Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ: "ΘΕΩΡΩ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΨΑΜΕ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΦΕΙΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ"!

Πριν από λίγη ώρα επικοινώνησε μαζί μας ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Χολαργού κ. Ψαρρής ο οποίος μας είπε:
"Διαβάζω καθημερινά το blog σας και επειδή πρόσεξα την είδηση για την γυναίκα η οποία ταλαιπωρήθηκε για 0,03 λεπτά του ευρώ, θέλω να σας πω το εξής. Δεν θέλω να διαψεύσω τα όσα γράφετε αλλά επειδή στην εφορία μας δεν γίνεται κάτι τέτοιο απευθύνθηκα στο αρμόδιο τμήμα και δεν προκύπτει ότι οι υπάλληλοι εμπόδισαν τη γυναίκα από το να μην πληρώσει στο ταμείο της ΔΟΥ αλλά στην Τράπεζα. Εμείς κύριε Βραχιολίδη εξυπηρετούμε τον κόσμο να μην τρέχει στις Τράπεζες και για 15 και 20 ευρώ. Θεωρώ αδιανόητο να ταλαιπωρούμε τους πολίτες για τέτοια ευτελή ποσά".

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Ψαρρή για την ευαισθησία του να επικοινωνήσει μαζί μας, γεγονός που αφενός αποδεινύει το προσωπικό του ενδιαφέρον για το επεισόδιο και αφετέρου ότι το blog μας διαβάζεται καθημερινά από όλη την τοπική κοινωνία Χολαργού-Παπάγου. 
Ο προϊστάμενος δεν διέψευσε την ουσία  του περιστατικού διότι όπως δείχνει και το έγγραφο-ντοκουμέντο, η φορολογουμένη πολίτης ακολούθησε συγκεκριμένη διαδικασία. Πρώτα παρέλαβε το Σημείωμα Πληρωμής και μετά πήγε στην Τράπεζα να πληρώσει το ποσό. Τώρα, εάν κάποιος υπαλληλος της είπε "πηγαίνετε στην τράπεζα" ή πήγε από μόνη της, η ουσία δεν αλλάζει. 
Προφανώς αλλάζει, ως προς την ταλαιπωρία. Σωστά! Και αυτή όμως υφίσταται με την έννοια ότι ο κίνδυνος μιας ενδεχόμενης σύλληψης και η προσαγωγή στο αυτόφωρο επικρέμεται επί της κεφαλής όλων των πολιτών. Ο τροχονόμος που έχει αναλάβει καθήκοντα...εφόρου, μπορεί να σταματήσει τον κάθε πολίτη και αν διαπιστωθεί ότι χρωστάει, συλλαμβάνεταθ χωρίς να εξετάζεται το ποσό! Οι νέοι νόμοι αυτά λένε!
Ο κ. Ψαρρής μας είπε επίσης το εξής σημαντικό: "Εάν η γυναίκα ερχόταν κατευθείαν σε μένα θα εξυπηρετείτο άμεσα. Δεν ήρθε όμως. Και πολύ καλά γνωρίζετε κ. Βραχιολίδη ότι ο κόσμος εξυπηρετείτε όσο μπορούμε καλύτερα"

Κανείς δεν φέρνει αντίρρηση κύριε Ψαρρή. Τα εμπόδια άλλοι σας τα βάζουν κι εσείς οι εφοριακοί είστε πάντα ο σάκος του μπόξ. Εκτελείται δύσκολο έργο και εν πολλοίς δεν αναγνωρίζεται! 

4 σχόλια:

  1. Ο κ. Ψαρρής χρησιμοποιεί το ρήμα "εξυπηρετούμε - εξυπηρετείτο" 2 φορές. Του διαφεύγει οτι το ΣΥΝΤΑΓΜΑ - αρθ. 103 § 1 - και ο Κ.Δ.Υ. - Ν.3528 αρθ. 24 - ΟΡΙΖΟΥΝ οτι ο υπάλληλος ΥΠΗΡΕΤΕΙ το λαό. Βέβαια, ο εφοριακός δεν μπορεί ταυτόχρονα να μετράει το διπλό μισθό - λόγω ΔΙΒΕΕΤ - που εισπράττει από το λαό και να ΥΠΗΡΕΤΕΙ το λαό. Ετσι, αναγκαστικά, θα υποβληθεί σε πρόσθετη ταλαιπωρία για να εξυπηρετήσει το λαό. Ακριβώς το ίδιο που έκανε και ο πρώην προϊστάμενος της ΔΟΥ Χολαργού, ο αλήστου μνήμης κ. Μπάτσος, του οποίου το έργο αναγνωρίστηκε και ο οποίος παρεμπιπτόντως καταδικάστηκε σε ΔΕΚΑ - 10 - χρόνια κάθειρξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ''ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΑΙ '' ΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ
      ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΑΙΝΕΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΜΠΑΤΣΟ ΠΟΥ ΕΠΡΑΞΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ

      Διαγραφή
  2. Ωραία το διαβάσαμε .
    Θα μας κάνει τώρα καμια 200αριά δόσεις για να ξεχρεώσουμε ή θα λέμε μαλακίες και παπαριές ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΣΟΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΕΑΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΤΑΞΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

      Διαγραφή