Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ "ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ" ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ "ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ" (ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΙΝΕΜΑ-ΤΕΡΨΙΧΟΡΗΣ 11 ΧΟΛΑΡΓΟΣ)! ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΪΛΕΡ.

Πρόσκληση σε σινεμά

Το cine 11,Τερψιχόρης 11 και Κουντουριώτου στον Χολαργό, ανανεώνει -μετά και τη θερμή ανταπόκριση της εναρκτήριας προβολήςτο κινηματογραφικό μας ραντεβού με τα «Μανταρίνια», ταινία που αναφέρεται στον εν πολλοίς άγνωστο πόλεμο ανάμεσα στην Αμπχαζία και την Γεωργία, την περίοδο 1992-1993.

Μόνο που το πεδίο των μαχών δεν ανήκει αποκλειστικά στους...

εμπόλεμους, αφού αρκετές χιλιάδες Εσθονοί μετανάστες ζουν εκεί, σε αρμονία με τους ντόπιους, για περίπου έναν αιώνα. Όταν με την έναρξη του εμφυλίου σύσσωμη η εσθονική κοινότητα εγκαταλείπει τη γη που καλλιεργεί, ο ηλικιωμένος Ίζο θα μείνει, για να βοηθήσει τον γείτονά του Μάργκους να μαζέψει την πλούσια σοδειά του από μανταρίνια.

Ο πόλεμος θα χτυπήσει την πόρτα του Ίζο, ο οποίος δεν θα διστάσει να την ανοίξει διάπλατα για να περιθάλψει τον μισθοφόρο Τσετσένο και τον Γεωργιανό, τους δύο εχθρούς που προσπάθησαν να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον στην αυλή του. Από εκεί και μετά, με τους αντιπάλους καθισμένους γύρω από το τραπέζι του σπιτιού, οι απαντήσεις για τον πόλεμο, την πατρίδα, τη γη, το δίκιο, το δικαίωμα και τη φιλία θα πάρει άλλο δρόμο. Έναν δρόμο που αξίζει να παρακολουθήσουμε.

Σας περιμένουμε, λοιπόν, την Κυριακή, 25/10, στις 7:30 μμ Μπορείτε να φέρετε μαζί σας ξηρούς καρπούς, "ανθυγιεινά" πατατάκια, τυροπιτάκια και γλυκά, ακόμα και μεζεδάκια(!), για να κάνουμε τη βραδιά ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Μπύρες και ρακί διατίθενται σε λογικές τιμές.
Στο τέλος της προβολής συζητάμε από κοινού για το πρόγραμμα των ταινιών που θα ακολουθήσουν καθώς και για σχετικές δραστηριότητες που μπορούμε να οργανώσουμε.
Επισυνάπτουμε ένα trailer της ταινίας, την κριτική του Στράτου Κερσανίδη και την ενδιαφέρουσα συνέντευξη τουγεωργιανού σκηνοθέτη Ζάζα Ουρουσάντζε.

8 σχόλια:

  1. Οι θολοκουλτουριάρηδες της αριστεράς και της οπισθοδρόμησης έτσι τιμούν την 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ !!!
    Δεν έχει να κάνει με την οκτωβριανή επανάσταση του σφαγέα λένιν και στάλιν ρε ''συντρόφια'' το ΕΠΟΣ του ΄40, αυτό δεν το μάθατε στο σχολείο που σας έστειλαν ;;
    Ανεπίδεκτοι μαθήσεως μια ζωή...!!
    Συγχαρητήρια στους συλλόγους, για την εκδήλωση μνήμης των ηρώων της 28ης Οκτωβρίου !
    ΤΕΤΡΑΧΤΥΣ*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αι στο ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ μας Γ....... στα ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ έχετε το θρασος να μιλάτε . Αι στο ΔΙΑΟΛΟ ΒΡΟΜΟ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ μαζί με το φασιστικό σταλινικό μόρφωμα την ΑΛΗΤΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΒΡΟΜΟ ΣΥΡΙΖΑ . Αι στο ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΛΕΦΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΡΕ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ . ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΒΡΟΜΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στόχος της αριστεράε είνσι η ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ η οποία προχωράει με Γρήγορο Σατανικό ρυθμό . Θέλουν μέχρι το 2000 να μην υπάρχει Ελληνικό κρατος . Εάν θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι και με αξιοπρέπεια συτούς τους βρομερούς προδότες του ΣΥΡΙΖΑ να τους κρεμάσουμσ στο Σύνταγμα γισ ΕΣΧΣΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ . Η ΕξΘλίωση κσι η Πείνα θα θερίσουν εκατ. Έλληνες όπως στην κατοχή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτοί του Δικτύου στηρίζουν τον ψεύτη και απατεώνα Τσίπρα . Είναι πράγματι ΜΑΚΑΚΕΣ Κανείς να μην πάει να δει την ξεφτιλισμένη τσινία τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ''κουλτούρα'' τους, είναι αυνανισμός.
    Δυστυχώς ζουν αναμεσά μας και ακόμα χειρότερα...ψηφίζουν κι΄από πάνω !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να προβάλετε την ταινία ΟΧΙ με τον Κ. Πρέκα ρεεεε! Και μετά να κάνετε συζήτηση για το πόσο καλά περνάγατε τότε, εκείνα τα χρόνια, που δεν είχατε ανεργία και χρέη και είσαστε ευτυχισμένοι...κορόϊδα... αριστεροθολοκουλτουριάρηδομπαχαλάκιδες !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συνεργάτες των Γερμανών και της Γκεστάπο είναι οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ γι αυτό μισούν την 28 Οκτωβρίου κσι την Μεγσλη Αντιφασιστική Νίκη της Ελλάδας με ηγέτη τον Ιωάννη Μεταξά εναντίον των ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΛΙΝΗ . ΖΗΤΩ Η 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ . 1940 ΖΗΤΩ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή