Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ!

Φωτογραφία από Skyview 
Ο 2.300 οικισμός των Ελληνιστικών χρόνων ανακαλύφθηκε στο δρόμο προς την Ιερουσαλήμ. Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν οικισμό Ελληνιστικών χρόνων που κατοικείτο κατά τη διάρκεια της περιόδου του Δεύτερου Ναού....
το 2.300 – χρονών χωριό ανακαλύφθηκε στο δρόμο προς την ΙερουσαλήμΝόμισμα από την εποχή του βασιλιά Αντίοχου Γ “ . Φωτογραφία από την Clara Amit , υπέυθυνη του Ισραήλ των Αρχαιοτήτων

Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα απομεινάρια ενός 2.300 χρονών οικισμός κοντά στο » Burma δρόμου » που οδηγεί στην Ιερουσαλήμ.

Οι Αρχές του Ισραήλ πρόσφατα ολοκλήρωσα ανασκαφές στο χώρο μπροστά από την κατασκευή ενός 25 -χιλιομέτρων αγωγού φυσικού αερίου , η οποία θα διαρκέσει από την ακτή στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ. Η διαδρομή του αγωγού θα παρακάμπτει τώρα αυτό αρχαιολογικό χώρο .Η ανασκαφή αποκάλυψε 750 τετραγωνικών μέτρων οικισμού με πέτρινα σπίτια και μια σειρά από στενά σοκάκια που καταλήφθηκαν για περίπου δύο αιώνες κατά τη διάρκεια της περιόδου του Δεύτερου Ναού , από το 530 π.Χ. και 70 CE . Κάθε σπίτι έχει πολλά δωμάτια και μια αυλή .

» Τα δωμάτια εξυπηρετούνται γενικά ως αίθουσες κατοικιών αποθήκευσης , ενώ οι καθημερινές εργασίες γινόντουσαν στην αυλή σύμφωνα με την Irinia Zilberbod , επικεφαλής της ανασκαφής.

Η ανασκαφή παρουσιάζει την περιοχή να φτάνει στο απόγειο της ανάπτυξής του κατά την Ελληνιστική περίοδο ( τρίτο αιώνα π.Χ. ) μετά τον Μέγα Αλέξανδρο , και εγκαταλείφθηκε το τέλος της δυναστείας Hasmonean .

Βασάλτη και ασβεστόλιθο εργαλεία για οικιακή χρήση ανακαλύφθηκαν, όπως και οι γλάστρες αγγεία μαγειρέματος, βάζα, καντήλια και πάνω από 60 νομίσματα .

veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου