Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΝΕΚΡΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ 47ΧΡΟΝΟΣ ΒΙΓΚΑΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΕΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ!

Νεκρός βρέθηκε από τοπικό κτηνοτρόφο μέσα σε σπηλιά, ανάμεσα στα χωριά Ψύλλοι και Κοντιά της Λήμνου, 47χρονος βίγκαν. Το φονικό διεπράχθη προ δυο εβδομάδων, με τις μυστικές έρευνες της αστυνομίας...


να ολοκληρώνονται μόλις σήμερα μετά από καταθέσεις παραγόντων της τοπικής κοινωνίας.

Μέσα από τις έρευνες της αστυνομίας, ήρθε στο φως πως μια παρέα 5 ανδρών διέπραξε το φόνο έπειτα από 7 μήνες κατά τους οποίους ο 47χρονος προσπαθούσε επίμονα να τους πείσει να γίνουν και οι ίδιοι βίγκαν, να ακολουθήσουν κι αυτοί δηλαδή τον αυστηρά χορτοφαγικό τρόπο ζωής. Οι αυστηρά χορτοφάγοι γενικά αντιτίθενται στη βία και τη βαρβαρότητα, που συνδέεται με την κατανάλωση κρέατος, γαλακτοκομικών και αυγών, καλλυντικών που έχουν πρώτα πειραματισθεί πάνω σε ζώα, παραγωγής ρούχων από δέρμα και γούνα και άλλες αντίστοιχες ενέργειες.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μίλα» της Τατιάνας Στεφανίδου, 22χρονος που φαίνεται να εμπλέκεται στα θλιβερά γεγονότα εκείνης της βραδιάς, αναφερόμενος στο μοιραίο βράδυ είπε τα εξής: «Ήμασταν στην πλατεία και τρώγαμε σουβλάκια. Περνούσε, τον βρίσαμε, μας έβρισε και μας είπε πως το μεθάνιο που εκπέμπεται από την ανατροφή ζώων καταστρέφει τον πλανήτη». «Τι κοιτάς ρε χίπη;» του είπαμε. «Σταματήστε ρε αναίσθητοι, το ξέρατε ότι μπορείτε να πάρετε όση πρωτεΐνη χρειάζεστε τρώγοντας φύκια;» μας απάντησε. «Αρχίσαμε να τον κυνηγάμε. Φτάσαμε στο δημαρχείο. Τον πιάσαμε από την αλογοουρά και τον σπρώξαμε. Μετά έπεσε από τα σκαλιά. Την τρικλοποδιά έβαλε ο Χ κι άκουσε ένας ότι δεν χτυπάει η καρδιά του. Είναι νεκρός, μας είπε. Σκουπίσαμε τα αίματα, τον σύραμε από τις τιράντες του και τον βάλαμε σε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο. Την επόμενη μέρα πήγαμε στο αυτοκίνητο, είδαμε ότι δεν ζει και την τρίτη μέρα τον πήγαμε στη σπηλιά» είπε.


Η σιωπή όλων, χωριανών, συγγενών και του περιβάλλοντος των πέντε εμπλεκομένων, «πρόδωσε» στην αστυνομία το γεγονός ότι είχαν σκοτώσει τον ευγενικό, χαρισματικό και πνευματικά φωτισμένο βίγκαν σε ένα από τα πολλά κοντραρίσματα που του έκαναν «έτσι, για να μάθει». Ακόμη και όσοι μιλούν όμως, κι όταν καταθέτουν με τις ώρες στις ανακριτικές αρχές, αυτά που λένε ισοδυναμούν με σιωπή, γιατί αντί να διαλευκάνουν την υπόθεση - δραστικά, άμεσα, όπως πρέπει, λέγοντας αυτά που ξέρουν - οχυρώνονται με υπεκφυγές πίσω από νόμους και τα άρθρα του Συντάγματος περί απαγόρευσης του προσηλυτισμού.

«Ακόμη και αν είναι στυγνοί δολοφόνοι;» Αυτό το ερώτημα πλανάται πάνω από τη φιλήσυχη Λήμνο που δεν είχε δώσει ποτέ αφορμή για ταραχές, ρατσιστική συμπεριφορά, το αντίθετο - χορτοφάγοι και παμφάγοι κάτοικοι της Λήμνου δουλεύουν, τρώνε, ψυχαγωγούνται μαζί, έως τώρα.ΠΗΓΗoparlapipas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου