώνει όλα τα κοινόχρηστα και κοινωφελή σημεία της πόλης μας και θα εξασφαλίζει ελεύθερη πρόσβαση στον Υμηττό.


  • Ποδηλατοδρόμοι.

Συνυπογράφουμε και προτείνουμε να ενταχθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα οι προτάσεις που κατέθεσαν οι Ποδηλάτες (με παλαιότερη επιστολή τους προς τη Δημοτική Αρχή).


  • Πειραματική εφαρμογή ενοποίησης των ακάλυπτων χώρων.


  • Κατασκευή υπόγειου parking στην πλατεία Φανερωμένης.

Πρόκειται για μια  προβληματική περιοχή λόγω συσσωρευμένων χρήσεων όπως ο Σταθμός του Μετρό, το Σούπερ Μάρκετ, τα εμπορικά καταστήματα, η εκκλησία, η ΔΟΥ. Αν μάλιστα υλοποιηθεί η μεταφορά των υπηρεσιών της ΔΟΥ Αγ. Παρασκευής στο κτήριο της σημερινής ΔΟΥ Χολαργού (λόγω της μνημονιακής - «Καλλικρατικής» συγχώνευσης των εφοριών), θεωρούμε ως εκ τούτου άμεση προτεραιότητα και ανάγκη την κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων.


  • Ανασχεδιασμός και αναδιοργάνωση της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι τεράστιο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα, που μας αφορά όλους ανεξαιρέτως. Διανύουμε δε μια περίοδο που διαμορφώνεται ο χάρτης της διαχείρισης των απορριμμάτων για τα επόμενα 20-30 χρόνια.

Είναι αναγκαίο ένα νέο πλαίσιο διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων που σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει πολιτικές και μέτρα, για την πρόληψη και την επαναχρησιμοποίηση υλικών, ώστε να μειωθεί ο αρχικός όγκος των απορριμμάτων. Θα στηρίζεται στη διαλογή στην πηγή (με 4 κάδους), στα πολλά σημεία ανακύκλωσης – εναλλακτικής διαχείρισης και στην κομποστοποίηση - λιπασματοποίηση (οικιακή ή μικρής κλίμακας), ώστε να μειωθεί ακόμη περισσότερο ο όγκος των απορριμμάτων που έχουν ανάγκη την παραπέρα επεξεργασία.
Σε δεύτερη φάση μελέτη εγκατάστασης ολοκληρωμένης διαχείρισης, που θα περιλαμβάνει: την επεξεργασία ήδη διαλεγμένων στην πηγή απορριμμάτων, την παραγωγή κομπόστ υψηλής ποιότητας, τη διαλογή και διάθεση ανακυκλώσιμων - ανακτήσιμων υλικών και την επεξεργασία μέρους των αδρανών. Η εγκατάσταση αυτή θα εκτρέπει, μόνο το υπόλειμμα της όλης επεξεργασίας, το οποίο, σε βάθος χρόνου, θα μειώνεται σταδιακά και θα αποτελείται, κυρίως, από αδρανή υλικά.


Επιφυλασσόμαστε να σας καταθέσουμε αναλυτικά τις προτάσεις μας καθώς και συμπληρωματικές παρατηρήσεις και προτάσεις, εφόσον μας δοθεί επαρκής χρόνος.


Για το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ 
  Χολαργού – Παπάγου

      Περικλής Ζήκας





ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΗΛΙΑΔΗΣ: «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ»

ILIADIS
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΜΑΣ!
Προπονητής του: "Ο Ηλίας είναι φαινόμενο. Ούτε καν ο Ζαμπίδης μπορεί να συγκριθεί μαζί του"

ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΟΥΡΑΝΟ

ouranos-psekasmoi2
Μπορείτε να το δείτε κι εσείς. Από το πρωί, γίνεται παρέλαση στον ουρανό από αεροπλάνα τα οποία πίσω τους αφήνουν την πυκνή λευκή ουρά καπνού η οποία όχι μόνο δεν εξατμίζεται αλλά παραμένει επί ώρα στον ουρανό και ενώνεται με τις άλλες "ουρές καπνού" που σχηματίζουν τα συνεχώς διερχόμενα αεροπλάνα! Πρόκεται για φαινόμενο το οποίο φαίνεται καθαρά και στις φωτογραφίες που έχουμε τραβήξει.
ouranos-psekasmoi
Το επισημαίνουμε και σας ζητούμε να συνδέσετε το γεγονός με την αυριανή εθνική μας επέτειο. Με τις παρελάσεις και τον φόβο επεισοδίων να επικρέμεται επί της κεφαλής των κυβερνώντων! Λέτε να είναι τυχαίο;;;
Προς το παρόν πάνω από τα κεφάλια μας κρέμεται το νέφος που τείνει να δημιουργηθεί από τους αεροψεκασμούς. Με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Μας το εξήγησε και ο ειδικός επιστήμονας Νίκος Κατσαρός.
makeleio.gr

ΙΔΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

ΜΠΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΔΙΠΛΟ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

Christine-Lagarde


Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ HOT DOC!


hot-dog

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΤΑ!!!
Το νέο τεύχος του περιοδικού HOT DOC, του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, δίνει στη δημοσιότητα λίστα, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι η περίφημη "λίστα Λαγκάρντ". Σε αυτήν αναφέρονται ονόματα γνωστών οικογενειών εφοπλιστών, καθώς και τα ονόματα...

Η ΚΑΥΤΗ CHERYL ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ SUPER ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ. ΤΡΕΞΤΕ ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ...

CHERYL4
Δηλώνει τραγουδίστρια, μοντέλο, χορεύτρια και ηθοποιός, το σώμα της όμως την έκανε γνωστή σε όλον τον κόσμο και φροντίζει να το δείχνει με κάθε ευκαιρία.
Μπείτε μέσα να θαυμάσετε την Cheryl, για να σας φύγει το άγχος και να ξεχαρμανιάσετε!

ΕΦΑΓΑΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ!

xoni-
Δείτε το αυριανό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Το Χωνί». Αποκαλύπτει το πώς φάγανε τα λεφτά των στρατιωτικών στο Χρηματιστήριο. Το σχέδιο θανάτου της Ελλάδος και των Ελλήνων συντελέσθηκε με πρωταγωνιστές του άθλιους-δωσιλόγους πολιτικούς ταγούς.
Αυτοί ξεδόντιασαν τον στρατό και την άμυνα της χώρας, αφήνοντάς την έρμαιο στις ορέξεις των επίδοξων κατακτητών! Αυτοί ρήμαξαν τα ταμεία, αυτοί έκαναν πλιάτσικο και άρπαξαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων για να τα τζογάρουν στο χρηματιστήριο και στα δομημένα ομόλογα. Αυτοί τίναξαν στον αέρα τα ασφαλιστικά ταμεία, αρπάζοντας τα εναπομείναντα αποθεματικά για να τα «κουρέψουν» με το PSI, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν.
Είναι οι δωσίλογοι που εκτελούν εντολές των κατακτητών της χώρας και ρίχνουν τον λαό στον καιάδα.
Την ερχόμενη Τρίτη στις 13.00 αντιδράστε έξω από το ΜΤΣ (Μετοχικό Ταμείο Στρατού) ως ελάχιστο πατριωτικό καθήκον στην Πατρίδα που την παραδίδουν στους εχθρούς. Δεν είναι χαμένη μάχη. Χαμένη μάχη είναι αυτή που δεν δίνεται ποτέ.

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ: "ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ'!

...εν όψει των εορτασμών της 28ης στη Βόρειο Ήπειρο!

Σε σημερινή ανακοίνωση ο εκπρόσωπος τύπου της Αλβανικής εθνικιστικής οργάνωσης, Augent Xhaferaj, κατήγγειλε την κυβέρνηση Μπερίσα ότι επιτρέπει σε Έλληνες νεοναζί να γιορτάσουν την "28η Οκτωβρίου" στην Κλεισούρα.
Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι, "η αλβανική κυβέρνηση κάνει παζάρια με τους Έλληνες νεοναζί, οι οποίοι έχουν αναγγείλει ότι θα γιορτάσουν την απελευθέρωση της Ελλάδας στην Κλεισούρα. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για ακτιβιστές της εξτρεμιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, η οποία μόλις χθες απείλησε ότι θα απαγορεύσει στα παιδιά των Αλβανών μεταναστών να μάθουν την Αλβανική τους γλώσσα στην Ελλάδα."


Και συνεχίζουν χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτη την εκδήλωση, λέγοντας ότι "Κλεισούρα και Πρεμετή είναι Αλβανικές περιοχές και δεν γίνεται να επιτραπεί σε Έλληνες νεοναζί να γιορτάσουν, προκαλώντας έτσι τους Αλβανούς... ..Το Σάββατο αναμένεται να φτάσει στην Πρεμετή αντιπροσωπία οργανώσεων που επιθυμούν την αποσταθεροποίηση του Νότου της Αλβανίας, στο όνομα της απελευθέρωσης της Βορείου Ηπείρου, όπως λένε. Οι οργανώσεις αυτές καθώς και πολλοί άλλοι αναμένεται να γιορτάσουν ισχυριζόμενοι ότι η Πρεμετή και η Κλεισούρα είναι Ελληνική γη και σύμφωνα μ' αυτούς η κοιτίδα της Βορείου Ηπείρου, η οποία πρέπει να ενωθεί με την Ελλάδα."

Κλείνοντας η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία τονίζει και απειλεί:
"Ζητάμε την άμεση εφαρμογή της αρχής της αμοιβαιότητας στο Ελληνοαλβανικό σύνορο για τους Έλληνες νεοναζιστές και κάθε πολιτικό εκπρόσωπο που υποκινεί το μίσος και τις εθνικές συγκρούσεις, μέχρι η Ελλάδα να επιτρέψει την είσοδο στους Αλβανούς πολίτες με τόπο γέννησης την Τσαμουριά. Αν η κρατικές αρχές δεν σταματήσουν στα σύνορα τους Έλληνες νεοναζί τότε θα τους σταματήσουμε εμείς τα "ερυθρόμαυρα σύνορα".
Πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι η εκδήλωση στην οποία αναφέρονται οι Αλβανοί νεοναζί τελείτε υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου Αργυροκάστρου σε συνεργασία με την Επαρχία Ανω Δρόπολης και όχι από την Χρυσή Αυγή (δείτε εδώ αναλυτικά). Στις εκδηλώσεις αυτές ανά καιρούς αρκετοί βουλευτές Ελληνικών πολιτικών κομμάτων δίνουν το παρών, δεν γνωρίζουμε αν θα παρευρεθεί και η Χρυσή Αυγή, αλλά το θεωρούμε πολύ πιθανό.
 
borioipirotika.blogspot.gr
 

ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ... ΜΟΝΗ ΣΥΝΑΛΛΑΣΟΤΑΝ ΜΕ ΦΥΛΑΚΟΒΙΟ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ 610.000 ΕΥΡΩ!

iera-moni
Απίστευτες περιπτώσεις φοροδιαφυγής φέρνουν στο φως οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ. Μία από αυτές είναι η ανακάλυψη εικονικής συναλλαγής με πλαστό τιμολόγιο, μεταξύ της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας και ενός εσώκλειστου στις φυλακές!
Συγκεκριμένα, εικονική συναλλαγή με πλαστό τιμολόγιο, ύψους 610.000 ευρώ, μεταξύ της συγκεκριμένης Μονής και ενός εσωκλείστου κατά το χρόνο της έκδοσης του τιμολογίου στις φυλακές, έφερε στο φως έλεγχος του ΣΔΟΕ (Π.Δ. ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας) για παραβάσεις ΦΠΑ.
Σε άλλη περίπτωση, συνταξιούχος που λάμβανε επίδομα ΕΚΑΣ, φέρεται να διατηρεί ατομική επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ιδιωτικής Φύλαξης (SECURITY) και να εκδίδει 15 τιμολόγια παροχής υπηρεσιών ύψους 11.128.131 ευρώ. Για την υπόθεση διεξάγεται έρευνα από το ΣΔΟΕ.
Παράλληλα ποσό 1.087.000 εισήλθε στα κρατικά ταμεία από εκποίηση κατασχεμένων καυσίμων στις οποίες είχαν προβεί οι Υπηρεσίες του ΣΔΟΕ σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Σώματος.
Την ίδια ώρα με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έλεγχοι σε φορτηγά αυτοκίνητα στα σημεία εισόδου της χώρας με Αλβανία, FYROM και Βουλγαρία, για την αντιμετώπιση της λαθραίας εισαγωγής καυσίμων και κυρίως πετρελαίου κίνησης.
Στo πλαίσιο των ελέγχων εντοπίστηκαν τρεις Αλβανοί, δύο Έλληνες και ένας υπήκοος ΠΓΔΜ να εισάγουν ή να χρησιμοποιούν αφορολόγητα ή νοθευμένα καύσιμα. Σε βάρος τους επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο (4.500 ευρώ κατά περίπτωση).
makeleio.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ: ΤΙ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ Η ΝΕΑΡΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ; ; ΤΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΧΑΘΗΚΕ;



ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΕΨΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΗΣΑΝ;

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Η ΔΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ ΣΤΟ...ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ!!!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

ΤΗΣ...ΠΟΠΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ!

Η κυβέρνηση αποφάσισε να συγχωνεύσει εφορίες και -ιδού- αυτά είναι τα αποτελέσματα, σε ορισμένες τουλάχιστον περιπτώσεις. Η ΔΟΥ Χολαργού συγωνεύτηκε με την αντίστοιχη της ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής, μετά από πολλές περιπέτειες και την επίμονη προσπάθεια του κ. Στουρνάρα να ευνοήσει τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Παπαναγιώτου, ιδιοκτήτη του οικήματος στο οποίο στεγάζεται η ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής, για να παραμείνει η συγκεκριμένη ΔΟΥ στο ίδιο κτίριο και ο φίλος του υπουργού να συνεχίσει να εισπράττει 25.000 ευρώ μηνιαίως!
Τελικά η συγχώνευση έγινε με έδρα τον Χολοαργό και ιδού τα αποτελέσματα. Πανικός! Κοινώς, της...Πόπης! Ο ένας πάνω στον άλλον, θα αναγκάσει τους πολίτες να πηγαίνουν να πιάσουν θέση από τις 5.00 τα ξημερώματα! 
Περαστικά μας. Ζήτω η τρόικα!!!