Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟΝ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ"

 Ο Μήτσος Φατούρος, Έλληνας της Ομογένειας (ΗΠΑ), από σήμερα γράφει ειδήσεις και δικά του σχόλια Στον "Ανεξάρτητο Παρατηρητή". Τόσο για τα τεκταινόμενα στις ΗΠΑ αλλά και για το πολιτικό γίγνεσθαι γενικότερα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας Μήτσο. Χώστα...Ελληναρά, όπου μπορείς...
 
Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ
Οι αριστερο-παπανδρεϊκές περιπτύξεις του κ. Τσίπρα με τις ΗΠΑ έχουν κιόλας αρχίσει.
του Mitch Fatouros

"Δεν είναι ελληνικό λόμπι, αλλά ελληνοαμερικανικό λόμπι και λειτουργεί στη βάση εκείνων που πιστεύουμε ότι είναι τα συμφέροντα των ΗΠΑ και όχι στη βάση εκείνων που θεωρούμε ως τα συμφέροντα της Κύπρου ή της Ελλάδας," είχε δηλώσει ο ιδρυτής του Αμερικανο-Ελληνικού Ινστιτούτου όπως αναφέρεται στον τύπο της Αμερικής, ή Ελληνο-αμερικανικού ινστιτούτου όταν αναφέρεται στα ΜΜΕ της Ελλάδας, Ευγένιος Ρωσσίδης (http://magazine.apopsi.com.cy/2008/10/ellinoamericaniko-lobby-mprosta-stis-ekloges). Ο Ρωσσιδής είχε διατελέσει υφυπουργός του Θησαυροφυλακίου των ΗΠΑ επί Νίξον. Για την ακρίβεια, είχε δηλώσει παραίτηση μέρες αφ' ότου κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι στην πρώτη δίκη που συνδέονταν με το σκάνδαλο Γουώτεργκεητ. Μετέπειτα, ήρθε η ποινή άλλων κατηγορουμένων και ειδικά αυτού που θεωρήθηκε ο σχεδιαστής της επιχείρησης των "κοριών" στα γραφεία του Δημοκρατικού κόμματος, του Τζ. Γκόρντον Λίντη. Λίγοι όμως γνωρίζουν πως ο Ρωσσίδης θεωρείται ο άνθρωπος που είχε φέρει τον Λίντη να εργαστεί για την κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς ήταν στενοί συνεργάτες.
Με την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, ο Ρωσσίδης "ενεργοποιήθηκε," ή τουλάχιστον έτσι διατυμπανίζει, δηλαδή πως εξαιτίας του επιβλήθηκε το Εμπάργο των Όπλων. Πλην όμως, λίγο καιρό αργότερα, ο Τομ "Εσσο" Πάπας διαβεβαιώνει τον πρόεδρο Φορντ πως κανείς δεν ακούει τον Ρωσσίδη, σύμφωνα με δημοσιοποιημένα πρακτικά του Προέδρου των ΗΠΑ.
Όταν ο Ρωσσίδης δοκίμασε να επανέλθει στην πολιτική το 1980, με τον τότε υποψήφιο Ρόναλντ Ρήγκαν, ο θρυλικός δημοσιογράφος Τζακ Άντερσον του έβαλε πάγο με ένα αποκαλυπτικό άρθρο όπου τον αποκαλούσε πιθανό συνεργάτη της Χούντας. Σίγουρα όμως, έβγαλε τα άπλυτα του Ινστιτούτου στον αέρα αποκαλύπτοντας τις παρρατυπίες, αν όχι παράνομιες του οργανισμού που νομικά δεν υπήρξε ποτέ λόμπυ.


Το Αμέρικαν Χελλένικ Ίνστιτουτ (για να το πούμε σωστά) αποτελείται κυρίως από δυο "κοινωφελείς" εταιρίες. Η μια είναι πολιτιστική και άρα, βάση Αμερικάνικου νόμου, δεν επιτρέπεται να παίρνει πολιτικές θέσεις, η άλλη είναι επιχειρηματικός σύνδεσμος, άρα στόχος της είναι να προωθεί τα συμφέροντα των μελών της που έχουν τη βάση τους στην Αμερική. Προσπάθειες του Ινστιτούτου να ξεκινήσει οργανισμό λόμπυ έχουν αποτύχει επανειλημμένα, γιατί οι ομογενείς δεν διατίθενται να τον χρηματοδοτήσουν, αν και πρόκειται για τους ίδιους ομογενείς που χρηματοδοτούνταν από την Ελληνική κυβέρνηση για δεκαετίες και αντί να φτιάχνουν λόμπυ, ενοικίαζαν κτήρια, πλήρωναν μισθούς και άνοιγαν άλλους πολιτιστικούς οργανισμούς με φορολογικές ελαφρύνσεις για τους ίδιους!

Το Ινστιτούτο συστηματικά καλιεργεί την εντύπωση του λόμπυ στην Ελλάδα, σε βαθμό που έχει πείσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια (όχι πως παίρνει και πολύ για να πεισθεί) ότι τα γραφεία του οργανισμού είναι ΜΕΣΑ στον Λευκό Οίκο καθώς στις 30 Μάη, 2012 ο κ. Παπουλίας ζήτησε από τον διευθυντή του ινστιτούτου Νικ Λαριγκάκη, μπροστά στις κάμερες της ΕΡΤ, να διαβιβάσει της ευχαριστίες του στον Πρόεδρο Ομπάμα (πάνω φωτό)!
Και γεννάται το ερώτημα: για ποιο λόγο ο αριστερός κ. Τσίπρας, απ' όλους τους οργανισμούς της ομογένειας, διαλέγει να συναντηθεί απόψε με τον οργανισμό των επιχειρηματιών που βάζει το συμφέρον των ΗΠΑ πάνω από το συμφέρον της Ελλάδας?

Οι αριστερο-παπανδρεϊκές περιπτύξεις του κ. Τσίπρα με τις ΗΠΑ έχουν κιόλας αρχίσει. Άντε Αλέξη, μια και σε "θέλει δίπλα του," με το καλό και στο Χάρβαρντ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου