Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ: "ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΤΑ 5,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ, ΑΦΑΙΡΕΣΑΤΕ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ"! ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ....

Ομάδα γονέων, μεταξύ των οποίων και 5 Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων Γονέων του 5ου Νηπιαγωγείου Χολαργού, του 2ου Νηπιαγωγείου Χολαργού, του 2ου Δημοτικού Χολαργού, του 1ου Γυμνασίου Χολαργού και του 1ου Λυκείου Χολαργού. Καθώς και γονείς από τα περισσότερα σχολεία του Χολαργού και του Παπάγου, απηύθυναν μία ανοιχτή επιστολή στο Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού.
Στην επιστολή αυτή εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας που προέκυψε μετά την ψήφιση της πρόσφατης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού κατά την οποία αφαιρέθηκαν (λόγω των μεγάλων εκπτώσεων), σχεδόν 230.000 ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί για τις καλοκαιρινές συντηρήσεις και επισκευές των σχολικών κτιρίων. Στην αναμόρφωση φαίνεται τα χρήματα αυτά να επιστρέφουν στο κοινό ταμείου του Δήμου και να απορροφώνται σε άλλες ανάγκες του.
Την ίδια ώρα δηλαδή που θα έπρεπε να αυξηθεί το κονδύλι για τα σχολεία των παιδιών μας, διότι εισέρρευσαν στο ταμείο του Δήμου τα γνωστά 5,5 εκατ. ευρώ και διότι οι ανάγκες είναι τεράστιες, διαρκείς και καταγεγραμμένες. Αυτή την ώρα αφαιρείται το μεγαλύτερο μέρος (68%) με αποτέλεσμα από τα 340.000 ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί για το 2016 να μένουν τα 110.000 ευρώ. 

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Οι υπογράφοντες την παρούσα, γονείς των μαθητών των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, με έκπληξη διαπιστώσαμε στην πρόσφατη (18.5.2016) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την αποτυπωμένη σε νούμερα απαξιωτική στάση της Δημοτικής αρχής απέναντι στη σχολική μας κοινότητα.

Στη νέα αναμόρφωση του προϋπολογισμού, που υπερψηφίστηκε από την...

πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, και στην οποία ενσωματώθηκε το πολυσυζητημένο ποσό των 5,5 εκατ. €, όλοι εμείς, προσδοκούσαμε κάποιο σημαντικό ποσό να αποδοθεί στα σχολεία μας, ώστε να δοθούν λύσεις στα χρόνια προβλήματα που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα παιδιά μας. Ωστόσο, με λύπη διαπιστώνουμε, ότι όχι μόνο δεν συνέβη το δικαίως αναμενόμενο, αλλά αντ' αυτού ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ποσά από εκείνα που ήδη είχαν προϋπολογιστεί λίγους μόνο μήνες πριν για τις ανάγκες των σχολείων μας!!!

Ειδικότερα :

Καθ’ όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα και μέχρι σήμερα, στις διεκδικήσεις μας ως γονείς και στην διατύπωση του δικαίου αιτήματός μας μέσω των συλλογικών μας οργάνων, να δοθούν περισσότερα χρήματα για τα σχολειά μας, λάβαμε κατ' επανάληψη τόσο από εσάς κ. Δήμαρχε, όσο και από την αρμόδια τότε Αντιδήμαρχο, την διαβεβαίωση ότι για τον σκοπό αυτό, φέτος εγγράφηκαν στον προϋπολογισμό περισσότερα χρήματα από το αντίστοιχο περσινό ποσό, καθώς και ότι σταθερή πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι αυτό να συμβαίνει και για κάθε επόμενη χρονιά!

Τι όμως πραγματικά συνέβη στην πρόσφατη αναμόρφωση;

Από το ποσό των 170.000 € που είχαν προϋπολογιστεί για τη συντήρηση και επισκευή Γυμνασίων και Λυκείων ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ τα 119.500€!!
Από δε το ποσό των 170.000 € που είχαν προϋπολογιστεί για τη συντήρηση και επισκευή Νηπιαγωγείων και Δημοτικών ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ τα 110.000€!!

Η εξήγηση δε που δόθηκε από τις αρμόδιες δημοτικές αρχές για τη σημαντικότατη αυτή μείωση σχετίζεται με την "πολλή μεγάλη έκπτωση" που προσέφεραν οι εργολάβοι για τα προϋπολογισμένα έργα!!

Μετά ταύτα επιτρέψτε μας να διατυπώσουμε τα εξής εύλογα ερωτήματα :

Πρώτη φορά συμβαίνει αυτό σε διαγωνισμό; Δεν ήταν αναμενόμενο και εκ των προτέρων γνωστό από τα διδάγματα της κοινής πείρας; Tι ακριβώς, κατά συνέπεια, σημαίνει ο προαναφερόμενος ισχυρισμός ότι τα ποσά για τις ανάγκες των σχολείων θα είναι διαρκώς αυξανόμενα;

Τελικά δε και επί της ουσίας, τι ποιότητας έργα είναι δυνατόν να γίνουν με τόσο μεγάλη έκπτωση;

Περαιτέρω καθίσταται απολύτως προφανές και αποδεδειγμένο από τον σχετικό πίνακα ότι το εναπομείναν ποσό των 229.500€ (170.000€+170.000€=340.000€-119.500€-110.000€) επιστρέφει στον κοινό κορβανά και διατίθεται... οπουδήποτε αλλού, πλην των σχολείων... Σε πλατείες, εκδηλώσεις, αμοιβές κά.

Συνεπώς, αυτό που για μια ακόμη φορά, εμείς οι γονείς με θλίψη διαπιστώνουμε, είναι το γεγονός, ότι όχι μόνο ΔΕΝ δόθηκαν κάποια επιπλέον χρήματα για τις αδιαμφισβήτητα μεγάλες και σημαντικές ανάγκες των σχολικών κτιρίων του Δήμου μας, αλλά αντιθέτως ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ 229.500€ από τα σχολεία για να διατεθούν σε διάφορες άλλες χρήσεις μακράν πέραν των αναγκαίων για τη σχολική μας κοινότητα.

Ακόμη μία θλιβερή διαπίστωση της πρόσφατης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού αποτελεί η διάθεση ποσού 15.000€ για αγορά προκάτ αίθουσας!!!
Της δεύτερης τέτοιου είδους που προορίζεται για κάποιο από τα σχολεία του Δήμου μας.
Οι προκάτ αίθουσες ορίζονται από το Νόμο ως προσωρινή λύση και πραγματικά θα ήμασταν όλοι θετικοί αναγνωρίζοντας τα άμεσα προβλήματα, αν ταυτόχρονα όμως και στον ίδιο προϋπολογισμό που παρουσιάστηκε αυτή η τεράστια ευκαιρία με την εισροή του μεγάλου ποσού της απαλλοτρίωσης, φαινόταν μία επιλογή αγοράς οικοπέδου ή κατασκευής σχολείου.

Κύριε Δήμαρχε, στα χέρια σας έχετε από τον Δεκέμβριο του 2015 μία λεπτομερέστατη και πληρέστατη καταγραφή όλων των αναγκών όλων των σχολείων του Δήμου μας. Ένα πλήρη φάκελο που συντάξαμε και σας παραδώσαμε εμείς, οι γονείς σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων μας. Έναν φάκελο που περιλαμβάνει κατηγοριοποιημένα τόσο όλα τα προβλήματα μικρά και μεγάλα, όσο και προτάσεις βελτίωσης, εξοικονόμησης ενέργειας και εξωραϊσμού των σχολείων μας.

Τη συγκεκριμένη εργασία, την οποία εθελοντικά εμείς οι γονείς προσφέραμε στον Δήμο, αφού αναλώσαμε αρκετές ώρες από τις ελάχιστες  "ελεύθερες" που διαθέτουμε ως εργαζόμενοι γονείς μικρών παιδιών για να βοηθήσουμε τις υπηρεσίες, δεν φαίνεται να την έχετε λάβει σοβαρά υπ' όψιν σας.
Αναρωτιόμαστε για ποιόν λόγο...

Στα παιδιά μας αξίζει και δικαιούνται δημόσια, δωρεάν παιδεία σε ένα ασφαλές, άρτιο, σύγχρονο σχολικό περιβάλλον. Και αυτό εμείς οι γονείς τους θα διεκδικούμε με υπομονή και επιμονή πάντα και με κάθε τρόπο!


Με τιμή

Αγγελική Κλούκου, Γ.Γραμματέας ΣΓΚ 1ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ, γονέας 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ
Φρύνη Λάλα, γονέας 1ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ
Ρουμπίνη Χρονοπούλου, Πρόεδρος ΣΓΚ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Ξαγοράρης Ανδρέας, Αντιπρόεδρος ΣΓΚ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Αγγελική Καλαμπαλίκη, Γραμματέας ΣΓΚ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Φασούλα Παναγιώτα, Ταμίας ΣΓΚ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Βαχλιώτη Χριστίνα, μέλος ΔΣ ΣΓΚ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Τσουκαλά Γιάννα, μέλος ΔΣ ΣΓΚ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Κατσουράνη Δώρα, μέλος ΔΣ ΣΓΚ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Αναστασία Γιαννικοπούλου, Πρόεδρος ΣΓΚ 5ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Κατερίνα Χρανιώτη, Γραμματέας ΣΓΚ 5ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Νικόλαος Σιδεράκης, Ταμίας ΣΓΚ 5ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Ζίνα Μπέκα, γονέας 5ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Αργυρώ Κράια, Πρόεδρος ΣΓΚ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ
Ελένη Θαρουνιάτη, γονέας 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ
Λένα Τζιάνου, γονέας 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ
Νίκος Στεφανάκης, γονέας 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ
Κάνδια Μαριάνου, γονέας 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ
Γιάννης Μπουζαμπαλίδης, Αντιπρόεδρος ΣΓΚ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Άλκηστις Καβάσιλα, εκπρόσωπος Ένωσης Γονέων στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ)
Πέπη Ευαγγέλου, Πρόεδρος ΣΓΚ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Μιχάλης Πατσούρας, Αντιπρόεδρος ΣΓΚ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Αφροδίτη Κουρή – Ματσαντώνη, Γραμματέας ΣΓΚ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Κατερίνα Βουίτση-Ντέντε, Ταμίας ΣΓΚ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Στεφανία Fishlock-Ζωγράφου, Μέλος ΣΓΚ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Αλέκος Νταμάγκας, Μέλος ΣΓΚ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Γιούλη Ασημακοπούλου, γονέας 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Έλενα Καΐτσα, εκπρόσωπος Ένωσης Γονέων στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης (5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ)
Μαίρη Ντέντε, εκπρόσωπος στην Ένωση Γονέων 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Νίκος Κολλάρος, γονέας 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Βασίλης Μπαρμπέρης, γονέας 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Έφη Κόκκοτα, μέλος ΔΣ ΣΓΚ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ, εκπρόσωπος Ένωσης Γονέων στην Β/Βάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου
Νάντια Γεωργοπούλου, Πρόεδρος ΣΓΚ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Δημήτρης Κανακάκης, Γραμματέας ΣΓΚ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Τασία Σμυρλή, Ταμίας ΣΓΚ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Φένια Μαυροφρύδη, μέλος ΣΓΚ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Σταυρούλα Μπαρμπαγεωργοπούλου, εκπρόσωπος Ένωσης Γονέων στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης (1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ)
Θεολόγος Καραπαναγιώτης, γονέας 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Νίκος Ιωαννίδης, γονέας 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Γεωργία Λέντζου, γονέας 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Νατάσσα Χαμηλοθώρη, Πρόεδρος ΣΓΚ 1ου ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Χρήστος Ναστούλης, Αντιπρόεδρος ΣΓΚ 1ου ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ, εκπρόσωπος Ένωσης Γονέων στην Επιτροπή Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου
Μαρία Μαυραγάνη, Γραμματέας ΣΓΚ 1ου ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Χαρίκλεια Σανιδά, Ταμίας ΣΓΚ 1ου ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Εύα Ρουμελιωτάκη, μέλος ΔΣ ΣΓΚ 1ου ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Δήμητρα Διαμαντοπούλου, γονέας 1ου ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Μάρω Μαυριά, γονέας 1ου ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Ειρήνη Σκαναβή, γονέας 1ου ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Σίμη Λακαφώση, Αντιπρόεδρος ΣΓΚ 2ου ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ


2 σχόλια:

  1. Κατά τα άλλα πάει για δεκαετία ο κλαρινοδήμαρχος. Μην διαμαρτύρεστε αγαπητοί γονείς. Τα λεφτά που αφαιρέθηκαν από τα σχολεία θα πάνε σε έργα υποδομής όπως φωτογραφίες με το πατσουροχαρέμι συντριβάνια με φωτάκια κάδοι που ανεβοκατεβαίνουν όργανα γυμναστικής για παιδικές χαρές μελέτες μαιμουδιάρικες προμήθειες σε "δικούς" μας εργολάβους. Η καθαριότητα τα σχολεία οι δρόμοι τα δίκτυα είναι δευτερευούσης σημασίας. Ο κλαρινοδήμαρχος ξέρει τι κάνει ! Ότι φάμε κι ότι πιούμε τώρα. Το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ένα μεγάλο : ΟΥΣΤ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΑΧΡΗΣΤΟΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H Anna-Maria apo to Pikermi,antidimarhos oikonomikon,den ehi paidia se sholiki ilikia ke tha paradosei pola lefta sto tameio ke tha akoussi bravo gia tiw epomenes ekloges.

    ΑπάντησηΔιαγραφή