Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΣΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ

γράφει ο γνωστός Παπαγιώτης
Σύμφωνα με μία "μελέτη" που ευθυγραμμίζεται με την έξωθεν προσπάθεια απαξίωσης των πάντων στην Ελλάδα, μηδέ των ηθών εξαιρουμένων, προβλέπεται μείωση του επιτρεπομένου ύψους των κτισμάτων στα11μ και του σ.δ. στο ο,8. Κατ' αυτό τον τρόπο κόβεται ο τελευταίος και πιο προνομοιούχος όροφος και μειώνεται κατά 20% η επιτρεπόμενη δόμηση. Κατά συνέπεια, τα οικόπεδα στα οποία υπάρχουν μονοκατοικίες ή διόροφα χάνουν σημαντικό μέρος της αξίας τους - της τάξεως του 30%.
Σύμφωνα με καταμέτρηση που έχει γίνει, περίπου τα μισά οικόπεδα στου Παπάγου έχουν μονόροφα ή διόροφα κτίσματα.
Είναι φανερό ότι μετά την αγορά οικοπέδων σε εξευτελιστικές τιμές εκ μέρους επιτηδείων, θα επανέλθουν οι αρχικοί όροι δόμησης ως αδικαιολογήτως μειωθέντες, ενώ οι επιτήδειοι θα έχουν κονομήσει τεράστια ποσά εν τω μεταξύ.
Σημειωτέον οτι κάποιος εκ των υπερμάχων της "μελέτης" έχει παραβιάσει κατάφωρα τους ισχύοντες όρους δόμησης, υπερβαίνοντας και το σ.δ. και το ύψος.

1 σχόλιο:

  1. Η λύση και το δίκαιο είναι αυτοί παραβίασαν τους όρους δόμησης να αγοράσουν το συντελεστή που υπερέβησαν από εκείνους που έχουν περίσσευμα, με βάση την αντικειμενική αξία στου Παπάγου. 1323€ το τετραγωνικό.
    Ετσι και αυτοί που θα χάσουν συντελεστή θα αποζημιωθούν αλλά και αυτοί που κόπτονται υπέρ του περιβάλλοντος ενώ ζούσαν ως Ρομπέν των δασών στην παρανομία και στις παραβάσεις θα τακτοποιήσουν την παρανομία τους. 

    ΑπάντησηΔιαγραφή