Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Η ΤΡΟΪΚΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΩΣ ΦΡΕΣΚΟ ΤΟ ΓΑΛΑ 10 ΗΜΕΡΩΝ! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΕΕΙ "ΝΑΙ" ΣΕ ΟΛΑ!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ!!!

Σε συμβιβαστική πρόταση σχετικά με το γάλα οδηγείται η κυβέρνηση καθώς παραμένει η διαφωνία με την τρόικα και ενώ τα περιθώρια για συμφωνία στενεύουν. Έτσι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί πλέον τη χρήση του όρου “φρέσκο” για γάλα χαμηλής παστερίωσης, δηλαδή έως δέκα ημερών.
Φωτογραφία αρχείουΦωτογραφία αρχείουΕπίσης προωθεί την πλήρη απελευθέρωση της διάρκειας του γάλακτος, μέχρι του χρονικού ορίου που προσδιορίζεται επιστημονικά (θεωρείται ότι η διαδικασία της παστερίωσης εξασφαλίζει την καταλληλότητα του γάλακτος για ένα διάστημα 10 ημερών περίπου).
Παράλληλα, δεν θα επιτραπεί η κυκλοφορία ξεχωριστής κατηγορίας γάλακτος μιας-δύο ημερών, όπως ζητούσε αρχικώς η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου στην αγορά σήμερα δεν υπάρχει κανένα γάλα με διάρκεια ζωής από 5 έως 15 ημέρες και μόνο 6 προϊόντα, με διάρκεια ζωής από 15 έως 40 ημέρες. Αντίθετα, εντοπίζονται 17 προϊόντα στην κατηγορία των 5 ημερών και 17 προϊόντα πάνω από τις 40 ημέρες. Αυτό δείχνει τεχνητό διαχωρισμό.
Στελέχη του υπυοργείου εκτιμούν ότι η κατάργηση αυτού του περιορισμού θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό και θα ρίξει τις τιμές.
Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου