Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΤΙΓΚΑΣ: "ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΑΡΑΠΛΑΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ..."

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Δελτίο Τύπου 1

                                                 11 Ιαν.2016

                            Παραπλανάτε τους Δημότες κ. Δήμαρχε

 Απάντηση στις υποκρισίες  του Δημάρχου



Κύριε Δήμαρχε,

        διάβασα την απάντησή σας στις διαπιστώσεις μας για τις συνεχείς και αδικαιολόγητες αναθέσεις Τοπογραφικών Εργασιών, που επί των...

ημερών της δικής σας Διοίκησης δυστυχώς δεν έχουν αρχή και τέλος. Η απάντησή σας έχει ημερομηνία 31 Δεκ.2015 δηλαδή παραμονή Πρωτοχρονιάς, γεγονός που δείχνει ότι όχι μόνο δεν σέβεστε τις Άγιες Μέρες, αλλά επιχειρείτε με σπουδή να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα.

         κ. Δήμαρχε έχω ένα προβληματισμό αν την απάντηση που μου στείλατε:

       Τη «γράψατε εσείς», ή απλά την «υπογράψατε» και το ερωτώ αυτό γιατί περιλαμβάνει εσφαλμένα στοιχεία που είναι ίδια ακριβώς με αυτά που περιλαμβάνονται σε μια απάντηση που δημοσίευσε η «Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος επί των Τεχνικών Έργων» και πρώην «Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων».

        Ας δούμε όμως προσεκτικά τα ερωτήματα που σας έθεσα και τις θολές και γενικόλογες  απαντήσεις σας:

1ο Ερώτημα: Χρειάζονται όλες οι Τοπογραφικές Αποτυπώσεις; Γιατί σπεύδουμε να τις κάνουμε πριν αναθέσουμε την κύρια μελέτη;
 Αφού αναθέσουμε δηλαδή την κύρια μελέτη λ.χ. Νομιμοποίηση του Κοιμητηρίου Χολαργού ή Αναμόρφωση του Μεγάλου πάρκου Παπάγου και μας πει ο μελετητής που θα την αναλάβει αν χρειάζεται ή όχι Τοπογραφική Αποτύπωση και τι ακριβώς θέλει και τότε να αποφασίσουμε αν θα την κάνουμε ή όχι. Από ποιο Νόμο ή Απόφαση προκύπτει ότι πρέπει από πριν να την έχουμε έτοιμη;

Η Απάντησή σας: Οι τοπογραφικές αποτυπώσεις αφορούν ανάγκες του Δήμου για τροποποιήσεις σχεδίων πόλεων (π.χ. αποδοχές κληροδοτημάτων), νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων κατασκευών,...........μελέτες διαχείρισης χώρων πρασίνου όπου υπάρχουν γήπεδα, θέατρα κλπ που λειτουργούν παράτυπα χωρίς άδεια λειτουργίας. (Γενικόλογη διατύπωση).

        Η άποψή μας: Γιατί βιαζόμαστε να κάνουμε τοπογραφικές εργασίες σε χώρο έξω από το Κοιμητήριο Χολαργού(σε 21 στρέμματα) πριν αναθέσουμε τη μελέτη για τη νομιμοποίησή του στον Κύριο Μελετητή; Το ίδιο ρωτήσαμε και για το Μεγάλο Πάρκο Παπάγου, εκεί όπου όχι μόνο δεν έχουμε αναθέσει τη μελέτη στον Κύριο Μελετητή, αλλά δεν έχουμε καν εικόνα  για το τι θέλουμε να γίνει. Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει: Μήπως θέλουμε να εξυπηρετήσουμε κάποιον;
 

2ο Ερώτημα: Τα ζητούμενα στοιχεία μπορούν να ληφθούν από αλλού;
Σε σχετική ερώτηση που κάναμε προς ειδικούς μελετητές η απάντηση ήταν ότι τα στοιχεία αυτά μπορούν να ληφθούν από τους χάρτες της Γεωγραφικής Υπηρεσίας του Στρατού (ΓΥΣ) ή από το Google earth και να δώσουν τις αναγκαίες πληροφορίες. 

Η Απάντησή σας: Όσον αφορά στο γιατί δεν παίρνουμε στοιχεία από τη ΓΥΣ ή το Google Earth,είναι πραγματικά αστείο το ερώτημά σας. Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι δεν είναι επιστημονικά αποδεκτά καθώς απευθύνονται σε οφθαλμοχαράκτες  και όχι σε εξαρτημένες συντεταγμένες σημείων.
Η άποψή μας: Μάθετε λοιπόν αφού είναι βέβαιο ότι δεν γνωρίζετε, ότι σήμερα στην Ελλάδα εφαρμόζεται το «Ελληνικό Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς 1987» ή ΕΓΣΑ '87 που χρησιμοποιείται από το 1990. Το ΕΓΣΑ '87 είναι συνδεδεμένο με τις γεωγραφικές συντεταγμένες του γεωδαιτικού σταθμού του Διονύσου ΒΔ των Αθηνών (Dionysos Satellite Observatory ή DSO 38°04′42″N  23°55′59″E) /  / 38.078400; 23.932939.
Το ΕΓΣΑ'87 υλοποιείται με ένα τριγωνομετρικό δίκτυο Α' τάξεως το οποίο αποτελείται από περίπου 30 σταθμούς τριγωνισμού διεσπαρμένους στον ελληνικό χώρο και οι οποίοι εγκαταστάθηκαν και συντηρούνται από την Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού. Η εξάρτηση όλων των τοπογραφικών εργασιών από το τριγωνομετρικό αυτό δίκτυο είναι υποχρεωτική, γιατί τα τριγωνομετρικά αυτά είναι τα μόνα επίσημα και έγκυρα.
Τώρα λοιπόν που διαβάσατε αυτά και μάθατε για τις τοπογραφικές αποτυπώσεις, φαντάζομαι να αντιληφθήκατε ότι μόνο αστείο δεν ήταν το ερώτημά μας αλλά και τελικά μόνο εξαρτημένες είναι οι αποτυπώσεις αυτές  της ΓΥΣ και είναι επιστημονικά απολύτως αποδεκτές. Εδώ ίσως σας παρέσυρε η «εντεταλμένη επί των έργων».

Συνεπώς είναι ψέμα αυτό που λέτε ότι «συντεταγμένες σημείων  με τη χρήση στοιχείων από τη ΓΥΣ δεν είναι επιστημονικά αποδεκτές». Είναι απόλυτα αποδεκτές και έχουν μάλιστα και πολύ μικρό κόστος. Εσείς βεβαίως προτιμάται να αναθέτετε τις εργασίες αυτές σε μελετητικά γραφεία συνεχίζοντας τις ατέλειωτες σπατάλες

3ο Ερώτημα: Αφού ο Δήμος έχει δύο Τοπογράφους γιατί δεν τους αναθέτει να κάνουν τις Τοπογραφικές Αποτυπώσεις;
Ο Δήμος πράγματι αυτή τη στιγμή διαθέτει δύο Τοπογράφους Μηχανικούς και είναι απορίας άξιο γιατί δεν αναθέτει σε αυτούς τις Αποτυπώσεις αλλά προτιμά να τους απασχολεί σε άλλα έργα και να αναθέτει τις εργασίες αυτές σε ιδιωτικά γραφεία;

Μάλιστα στη σύσκεψη της Οικονομικής Επιτροπής ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών είπε ότι το κόστος αγοράς του εξοπλισμού είναι 5.000 Ευρώ περίπου και δεν θα απαιτηθεί να αναθέσουμε ποτέ στο μέλλον Τοπογραφικές εργασίες σε ιδιωτικά γραφεία.

Η Απάντησή σας: Το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας δεν επαρκεί για να αναλάβει τις Τοπογραφικές εργασίες. Θα έπρεπε να στελεχωθεί με 10 τουλάχιστον υπαλλήλους για να μπορέσει να ανταποκριθεί. Ενώ σήμερα διαθέτει μόνο δύο τοπογράφους.

Η άποψή μας: Μάθετε ότι τις τοπογραφικές αποτυπώσεις για το Εθνικό Φράγμα του Έβρου ποταμού τις έκανε 1 Πολιτικός Μηχανικός(Νομίμως οι Πολιτικοί Μηχανικοί κάνουν τοπογραφικές εργασίες) και 5 υπάλληλοι κατηγορίας ΥΕ. Το φράγμα είναι μάλιστα μήκους 120 χιλιομέτρων.

κ. Δήμαρχε,

σας ενοχλεί η έκδοση των Δελτίων Τύπου γιατί με αυτά λέμε αλήθειες στους συμπολίτες μας, αλήθειες που εσείς τεχνηέντως αποκρύπτετε. Αν νομίζετε ότι θα σταματήσουμε κάνετε λάθος. Έ λοιπόν σας λέμε ότι εμείς θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας όσο εσείς τους παραπλανάτε. Σας ενοχλεί όταν λέω  ότι παραπλανάτε, αλλά πως αλλιώς θα μπορούσα να πω ότι δεν λέτε αλήθειες, λ.χ. ότι:

·                     Απαιτούνται 10 άτομα για τοπογραφικές εργασίες, ενώ η αλήθεια είναι ότι απαιτείται 1 Τοπογράφος και 2-3 ΥΕ απλοί υπάλληλοι, αφού για ολόκληρο τον Έβρο απαιτήθηκε 1 Τοπογράφος και 5 υπάλληλοι ΥΕ.
·                     Εάν αγοράσουμε τα αναγκαία τοπογραφικά μέσα αυτά θα απαξιωθούν μέχρι να στελεχωθεί το τοπογραφικό τμήμα, το οποίο είναι ήδη στελεχωμένο.
·                     Απευθυνθήκατε στο Δήμο Αθηναίων για τη σύνταξη τοπογραφικών αποτυπώσεων και σας είπαν ότι αδυνατούν. Εμείς από έλεγχο που κάναμε δεν έχουμε τέτοια πληροφόρηση. Αν εσείς έχετε κάποιο έγγραφο σχετικό από το Δήμο Αθηναίων προσκομίστε το.

Ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας  και τα στελέχη της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι ο Δήμαρχος δεν αντιλαμβάνεται την τραγική οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει πολλοί συνάνθρωποί μας. Δεν αντιλαμβάνεται επίσης ότι οι πόροι προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν μειωθεί και ότι οι δημότες, τελικά, επιβαρύνονται με το κόστος εργασιών οι οποίες δεν είναι βέβαιο ότι απαιτούνται αυτή την εποχή. Δυστυχώς αντί για τις νέες ιδέες που υποσχέθηκε ο Δήμαρχος λειτουργεί με βάση ένα παλαιού τύπου μοντέλο, το οποίο είναι και κοστοβόρο και αντιπαραγωγικό και αδιαφανές.
Να θυμάστε πάντα ότι οι οικογένειες που υποστηρίζονται από το κοινωνικό παντοπωλείο έχουν υπερβεί τις 210.



2 σχόλια:

  1. Λόγια του αέρος για την καρέκλα και μόνο . ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΗΔΕΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΛΟΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεκίνησαν τα έργα στην Μιλτιάδου . Καλή κίνηση από τον Δήμαρχο . Η Μηλτιάδου είναι ένας δρόμος με πολλά προβλήμστα και θέλει να φτιαχτούν όλα τα πεζοδρόμια από την αρχή . Μαζί σου Δήμαρχε .

      Διαγραφή