Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΜΜΑ!!! ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Σχόλιο "Α.Π.": Ο Άρειος Πάγος δεν ήταν αυτός που 'εδωσε αδεια στην Χρυσή Αυγή να συμμετάσχει στις εκλογές; Εάν ο Άρειος Πάγος έκανε εγκληματικό λάθος και έβαλε μια εγκληματική οργάνωση μέσα στο Κοινοβούλιο, γι' αυτό το ...λάθος δεν θα λογοδοτήσει κανείς δικαστής; Η κυρία Κουτζαμάνη δηλαδή δεν πρέπει να κα΄θίσει στο σκαμνί για το εγκληματικό της λάθος;  
Στη Βουλή διαβιβάστηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου το αίτημα της άρσης της ασυλίας 16 βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Τι αναφέρουν οι ανακρίτριες
Οι ανακρίτριες Ι. Κλάππα-Χριστοδουλέα και Μ. Δημητροπούλου-Ανδρεάδου ουσιαστικά θέτουν θέμα νομιμότητας για τη λειτουργία του κόμματος, κάτι που κάνει ορατό πλέον το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.
Στις 190 σελίδες του παραπεμπτικού πορίσματος, με βάση την εξέταση εγγράφων, βίντεο και μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα, οι βουλευτές περιγράφονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης με ιεραρχία και προσδιορισμένους ρόλους, που έδιναν εντολές για εγκληματικές ενέργειες.
 "Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φέρονται όχι μόνον ως επίσημοι εκφραστές των αρχών της Οργάνωσης αυτής, αλλά και υποστηρικτές των θέσεων των δράσεων των μελών της, που διοργανώνονται τόσον στην εκλογική τους περιφέρεια όσον και σε όλη την ελληνική επικράτεια. Φέρονται δηλαδή ως ενταγμένοι και διευθύνοντες την οργάνωση αυτή δίνοντας εντολές, ασκώντας έλεγχο και εποπτεία, με καθετοποιημένη διαδικασία κατευθύνοντας και καθοδηγώντας και εγκρίνοντας εκ των υστέρων βίαιες και εγκληματικές ενέργειες των μελών και στελεχών της σε τοπικό επίπεδο και ανά την Επικράτεια, οι οποίες εγκληματικές ενέργειες σκοπούν στην δια της βίας επικράτηση των αρχών και θέσεων της, όπως αυτές που περιγράφονται", αναφέρεται χαρακτηριστικά.
 Οι βουλευτές που κατηγορούνται είναι οι παρακάτω:
Ελένη Ζαρούλια, Νίκος Κούζηλος, Μιχάλης Αρβανίτης- Αβράμης, Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Δημήτρης Κουκούτσης και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος) και της κατοχής πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης (Ν. Μιχαλολιάκος, Η. Κασιδιάρης, Ν. Μίχος, Ιω. Λαγός, Γ. Γερμενής, Στ. Μπούκουρας.
 Επίσης ο Χρήστος Παππάς κατηγορείται για παραβιάσεις των νόμων 495, 2168, 3944 που αφορούν την απλή οπλοκατοχή (μαζί με τους Ν. Μιχαλολιάκο, Ν. Μίχο και Ιω. Λαγό), αλλά και για παράβαση του νόμου περί προστασίας της πολιτιστικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς (ν.3028/2003). Επίσης ο Ν. Μίχος κατηγορείται και για παράβαση διάταξης περί διάθεσης και διακίνησης ναρκωτικών (άρθρο 21 παρ. 1 του ν.4139/2013).
Υπενθυμίζεται πως και για τους άλλους δύο από τους συνολικά 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Ηλ. Παναγιώταρο και Παν. Ηλιόπουλο) έχει γίνει ήδη άρση της ασυλίας.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου