Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 2 ΡΩΣΙΚΩΝ ΣΤΟΛΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ: ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΧΗΣ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!!!

Μαζική πλεύση ρωσικών πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο καταγράφεται τις τελευταίες ώρες καθώς πέντε μεγάλα πολεμικά πλοία του Στόλου της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας σπεύδουν σε συνάντηση ανοικτά της Κύπρου...

Πιο συγκεκριμένα τα σκάφη του ρωσικού Στόλου το αποβατικό “Alexander Shabalinη” ανθυποβρυχιακή κορβέτα “Ladny” το αποβατικό “Yamal”, το αποβατικό “Alexander Shabalin” το αποβατικό “ Aleksandr Otrakovski” και το επίσης αποβατικό σκάφος “ Saratov” βρίσκονται ήδη στη Μεσόγειο έχοντας περάσει τα στενά του Βοσπόρου στις 7 και 5 Φεβρουαρίου.
Την εντυπωσιακή αυτή δύναμη πρόκειται να ενισχύσει εντός των επόμενων ημερών  και η ομάδα μάχης του πυρηνοκίνητου καταδρομικού Moskva το οποίο μαζί με την ομάδα που το συνοδεύει (τέσσερα πλοία) πέρασαν το Σουέζ και ήδη κατευθύνονται προς συνάντηση με την ομάδα που διέσχισε τον Βόσπορο,.
Η συνδυασμένη αυτή ομάδα μάχης των ρωσικών σκαφών θα αποτελείται συνολικά από 9 σκάφη επικεφαλής των οποίων θα είναι το καταδρομικό Moskva. Είναι άγνωστο πόσο ακριβώς χρόνο θα παραμείνει στη Μεσόγειο η ρωσική αρμάδα αλλά η κίνηση αυτή δεν είναι τυχαία με τις γεωπολτικές εξελίξεις στην περιοχή.
Έρχεται σε πλήρη συνάρτηση τόσο με την συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κύπρο αναφορικά με τη δημιουργία ναυτικής βάσης εκεί όσο βέβαια και με το γενικότερο κλίμα επαναπροσέγγισης της Ρωσίας με την Ελλάδα και τις πιέσεις που ασκούνται στην χώρα για το οικονομικό της πρόγραμμα.
Άλλωστε μόλις σήμερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του Sergei Lavrov όπου και του έδωσε τη διαβεβαίωση ότι "Θα τηρηθούν όλες οι συμφωνίες της κυβέρνησης Καραμανλή", αναφερόμενος στις αμυντικές και ενεργειακές συμφωνίες.
 Η απάντηση τoυ Σ.Λαβρόφ ήταν άμεση "Εμείς τηρήσαμε τον λόγο μας, χαιρετίζουμε την απόφαση της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει παλι τις συμφωνίες".
 "Ετοιμάζουμε νέες συμφωνίες στον τομέα αυτό" πρόσθεσε Ρώσος ΥΠΕΞ.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου