Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ


Αυτή η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εγκληματεί σε βάρος του ελληνικού λαού. Σε βάρος της Παιδείας που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για κάθε έθνος. 
Η κ. Διαμαντοπούλου μέλος της Λέσχης Bilderberg, ακολουθεί την πολιτική του Henri Kissinger, πρώην Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και επίσης μέλους της Λέσχης Bilderberg, επομένως ...συντρόφου της Ελληνίδας Υπουργού Παιδείας. Ο Kissinger λοιπόν είχε πει ότι τους Έλληνες πρέπει να τους χτυπήσεις στην γλώσσα, στον πολιτισμό, στην ιστορία. Η κ. Διαμαντοπούλου (και η Υφυπουργός κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου) ροκανίζουν την παιδεία και την προσφερόμενη μάθηση στα παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. 
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 3ου Γυμνασίου  Χολαργού εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα-ράπισμα σε βάρος του Υπουργείου Παιδείας. Το ψήφισμα κοινοποιείται και προ τους:
Γενικό Γραμματέα Π.Δ.Β.Μ.Θ., κύριο Βασίλη Κουλαϊδή, Ειδικό Γραμματέα Π.Δ.Β.Μ.Θ., κύριο Μιχάλη Κοντογιάννη, Περιφ. Δ/ντή Εκπ/σης Αττικής, κύριο Κουμέντο, Διευθυντή Δ/Ε Β! Αθήνας, κύριο Σηψή και. Προϊστάμενο 4ου Γραφείου Δ/Ε Β! Αθήνας, κύριο Μαρκότση.
ΨΗΦΙΣΜΑ
Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1 ου και 3ου Γυμνασίου Χολαργού

Αγαπητή κυρία Υφυπουργέ,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι σύμφωνα με την Υπουργική σας Απόφαση 62780/Γ2/2-6-2011, από το σχολικό έτος 2011-12 και για τα επόμενα σχολικά έτη σε κάθε Γυμνάσιο θα διδάσκεται μόνο μία δεύτερη ξένη γλώσσα, σύμφωνα με την πλειοψηφία των μαθητών.
Πώς μπορεί όμως κανείς να προκαθορίσει ότι στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα η πλειοψηφία θα επέλεγε πάντα τη συγκεκριμένη γλώσσα, χαρακτηρίζοντας έτσι άπαξ και δια παντός ένα σχολείο ως «γαλλόφωνο ή «γερμανόφωνο», μια και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι προτιμήσεις των μαθητών διαφοροποιούνται από χρονιά σε χρονιά;
Στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού, που προέκυψε από τη συγχώνευση 1ου και 3ου Γυμνασίου, μεταφέρθηκαν οι επί σειρά ετών 2 οργανικές θέσεις -ΠΕ05 (γαλλικής) και ΠΕ07 (γερμανικής γλώσσας) με πλήρες ωράριο,  που καλύπτουν τις ανάγκες του σχολικού συγκροτήματος.
Η παραμονή και των 2 καθηγητριών στο σχολείο μας, που από την επόμενη σχολική χρονιά εκτιμάται ότι θα λειτουργεί με 16 τμήματα, αφ’ ενός μεν δεν θα επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό, αφού δεν θα χρειαστεί να έρθει άλλος καθηγητής, αφ’ ετέρου δε θα συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας, δίνοντας στους μαθητές τη δυνατότητα της ελεύθερης επιλογής της 2ης ξένης γλώσσας και όχι της υποχρεωτικής παρακολούθησης. Έτσι δεν θα αναγκασθούμε εμείς οι γονείς, είτε να αναζητήσουμε  άλλο σχολείο της περιοχής (που μπορεί και να μην προκύψει λόγω του πλειοψηφικού τρόπου χαρακτηρισμού ενός σχολείου σε «γαλλόφωνο ή «γερμανόφωνο») ή να επιβαρυνθούμε οικονομικά, και μάλιστα σε καιρούς οικονομικής δυσπραγίας, καταφεύγοντας σε φροντιστήρια, προκειμένου το παιδί μας να αρχίσει ή να συνεχίσει τη γλώσσα της προτίμησής του.
Επειδή η Απόφαση αυτή θα δημιουργήσει πολλά και σημαντικά προβλήματα, ζητάμε την αλλαγή της, ώστε να επιτρέπεται η διδασκαλία και των δύο ξένων γλωσσών (Γαλλικών- Γερμανικών), για να μπορέσουν τα παιδιά μας να διδαχθούν στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου μας, τις γλώσσες που επιθυμούν να διδαχθούν.

Με εκτίμηση,

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ του 1ου Γυμνασίου Χολαργού

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου