Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΝΕΡΙΤ ΟΡΓΑΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ! ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΩΓΜΟ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!

Πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις χθεσινές παραιτήσεις από το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ του προέδρου της εταιρείας Αντώνη Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου Ροδόλφου Μορώνη και την λογοκρισία εναντίον του Α. Τσίπρα. Αιτία των παραιτήσεών,οι ασφυκτικές πιέσεις και οι παρεμβάσεις στο έργο τους από το πολιτικό προσωπικό αλλά και στελέχη σε ανώτερα κλιμάκια της ΝΕΡΙΤ, σύμφωνα με το Βήμα. Είναι ενδεικτικό, όπως αναφέρει η Αυγή, ότι η κυβέρνηση διέταξε η ΝΕΡΙΤ να μεταδώσει μόνο τη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής του Αλέξη Τσίπρα και όχι του Σαββάτου. Για «προκλητική και λογοκριτική πρακτική», «με παρέμβαση μάλιστα προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού», κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση.
Την εντολή του Μαξίμου, σύμφωνα με την Αυγή, δέχτηκε να διεκπεραιώσει ο γενικός διευθυντής Β. Θωμόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε την Κουμουνδούρου. Αυτή όμως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ Αντ. Μακρυδημήτρη και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Ρ. Μορώνη, οι οποίοι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, παρ' ότι ήταν διορισμένοι από την κυβέρνηση Σαμαρά.
Σύμφωνα με το Βήμα, οι πιέσεις και οι παρεμβάσεις από το πολιτικό προσωπικό αφορούσαν όχι μόνο το πρόγραμμα, αλλά και θέματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όπως για παράδειγμα ποιες εκδηλώσεις θα κάλυπτε η ΝΕΡΙΤ.
«Αν διακηρύττεις ότι θέλεις να φτιάξεις κάτι ανεξάρτητο, αντικειμενικό και ποιοτικό αλλά δεν το εννοείς, μην το αναθέτεις σε κάποιον που το εννοεί...», έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο Facebook ο Ρ. Μορώνης.
Σύμφωνα με τις typologies, ο Πέτρος Μάης αναλαμβάνει νέος πρόεδρος- διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ. Ήταν γενικός διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών στην ΕΡΤ, επί τρικομματικής, ενώ νωρίτερα είχε αποχωρήσει με συνταξιοδότηση. Το τελευταίο διάστημα είχε άτυπη παρουσία στο Ραδιομεγάρο. Προέρχεται από το χώρο της ΝΔ. Σημειώνεται ότι σήμερα λήγει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν γίνει αναφορικά με τη διαδικασία πρόσληψης στη ΝΕΡΙΤ 132 δημοσιογράφων.
Μαξίμου: Ουδεμία ανάμειξη
Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανέφεραν ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη στο θέμα, σημειώνοντας: «Ουδεμία επικοινωνία υπήρξε με το Μαξίμου πριν τις παραιτήσεις. Προφανώς παραιτήθηκαν στον εαυτό τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τη ΝΕΡΙΤ, δεν παρίσταται σ' αυτή πλην όμως ζητά την τηλεοπτική του κάλυψη. Μεγάλη υποκρισία». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «το Μαξίμου ουδεμία ανάμειξη έχει στη ΝΕΡΙΤ, και κυρίως στο θέμα των ειδήσεων».
Λίγο αργότερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συναλλασόταν παρασκηνιακά με την ΝΕΡΙΤ για να έχει μεγαλύτερη κάλυψη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ συναλλασσόταν "με το μόρφωμα" της ΝΕΡΙΤ για να εξασφαλίζει τόσο την πλήρη και δωρεάν κάλυψη όλων των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα. Η μόνη αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που ακόμη και πρόταση μομφής υπέβαλε για το "μόρφωμα" της ΝΕΡΙΤ, παραδέχεται σήμερα ότι βρισκόταν σε προνομιακή επικοινωνία με το "μόρφωμα" που δήθεν μποϋκοτάριζε. Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί πήραν μία μετάδοση από τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Τσίπρας πόσες θέλει; Προφανώς περισσότερες από όλους τους άλλους. Γιατί;»
ΣΥΡΙΖΑ: Με παρέμβαση του πρωθυπουργού η λογοκρισία στη ΝΕΡΙΤ
«Προκλητική και λογοκρακριτική πρακτική» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, την «κυβερνητική μεθόδευση ώστε να μην μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ η καθιερωμένη ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής της αντιπολίτευσης» στη ΔΕΘ το Σάββατο, «με παρέμβαση μάλιστα προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού», ενώ κάνει λόγο για «πραξικοπηματική ενέργεια». 
«Ωμή παρέμβαση» καήγγειλε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι σε καταρχήν επικοινωνία που είχε με τον διευθυντή περιεχομένου της ΝΕΡΙΤ σχετικά με τις μεταδόσεις, εκείνος του ξεκαθάρισε ότι το κανάλι θα αποφασίσει πώς θα χειριστεί και πώς θα καλύψει την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια, ο Π. Σκουρλέτης, όπως είπε ο ίδιος, επικοινώνησε με τον Α. Μακρυδημήτρη ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα μεταδοθούν κανονικά και οι δυο συνεντεύξεις. Ωστόσο, το παρασκήνιο οδήγησε σε ρήξη και παραιτήθηκαν ο Α. Μακρυδημήτρης, αλλά και ο αναπληρωτής του Ροδόλφος Μορώνης, επσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Κάθε οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ θα σχεδιάσει τον τρόπο με τον οποίο θα μεταδοθεί η ομιλία του Α. Τσίπρα ενώ ταυτόχρονα υπάρχει επικοινωνία και με τοπικά κανάλια προκειμένου να δείξουν εικόνα από το Βελλίδειο, δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξή του "στο Κόκκινο". Για τη Βορειοανατολική Ελλάδα, την ομιλία Τσίπρα από τη ΔΕΘ θα μεταδόσει το Κανάλι 6 Ξάνθης. Θα το δουν ψηφιακά μέσω digea οι Νομοί Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, Λέσβου, Χίου και τμήμα του Νομού Χαλκιδικής.
ΔΗΜΑΡ: Σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας
Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το θέμα της ΝΕΡΙΤ, ζητεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Αναστάσιο Νεράτζη.
Όπως αναφέρει ο βουλευτής, «οι παραιτήσεις του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου Αντώνη Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου και υπεύθυνου του προγράμματος της εταιρείας Ροδόλφου Μορώνη, καθώς επίσης και η εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες διενέργειας του διαγωνισμού πρόσληψης στη ΝΕΡΙΤ, έχουν προκαλέσει τις εύλογες ανησυχίες για τον διαφανή, αντικειμενικό και τον ποιοτικό χαρακτήρα της Νέας Δημόσιας Τηλεόρασης και κατόπιν τούτων καθίσταται επιτακτική η άμεση ενασχόληση της Επιτροπής μας με το συγκεκριμένο θέμα».
«Στο πλαίσιο της διερεύνησης του θέματος, πρέπει να κληθούν το συντομότερο δυνατό τα μέλη της διοίκησης, με πρώτους απ' όλους τους παραιτηθέντες κ.κ. Αντώνη Μακρυδημήτρη και Ροδόλφο Μορώνη», προσθέτει.
tvxs.gr

1 σχόλιο:

  1. Όλα τα αίσχη γίνονται με "εντολή" Σαμαρά! Ο Αντώνης Σαμαράς απέδειξε ότι είναι εβραιοχατζαρικής καταγωγής και είναι επαγγελματίας δολοφόνος Ελλήνων! Πρόκειται για μεγάλο τομάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή