Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΤΥΠΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ!

Το Κίνημα Τυπογράφων καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους την εργοδοτική πρακτική της επιχείρησης τυποεκδοτική, ριζοσπάστης του ΚΚΕ, με απολύσεις συναδέλφων, με τις καθυστερήσεις των μισθολογικών υποχρεώσεων της, με την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων και κάθε τι που οδηγεί όλους τους εργαζομένους ανεξαιρέτως, σε υποχωρήσεις και στην ανέχεια, στο τέρας της ανεργίας που έχουν δημιουργήσει για να φοβίζουν και να εγκλωβίζουν συνειδήσεις και όποια αγωνιστική διάθεση αντίστασης και διεκδίκησης.


Όποια περίπτωση ίδιας πρακτικής και αν εξετάσουμε σε όλο τον κλάδο και στους επιχειρηματικούς ομίλους των ΜΜΕ, θα καταλήξουμε στον ίδιο ένοχο, το δρόμο της επιβίωσης του ισχυρότερου, με κριτήριο το ποσοστό κέρδους, τη ζούγκλα του ανταγωνισμού των μονοπωλιακών ομίλων του ΚΚΕ που οδηγεί στην άναρχη, ανισόμετρη ανάπτυξη ή και συρρίκνωση του κλάδου και της Ελληνικής τυπογραφίας όπως έχουμε καταγγείλει εκατοντάδες φορές..

Γι’ αυτό και δεν πρέπει ακολουθήσουμε το δρόμο της απομόνωσης παρακολουθώντας τους συναδέλφους μας να απολύονται από τους ανεπάγγελτους του περισσού.

Γυρίζουμε την πλάτη σε όσους σπέρνουν τη μοιρολατρία, τον συμβιβασμό, ή καλλιεργούν το έδαφος για να υποταχθούμε στη φτώχεια που μας επιβάλουν τα κομματόσκυλα του Περισσού.

Η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στον κλάδο της Ελληνικής τυπογραφίας και ΜΜΕ, τίποτα κοινό δεν έχουμε ούτε με τους κομματικούς εργοδότες μας, ούτε με τους καλοπληρωμένους κομματικούς τηλεαστέρες και τηλεπερσόνες . Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες αγωνίες με το σύνολο της Ελληνικής εργατικής τάξης.

Η θέση μας είναι με τον Ελληνικό λαό που σηκώνει κεφάλι, με τους Έλληνες εργάτες που αγωνίζονται, και  παλεύουν ενάντια στους εκμεταλλευτές του..

Ο λόγος πλέον ανήκει στους Έλληνες εργαζόμενους.
Απέναντι στο ψέμα και τον αποπροσανατολισμό που επιχειρούν συστηματικά μέσω των καναλιών και των εφημερίδων που εργάζονται πολλοί "συνάδελφοι" πρέπει να δώσουμε με αξιοπρέπεια τη δική μας δύσκολη μάχη.

Γι’ αυτό ξεκαθαρίζουμε σε όλους στην νέα ηγετική κλίκα του ΚΚΕ  που επάξια υπερασπίζονται τα κόκκινα καπιταλιστικά τους συμφέροντα στις κομματικές επιχειρήσεις τους, πως μπορεί να είναι η δουλειά μας, να τυπώνουμε τις φυλλάδες τους, αλλά στους εργάτες δεν περνάνε τα επιχειρήματά τους, και η αριστερή σταλινική κομματική τρομοκρατία τους.

Έτσι σήμερα μπαίνουν νέα καθήκοντα για όλους μας στον κλάδο, στο εργατικό κίνημα, στην εργατική τάξη. Η ενότητά της σε γραμμή ρήξης με τους αριστερούς μεγαλοεπιχειρηματίες-
καρχαρίες, τον εργοδοτικό - κομματικό συνδικαλισμό, την πολιτική της υποταγής στα συνδικαληστικά κομματόσκυλά και εκείνων που μιλάνε για άλλο διαχειριστικό μοντέλο ανάπτυξης, δίχως να έρθουν ποτέ σε ρήξη με το ίδιο το σύστημα που γεννά φτωχούς. και στηρίζει την λαθρομετανάστευση και την εξαθλίωση του Έλληνα εργαζόμενου.

Η λύση βρίσκεται μέσα στη συλλογική δράση και στον αγώνα, και όχι στην απομόνωση και την ατομικότητα. Επιβάλλεται, έστω και στο παραπέντε, ο ξεσηκωμός μας. Να βάλουμε εμπόδια σε κάθε εργοδοτική ανθελληνική όρεξη.

Τώρα θα κριθεί αν στην επίθεση της η κομματική εργοδοσία, θα συναντήσει εργάτες φοβισμένους και απογοητευμένους ή οργανωμένους και αποφασισμένους.
Τέρμα πια στην Κοροϊδία
* Γι’ αυτό απαιτούμε από το ΚΚΕ την άμεση ανάκληση των απολύσεων όλων των συναδέλφων μας  και να μη προχωρήσει η αριστερή αντεργατική κλίκα του περισσού σε νέες.

* Υπογραφή νέας επιχειρησιακής ΣΣΕ, που να προβλέπει τουλάχιστον ότι και η κλαδική.

* Να επιστραφούν οι παράνομες περικοπές μισθών και επιδομάτων από την  Τυποεκδοτική και τον Ριζοσπάστη.

* Εξόφληση όλων των δεδουλευμένων των εργαζόμενων.

* Καμιά θυσία για τα κέρδη του ΚΚΕ.

* Μόνο οι θυσίες του αγώνα πιάνουν τόπο.

Οι εργαζόμενοι έχουμε αρκετή πείρα πλέον, δεν μπορούν εύκολα να μας ξεγελούν, μπορούμε και πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα.
Συνάδελφοι, στο εργοστάσιο της Τυποεκδοτικής και του Ριζοσπάστη,
Οι Έλληνες εργαζόμενοι του κλάδου της εκτυπωτικής βιομηχανίας βιώνουμε την ίδια επίθεση, σε μια σειρά χώρους δουλειάς ζούμε τα ίδια προβλήματα, έχουμε τις ίδιες ανάγκες με τις δικές σας. Όπως κοινά είναι τα προβλήματα της τάξης μας, έτσι κοινός πρέπει να είναι ο δρόμος που έχουμε υποχρέωση να ακολουθήσουμε.
Ο δρόμος της διεκδίκησης στο δικαίωμα στη δουλειά, συσπειρωμένοι στο Κίνημα Τυπογράφων και με την ταξική μας συνείδηση ξεκάθαρη, χωρίς αυταπάτες και με καθαρούς στόχους μπορούμε να φέρουμε τα «κάτω-πάνω».
Το δυνατότερο όπλο στα χέρια των Ελλήνων εργατών είναι η ταξική ενότητα και αλληλεγγύη.

Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασηςδιεκδίκησης και πάλης

πηγή: ai-vres.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου