Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ! 13 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ ΠΥΡΓΩΝ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ! ΑΦΙΕΡΩΜΑ

13 χρόνια. Ο χρόνος περνά, οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στοιχειώνουν όχι μόνο τους Αμερικανούς αλλά και όλους όσους είδαν τα αεροπλάνα να πέφτουν τους Δίδυμους Πύργους, το καμάρι της Νέας Υόρκης. Εικόνες που δεν είναι δυνατόν να σβηστούν από τη μνήμη. Όλοι θυμούνται τι έκαναν εκείνη την ημέρα... Την ημέρα που άλλαξε τον κόσμο.

Ήταν η μέρα που σόκαρε τους πάντες, τον κόσμο όλο. Ήταν οι μέρα που κάποιοι "μεγάλωσαν" απότομα μπροστά στον τρόμο.
19 αεροπειρατές, μέλη της αλ Κάιντα, κατέλαβαν τέσσερα αεροπλάνα για να επιτεθούν στα οικονομικά, στρατιωτικά και πολιτικά σύμβολα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δύο αεροπλάνα είχαν στόχο το World Trade Center, τους Δίδυμους Πύργους, το καμάρι της Νέας Υόρκης, ένα τρίτο το Πεντάγωνο και το τέταρτο θα έπεφτε στον Λευκό Οίκο ή στο Κογκρέσο. Δεν έφτασε ποτέ ως τον στόχο του και συνετρίβη σε μια αγροτική έκταση στην Πενσιλβάνια μετά την επέμβαση των επιβατών.
Είπαν πως ήταν «η μέρα που άλλαξε ο κόσμος». Ήταν 11 Σεπτεμβρίου του 2001 όταν ολόκληρη η ανθρωπότητα είδε μπροστά στα μάτια της κάτι που φάνταζε αδιανόητο: μια τρομοκρατική επίθεση στην «καρδιά» των Ηνωμένων Πολιτειών. Και δεν ήταν μόνο αυτό: ήταν ο τρόπος, ήταν η στιγμή. Ήταν που τα είδαμε σε απευθείας σύνδεση. Λεπτό προς λεπτό. Είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια τα δυο αεροπλάνα να πέφτουν πάνω στους Δίδυμους Πύργους. Είδαμε ανθρώπους να πηδούν κατατρομαγμένοι στο κενό. Ήξεραν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να γλιτώσουν. Όμως το έκαναν.
Περισσότεροι από 3.000 νεκροί, ορισμένοι θεωρούνται ακόμη αγνοούμενοι. Κανείς δεν έχει τολμήσει να σκεφτεί πόσοι είναι οι νεκροί που προκάλεσαν οι επιθέσεις εκείνες. Γιατί ακολούθησαν και οι πόλεμοι σε Αφγανιστάν και Ιράκ. Και τα αντίποινα στα αντίποινα. Ένας φαύλος κύκλος βίας, αίματος, εκδίκησης...

Πέρασαν 13 ολόκληρα χρόνια κι ακόμα υπάρχουν εικόνες που κανείς δεν έχει δει και γεγονότα που κανείς δεν θα μάθει. Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητα video με 21 λεπτά αμοντάριστων πλάνων από τη στιγμή που καταρρέει ένας από τους Δίδυμους Πύργους.
Ένα video όπου ο τρόμος και ο φόβος όσων έζησαν τις επιθέσεις και επέζησαν συγκλονίζει.






Το χρονικό των επιθέσεων που άλλαξαν για πάντα τον κόσμο


08:46, Νέα Υόρκη: ένα Boeing της American Airlines που έχουν καταλάβει αεροπειρατές αμέσως μετά την απογείωσή του από την Βοστώνη πέφτει με ταχύτητα 790 χιλιομέτρων την ώρα πάνω στο βόρειο πύργο του World Trade Center (WTC). Οι πάνω όροφοι (από τον 93ο ως τον 99ο) διαλύονται και τυλίγονται στις φλόγες.

09:03: ένα δεύτερο Boeing, το οποίο επίσης είχε απογειωθεί από την Βοστώνη πέφτει με ταχύτητα 950 χιλιομέτρων στο νότιο πύργο του WTC ανάμεσα στο 77ο και τον 85ο όροφο.

09:05, Σαρασότα, Φλόριντα: ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους μόλις έχει αρχίσει να διαβάζει ένα παραμύθι στα παιδιά ενός δημοτικού σχολείου. "Ενα δεύτερο αεροπλάνο έπεσε στον δεύτερο πυργο. Δεχόμαστε επίθεση", του ψιθυρίζουν. Ο πρόεδρος συνεχίζει να διαβάζει. Θα χρειαστούν αρκετά λεπτά για να εγκαταλείψει την τάξη.
09:35: ο αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι φυγαδεύεται από τον Λευκό Οίκο σε ασφαλές καταφύγιο.

09:37: Boeing της American Airlines, που έχουν καταλάβει οι αεροπειρατές μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντάλες της Ουάσινγκτον συντρίβεται στο Πεντάγωνο.

09:42: οι αρχές της Πολιτικής Αεροπορίας κλείνουν τον εναέριο χώρο της ΗΠΑ και ακυρώνουν όλες τις πτήσεις.

09:59: ο νότιος πύργος του WTC, που έχει πληγεί πριν 56 λεπτά καταρρέει τυλιγμένος στις φλόγες και μετατρέπεται σε μια μάζα σκόνης και ατσαλιού. Η βιαιότητα είναι τέτοια που δεν βρέθηκε ίχνος DNA εκατοντάδων θυμάτων.

10:03: Σάνκσβιλ (Πενσιλβάνια): Boeing της εταιρίας United Airlines που έχει απογειωθεί από το αεροδρόμιο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ συντρίβεται σε έναν αγρό. Ορισμένοι επιβάτες που είχαν ενημερωθεί μέσω κινητών τηλεφώνων για το τι έγινε στη Νέα Υόρκη αντιστάθηκαν στους αεροπειρατές. Το αεροπλάνο είχε τελικό προορισμό τον Λευκό Οίκο

10:28: Kαταρρέει ο βόρειος πύργος του WTC, 1 ώρα και 42 λεπτά μετά το τρομοκρατικό χτύπημα. Ένα συγκλονιστικό video από τη στιγμή της κατάρρευσης ήρθε στο φως 13 χρόνια μετά...

 

11:15: Kλείνει η Wall Street.

13:04, Λουιζιάνα: Ο πρόεδρος Μπους μεταφέρεται στην στρατιωτική βάση Μπαρκσντέιλ και κηρύσσει τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού. "Σήμερα το πρωί η ελευθερία δέχτηκε επίθεση", επισημαίνει σε μήνυμά του προς τον αμερικανικό λαό.

13:27, Ουάσινγκτον: ο δήμαρχος Αντονι Ουίλιαμς κηρύσσει την πρωτεύουσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το κέντρο της πόλης είναι έρημο και κάθε δραστηριότητα έχει σταματήσει.

15:35: η οργάνωση αλ Κάιντα του Οσάμα μπιν Λάντεν θεωρείται ύποπτη ότι εμπλέκεται στις επιθέσεις.

18:54: Ο πρόεδρος Μπους επιστρέφει στον Λευκό Οίκο.

20:30: Ο Τζορτζ Μπους απευθύνεται στους Αμερικανούς και καταγγέλει τις "σκόπιμες και πολύνεκρες τρομοκρατικές πράξεις". Υπόσχεται ότι οι υπεύθυνοι θα βρεθούν και τονίζει πως η Ουάσινγκτον δεν θα αντιμετωπίσει διαφορετικά τους τρομοκράτες από εκείνους που τους βοήθησαν.

Ακολούθησαν δυο πόλεμοι στο όνομα της τρομοκρατίας, χιλιάδες χαμένες ζωές μέχρι που ΗΠΑ πήραν (έτσι τουλάχιστον θεωρούν και θέλουν να πιστεύουν) πήραν την εκδίκησή τους: τα ξημερώματα της 2ας Μαΐου σε ένα σπίτι το Αμποταμπάντ του Πακιστάν, ομάδα Seal σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Τον άνθρωπο που από την πρώτη στιγμή η Ουάσινγκτον θεώρησε υπεύθυνο για την χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της. 

Όμως, κανείς απ' όσους χάθηκαν εκείνο το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 δεν επέστρεψε στη ζωή... 

newsit.gr, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΠΕ 

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ !
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ !
    ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ,ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ !

    ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΣΤΑ ΑΠΟΚΑΪΔΙΑ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΕΝΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΗΣ !

    ΤΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ , ΓΙΑ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ ,ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΟ,ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΙΔΙΟ.

    ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑ ,Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ.
    ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ .

    ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΑΛΩΝΙΣΟΥΝ ,ΝΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΝ ΚΙΝΔΥΝΟ, ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ .

    ΠΟΥ ΕΙΔΑΤΕ ΟΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ;

    ΙΔΙΟΣ ΜΕΝΕΙ.

    ΠΟΥ ΕΙΔΑΤΕ ΟΤΙ ΑΛΛΑΞΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ;

    ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ "ΡΟΤΑ" ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ. ΑΠΛΑ ΠΟΤΕ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΕΙ ΑΡΩΔΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΛΕΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΝΩ ΠΟΤΕ "ΔΕΝΕΙ" ΣΕ ΛΙΜΑΝΙΑ !

    ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΑΝΤΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ !

    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ.
    ΖΟΥΝ Ή ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ.

    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ AN ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ, ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή