Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ!

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, θα πρέπει να δηλώνει ο γονέας ότι θα ήθελε το παιδί του να μην κάνει Θρησκευτικά, χωρίς καμία αναφορά θετική ή αρνητική στο θρήσκευμα

Το πρώτο μέλημα του νέου υπουργού Παιδείας είναι το ξήλωμα των Θρησκευτικών από τα σχολεία. Προχωρούν αρχικά με την απλοποίηση της διαδικασίας απαλλαγής από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών στα...


σχολεία την οποία προανήγγειλε η νέα αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, για να συνεχίσουν με την ολοσχερή κατάργησή τους! Ενώ χρέος της ελληνικής Ππολιτείας είναι να διατηρεί την ελληνορθόδοξη παράδοση (και κατά το Σύνταγμα), οι του ΣΥΡΙΖΑ απαξιώνουν το μάθημα των Θρησκευτικών για να το καταργήσουν οριστικά στα επόμενα έτη! Παράλληλ, η ενέργεια αυτή του υπουργείου Παιδείας προκαλεί ρήξη στις σχέσεις της Πολιτείας με την Εκκλησία.
Διαβάζουμε το σχετικό ρεπορτάζ από το Πρώτο Θέμα:Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» η κυρία Αναγνωστοπούλου εξέφρασε την άποψή της ότι δεν είναι δυνατόν να οφείλει να δηλώνει ο μαθητής σε δημόσιο έγγραφο το θρήσκευμά του, ώστε να εξασφαλίσει την απαλλαγή. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, θα πρέπει να δηλώνει ο γονέας ότι θα ήθελε το παιδί του να μην κάνει Θρησκευτικά, χωρίς καμία αναφορά θετική ή αρνητική στο θρήσκευμα.
«Δεν μπορεί να πρέπει να υπογράφει κάτι σε δημόσιο έγγραφο τι είναι ή τι δεν είναι. Κακώς δεν το καταργήσαμε και πρέπει να την καταργήσουμε άμεσα», είπε χαρακτηριστικά.
Το θέμα τον Θρησκευτικών περιλαμβάνεται στις «κόκκινες» γραμμές τις οποίες η Εκκλησία έχει θέσει εδώ και πολλά χρόνια, αν και όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο «Ελεύθερος Τύπος», κύκλοι της Αρχιεπισκοπής τονίζουν πως η Εκκλησία περιμένει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και του υπουργού Παιδείας καθώς και την «εθιμοτυπική επίσκεψη του υπουργού στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο» για να τοποθετηθεί επίσημα.
Στις δηλώσεις που έκανε, πάντως, η κυρία Αναγνωστοπούλου τόνισε πως η κυβέρνηση σέβεται την Εκκλησία, αλλά -όπως σημείωσε- υπάρχει κι ένας δημόσιος χώρος που το κράτος είναι υποχρεωμένο να εξασφαλίσει την ανεξιθρησκεία.
«Το να σέβεται κανείς την Εκκλησία και τις θρησκευτικές αρχές του τόπου είναι αναμφισβήτητο για όλους. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε του υπουργού, ούτε δικό μου με την Εκκλησία ούτε με οποιαδήποτε θρησκευτική αρχή. Το ζήτημα όμως είναι η ταύτιση ή η σύγχυση των χώρων του θρησκευτικού με τον δημόσιο που είναι κατεξοχήν κοσμικός και ανεξίθρησκος», είπε και πρόσθεσε: «Σεβόμαστε τη θρησκεία, την Εκκλησία, το χώρο της, αλλά υπάρχει και ένας δημόσιος χώρος που το κράτος είναι υποχρεωμένο να εξασφαλίσει την ανεξιθρησκία».


8 σχόλια:

  1. Απόδείχτηκε ότι ήταν μεγάλο λάθος οι περισσότεροι να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ ΠΑΣΑ οι ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ του ΒΡΟΜΟ ΣΥΡΙΖΑ έπιασαν δουλειά . Η μαριχουάνα είναι ελεύθερη στα σχολεία και σε λίγο κσιρό οι αρουρσίοι των υπονόμων θα καταργήσουμ την Ελληνική Γλώσσα την Σημαία και τον Εθνικό μας Ύμνο . ΝΤΡΟΠΗ σε όσους ψήφισαν τα αποβράαματα των τοκογλύφων και σταλινικά σκουπίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οργή Θεού κτυπάει αλύπητα όλη την Ελλάδα . Τεράστιες καταστροφές στην Κεφαλονιά έπειτα από ΘΕΟΜΗΝΙΑ . Ο ΑΝΤΙΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ . Η ΑΣΕΒΕΙΑ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΑΓΡΑΦΟ ΝΟΜΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΘΕΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ . ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ .. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Παγκοσμιοποίηση δεν θέλει Έθνη, θέλει αχταρμάδες, πολτοποιημένες
    μάζες χωρίς εθνική συνείδηση (η εθνική συνείδηση είναι το μέγα εμπόδιο
    στα σχέδιά της για επιβολή Παγκόσμιας Κυβέρνησης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπάρχει τίποτα καλό σε αυτή την χώρα μονο απληστία και προδοσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχει και κάτι καλό: Τα μνημόνια.
    Αν δεν ήταν καλά τα μνημόνια,
    δεν θα τα ψήφιζαν οι συμπολίτες μας.
    Το κόψιμο π.χ. των συντάξεων σε λίγο θα προκαλέσει απερίγραπτη
    χαρά στους συνταξιούχους !!!
    Τα μνημόνια φέρνουν ευτυχία !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν έχει ''σατανικό βλέμμα'' ;;
    Τώρα πώς γίνεται όλες να είναι και κακάσχημες καρακάξες, αυτό πιά δεν είναι σύμπτωση...είναι καθαρή επιλογή...από ''κάπου'' !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η τουρκολάγνα, σύντομα θα πάει διακοπές στη Μακρόνησο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή