Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΟΙ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ"


Προβληματισμός επικρατεί στο κίνημα των Αγανακτισμένων  ότι μπορεί να δεχτεί προβοκάτσια τις επόμενες ημέρες.
Το κίνημα μέρα με την μέρα γιγαντώνεται. Αυτό δημιουργεί έντονη ανησυχία στον Παπανδρέου και το επιτελείο του ότι μπορεί να πάνε στράφι οι προσπάθειές του για υπερψήφιση του Μνημονίου Νο2. Ήδη αρκετοί βουλευτές του, επηρεασμένοι και από τη δυναμική του κινήματος των Αγανακτισμένων, εκφράζουν δημόσια τη δυσφορία τους για πολλά σημεία που περιλαμβάνει το Μνημόνιο Νο2.
Αυτά βλέπει ο Παπανδρέου και φοβάται ότι το κίνημα των Αγανακτισμένων θα ωθήσει κάποιους  βουλευτές του  να καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. 

Γι αυτό τον λόγο η Κυβέρνηση μεταθέτει διαρκώς την ημερομηνία ψήφισης του Νομοσχεδίου. Από τις 22 Ιουνίου μετέφερε την ημερομηνία στις 28 Ιουνίου, ενώ τώρα εξετάζεται το ενδεχόμενο η ψηφοφορία να πάει για τις αρχές Ιουλίου. Τότε, η Κυβέρνηση πιστεύει ότι το κίνημα των Αγανακτισμένων είτε θα ξεθυμάνει (όπως έγινε στην Ισπανία) είτε θα αποδυναμωθεί λόγω θέρους και διακοπών.
Ίσως όμως, λένε κοντινοί συνεργάτες του Παπνδρέου, το κίνημα αντί να ξεθυμάνει να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις εν μέσω καλοκαιριού!

Την ίδια ώρα, αυτό που φοβούνται στο κίνημα, είναι ότι μπορεί να δεχτούν προβοκάτσια από την ίδια την Κυβέρνηση, τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Να προκληθούν δηλαδή  τεχνητά επεισόδια για τα οποία θα επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας ακόμη και χημικά. Κάτι τέτοιο -θεωρείται ότι- θα διασπούσε το κίνημα κι θα έδινε  "τροφή" τόσο στην Κυβέρνηση όσο και σε όσους την συντρέχουν (μεγάλα Μ.Μ.Ε.),  να κατηγορήσουν το κίνημα των Αγανακτισμένων.  Να προκληθεί δηλαδή πόλωση και το πυρά της δυσμενούς κριτικής να τα δεχτούν οι Αγανακτισμένοι.
Εκεί δηλαδή που η Κυβέρνηση βρισκόταν σε θέση άμυνας, με μια τέτοια προβοκάτσια θα περάσει στην αντεπίθεση, κατηγορώντας το κίνημα των Αγανακτισμένων ότι στους κόλπους του έτρεφε και ...τρομοκρατικά στοιχεία! 
Όλα αυτά εξετάζουν στο κίνημα και προσπαθούν να αποφύγουν το ενδεχόμενο προβοκάτσιας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου