Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣH! Η ΜΕΡΚΕΛ ΤΙΝΑΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ! ΩΘΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ!

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκ. Μέρκελ, μετά τη Σύνοδο Κορυφής εμφανίστηκε σκληρή απέναντι στην Ελλάδα
-σημειώνει ο Μιχάλης Ιγνατίου στην ιστοσελίδα του- εμμένοντας στη θέση της για συνέχιση του υπάρχοντος προγράμματος, δηλαδή του Μνημονίου... 
Οπως τόνισε: «Οι επιλογές της Ελλάδας είναι δύο: Επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος ή ολοκλήρωσή του στο τέλος Φεβρουαρίου. «Πρέπει να μας πουν αν πρέπει να επεκταθεί το πρόγραμμα”, δήλωσε:

H ‘Αγγελα Μέρκελ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα είτε θα κάνει το ταχύτερο αίτηση για παράταση του υφιστάμενου προγράμματος που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, είτε θα αποσαφηνίσει τη θέση της. Όπως είπε η Σύνοδος Κορυφής δεν ασχολήθηκε με τις λεπτομέρειες του θέματος, λέγοντας ότι γι’ αυτό υπάρχει το Eurogroup και οι τρεις θεσμοί που χρηματοδότησαν το πρόγραμμα: «Εμείς δε ζητήσαμε λεπτομέρειες, ακούσαμε τις βασικές αρχές που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας», είπε.


 Το ελληνικό πρόγραμμα είναι σε ισχύ και πρέπει να επεκταθεί. Αισθάνομαι ότι τώρα θα περιμένουμε και θα δούμε τι είδους κοινές αποφάσεις θα πρέπει να λάβουμε. Ελπίζω να δούμε σύντομα προτάσεις. Είμαι περισσότερο από πρόθυμη να συνεργαστώ με τον κ. Τσίπρα. Είχαμε μια πολύ φιλική συνάντηση. Η Ελλάδα διαδραμάτισε μικρό ρόλο στις σημερινές συζητήσεις της Συνόδου Κορυφής».

 Αναφερόμενη στη συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό, είπε: « Χαιρετηθήκαμε με πολύ φιλικό τρόπο. Του είπα είμαι έτοιμη να δουλέψουμε μαζί και ανταπέδωσε». Η Α. Μέρκελ πρόσθεσε ότι συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική επιτυχία του, σημειώνοντας: «Τώρα πρέπει να δούμε τα σημεία στα οποία θα προσπαθήσουμε να βρούμε συναινέσεις».

 Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει τη διαπραγματευτική στρατηγική της νέας ελληνικής κυβέρνησης, η Μέρκελ απάντησε: «Δεν ασχολούμαι με στρατηγικές, με νοιάζουν τα αποτελέσματα».

πηγη /hellaspress-angel.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου