Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ "ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ" ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ


Καταγγέλλουμε τη μεγάλη αύξηση (άνω του 100%) των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς από τη Διοίκηση του Δημάρχου κ. Β. Ξύδη.
Σήμερα, που η χώρα μας περνάει τραγική κρίση στην οικονομία, που οι εργαζόμενες μητέρες αγωνιούν για το μεροκάματό τους, έρχεται ο κοινωνικός Δήμος, ο οποίος, αντί να τις ενισχύσει  μειώνοντας τα τροφεία, τα διπλασιάζει  και δηλώνει αδυναμία εγγραφής όλων των παιδιών. Επισημαίνουμε ότι οι προφάσεις της Δημοτικής Αρχής, ότι δεν υπάρχουν χρήματα, δεν ευσταθούν.
Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του τ. Δημάρχου Δ. Νικολάου,  παρά τις  μεγαλύτερες οικονομικές  δυσκολίες, είχε βάλει προτεραιότητα στην άψογη λειτουργία των παιδικών σταθμών. Έτσι,  ανελλιπώς επί 8 συναπτά έτη ενίσχυε με 800.000 Ευρώ ετησίως τους παιδικούς σταθμούς, πλέον της τακτικής επιχορήγησης. Στο διάστημα αυτό (2003-2010) ο Δήμος δαπάνησε 6.400.000 Ευρώ για τους παιδικούς σταθμούς.Καταγγέλλουμε τον δοτό εκδότη της εφημερίδας 30 μέρες κ. Χ. Κουγιουμτζόπουλο και δηλώνουμε ότι τα παραπλανητικά δημοσιεύματα του τύπου «Ραγκούσης και Νικολάου χρεώνουν τους γονείς 450.000 Ευρώ» είναι και ψευδή και κατευθυνόμενα.
Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, έχοντας ως πάγια τακτική της την κοινωνική μέριμνα, δαπάνησε το ποσό των 6.400.000,Ευρώ για τους παιδικούς σταθμούς και το ποσό αυτό το χρέωσε σε όλους τους Χολαργιώτες, κάνοντας πράξη την υποχρέωση όλων μας προς τη νέα γενιά. Με τον τρόπο αυτό καθώς και την φιλότιμη προσπάθεια των εργαζομένων, οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί Χολαργού αναδείχθηκαν μέσα στους τρείς καλύτερους της χώρας και κατά γενική ομολογία των γονέων απέσπασαν τον θαυμασμό και την εμπιστοσύνη όλων.
Καλούμε τον Δήμαρχο κ. Β. Ξύδη να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, να αποφύγει τις εισηγήσεις συνεργατών του οι οποίοι είναι άσχετοι με το αντικείμενο και να σταματήσει την καραμέλα, ότι βρήκε χρέος και συνεπώς «τι να κάνει».
Γνωρίζει πολύ καλά , ότι ο Χολαργός είναι υγιής οικονομικά Δήμος και μπορεί άνετα να συνεχίσει την ίδια τακτική στους παιδικούς σταθμούς.
 ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου