Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΟΛΟΓΥΜΝΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΔΙΑΣΗΜΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ! ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗ...


«Γυμνή στη Νέα Υόρκη» είναι το δημιουργικό πρότζεκτ της φωτογράφου Έρικα Σιμόνε. Έβγαλε τον εαυτό της γυμνό στους δρόμους της πόλης κι εξέδωσε βιβλίο...

«Γυμνή στη Νέα Υόρκη» είναι το δημιουργικό πρότζεκτ της φωτογράφου Έρικα Σιμόνε. Κι αναρωτιέται η ίδια:«Γιατί στο διάολο χρειαζόμαστε ρούχα»;
Ορισμένες κοινωνικές πρακτικές είναι τόσο ριζωμένες στην κουλτούρα μας που δεν είναι δυνατό να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω.Μήπως η δυνατότητα να «γδυθούμε» αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία μας και την εγγενή ομορφιά μας; Ή μήπως μας περιορίζει μόνο στις απλές σεξουαλικές πράξεις ; Γιατί ακριβώς είναι το γυμνό στο δημόσιο χώρο ενάντια στο νόμο;
Αυτά είναι τα ερωτήματα που θέτει η καλλιτέχνις βγαίνοντας γυμνή στους δρόμους της μεγαλούπολης.
Θέτει τον εαυτό στην πρώτη γραμμή αυτών των ερωτημάτων με το πρότζεκτ New York: Self-Portraits of a Bare Urban Citizen.
Οι φωτογραφίες τη δείχνουν να κάνει ότι κάνει κάθε μέρα: μετακινήσεις, αγορά τσιγάρων σε ψιλικατζίδικο, κάλεσμα ταξί. Κι όλα αυτά εντελώς επαναστατικά, εντελώς γυμνή.
Το έργο «γεννήθηκε από το ερώτημα του τι νόημα έχουν τα ρούχα και ποια η σημασία της μόδας στη σύγχρονη κοινωνία» σχολίασε.
Και συνέχισε: «Τα ρούχα δρουν ως μια σιωπηλή γλώσσα, που μας επιτρέπει να μεταφέρουμε αυτό που είμαστε και θέλουμε  στον έξω κόσμο. Η μόδα αποκαλύπτει τις διαθέσεις μας, την κοινωνική μας θέση και καθορίζει τη δυναμική μεταξύ των ανθρώπων. Πουθενά δεν είναι αυτό τόσο εμφανές όσο στους δρόμους της πρωτεύουσας της μόδας τη Νέα Υόρκη. Αρχισα να αναρωτιέμαι όμως πώς αισθάνεται ο κόσμος γυμνός, στη φυσική μας κατάσταση; Θα μπορέσει ποτέ το γυμνό να ξεπεράσει τη σεξουαλική χροιά και να σταματήσει να είναι ταμπού κι ενάντια στο νόμο;»
Στις φωτογραφίεα οι περισσότεροι περαστικοί μοιάζουν ατάραχοι από τη γύμνια της.
«Είμαι απλά μία καλλιτέχνις που επιθυμώ να εξερευνήσω με χιούμορ ενδιαφέρουσες σκέψεις για την κοινωνία μας και τα ταμπού μας»
Η Σιμόνε κατάφερε να μας δείξει την απλότητα της γύμνιας ακόμη και μέσσ στο αστικό τοπίο και τις μεγαλοπούλεις.
Το New York: Self-Portraits of a Bare Urban Citizen λανσάρεται τώρα στην γκαλερί Castle Fitzjohns και είναι διαθέσιμο και ως βιβλίο προς παραγγελία εδώ.











ΠΗΓΗ:The Independent
thetoc.gr 

1 σχόλιο:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΞΥΡΙΣΜΕΝΟ (ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΗΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΙΧΕΣ) ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΑ ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΟΜΟΡΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ...!
    ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΣΕΧ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΑΙΝΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΠΟΙΟ ''ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ'' ΚΑΠΟΙΑΣ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΗΣ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΑΣ!
    ΕΥΓΕ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΞΗΣΕ ΤΗΝ ''ΠΕΛΑΤΕΙΑ'' ΤΗΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή