Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

παραιτήθηκε η Αντιπρόεδρος του "Αντιγόνη Ζουρούδη"




Ρίξη ανάμεσα στην κυρία Τίγκα και την νέα Πρόεδρο του Ιδρύματος "Αντιγόνη Ζουρούδη" Ντίνα Καλλιοντζή, οδήγησε στην  παραίτηση της πρώτης από το Δ.Σ. του ιδρύματος όπου είχε και την εκλεγμένη θέση της Αντιπροέδρου. 
Παρακάτω δημοσιεύουμε την δήλωση παραίτησης της κυρίας Τίγκα αλλά και την απάντηση της Προέδρου.
ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
        Υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από τη θέση της Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και παραμένω απλό μέλος του Συλλόγου.

Οι λόγοι της παραίτησής μου έχουν να κάνουν – όπως και σε προηγούμενο Δ.Σ. ανέφερα – με τη στάση της Προέδρου, η οποία:                                       

● Θέλει να παίρνει αποφάσεις μόνη της ή συνεργαζόμενη με μεμονωμένα άτομα και όχι με το σύνολο των μελών του Δ.Σ.

● Επιθυμεί να γράφει ή να τροποποιεί όπως αυτή επιθυμεί τα Πρακτικά του Δ.Σ.

● Δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου για να κάνουμε το κύριο έργο μας που είναι η Φιλανθρωπία, παρά το μόνο που την απασχολεί είναι η μελλοντική ψηφοθηρία.

        Κατόπιν των προαναφερθέντων και επειδή η στάση και συμπεριφορά της Προέδρου δείχνουν:

* Έλλειψη σεβασμού προς τα μέλη του Ιδρύματος που μας τίμησαν με την ψήφο τους στην τελευταία Γενική Συνέλευση.

* Αδυναμία υπηρέτησης των σκοπών του Ιδρύματος και μη ύπαρξη οποιασδήποτε προοπτικής γι αυτό.

*  Απουσία σκέψης Φιλανθρωπίας παρά μόνο μελλοντικής Ψηφοθηρίας.

Για όλους τους λόγους που προανέφερα υποβάλω την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, αρνούμενη να ταυτισθώ με την διαφαινόμενη πτωτική πορεία του Ιδρύματος,  σεβόμενη πλήρως το όραμα της Πασιθέας Ζουρούδη και το έργο των προηγουμένων Διοικητικών Συμβουλίων. 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ν.ΚΑΛΛΙΟΝΤΖΗ
Με έκπληξη όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωνικού και Πνευματικού Κέντρου «Αντιγόνη Ζουρούδη – Μάνα της Δωδεκανήσου» έλαβε γνώση της παραίτησης (καταγγελίας) της Αντιπροέδρου κας Τίγκα με τα όσα απαράδεκτα, ψευδή και ανυπόστατα αναφέρει και τα οποία ομόφωνα αντικρούει για τους παρακάτω λόγους:



1.            Το νέο Δ.Σ. του Σωματείου συστάθηκε σε σώμα στις 2-3-2011 και μάλιστα μετά από ελλειπή παράδοση από την απερχόμενη Πρόεδρο κα Βαλιάνου, αφού η οριστική παράδοση – παραλαβή πραγματοποιήθηκε στις 8-4-2011. Δεν έχουν περάσει, λοιπόν, ούτε 2 μήνες και το νέο Δ.Σ. πραγματοποίησε 3 συμβούλια στα οποία συμμετείχε και η κα Τίγκα και όλες οι αποφάσεις πάρθηκαν ομόφωνα. Επομένως, στα αναφερόμενα της ότι η Πρόεδρος αποφασίζει μόνη της ή συνεργάζεται με μεμονωμένα μέλη και όχι με το σύνολο των μελών του Δ.Σ. είναι παντελώς αβάσιμα και ψευδή.



2.            Η αρμόδια γραμματέας που τηρεί τα πρακτικά, καταγράφει ότι λέγεται και αποφασίζεται στο συμβούλιο και ουδεμία παρέμβαση, καταγραφή ή τροποποίηση των πρακτικών έγινε ποτέ από την Πρόεδρο. Άλλωστε, αυτό αποδεικνύεται από το βιβλίο τηρουμένων πρακτικών στο οποίο όλες οι αποφάσεις έχουν υπογραφεί ομόφωνα από όλα τα μέλη του Δ.Σ. και την κα Τίγκα. Άρα ουδόλως ευσταθούν τα όσα ισχυρίζεται.



3.            Όσον αφορά την προοπτική και την υπηρέτηση των σκοπών του Σωματείου το νέο Δ.Σ. από τη στιγμή που ανέλαβε κατέστησε σαφές προς όλα τα μέλη ότι είναι στις προθέσεις του να αυξήσει και να επεκτείνει το φιλανθρωπικό έργο του Σωματείου, αρχής γεννωμένης από το Χολαργό καθώς και όλων των προβλεπομένων από το καταστατικό δράσεων.

Επισημαίνεται ότι παρά το μικρό χρονικό διάστημα λειτουργίας του το Δ.Σ. με τα ισχνότατα οικονομικά του (παρέλαβε 114,50 ευρώ και με οικονομικές υποχρεώσεις παραμονές του Πάσχα άρχισε να ασκεί το φιλανθρωπικό του έργο. Προς τούτο έδωσε σε 5 οικογένειες του Χολαργού οικονομική βοήθεια και τρόφιμα και αυτό αποδεικνύεται από τα βιβλία του Σωματείου όπου είναι καταγεγραμμένα (βιβλίο πρακτικών και βιβλίο ταμείου) και είναι στην διάθεση οποιουδήποτε θελήσει να το επιβεβαιώσει. Σημειωτέον δε, ότι στην πρώτη οικογένεια που βοηθήθηκε, μεταξύ των άλλων μελών του Δ.Σ. ήταν και η κα Τίγκα.



4.            Ειδικότερα για όσα αναφέρει για την Πρόεδρο, ότι δηλαδή κινείται και εργάζεται για λόγους ψηφοθηρικούς η κα Καλλιοντζή επισημαίνει ότι στο Σωματείο είναι μέλος εδώ και 7 χρόνια, γνωστή με όλα τα μέλη του και πάντοτε εθελοντικά και εγκάρδια προσέφερε τις υπηρεσίες της για την ευόδωση των σκοπών του Σωματείου. Η πολύχρονη ενασχόληση και προσφορά της στα κοινά του Χολαργού αλλά και το ήθος της είναι γνωστά στην τοπική κοινωνία και σε καμία περίπτωση δεν διανοήθηκε να λειτουργήσει από τη θέση της Προέδρου του Σωματείου με τέτοιου είδους ενέργειες, που μάλλον χαρακτηρίζουν πιθανόν την κα Τίγκα. Η προσφορά της είναι εθελοντική και από την πρώτη στιγμή της εκλογής της ως Προέδρου του Σωματείου τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι δεν θα επιτρέψει πολιτικές σκοπιμότητες και ζήτησε από όλα τα μέλη να το τηρήσουν με ευλάβεια και η πολιτική να είναι έξω από το Σωματείο. Τέλος η κα Καλλιοντζή επεσήμανε ότι επιφυλάσσεται να ασκήσει τα νόμιμα για την προάσπιση της αξιοπρέπειας της καθώς και της βάναυσα θιγμένης προσωπικότητας της.



          Κατόπιν των παραπάνω αναφερομένων αδυνατούμε όλα τα μέλη του Δ.Σ. να κατανοήσουμε την αδιανόητη ενέργεια της κας Τίγκα και το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε είναι ότι από μέρους της υπάρχει κάποια σκοπιμότητα η οποία θα φανεί στο μέλλον.

          Επειδή όλα όσα αναφέρει στην παραίτηση της (καταγγελία) πρωτίστως είναι συκοφαντικά και προσβάλλουν την αξιοπρέπεια όλων των μελών του Δ.Σ. με αποτέλεσμα να δυσφημείται το Σωματείο, σύσσωμο το Δ.Σ. επιφυλάσσεται να ασκήσει οποιοδήποτε νόμιμο μέσο για την διασφάλιση της προσωπικότητας των μελών του και την προάσπιση των σκοπών του Σωματείου.  



Για το Δ.Σ.



               Η Πρόεδρος                                                     Η Γραμματέας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου