Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ. 14 ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΤ ΣΑΪΝΤ. (video)


egypt

Βράζει η Αίγυπτος... Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στο Πορτ Σάιντ, μετά την καταδίκη σε θάνατο 21 από τους κατηγορούμενους για την ποδοσφαιρική τραγωδία στην πόλη πριν από ένα χρόνο.
Στο άκουσμα της απόφασης συγγενείς εκείνων που καταδικάστηκαν σε θάνατο προσπάθησαν να εισβάλουν σε φυλακή που κρατούνται οι τελευταίοι.
Άρματα μάχης του στρατού και δυνάμεις της στρατιωτικής αστυνομίας ξεκίνησαν να αναπτύσσονται στους δρόμους του Πορτ Σάιντ. Παρότι δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ανακοίνωση, πηγή ασφαλείας δήλωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν για να ενισχύσουν τις αστυνομικές και να προστατεύσουν τα δημόσια κτίρια στην πόλη.
Το αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο 21 ανθρώπους που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν το θάνατο 74 ανθρώπων μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πορτ Σάιντ, την 1η Φεβρουαρίου του 2012.
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου διάβασε τα 21 ονόματα που "εστάλησαν στον μουφτή", φράση που σημαίνει την επιβολή της θανατικής ποινής, αφού η εσχάτη των ποινών πρέπει να εγκριθεί από την ανώτατη θρησκευτική αρχή της Αιγύπτου.
Οι κατηγορούμενοι ήταν συνολικά 73. Η ετυμηγορία για τους υπόλοιπους θα ανακοινωθεί στις 9 Μαρτίου, σύμφωνα με το δικαστήριο.
Η ετυμηγορία του δικαστηρίου στο Κάιρο έχει δεκτή με επιφωνήματα χαράς από τις οικογένειες των θυμάτων που βρίσκονταν στην αίθουσα. Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου