Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ


Λάβαμε με καθυστέρηση αρκετών ημερών από μερικά στελέχη της ομάδας δασοπυρόσβεσης Χολαργού, επιστολή παραίτησής τους. Γιατί άραγε έστειλαν την επιστολή με καθυστέρηση 4 ημερών στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ όταν αυτή είχε ήδη δημοσιευτεί στο myxolargos.gr; Σαν να μας θυμηθήκατε αργά παλληκάρια! Και όταν προβήκατε σε διαμαρτυρία στο δημαρχείο Χολαργού, ούτε καν μας ενημερώσατε για την ενέργειά σας αυτή. 
Γι' αυτό τον λόγο κι εμείς, κρίνοντας ότι το γεγονός είναι ήδη...μπαγιάτικο, η δημοσίευσή της επιστολής σας πήγε προς τα...πίσω, αφού μεσολάβησαν πολλά και εξαιρετικής σημασίας γεγονότα. 
Ιδού η επιστολή.
  ΘΕΜΑ:        ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ


             Κύριοι/ες,

             Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε την παραίτησή μας από τα καθήκοντα του εθελοντή - μέλους της Υπηρεσίας Δασοπροστασίας του τέως Δήμου Χολαργού, καθήκοντα που υπηρετήσαμε επί σειρά ετών με απόλυτη ευσυνειδησία και αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης απέναντι στον ιερό σκοπό της προστασίας του Υμηττού μας, όχι μόνο χωρίς ίχνος δικής μας απολαβής αλλά πολλές φορές και με βαρύ προσωπικό κόστος.       
           Δυστυχώς όμως, κατά τους τελευταίους μήνες, πέσαμε θύματα μιας απίστευτης προσπάθειας εμπαιγμού εκ μέρους ορισμένων μελών του Συμβουλίου σας που κλήθηκαν από την  Δημοτική Αρχή να συντονίσουν την προσπάθεια της εθελοντικής ομάδας. Παρά τις επανειλημμένες επαφές και συζητήσεις που είχαμε μαζί τους σε μια προσπάθεια να δοθούν λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα που ταλανίζουν το πυροφυλάκειο και παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις και τις δεσμεύσεις τους ότι επρόκειτο να παρθούν αποφάσεις που θα διασφάλιζαν την ενότητα και την ομαλή λειτουργία του, προέβησαν σε κινήσεις προδήλως διασπαστικές, συνηγορώντας στην διατήρηση μιας κατάστασης που πόρρω απέχει από τις αρχές του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς προς το περιβάλλον και την κοινωνία. Δυστυχώς, η αλλαγή της Δημοτικής Αρχής δεν σηματοδότησε και την αλλαγή της νοοτροπίας που θέλει τα μικροσυμφέροντα - πολιτικά ή άλλα - να καθορίζουν την τύχη των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν ανθρωποι αγνοί, με καθαρή συνείδηση και διάθεση να προσφέρουν στο γενικό καλό.
            Οι διαβεβαιώσεις τους αποδείχτηκαν ψέμματα αισχρά, οι υποσχέσεις τους έπεα πτερόεντα. Τους παραδίδουμε στην κοινή περιφρόνηση και στην μήνιν των πολιτών που θα ενημερωθούν προσεχώς για τα γεγονότα. Οι άνθρωποι αυτοί παίζουν παιχνίδια σε βάρος όλων μας και σε βάρος του Υμηττού και αυτό δεν θα αφήσουμε να συμβεί.
            Όσο μας αφορά, θα συνεχίσουμε από άλλο μετερίζι τον αγώνα μας για να διαφυλάξουμε όχι μόνο την ακεραιότητα του δάσους του Υμηττού, αλλά και την αξιοπρέπεια μας ως εθελοντές και ως πολίτες, απέναντι σε όσους τα επιβουλεύονται μετρώντας μας με τα δικά τους μέτρα και κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Ο αγώνας μας αφορά όλους τους ανθρώπους της προσφοράς και όλους τους πολίτες. Η προσπάθεια μας δεν θα έχει τέλος.

Βασίλης Φράγκος

Αλέξανδρος Τριβόλης

Γιαννα Γεωργούλα

Γρηγόρης Μάντης

Ηλίας Σύλας

Αλέξανδρος Γλυνός

Περικλής Σακελλαρίδης

Λεωνίδας Κότταρης

Μαρίνος Συνοδινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου