Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Η ΡΩΣΙΑ ΤΡΙΖΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ! ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΣΕ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ!

Ρωσικός όμιλος αμυντικού εξοπλισμού υποστηρίζει ότι αναχαίτισε αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από την Κριμαία. Αυξάνεται η ένταση ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής
"Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετούσε σε υψόμετρο περίπου 4.000 μέτρων και ουσιαστικά δεν ήταν ορατό από το έδαφος. Στάθηκε δυνατόν να διακόψουμε την επαφή του με τους Αμερικανούς χειριστές του" χάρη σε ένα σύστημα με αυτοκινούμενους παρεμβολείς ραντάρ Avtobaza, διευκρίνισε ο Rostec.
Το αεροσκάφος "κατέληξε ουσιαστικά ανέπαφο στα χέρια των δυνάμεων αυτοάμυνας της Κριμαίας", σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση. Ο Rostec κατασκευάζει το συγκεκριμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, όμως δεν είναι σαφές ποιος ήταν αυτός που το χειρίστηκε για να αναχαιτίσει το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-5B.
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση αυτή, το MQ-5B διαπιστώθηκε από τον αριθμό καταχώρισής του ότι ανήκε στην 66η αμερικανική ταξιαρχία αναγνώρισης που εδρεύει στη Βαυαρία. Ο Rostec ανήρτησε στον ιστότοπό του μια φωτογραφία, η οποία ωστόσο έδειχνε ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος οπλισμένο με δύο πυραύλους εν πτήσει. Αργά το απόγευμα η ανακοίνωση δεν ήταν πλέον διαθέσιμη στη σελίδα.
Στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας έχει τη βάση του ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας. Χιλιάδες ένοπλοι άνδρες, που πιστεύεται ότι είναι Ρώσοι, αναπτύχθηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου στη χερσόνησο αυτή όπου την ερχόμενη Κυριακή θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για την ενσωμάτωσή της στη Ρωσία.
news247.gr, (Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου