Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΟ ΕΓKΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΒΡΕΦΟΣ ΣΤΗ ΛΕΡΟ

VREFOSS
Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο μετά το θάνατο του 34 ημερών αγοριού από τη Λέρο, που έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Τρίτης εξαιτίας της αμέλειας της μητέρας του!
Τα αναπάντητα ερωτήματα, όμως εξοργίζουν.
Ήδη έχει παρέμβει εισαγγελικός λειτουργός, ενώ σήμερα θα γίνει ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του άδικου θανάτου του βρέφους.
Το άτυχο μωράκι μεταφέρθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο νοσοκομείο της Λέρου με δύσπνοια, υποθερμία, συμπτώματα υποσιτισμού και πληγές που είχαν προκληθεί από ακαθαρσίες.
Εσπευσμένα μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ Ηρακλείου, όπου οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες αλλά δεν τα κατάφεραν!
Το μωράκι ήταν 3 ολόκληρες μέρες νηστικό και ένα ένα όργανό του άρχισε να υπολειτουργεί!
«Το βρέφος πέθανε από πολυοργανικό νόσημα. Έπεσε η λειτουργία όλων των οργάνων του, με αποτέλεσμα να προκληθεί στο τέλος καρδιακή ανεπάρκεια, κάμψη και θάνατος. Το βρέφος ήταν τρεις μέρες ατάιστο. Ήταν ήδη πολύ αργά όταν έφτασε στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του ήταν ανεπίστρεπτη. Και άντεξε πολύ τρεις μέρες», δήλωσε ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, καθηγητής Παιδιατρικής και πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας.
Ευθύνες στη μητέρα
Είναι ολοφάνερο ότι οι ευθύνες στρέφονται στην 24χρονη μητέρα, η οποία, αν και έψαχνε λύσεις σε forum στο internet, όπου υποστήριζε ότι ο παιδίατρος δε βρισκόταν στο νησί αλλά είχε αποκλειστεί στην Κω, άλλα φαίνεται να λέει ο διοικητής του νοσοκομείου της Λέρου:
«Μόλις ήρθε το βρέφος στο νοσοκομείο καλέσαμε αμέσως τον παιδίατρο και μέσα σε πέντε λεπτά έδινε τις πρώτες βοήθειες στο μωρό που ήταν σε άσχημη κατάσταση. Υπάρχουν έγγραφα και μαρτυρίες που μπορούν να το αποδείξουν», εξηγεί και προσθέτει ότι ο σύντροφος της 24χρονης που είναι μόνιμος υπαξιωματικός στο νησί, επέστρεψε στη Λέρο και βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.
Τι λέει ο Δήμαρχος της Λέρου!
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε η 24χρονη μητέρα ζήτησε βοήθεια: «Η Λέρος διαθέτει κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, γραφείο Πρόνοιας, κοινωνικό παντοπωλείο. Η μητέρα όμως δεν ζήτησε βοήθεια από κανέναν ούτε καν από τους δημότες, αλλά μόνο από μαμάδες μέσω Διαδικτύου. Καλό θα ήταν να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία.»
Μάλιστα, ο δήμαρχος συμπλήρωσε ότι η κοινωνία του νησιού δεν γνώριζε το παραμικρό, αφού η 24χρονη βρισκόταν κλεισμένη στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου έμενε με τον σύντροφό της!
Πηγή: ''Εφημερίδα των Συντακτών'', Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου