Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΕΠ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ;

γράφει ο Θανάσης Αυγουρόπουλος
δημοτικός σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού
Αναμφισβήτητα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) είναι η καλύτερη και πιο επιτυχημένη δομή που έχει συστήσει η κεντρική διοίκηση τα τελευταία χρόνια.
Στα Κ.Ε.Π., οι πολίτες μπορούν να πληροφορηθούν για όλα τα  ζητήματα της Δημόσιας Διοίκησης και να προωθήσουν προς διεκπεραίωση υποθέσεις που σχετίζονται με φορείς του Δημοσίου. Έτσι αποφεύγουν γραφειοκρατικές διαδικασίες και κυρίως περιορίζουν τις μετακινήσεις τους σε ένα μόνο σημείο (΄΄one stop shop΄΄).
Στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών  διακινούνται τα έγγραφα όχι οι πολίτες.
Το Κ.Ε.Π. Χολαργού από την πρώτη ημέρα που λειτούργησε ήταν ανοιχτό και εξυπηρετούσε τους συνδημότες μας: Δευτέρα – Παρασκευή (0800 – 2000) & το Σάββατο (0800-1400), τόσον επί διοίκησης κ. Σκούρτη, όσον και αυτής του κ. Νικολάου.
Με απόφαση του κ. Δημάρχου και μία απλή ανακοίνωση στο site του Δήμου το ωράριο λειτουργίας τόσο για το Κ.Ε.Π. Χολαργού, όσον και για το αντίστοιχο του Παπάγου ορίστηκε: Δευτέρα – Παρασκευή (0800 1400) & το Σάββατο (0800-1400).
Επειδή το συγκεκριμένο ωράριο σαφέστατα δεν εξυπηρετεί τους κατοίκους και των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων, ειδικά αυτούς που εργάζονται και αδυνατούν να επισκεφτούν το Κ.Ε.Π. τις πρωϊνές ώρες και για να διεκπεραιώσουν επείγουσες υποθέσεις τους υποχρεώνονται να πάνε σε άλλους Δήμους ή και στο κέντρο της Αθήνας. 
Υποθέτω πως ο κ. Δήμαρχος αναγκάστηκε να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση λόγω έλλειψης προσωπικού.
Εκτιμώ πως, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών επιβάλλεται να αναθεωρήσει τη συγκεκριμένη απόφασή του και να βρει οπωσδήποτε δύο υπαλλήλους από άλλες υπηρεσίες  που δεν εμπλέκονται άμεσα στην εξυπηρέτηση των πολιτών και να τους χρησιμοποιήσει για να καλύψει και το απογευματινό ωράριο τουλάχιστον του Κ.Ε.Π. Χολαργού.



1 σχόλιο:

  1. Αξιότιμε κ. Αυγουρόπουλε
    Συμφωνώ μαζί σας οτι τα ΚΕΠ είναι ένας θεσμός - ακριβέστερα μια από τις Δημόσιες υπηρεσίες - η οποία παρέχει σημαντικό έργο στους πολίτες. Ακολούθως, και το κατά Νόμο ωράριο λειτουργίας 08:00 - 20:00 συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση.
    Σε ό,τι αφορά το προσωπικό με το οποίο επανδρώνονται και συγκεκριμένα του Χολαργού-Παπάγου, υπάρχει μία μελέτη του Υπουργείου Εσωτερικών, η "Μελέτη στελέχωσης των Δήμων", που έχει ως αντικείμενο το πλεονάζον ή ελλείπον κατά περίπτωση προσωπικό σε όλους τους Δήμους της χώρας. Ορισμένα στοιχεία αυτής της μελέτης έχουν δημοσιοποιηθεί, όπως πχ αυτά του Δήμου Αθηναίων κλπ. Προφανώς ο Δήμος Χολαργού-Παπάγου έχει ενημερωθεί από το Υπουργείο για την δική του κατάσταση.
    Εφ' όσον ο Δήμος μας έχει πλεόνασμα προσωπικού, θα είναι τελείως αδικαιολόγητο να μην μετακινηθεί στα 2 ΚΕΠ.
    Σαν μέλος της Δημοτικής Αρχής μπορείτε - δικαιούσθε να πληροφορηθείτε το αποτέλεσμα που δίνει το Υπουργείο για τον Δήμο Χολαργού - Παπάγου και να ζητήσετε "υπηρεσιακά" από τον επικεφαλής των Υπηρεσιών του Δήμου να προβεί στην αναγκαία κίνηση, δημοσιοποιώντας και προς στους δημότες & κατοίκους την ενέργειά σας.
    Οι δημότες και οι κάτοικοι θα κρίνουν τότε, εκτός από την δική σας ενέργεια, και την ανταπόκριση του Δημάρχου σ' αυτήν

    ΑπάντησηΔιαγραφή