Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ! ΜΕ ΠΕΘΑΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΜΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ 30% ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ!

nekri-agora
Άλλοι φάγανε τα λεφτά του κράτους, άλλοι τα φυγάδευσαν με off shore εταιρείες στο εξωτερικό, πολιτικά λαμόγια θησαύρισαν
σε βάρος του λαού αλλά στο υπουργείο οικονομικών έχουν βαλθεί πώς θα ξεκάνουν τον ιδιωτικό τομέα!
Το μόνο πού τους νοιάζει είναι πώς θα χαντακώσουν την αγορά! Ο Πρωθυπουργός της συμφοράς που υποσχέθηκε ότι θα κατεβάσει τον ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% όχι μόνο καταργεί παντελώς το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ αλλά και προχωρεί σε φορολόγηση των εισοδημάτων από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 30% .
Οι νέες ρυθμίσεις ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τους φόρους για τους επαγγελματίες. Σε μια αγορά νεκρή, η τριμερής κυβέρνηση τα σαρώνει όλα.
Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της «Ημερησίας» Μαρία Βουργάνα, τα νέα μέτρα για τους επαγγελματίες, προβλέπουν:
1. Δεν καταργείται μόνο το βασικό αφορολόγητο των 5.000 ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις, τις ατομικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και τους αγρότες. Καταργούνται και τα πρόσθετα αφορολόγητα ποσά που ισχύουν για τα προστατευόμενα παιδιά. Τα πρόσθετα αφορολόγητα ποσά ανέρχονται σε 2.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα τέκνα και σε 3.000 ευρώ για κάθε ένα τέκνο από το τρίτο και τα επόμενα. Όσοι φορολογούμενοι δήλωναν μέχρι τώρα, εισοδήματα από ατομικές επιχειρήσεις ή ελευθέρια επαγγέλματα ή γεωργικές εκμεταλλεύσεις και δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ φόρο, επειδή τα εισοδήματα τους αυτά ήταν χαμηλότερα από τα ισχύοντα κατά περίπτωση συνολικά αφορολόγητα όρια θα κληθούν για πρώτη φορά να πληρώσουν φόρο με συντελεστή 30% όποια κι αν είναι τα ποσά των ετησίων καθαρών εισοδημάτων που θα δηλώσουν από τις πηγές αυτές. Για παράδειγμα ένας επαγγελματίας με δυο παιδιά και με εισόδημα 9.000 ευρώ, ενώ φέτος δεν πλήρωσε φόρο, το 2013 θα κληθεί να πληρώσει 2.700 ευρώ φόρο!
2. Από τη στιγμή που οι ελεύθεροι επαγγελματίες – επιτηδευματίες θα φορολογούνται όπως ακριβώς και οι επιχειρήσεις τότε εκτός από το φόρο 30% που θα φορολογηθούν για τα εισοδήματά τους από το πρώτο ευρώ θα επιβαρυνθούν με προκαταβολή φόρου 55% έναντι του επόμενου οικονομικού έτους. Η προκαταβολή φόρου επιβάλλεται επί του κύριου φόρου που προκύπτει με βάση το ύψος του ετησίου δηλωθέντος εισοδήματος από εμπορικές επιχειρήσεις ή ελευθέρια επαγγέλματα ή από γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Έτσι η επιβάρυνση των συγκεκριμένων φορολογουμένων δεν θα περιοριστεί, τελικά, στο 30% αλλά θα εκτιναχθεί στο πολύ υψηλότερο επίπεδο του 46,5%. Δηλαδή ο επαγγελματίας με τα 2 παιδιά εκτός από τα 2.700 ευρώ που θα πληρώσει θα επιβαρυνθεί και με 1.485 ευρώ, ποσό που θα καταβάλει ως παρακράτηση φόρου για την επόμενη χρονιά. Δηλαδή ο λογαριασμός της εφορίας θα φτάσει συνολικά στα 4.185 ευρώ!
3. Εξετάζεται η αύξηση της παρακράτησης φόρου από 20% που είναι σήμερα σε 30% μέτρο που αναμένεται να θίξει χιλιάδες κυρίως νέους εργαζόμενους που εργάζονται με συμβάσεις αορίστου ή ορισμένου χρόνου και αμείβονται με «μπλοκάκι». Αν το υπουργείο Οικονομικών δεν τους εξαιρέσει από το μέτρο τότε θα υποχρεωθούν να προκαταβάλουν το 30% των αμοιβών τους στην εφορία.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου