Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ 2014! ΔΕΙΤΕ ΤΟ!!!

Δελτίο Τύπου

Ο Σύλλογος «Φίλοι του ελαφρού ελληνικού τραγουδιού», παρουσιάζει το ετήσιο ημερολόγιο του 2014 που είναι αφιερωμένο σε μια ενδιαφέρουσα πτυχή του ελληνικού τραγουδιού, τα φωνητικά τρίο.  Στις πανέμορφες σελίδες του, το μουσικό ημερολόγιο, περιλαμβάνει πλούσια βιογραφικά στοιχεία τραγουδοποιών που έγραψαν και τραγούδησαν τη μουσική ιστορία της νεώτερης Ελλάδας. Καθώς και σπάνιο φωτογραφικό υλικό.
Πολλά φωνητικά τρίο, έλαμψαν στο ελληνικό και διεθνές μουσικό στερέωμα, ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής, επηρεασμένοι από τα λατινικά και ισπανικά τρίο που μεσουρανούσαν τότε.

Αργότερα τα μελωδικά αυτά σύνολα, τροφοδότησαν τη μουσική σκηνή με μεγάλα ονόματα που συνέχισαν σόλο καριέρα όπως  Μαίρη Λώ,  Φώτης Πολυμέρης, Μάριον Σίβα, Πάνος Σάμης κ.α. με τις υπέροχες διαχρονικές μελωδίες τους, «Αιαιαι Μαρία», «Τρείς Καμπαλέρος», «Είσαι πάντα στη καρδία μου», «Βρέ Μανώλη τραμπαρίφα», «Αστα τα μαλλάκια σου», «Πιτσιρίκα μη σε μέλλει», «Ίσως μια μέρα να με θυμηθείς»,
«Το τραγούδι του αλήτη», και τόσα άλλα, ψυχαγώγησαν και ψυχαγωγούν πολλές γενιές χάρη βέβαια στη τεχνολογία.
Σημαντική είναι η αναφορά στις Andrews sisters , γυναικείο τρίο, ελληνικής καταγωγής, που διέπρεψε στην Αμερική, δίνοντας ελπίδα σε ένα ολόκληρο έθνος. Από τις σελίδες του λευκώματος ξεπηδούν το Τρίο
Βάμπαρη, Τρίο Κιττάρα, Τρίο Καντσόνε, Τρίο Belcanto, Τρίο Μουτσάτσος, Τρίο Στάρ, Τρίο Μπριλλάντε, και άλλα. Ισχυρές παρουσίες που πλαισίωναν όλους τους μεγάλους της εποχής όπως Γούναρη, Μαρούδα, Βλαχοπούλου, Μούσχουρη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου