Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΡΑΓΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΗ ΕΓΓΟΝΗ ΤΗΣ!



ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΕΤΑΝΕ ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΗ ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΝΕΘΛΙΨΑΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ: ΑΠΟ 1380 €, ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 700 €!!!
ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗ ΣΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΦΟΡΑ!
Όποιος μπορεί να βοηθήσει την απελπισμένη γυναίκα, ας επικοινωνήσει με το τηλ. 2111.84.7002
του Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr

Η Φωτεινή Στεφάνοβιτς είναι μια σύγχρονη ηρωίδα. Ελληνίδα 100% όπως διευκρινίζει κι η ίδια, προκειμένου να προλάβει όσες τυχόν υποψίες δημιουργεί το επίθετό της. Η ελληνική ιστορία από τα χρόνια του Βυζαντίου έχει να επιδείξει πολλά παρόμοια επίθετα που ξενίζουν για τη σλαβική ρίζα τους αλλά που τα κατέχουν γνήσιοι από γενιά σε γενιά, Έλληνες.

Από τα πρώτα χρόνια της ζωής της η Φωτεινή ανεβαίνει έναν ατελείωτο Γολγοθά. Το 1987,  βρήκε τον πατέρα της νεκρό μέσα στο σπίτι τους εξαιτίας του μεγάλου καύσωνα. Λίγα χρόνια αργότερα, στα 1993 έχανε την μάνα της από καρκίνο, στο νοσοκομείο του «Αγίου Σάββα». Νωρίτερα, είχε χάσει τον μονάκριβο αδελφό της από βαριά καρδιοπάθεια. «Τότε», θυμάται, «η οικογένειά μου είχε ξοδέψει όλη της την περιουσία σε νοσήλια και θεραπείες στο εξωτερικό για να κρατήσει στη ζωή τον αδερφό μου». Η οικογένειά της ξεκληρίστηκε και η ίδια απέμεινε μόνη να δέχεται τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της μοίρας.

Παντρεύτηκε, απέκτησε μια κόρη κι ένα γιο αλλά ο γάμος της γρήγορα διαλύθηκε. Τα χειρότερα για την Φωτεινή ήρθαν στα 1997, όταν μια εφήμερη σχέση της κόρης της, είχε ως συνέπεια να μείνει έγκυος και να αποκτήσει μια κόρη. Ο πατέρας του παιδιού έγινε άφαντος, το ίδιο όμως συνέβη και με τη μητέρα του νεογέννητου! 


 «Από την πρώτη μέρα που γεννήθηκε η εγγονή μου, η κόρη μου δεν ήθελε ν’ αγγίξει το μωρό. Την 8η μέρα από τη γέννηση της Χριστίνας, η κόρη μου εξαφανίστηκε», λέει με πίκρα και πόνο η 54χρονη σήμερα Φωτεινή Στεφάνοβιτς.

15 ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τότε και η ηρωίδα γυναίκα εκτός από γιαγιά, έγινε και μάνα και πατέρας για την εγγονή της, τη Χριστίνα. Πέρασε πολλά: με το κορίτσι να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας από βρογχικό άσθμα και έλκος του δωδεκαδαχτύλου, ακόμη και ψυχολογικά, η 54χρονη έσερνε το σταυρό του μαρτυρίου, δίνοντας για την εγγονή της όσα χρήματα κέρδιζε από 2 δουλειές. Γιατροί, φάρμακα, φροντιστήριο για τα Αγγλικά της Χριστίνας αλλά και το ενοίκιο για το σπίτι στην Κυψέλη που μένουν τα τελευταία 8 χρόνια, δημιουργούσαν τον όγκο των οικονομικών υποχρεώσεων της Φωτεινής Στεφάνοβιτς, τις οποίες μέχρι πριν από μερικούς μήνες διεκπεραίωνε με δυσκολία, αλλά με συνέπεια.

Μετά από 32 χρόνια όπου δούλεψε ως καθαρίστρια και σε κυλικείο με συμβάσεις στο δημόσιο τομέα, η κ. Στεφάνοβιτς  συνταξιοδοτήθηκε το 2009. Στα 3 χρόνια μνημονίων όμως, η 54χρονη έβλεπε τη σύνταξή της να πετσοκόβεται μήνα με το μήνα.
«ΜΟΥ’ΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΟΥ»!

«Έπαιρνα 1380 € και σήμερα μου δίνουν κάτω από 700 €. Με τα 550 € έπρεπε να πληρώνω το νοίκι και με τα υπόλοιπα να ζω την εγγονή μου. Πλήρωνα τα φάρμακά της, το φροντιστήριό της στα Αγγλικά, γιατί το κορίτσι θέλει να πάρει το Proficiency και με ό,τι απέμεινε τρώγαμε ένα ξεροκόμματο. Το φροντιστήριο αναγκαστικά πρέπει να το διακόψει του χρόνου. Τα μνημόνια και αυτή η κυβέρνηση μας έχουν αποτελειώσει», λέει η πολύπαθη γυναίκα και την πιάνουν λυγμοί. Προσπαθεί να συνέλθει και συνεχίζει: «Όσο έπαιρνα 1380 €, κουτσά-στραβά τα’ φερνα βόλτα. Τώρα όμως, είναι αδύνατον. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μού έκανε μια ελάχιστη μείωση στα 450 € αλλά εγώ δεν μπορώ να πληρώσω ούτε αυτό το ποσό. Μέχρι 300 € μπορώ να καταβάλω κι αυτά με δυσκολία. Ο ιδιοκτήτης απέρριψε το αίτημά μου και με πήγε στο δικαστήριο για να μου κάνει έξωση. Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 7 Μαρτίου και από ώρα σε ώρα περιμένω να μου θυροκολλήσουν την απόφαση. Όταν γίνει κι αυτό, πρέπει μέσα σε τρεις μέρες να έχω αδειάσει το σπίτι και να φύγω. Πού να πάω Θεέ μου με μικρό παιδί στους δρόμους; Θα μείνουμε άστεγοι! Μού’ ρχεται να πέσω από το μπαλκόνι μου…», λέει η κυρία Φωτεινή και την ξαναπιάνουν έντονοι λυγμοί.

Προσπαθώ να τη συνεφέρω κι όταν κάποια στιγμή η 54χρονη ηρεμεί λίγο, τονίζει: « …Δεν πρέπει να το κάνω όμως, γιατί η Χριστίνα εμένα έχει ως μοναδικό της στήριγμα. Η μάνα της την εγκατέλειψε όταν ήταν 8 ημερών και η εγγονή μου δεν θέλει να την δει. Όταν μάλιστα έμαθε ότι η κόρη μου έχει κάνει δική της οικογένεια και έχει αποκτήσει άλλα τρία παιδιά, η οργή της Χριστίνας απέναντι στην φυσική της μητέρα έχει γίνει μεγαλύτερη. “Εσύ είσαι η πραγματική μάνα μου”, μού επαναλαμβάνει η Χριστίνα και το χρέος μου απέναντί της γίνεται ακόμη μεγαλύτερο».


--0 γιος σας, δεν σας βοηθά;

Κυρία Φωτεινή: Δυστυχώς, όχι. Παντρεύτηκε, έκανε τη δική του οικογένεια. Ίσως δεν έχει χρόνο και δεν έρχεται να με δει, λέει με ζωγραφισμένη την πίκρα στο πρόσωπό της.
ΥΣΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!
Η Φωτεινή Στεφάνοβιτς, λίγες ώρες πριν φτάσει στο σπίτι της η δικαστική απόφαση για έξωσή της, απευθύνει ύστατη έκκληση βοήθειας προς τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά:

«Κύριε Πρωθυπουργέ, βρίσκομαι σε απελπιστική κατάσταση. Σας εκλιπαρώ να αντιληφθείτε το αδιέξοδό μου. Μετά από 32 χρόνια δουλειάς, η Πολιτεία μου δίνει μια πενιχρή σύνταξη κάτω από τα 700 €. Δούλεψα σκληρά και έντιμα και είδα μέσα σε λίγο διάστημα τη σύνταξή μου να χάνεται! Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατον να καταφέρω να συντηρήσω την εγγονή μου. Η κόρη μου και φυσική μητέρα της Χριστίνας, την εγκατέλειψε στην αγκαλιά μου όταν ήταν μερικών ημερών. Σήμερα, τα μνημόνια και οι μειώσεις στη σύνταξή μου με έχουν φέρει στο χείλος της απόλυτης απελπισίας. Σας παρακαλώ Κύριε Πρωθυπουργέ, επειδή μου έχουν πει ότι έχετε επιδείξει προσωπική ευαισθησία  σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ζητώ την παρέμβασή σας. Να σώσετε ένα 15χρονο παιδί του οποίου πλέον η ζωή και το μέλλον κρέμονται από μία κλωστή. Η δική μου απόγνωση ας δώσει ελάχιστο φως στα αισθήματά σας».

Η Φωτεινή Στεφάνοβιτς δίνει και το τηλέφωνό της σε όποιον μπορεί να βοηθήσει: «Το τηλέφωνό μου είναι 211.84.7002 και απευθύνομαι σε όποιον μπορεί να συμπαρασταθεί στο πρόβλημά μου. Όποιος ιδιοκτήτης διαμερίσματος στην Κυψέλη μπορεί να το διαθέσει με μηνιαίο μίσθωμα μέχρι 300 ευρώ, μπορώ ν’ ανταποκριθώ. Επίσης, όποια εταιρεία μετακομίσεων μπορεί να προθυμοποιηθεί να μεταφέρει τα πράγματά μας, θα την ευγνωμονώ».

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ: «ΜΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΚΤΕΘΕΙΤΕ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ»!
Συνομιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος όπου διαμένει η κυρία Στεφάνοβιτς. Ένας ευκατάστατος επιχειρηματίας με μεγάλη επιχείρηση στο κέντρο της Κυψέλης. Οι απαντήσεις που έδωσε στα ερωτήματά μας, δείχνουν άτομο αμετακίνητο: «Μείωση στο ενοίκιο της είχαμε κάνει πριν από ένα χρόνο και δεν πλήρωσε ούτε μία δραχμή. Το ενοίκιο ήταν 550 € και της το πήγαμε 300 €. Δεν πλήρωνε τίποτε και στο τέλος μου ‘στειλε και τη Χρυσή Αυγή στο μαγαζί».

--Η κ. Στεφάνοβιτς λέει ότι μόνο τους τέσσερις τελευταίους μήνες δεν μπόρεσε να σας πληρώσει το μίσθωμα.

Ιδιοκτήτης: Δεν ξέρω γιατί αναλάβατε να στηρίξετε με το ρεπορτάζ σας αυτό το άτομο. Προσέχετε γιατί θα εκτεθείτε!      

--Εμείς βλέπουμε ότι βρίσκετε σε αδιέξοδο και ότι αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα.

Ιδιοκτήτης: Υποτίθεται ότι αντιμετωπίζει. Αυτά όλα είναι τεχνάσματα.  

2 σχόλια:

  1. H γυναικα αυτη ειναι γνωστη απατεωνας επαιρνε διαφορους σταθμους με ψευτικο ονομα επικαλωντας οτι ειναι δασκαλα και οτι η μαθητρια της ειχε αναγκη ζητωντας λεφτα. Εχει καταδικαστει σε δικαστηριο γι αυτο το πραγμα. Μην ψαρωνετε με τα ψεμματα της. Μαλιστα ελεγε οτι το παιδι ειχε κινητικα προβληματα ενω δεν εχιε τιποτα το παιδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.madata.gr/mobile/epikairotita/social/13486.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή