Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Του Γιάννη Δαραβίγκα
Και τι δεν άκουσαν τα αυτιά μας πριν από τις εκλογές. Αυτοί που έχαναν την εξουσία αλλά και οι νεόκοποι φερέλπιδες σωτήρες του γλυκού νερού, μας διαβεβαίωναν με εξ Αποκαλύψεως προφητείες και θεόπνευστες αναλύσεις πως αν ψηφίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, θα συμβούν πολλά και καταστροφικά γεγονότα που κάλυπταν όλο το φάσμα της μιζέριας, της ψυχολογικής βίας και τρομοκρατίας, του πανικού. Από το ότι θα υπάρξει έλλειψη σε χαρτί τουαλέτας έως την γενικευμένη πείνα, από την επέλαση και ρεβάνς...

των κομμουνιστοσυμμοριτών έως την δήμευση των καταθέσεων,  από την μετανάστευση του κ. Αδωνι Γεωργιάδη έως την φυγή των καταθέσεών του στο εξωτερικό.
Όμως, σχεδόν οι μισοί Έλληνες, άθεοι γαρ, δεν μάσησαν και έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, βρίσκονται στο τιμόνι της χώρας. Έτσι, από την επομένη κιόλας των εκλογών, οι μεγάλοι και οι μικροί χαμένοι άνοιξαν νέο κύκλο βαθυστόχαστων και επιστημονικά τεκμηριωμένων αναλύσεων οι οποίες καλύπτουν όλες τις διαστάσεις των κοινωνικών, οικονομικών, πολιτιστικών, πολιτικών αλλά και θρησκευτικών προβλημάτων της χώρας και των μεταφυσικών αγωνιών του λαού μας. Από τις ενδυματολογικές προτιμήσεις του κ. Βαρουφάκη έως  την ιστορία της γραβάτας, από τον θρησκευτικό όρκο έως τις «μυστικές» επαφές της κυβέρνησης με τους δανειστές, από εμμονικά σύνδρομα σωτηρίας έως χρεωκοπημένες πολιτικές για την αποφυγή χρεωκοπίας της χρεωκοπημένης Ελλάδας.
Όπως και νάχουν τα πράγματα είναι γεγονός ότι πριν λίγες εβδομάδες οι Έλληνες διακήρυξαν με την ψήφο τους πως δεν αντέχουν άλλους φόρους, δεν συμβιβάζονται με άλλη λιτότητα. Οι Έλληνες δεν θέλουν στο όνομα κάποιου, ενδεχομένως αναγκαστικού δανεισμού και χρέους, να είναι οι απόβλητοι της κοινωνικής Ευρώπης. Οι Έλληνες αποφάσισαν ότι δεν τους αρμόζει ο ρόλος του μαθητή που στέκεται με το ένα πόδι, τιμωρημένος δίπλα στον μαυροπίνακα, για να παραδειγματιστεί όλη η τάξη. Οι Έλληνες πληγώθηκαν από την λιτότητα αλλά ακόμη περισσότερο από την ταπείνωση που γνώρισαν με τα λόγια και τις πράξεις του τροχήλατου γκαουλάϊτερ Σόϊμπλε και από τα ενεργούμενά του. Οι Έλληνες ντρέπονται για την δουλοπρεπή στάση που επέδειξαν οι μέχρι χθες κυβερνήτες τους που έπληξε ευθέως  το φιλότιμο και την αξιοπρέπειά τους.
Η σημερινή κυβέρνηση, από την πρώτη κιόλας στιγμή, έδειξε ότι τουλάχιστον σε θέματα τάξης και εθνικής αξιοπρέπειας δεν θα τους προδώσει. Σε ό,τι αφορά στον μπαμπούλα του χρέους διακηρύσσει προς πάσα κατεύθυνση ότι θέλει διαπραγμάτευση για να σταματήσει η τιμωρία της λιτότητας και η εξαθλίωση των πολιτών. Δεν ξέρω ποια θα είναι τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων, αλλά και μικρή σημασία έχει αφού είναι γνωστό παγκοσμίως πως τα χρέη των κρατών ουδέποτε έχουν εξοφληθεί στο ακέραιο με πρώτο και τρανταχτό παράδειγμα τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Υπάρχει όμως και ένα ακόμη στοιχείο που πρέπει να προβληματίσει τους δύσπιστους πολίτες που με την ψήφο τους επέλεξαν την Νέα Δημοκρατία και την μνημονιακή πολιτική της. Αλήθεια, γιατί οι ξένοι δανειστές «αγωνιούν» για την κατάσταση στην Ελλάδα;; Τι φοβούνται; Μην χάσουν τα λεφτά τους; Μπορεί. Όμως είναι βέβαιο και το έχουν δείξει τα γεγονότα ότι εκτός από τα λεφτά τους, εκείνο που κυρίως τους ενδιαφέρει είναι τα λεφτά μας, η περιουσία μας, ο πλούτος της χώρας μας αυτός που βρίσκεται πάνω στο έδαφος και βεβαίως κάτω από αυτό.
Η συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ, έσπευσε με υπογραφές Σαμαρά-Βενιζέλου, να εκχωρήσει ή να υποθηκεύσει τον εθνικό πλούτο μας αλλά και τις περιουσίες των Ελλήνων στους δανειστές, αλλά ευτυχώς δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το εθνομειοδοτικό έργο της.
Ο κ. Σαμαράς –και ο κ. Βενιζέλος– είναι προσωπικά υπεύθυνοι για την μέχρι τώρα καταστροφή. Ο μεν Βενιζέλος τιμωρήθηκε ήδη από τους πολίτες. Ο κ. Σαμαράς όμως χάρη στην προεκλογική εκστρατεία φόβου, μπόρεσε να κρατήσει στο μαντρί λίγα πρόβατα. Όμως οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι δέσμιοι ενός αρχηγού που ως λύση του οικονομικού προβλήματος της χώρας προκρίνει την υποταγή στους δανειστές και ως πολιτικό πρόγραμμα του κόμματός του επιλέγει τον πανικό για τα μελλούμενα.
Η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, οφείλει προς τους Έλληνες ως ελάχιστη ένδειξη συγγνώμης για την καταστροφή και σεβασμού της τρωθείσας αξιοπρέπειάς τους να διαλύσει την ηγετική ομάδα του κόμματος και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που οι πολίτες καθόρισαν με την ψήφο τους στις 25 Ιανουαρίου 2015.
Υστερόγραφο. Ας πάψουν οι επαγγελματίες θεοσεβούμενοι να μηρυκάζουν τα περί θρησκευτικού όρκου, καλών Χριστιανών, κακών αθέων και άλλα τέτοια συμπαθητικά. Χριστιανοί  Ορθόδοξοι που φορούσαν γραβάτες και ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο, μας οδήγησαν στην χρεωκοπία. Με το δεξί χέρι που κάνουν τον σταυρό τους με το ίδιο χέρι υπέγραψαν τις αυτοκτονίες χιλιάδων Ελλήνων και την εξαθλίωση εκατομμυρίων Χριστιανών….



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου