Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΗΤΑΝ Η ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ

aetideon-33-2
Έντονο προβληματισμό στις διωκτικές αρχές προκαλεί η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού κάτω από αυτοκίνητο στην επί της οδού Αετιδέων 33 (Χολαργός) όπου διαμένει η ανακρίτρια η οποία χειρίζεται την υπόθεση της Proton Bank με κατηγορουμένους τον γνωστό επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλα 26 άτομα.
Η έκρηξη έρχεται σε συνέχεια ανάλογου τύπου ενέργειας (πυροδότηση μηχανισμού) έξω από πολυκατοικία στο Χαλάνδρι πριν από 11 μήνες, η οποία εικάζεται ότι αφορούσε τον διευθυντή Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της ΤτΕ, Ι. Γούσιο, ο οποίος είχε διενεργήσει έλεγχο στην υπόθεση Proton που βρισκόταν τότε στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης υπό τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιάννη Δραγάτση και ως γνωστόν κατέληξε στην απαγγελία κακουργηματικών κατηγοριών.
Εν προκειμένω ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κάτω από αυτοκίνητο σταθμευμένο στο Χολαργό εξερράγη στις 2:41 τη νύχτα, με αποτέλεσμα το όχημα να καταστραφεί. Πληροφορίες αναφέρουν πώς στην ίδια πολυκατοικία διαμένει ο γνωστός δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος, αλλά και η 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη η οποία διερευνά την υπόθεση Proton Bank και μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχει στείλει τις κλήσεις προς απολογία για βαριά κακουργήματα σε βάρος του κ. Λαυρεντιάδη και άλλων κατηγορουμένων ώστε να κριθεί αν θα κρατηθούν προσωρινά ή όχι.
Οι αρχές δεν γνωρίζουν ποιός ήταν στόχος της επίθεσης, ούτε μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα άμεσα, πλην το αυτοκίνητο που εξερράγη ήταν ακριβώς ίδιου τύπου με αυτό του συζύγου της ανακρίτριας.
Ο προβληματισμός των αρχών σχετίζεται και με την έκρηξη που είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2011 έξω από τετραώροφη κατοικία στο Χαλάνδρι στην οποία διαμένει, το στέλεχος της ΤτΕ, Ι. Γούσιος και είχε αναμειχθεί ως ελέγχων στην ίδια υπόθεση. Κι όλα αυτά ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη κι άλλη σχετική έρευνα από τον εισαγγελέα Δραγάτση, για την αγοραπωλησία της Νεοχημικής από τον αμερικάνικο όμιλο Carlyle.
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου