Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΟΛΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ! Η Ε. ΠΑΝΑΡΙΤΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ!

Όπως διαβάζουμε στο iefimerida.g η Έλενα Παναρίτη έγινε ειδική σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη και βρίσκεται στο πλευρό του κατά τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις στο Eurogroup απόψε το βράδυ. Ποια είναι η κυρία Παναρίτη; Υπήρξε πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, είναι η κυρία που... ούρλιαζε στη βουλή ζητώντας εξηγήσεις για το μνημόνιο αλλά λίγο αργότερα, σαν καλό κορίτσι το ψήφισε όμορφα-όμορφα...

Την κυρία λοιπόν που ψήφισε μνημόνια, την έβαλε ο κ. Βαρουφάκης ως σύμβουλό του! Όλο το ΠΑΣΟΚ, το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ που έσφαξε τους Έλληνες μετακομίζει στο ΣΥΡΙΖΑ! Έτσι δεν θα συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ανθρώπους που υπηρέτησαν τα μνημόνια;
Ιδού τι άλλο μαθαίνουμε από το iefimerida για την κα Παναρίτη: 
Είναι θεσμική οικονομολόγος,  ειδική στα ιδιοκτησιακά δικαιώματα και στην αντίστοιχη διαχείριση του δημόσιου τομέα και .
Δούλεψε ως οικονομολόγος στην Παγκόσμια Τράπεζα η Ελενα Παναρίτη και σήμερα δραστηριοποιείται στην ελεύθερη αγορά ενώ γράφει τις απόψεις της στο μπλογκ της thoughtAction.
Σύμφωνα με πληροφορίες 
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι η Ελενα Παναρίτη είναι άτυπη σύμβουλος μόνο για την περίοδο των διαπραγματεύσεων λόγω των γνωριμιών της στην Παγκόσμια Τράπεζα και στο ΔΝΤ.
Τι δήλωνε στο Bloomberg γαι το χρέος
«Πρέπει να γίνει στροφή 180 μοιρών, από τη λιτότητα να στραφούμε αποκλειστικά στις δομικές μεταρρυθμίσεις ώστε να αντιμετωπιστούν οι αγκυλώσεις, η γραφειοκρατία, οι δομές», δήλωνε στο Bloomberg.
Δομικές μεταρρυθμίσεις που θα συνδεθούν όμως με μία νέα ελάφρυνση του χρέους είναι η πολιτική που πρέπει να προωθηθεί και με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών προκειμένου η χώρα να εξέλθει απ' την κρίση, σύμφωνα με την Έλενα Παναρίτη.

"Δεν γίνεται μόνο το ένα ή το άλλο. Η λύση είναι συνδυαστική", δήλωσε η κυρία Παναρίτη στο Bloomberg όπου προσκλήθηκε ως ιδρύτρια του think tank "Thought for Action".

Μάλιστα η κυρία Παναρίτη τονίζει ότι η ελληνική οικονομία θα πρέπει να περνά κάθε τρεις μήνες από τον έλεγχο των δανειστών προκειμένου να διασφαλιστεί η προώθηση των δομικών μεταρρυθμίσεων που τελικά θα βάλουν σε τροχιά ανάπτυξης και αύξησης της παραγωγικότητας.

"Πρέπει να γίνει στροφή 180 μοιρών, από τη λιτότητα να στραφούμε αποκλειστικά στις δομικές μεταρρυθμίσεις ώστε να αντιμετωπιστούν οι αγκυλώσεις, η γραφειοκρατία, οι δομές", τόνιζε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου