Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! ΟΡΓΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ! ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ!

Οργή από κορυφαία στελέχη στη ΝΔ για την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, οργή η οποία κατευθύνεται ουσιαστικά προς την ηγεσία του κόμματος και τον Αντώνη Σαμαρά προσωπικά ο οποίος έβαλε την υπογραφή του στο επαίσχυντο για τον πρόεδρο της ΝΔ, ψήφισμα: 

(Ενα επαίσχυντο κείμενο αντίθετο με το εθνικό συμφέρον, απλά και μόνο για να πάει κόντρα στην κυβέρνηση, χωρίς να λογαριάζει ότι αυτή την στιγμή χρειάζεται εθνική ενότητα και όχι μικροπολιτικές αντιπαλότητες υπέγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ (και οσονούπω απλός βουλευτής Μεσσηνίας...) Α.Σαμαράς μετά την συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόματος.
Το κείμενο του ΕΛΚ στηρίζει τις θέσεις της Μέρκελ και χαρακτηρίζει τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της Ελλάδας σαν «εμπόδιο» στο να βοηθηθεί η χώρα!
Το κείμενο στρέφεται εναντίον του ελληνικού κράτους, αναφέροντας ότι "Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων" δηλαδή της δικής του, της κυβέρνησης Παπανδρέου και της "μαύρης" κυβέρνησης Παπαδήμου που ισοπέδωσαν τη χώρα, και έφεραν ποταμούς αίματος και δακρύων, καθώς και - τουλάχιστον - "μερική γεωπολιτική έκλειψη" στα συμφέροντα του Εθνους.
Οι υπογράφοντες αποκρύπτουν τα πρόσφατα στοιχεία που αποδεικνύουν τη συνεχή αύξηση του δημοσίου χρέους στο 180% του ΑΕΠ και παρουσιάζουν τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα (το οποίο δεν περιλαμβάνει την αποπληρωμή των τόκων των δανείων) σαν ένδειξη ανάπτυξης, όταν ταχρεωστούμενα από το κράτος στους πολίτες είναι ακριβώς τα διπλά από το πρωτογενές πλεόνασαμ, όπως έχει αποκαλύψει το defencenet.gr.
Στο ίδιο κείμενο, με σαφώς αντιρωσικούς τόνους, εκφράζεται αλληλεγγύη στην φιλονεοναζιστική μαριονέτα, τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, ενώ το "κλου" είναι άλλο: Αντιμετωπίζοντας την Ελλάδα σαν μπανανία το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα φαίνεται ότι χρησιμοποιεί αυτόματους μεταφραστές για τα κείμενά του και έτσι στην επίσημη σελίδα του η ανακοίνωση στα Ελληνικά περιλαμβάνει απίστευτα μαργαριτάρια). 
Το ψήφισμα εγκρίθηκε στις 12 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια συνάντησης κορυφής των ηγετών των κομμάτων που μετέχουν στο ΕΡΡ, μεταξύ αυτών και η ΝΔ, και στο οποίο αναφέρεται αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Σήμερα το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα EPP (European People's Party) πραγματοποίησε τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Κατά τη συνάντηση αυτή, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ τόνισαν την ετοιμότητά τους να βρουν μια λύση για τα οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα και εξέφρασαν την ελπίδα ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Α. Τσίπρας δεν θα θέσει σε κίνδυνο την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο πλαίσιο της διακυβέρνησης του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά
«Καλούμε τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας» αναφέρεται ακόμη στο ψήφισμα  «να μην θέσει σε κίνδυνο την οικονομική πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά. Οι θυσίες του λαού της Ελλάδας δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο με μονομερή συμπεριφορά. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας οφείλει να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα» σημειώνεται.
Μάλιστα σε δηλώσεις προχώρησε και ο πρόεδρος του ΕΡΡ Joseph Daul ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό πρακτικά να μην διαπραγματευθεί:
«Καλούμε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας να μην αποτελέσει εμπόδιο στο να βοηθήσει τον ελληνικό λαό» (…) «Τώρα είναι στο χέρι του Α. Τσίπρα να εργαστεί από κοινού με τους εταίρους της Ελλάδας έτσι ώστε να  καταλήξουν σε συμφωνία σύντομα, προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κατάστασης, η οποία θα πλήξει τον ελληνικό λαό».
Πρώτος το «χορό» των αντιδράσεων μέσα στο ίδιο το κόμμα της ΝΔ άνοιξε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος χαρακτήρισε «απαράδεκτοι»  το ψήφισμα του ΕΡΡ για την Ελλάδα, εκτιμώντας επίσης ότι ήταν «απαράδεκτη και η αποδοχή του ψηφίσματος από την ελληνική αντιπροσωπεία».
Πρώτος ο Γιάννης Μιχελάκης ο οποίος, μέσω Twitter, έκανε λόγο για «Απαράδεκτο ψήφισμα από το ΕΛΚ και απαράδεκτη αποδοχή από την ελληνική αντιπροσωπεία», ενώ, ακολούθησε ο Δημήτρης Σιούφας δήλωσε  Ατυχέστατη όμως η παρέμβαση του ΕΛΚ ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις. Δηλαδή να μην διαπραγματευθεί τίποτε ή να μην υπάρχει ισχυρή αναπτυξιακή διάσταση στην νέα συμφωνία».
Με τον δικό της τρόπο σχολίασε και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter «Κρίμα για το ΕΛΚ. Υποτιμούν ότι σε μία εθνική διαπραγμάτευση είμαστε πρωτίστως όλοι Έλληνες».
Το πρωί της Παρασκευής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε πιο ήπιους τόνους, παραδέχθηκε ότι η διατύπωση στο ψήφισμα του ΕΛΚ θα μπορούσε να είναι λίγο «διαφορετική».
Το ψήφισμα του ΕΛΚ βγήκε στη δημοσιότητα την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής, χθες, στις Βρυξέλλες και καλούσε τον Αλέξη Τσίπρα «να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις που ελήφθησαν από την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση. Η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει τον ελληνικό λαό να ξεπεράσει τα οικονομικά του προβλήματα. Γι' αυτό καλούμε τον κ. Τσίπρα να μην είναι το εμπόδιο στη βοήθεια προς τους Ελληνες». 
«Οι θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός δεν μπορούν να είναι υπό το ρίσκο μονομερών συμπεριφορών» σημείωνε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα σε άλλο σημείο του κειμένου.
Παράλληλα, στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί οργή για το κείμενο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, καθώς, το συνδέουν με τη στάση που κράτησε εντός Συνόδου ο Μαριάνο Ραχόι. Δξλαδή ότι λειτουργησε ως προδότης της "εθνικής προσπάθειας".
Η Κουμουνδούρου εκτιμά πως ο πρώην πρωθυπουργός τους υπονόμευσε και για αυτό τον λόγο ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ξεχωριστή αναφορά στη στάση του Ισπανού πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της συνάντησης στις Βρυξέλλες.
Η συζήτηση περί επικείμενων εξελίξεων φούντωσε κυρίως μετά το δείπνο κορυφαίων στελεχών του κόμματος το βράδυ της Τετάρτης με συνδαιτυμόνες, την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Νίκο Δένδια, την Ολγα Κεφαλογιάννη, τον Ευάγγελο Αντώναρο, τον Απόστολο Τζιτζικώστα και άλλους μετά από πρόσκληση της Μαριέττας Γιαννάκου.
Ο Κ.Καραμανλής είχε την Τετάρτη, συνάντηση και με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, όπου σφραγίστηκε η μοίρα του Α.Σαμαρά.
Η ομάδω των πρωτοκλασάτων στελεχών ετοιμάζεται να πάει στον Κ.Καραμανλή μετά την Δευτέρα και να ζητήσει να εγγυηθεί την αποχώρηση του Α.Σαμαρά και την εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ.
Το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος είναι ιδιαίτερα αρνητικό, θυελλώδες θα μπορούσε κάποιος να πει, για τον πρώην πρωθυπουργό και ήταν αρνητικό και πριν την αντεθνική πράξη του να υπογράψει το ψήφισμα του ΕΡΡ.
Οι φωνές που επικρίνουν τον Α. Σαμαρά για την έλλειψη αυτοκριτικής αλλά κυριότερα για την παντελή απώλεια επαφής με την πραγματικότητα έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σήμερα,  με το ΣΥΡΙΖΑ να καλπάζει σε νέες μετεκλογικές  δημοσκοπήσεις και τη ΝΔ να πέφτει και άλλο φτάνοντας τη διαφορά των κομμάτων στο εκπληκτικό 27%(!), ζητούν την άμεση «καρατόμησή» του.
Μέχρι τώρα οι φωνές αυτές ακούγονταν στο παρασκήνιο, τώρα όμως το κλίμα είναι τόσο φορτισμένο που ακόμη  και κορυφαία στελέχη του κόμματος φαίνονται και είναι αποφασισμένα όχι απλά να θέσουν θέμα ηγεσίας αλλά να τελειώνουν οριστικά με την νυν ηγεσία της ΝΔ.
Μιχελάκης και Μπακογιάννη έκαναν απλώς την αρχή. Η συνέχεια θα είναι «εκρηκτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου