Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

TO "GREEK FREAK NATION" ΥΜΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΑΦΡΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ!!!

Σας παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή το παρακάτω e-mail που μας έστειλε αναγνώστης μας και λέει ότι στα αφροαμερικάνικα το "Greek Freak Nation" όχι μόνο δεν υβρίζει τους Έλληνες αλλά τους υμνεί. Ιδού:

ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ.
ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ANATOLIA ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΕΤΑ ΕΚΑΝΕ ΣΠΟΥΔΕΣ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΙ
 LOS ANGELES. 
ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΦΡΑΣΗ , ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΑΦΡΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 
"ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"  ΩΣ .........ΣΕ ΑΚΡΙΒΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ "ΕΘΝΟΣ ΦΡΙΚΙΩΝ".


ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΡΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ.
ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝ ΗΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ. 

ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΦΡΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΑΡΝΗΤΙΣΜΟ.
ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΦΡΟ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΦΡΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ , ΤΟ ENORMOUS, ΤΟ HUGE , ΤΟ ΑΦΥΣΙΚΟ , ΤΟ ΑΦΥΣΙΚΟ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΡΟΠΟ . 
ΩΣ ΑΦΥΣΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΕΡΑΤΑ ,ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΦΥΣΙΚΟ ΤΕΡΑΣ ΕΘΝΟΣ" ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΑ. 

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣ,ΑΦΥΣΙΚΟ,ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΕΡΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

ΣΤΟ ΛΕΩ ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ.


Σχόλιο "Α.Π.": Σας ευχαριστούμε για την μετάφραση, ουσιαστικά όμως αγαπητέ φίλε λέτε αυτά που περίπου λέμε εμείς. Είναι slang phrase την οποία την καταλαβαίνουν οι αφροαμερικάνοι και όσοι έχουν εξοικειωθεί με τους αγγλισμούς τους, δεν την καταλαβαίνει όμως η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που μιλάνε αγγλικά σε όλο τον κόσμο! Αντιθέτως, καταλαβαίνουν ακριβώς το ...ανάποδο! Ακόμη και Αμερικάνοι. 
Το ερώτημα είναι: Ο Έλληνας Αντετοκούμπο με την ελληνική παιδεία, δεν μπορούσε να καταλάβει ή να υποψιαστεί ότι θα γινόταν σάλος, όπως και έγινε με αυτή την φράση;

7 σχόλια:

  1. Ο ΙΔΙΟΣ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΦΤΑΙΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΝ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΡΕΕΙ ΑΦΘΟΝΟ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΑΡΣΕΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ .
    ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΦΡΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ.
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ MANAGER ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΣΚΕΤΟΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ "SLANG PHRASES "
    ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.
    ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΙ ΟΤΙ "ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗΤΟ " ,ΒΓΑΖΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΑΝ ΑΡΝΗΤΙΣΜΟ, ΟΚ ?
    ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΠΛΑ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ Ή ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΚΡΙΒΑ ΕΠΙΠΛΑ.
    ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ......
    ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΗ ΦΑΝΕΛΟΜΠΛΟΥΖΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ "GREEK SUPER NATION " Ή " GREEK HUGE NATION" ¨Η " GREEK HYPER NATION" Ή "GREEK BASKETBALL NATION"

    ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ "GREEK FREAK NATION" ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ " GREECE, THE NATION OF THE FREAKS " Ή "GREEK ZOMPIE NATION"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχωρείστε με γιά τήν παρέμβασι, "ομως τό ΛΑΘΟΣ ξεκινά ,άπό πολύ παλαιά καί (δυστυχώς )συνεχίζεται...." Παιδεία ΤΕΚΝΩΝ, τοίς Γονεύσι ΑΝΑΤΙΘΕΤΑΙ " κ.λ.π.,κ.λ.π.,κ.λ.π....έδίδασκε ό Θείος Πυθαγόρας καί "Μηκέτι Μαθητεία,παιδεία είναι" (άναφέρει ΚΑΙ ό Μένανδρος)...Τό έρώτημα λοιπόν είναι... "ΠΟΙΑ παιδεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ,άνετέθη στούς Γονείς,τού Γιάννη,ΑΦΟΥ -μηδέποτε ύπήρξαν ΕΛΛΗΝΕΣ;;; ";;; Είς τό Σχολείο (οίασδήποτε βαθμίδος) ΜΑΘΗΤΕΥΕΙΣ....καί ή Μαθητεία ΜΗΚΕΤΙ Παιδεία ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην υπηρεσία του αθλητισμού και της φρίκης

    Στο χώρο του πολιτισμικού αθλητισμού - το διαφημιστικό σύνθημα λέει : "στην υπηρεσία του αθλητισμού και του πολιτισμού " - εκτός άλλων κυκλοφορεί και το "ομαδάρα θεά". Άλλωστε, μη ξεχνάμε ότι ο Μαραντόνα λατρεύεται στη χώρα του σαν άγιος. Επόμενο είναι κάθε το σχετιζόμενο με τη μπάλα των χεριών ή των ποδαριών να αποκτά θρησκευτική χροιά, τώρα μάλιστα που οι θρησκείες αρχίζουν έκδηλα να ξεφτίζουν.

    Το κενό αναπληρώνουν η "θεά ομαδάρα", οι ποδοσφαιριστές και βολεϊμπολίστες "θεοί" και πολλοί άλλοι επιδιδόμενοι σε αθλήματα και (άθλιους) άθλους. Ήδη εμείς ετοιμαζόμαστε να βαφτίσουμε το νέο γήπεδο της ΑΕΚ σε "στάδιο Αγία Σοφία". Τα "γαμοσταυρίσματα" και οι "χριστοπαναγίες" θα ακούγονται στον πλέον κατάλληλο με ονομασία χώρο..

    Η γλώσσα συνοδεύει όλη αυτή την κατρακύλα, για να έχουμε, έτσι, και την ιδιάζουσα διάλεκτο της εξέδρας με τις εκδοχές του greek freak nation, όπου άλλοι το θέλουν απαξιωτικό για τους Έλληνες και άλλους να το θεωρούν επαινετικό.

    Τόσο οι πρώτοι, όσο και οι δεύτεροι ξεχνούν ένα πράγμα, ότι το freak έχει ελληνική την προέλευση - εκ του φρίττω, όθεν και η φρίκη - το δε σπουδαιότερο, για τους ρέκτες του διαφημιστικού μηνύματος "στην υπηρεσία του αθλητισμού και του πολιτισμού", είναι ότι οι δαίμονες φρίττουν. Δεν μπορούν όμως να εκδηλώσουν τη φρίκη τους. Γι΄ αυτό, βρίσκουν έτοιμους όλους εκείνους που τρέχουν να απολαύσουν το θέαμα με τον Μαραντόνα, τον Αντετοκούμπο και πολλούς άλλους των αθλιότατων σημερινών αθλημάτων. Οι ταλαίπωροι δεν ξέρουν ότι έχουν γίνει όντως "φρικιά".

    Αν είναι, λοιπόν, να χαιρόμαστε διότι είμαστε το έθνος των φρικιόντων, τότε, μας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Συλλυπητήρια θα ήταν καλύτερα να γράψω, αλλά δεν χρειάζεται. Η κατάθλιψη όλων είναι γεγονός και η μανία του ποδοσφαίρου επιβεβαιώνει απλά το ψυχωσικό νοσηρό μας υπόβαθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ότι και να γίνει το "GREEK FREAK NATION" είναι μια βαρύτατη προσβολή προς την Ελλάδα και τους Έλληνες. Η ιστορία αυτό έγραψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από την μια έχουμε την ΕΠΟ που παρανόμως διατηρεί το σήμα-μαϊμού στις εμφανίσεις της εθνικής ομάδας που προσβάλλει βαρύτατα όλους τους Έλληνες. Από την άλλη έχουμε την περίπτωση Αντετοκούμπο που γράφει στην μπλούζα του "Greek Freak Nation".

    ΕΛΕΟΣ! ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ! ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΛΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. TO "GREEK FREAK NATION" ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΑΓΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΦΙΛΑΡΑΚΟ;;;;

    ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΑ ΜΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΠΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ "ΒLACK FREAK NATION" KAI KANE TON ΜΑΓΚΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΞΥΛΟ ΘΑ ΦΑΣ ΕΚΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΤΟΞΕΚΟΥΜΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΛΗΔΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή