Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΝΕ Ν' ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΗ ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ! ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ!

Η ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ. ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟ Η ΑΜΦΙΠΟΛΗ! ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙ ΚΑΗΜΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕΡΓΙΑΝΙ;

Κόντρα Περιστέρη με τον σύλλογο αρχαιολόγων για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ... Μετά τον Σλήμαν και Ανδρόνικό...ίσως  η
σπουδαιότερη Ελληνίδα αρχαιολόγος...
Κυρά μας να πας να σκάψεις και στο Διδυμότειχο... Εκεί θα ανατρέψεις
τα 'όσα ξέρουμε για την ιστορία... Δεν το λέμε εμείς, αλλά καθηγητής
Αρχαιολογίας Α.Π.Θ ...που δεν ζει πια!Θα έχετε δει ότι στις τελευταίες μέρες  ξεφύτρωσαν:
1) Το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης (Αρχαιολογική Σχολή ) ...προσφέρθηκε να πράσχει τις υπηρεσίες του στο ταφικό εύρημα της Αμφίπολης... !!!Ο τάφος είναι προσωπικό έργο της κ. Περιστέρη, δικό της "παιδί πνευματικό". Τι να προσφέρετε Κύριοι πανεπιστημιακοί;
2) Βγήκε σεργιάνι και ο Σύλλογος Αρχαιολόγων. Κι αυτοί θέλουν να βάλουν ...χεράκι στο ιστορικότερο ενδεχομένως αρχαιολογικό εύρημα. Όμως η κ. Περιστέρη φαίνεται και δεν πρέπει να τα μασάει αυτά... Η κ.Περιστέρη ίσως γράφει ιστορία στην μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη μετά την Τροία και την Ακρόπολη... Και κανείς από όσους βγήκαν ή όσους πρόκειται να βγούν, δεν μπορεί να της αρπάξει τη δίξα. Δείτε την σημερινή απάντηση της Κατερίνας Περιστέρι, που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από μία ώρα.. Τα λέει χύμα:

Κόντρα Περιστέρη με τον σύλλογο αρχαιολόγων για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη


Επιστολή - απάντηση σε αντίστοιχη επιστολή του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, με την οποία το υπουργείο Πολιτισμού εκαλείτο από τα μέλη του Συλλόγου να «παρέμβει για να σταματήσει η πίεση, που ασκείται στην αρχαιολογική έρευνα, λόγω της συνεχούς αναφοράς που γίνεται σε αυτή, ακόμα και σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο», δημοσιοποιεί μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ η αρχαιολόγος επικεφαλής του ανασκαφικού έργου στην Αρχαία Αμφίπολη, προϊσταμένη της ΚΗ΄ ΕΠΚΑ, Κατερίνα Περιστέρη.
Η επιστολή της κ. Περιστέρη απευθύνεται στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων και κοινοποιείται στα γραφεία του υπουργού Πολιτισμού, της γενικής γραμματέως του υπουργείου και της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΓΔΑΠΚ).

«Ως συνάδελφος αρχαιολόγος και υπεύθυνη ανασκαφέας, πριν προβείτε σε ανακοινώσεις που αφορούν την ανασκαφική μου έρευνα στην παραπάνω θέση, να φροντίζετε να επικοινωνείτε προηγουμένως μαζί μου έτσι ώστε να έχετε την σωστή εικόνα της ανασκαφής» αναφέρει η κ. Περιστέρη, απευθυνόμενη στους συναδέρφους της και προσθέτει:

«Θα ήθελα να επισημάνω ότι η ανασκαφή μου διεξάγεται με τον καλύτερο επιστημονικό τρόπο από μια αξιόλογη ομάδα συνεργατών διαφόρων ειδικοτήτων που εργαζόμαστε με απόλυτη σύμπνοια και συνεργασία μεταξύ μας έχοντας όπως είναι φυσικό και την πλήρη στήριξη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου μας.

Θεωρώ χρέος μου να ενημερώνω το ευρύ κοινό για την πορεία μιας ανασκαφής που βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας, για την οποία εκφράζεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη όχι μόνο από συναδέλφους αρχαιολόγους και συνεργάτες διαφόρων ειδικοτήτων, αλλά και από το ευρύτερο κοινό που ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας, με Δελτία Τύπου και φωτογραφικό υλικό, όποτε κριθεί απαραίτητο. Είμαστε σε εποχή που η ενημέρωση προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και είναι προτιμότερο να είναι έγκυρη και όχι ανακριβής. Με συγκινεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον για την ανασκαφική μου έρευνα σε μια δύσκολη για την χώρα μας εποχή, που μόνο καλό κάνει, χωρίς την παραμικρή σκοπιμότητα.

Τέλος, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για το ενδιαφέρον σας γιατί και ως μέλος του ΣΕΑ θεωρώ ότι έχω την αμέριστη συμπαράσταση σας στο δύσκολο έργο μας που όλοι ως αρχαιολόγοι γνωρίζουμε πολύ καλά. Είμαι πάντα στην διάθεσή σας».

Σημειώνεται ότι με την επιστολή τους, που προκάλεσε την απάντηση της κ. Περιστέρη, τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων έκαναν, μεταξύ άλλων, λόγο για «επικοινωνιακή τακτική, ενδεχομένως υπό την επιρροή -κακών- συμβούλων, η οποία διαμορφώνει μια στρεβλή εικόνα για την αρχαιολογία και εκτρέφει μια νοσηρή αντίληψη για τη σχέση μας με το παρελθόν, που δεν τιμά ούτε την επιστήμη, ούτε την ιστορική μνήμη που αυτή υπηρετεί».

Σχόλιο: Όλοι εσείς που λέτε ότι νοιάζεστε για το μέγα, όπως φαίνεται, εύρημα της κ. Περιστέρη και συναδέλφου σας, από τι θέλετε να την προστατέψετε;... Πιτσουνάκια μου ;
Ποιος σας είπε ότι η Περιστέρη έχει ανάγκη ...προστατών ή Πανεπιστημιακών συμπαραστατών; Ξέρει τη δουλειά της καλά και θα τη φέρει στο φως! Έχει το επιτελείο της και χρειάζεται περισσότερη συναδελφική αλληλεγγύη; 

πληροφορίες από hellasnews-agency.blogspot.gr

3 σχόλια:

 1. ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ! ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΣΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΣΑΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εγώ ξέρω ότι η κ. Περιστέρη σαν βοηθός του αείμνηστου αρχαιολόγου Δ. Λαζαρίδη, γνώριζε για την ύπαρξη του τάφου από το 1979(!) και κράτησε τόσα χρόνια το μυστικό μέχρι να έρθει η ίδια στα πράγματα, δηλαδή για την πάρτη της...

  Όλα αυτά τα χρόνια βέβαια που η κ. Περιστέρη απέκρυπτε παράνομα την πληροφορία για την ύπαρξη του τάφου, ο τάφος ήταν στο έλεος κάθε λογής αρχαιοκαπήλων, ντόπιων και διεθνών...

  Αυτά για το ήθος και την φιλο-παρτία (δεν πρόκειται για ορθογραφικό λάθος) της κ. Περιστέρη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπορεί φίλε μου να έχεις δίκαιο.. ΄Ομως ο τάφος αυτός ήταν πολύ πιο πριν γνωστός και σε πολλούς. Δεν περίμενε υστερόβουλα όπως λέτε η Περιστέρη... Απλά ως δημόσιος υπάλληλος σιωπούσε. Σήμερα βρέθηκαν κάποιοι κυβερνητικοί να συνδράμουν το όραμά της... για ανασκαφή. Τα περί απόκρυψης πληροφοριών δεν ευσταθούν ...διότι η πληροφορία για τον τάφο ήταν γνωστή αλλά στις αρχαιολογικές υπηρεσίες υπάρχει μια βραδύτητα ως προς την ανάληψη ανασκαφών, διότι αυτές απαιτούν κρατική χρηματοδότηση....η οποία είναι πάντα φειδωλή! Η δε ύπαρξη δεκάδων ξένων Αρχαιολογικών αποστολών ( Αμερικάνων, Γερμανών, Σουηδών , Άγγλων )κ.λ.π. δεν είναι τυχαία... Πληρώνουν αυτοί για να κατασκάπτουν την Ελλάδα... νόμιμα φυσικά κι ότι ανακαλύπτουν συνήθως το σουφρώνουν και μερικά κομμάτια τα πετάνε στην Ελλαδίτσα μας... Ρωτήσατε αλήθεια την κ. Περιστέρη, πόσες φορές στο παρελθόν έκανε προς προϊσταμένους της, στην Κυβέρνηση , κρούσεις για την αναγκαιότητα ανασκαφών στην Αμφίπολη; Μην κρίνουμε τόσο επιδερμικά μερικά πράγματα ...΄Ενα παράδειγμα: Ξέρετε ότι στην Παλλήνη υπάρχει μοναδικό νεκροταφείο Μυκηναϊκής εποχής; Το ξέρει η Αρχαιολογική υπηρεσία... Παράχωσε τα ευρήματα και επέτρεψε την ανέγερση πολυκατοικιών πάνω στο αρχαίο νεκροταφείο!, εκεί στη Λεωφόρο Λαυρίου λίγα μέτρα μετά τη γέφυρα του Σταυρού Αγ. Παρασκευής... Συμπέρασμα: όπου κι αν σκάψεις στον ΄Αγιο αυτό τόπο θα βρείς σπουδαία κατάλοιπα του ελληνικού πολιτισμού

  ΑπάντησηΔιαγραφή