Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΤΗΛΕ-ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΗΡΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΚΙΝΔΥΝΗ" ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!!!

ΤΩΡΑ...ΣΩΘΗΚΑΜΕ!!! ΜΟΛΥΝΣΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ! 
Τηλε-διαβεβαιώσεις   ότι έχει ληφθεί κάθε απαραίτητο μέτρο για την ασφαλή καταστροφή και ασφαλή μεταφορά προϊόντων χημικών όπλων της Συρίας, μέρος της οποίας θα γίνε σε διεθνή ύδατα μεταξύ Κρήτης, Μάλτας και Ιταλίας, έδωσαν αρμόδια στελέχη της αμερικανικής Κυβέρνησης και Αμερικανοί εμπειρογνώμονες στην ελληνική πλευρά όπως επίσης ότι δεν τίθεται καθόλου ζήτημα απόρριψης ουσιών ή αποβλήτων στη θάλασσα ή στον αέρα κατά τη διαδικασία εξουδετέρωσης των χημικών όπλων.

 Η διαδιακασία της τηλεδιάσκεψης - που ήταν μακράς διάρκειας και τεχνικής φύσεως - πραγματοποιήθηκε, χθες,  στο Υπουργείο Εξωτερικών από ελληνικής πλευράς παρεστησαν  Έλληνες εμπειρογνώμονες του Γενικού Χημείου του Κράτους και της Εθνικής Αρχής Απαγόρευσης των Χημικών Όπλων,  παρουσία και στελεχών του Υπουργείου Εξωτερικών.

Την διαδικασία αυτή ενημέρωσης είχε  προαναγγείλει, στις 25 Φεβρουαρίου, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών,  Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, αποτελεί δε ουσιαστικά συνέχεια των ενημερώσεων που έχουν γίνει στο πλαίσιο του Οργανισμού για την Καταστροφή των Χημικών Όπλων (OPCW).

Όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΞ,κατά την τηλεδιάσκεψη αρμόδια στελέχη της αμερικανικής Κυβέρνησης και Αμερικανοί εμπειρογνώμονες ενημέρωσαν τους Έλληνες εμπειρογνώμονες για τη διαδικασία καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας, που κατά ένα μέρος θα πραγματοποιηθεί σε αμερικανικό πλοίο, εν πλω και σε διεθνή ύδατα, υπό τον έλεγχο του OPCW, στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και υπό διεθνή παρακολούθηση.
Το ΥΠΕΞ υπενθυμίζει επ' αυτού ότι <<η  Ελλάδα έχει καταστήσει σαφές σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς πως, στο πλαίσιο εφαρμογής των αποφάσεων αυτών, είναι ζωτικής σημασίας θέμα η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου>..

Η αμερικανική πλευρά, απαντώντας και σε σειρά τεχνικών ερωτήσεων της ελληνικής, παρείχε, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ,  <<τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι έχει ληφθεί κάθε απαραίτητο μέτρο για την ασφαλή καταστροφή και ασφαλή μεταφορά προϊόντων χημικών όπλων. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα και δέσμευσή της η ασφάλεια του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου και των πολιτών. Επανέλαβε δε με ιδιαίτερη έμφαση ότι δεν τίθεται καθόλου ζήτημα απόρριψης ουσιών ή αποβλήτων στη θάλασσα ή στον αέρα κατά τη διαδικασία εξουδετέρωσης των χημικών όπλων>>.
πηγή: onalert.gr τίτλος-μεσότιτλος: δικοί μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου