Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΟΙ "ΤΑ ΣΠΑΝΕ", ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ... ΒΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤ΄ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ;

ispanoi
Χιλιάδες ισπανοί διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους περικυκλώνοντας το Κοινοβούλιο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την σκληρή λιτότητα και τα νέα μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση Ραχόι.
Μέχρι αργά το βράδυ, πάνω από 30 άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση γκλομπ και σφαιρών από καουτσούκ για να απωθήσει το πλήθος. Από τους τραυματίες τουλάχιστον 16, οι τέσσερις αστυνομικοί χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο. Δεκάδες ήταν και οι συλλήψεις.
Παρά, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ισπανικά ΜΑΤ κράτησαν το πλήθος σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το Κοινοβούλιο έχοντας τοποθετήσει κλούβες και φράχτες, ώστε να εμποδίσουν τους διαδηλωτές, όπου φώναζαν: «Βγείτε έξω!», «Δεν μας αντιπροσωπεύουν» και «Απολύστε τους». Ορισμένοι μάλιστα, εκτόξευαν διάφορα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών.
Είχαν προηγηθεί οι πορτογάλοι που ανάγκασαν την κυβέρνηση σε σημαντικές υπαναχωρήσεις σε ότι αφορά τα μέτρα λιτότητας και τις ασφαλιστικές εισφορές.
Οι δε Έλληνες που βρέθηκαν στην χειρότερη μοίρα, προφανώς κοιμούνται όρθιοι έχοντας αποδεχτεί τα όσα φέρνει η μνημονιακή υπογραφή του Τζέφρι και των συνακολούθων του...
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου