Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ “ΓΚΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ” Ή τ. ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ; ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Όταν, έχοντας άριστη πληροφόρηση, αρχίσαμε να δημοσιεύουμε ρεπορτάζ για την διαφαινόμενη εμπλοκή της τέως Βασιλικής οικογένειας στα πολιτικά δρώμενα της Πατρίδος μας, στην αρχή κάποιοι μειδίασαν υποτιμητικά και κάποιοι άλλοι σχολίασαν πικρόχολα.
Στην συνέχεια, με τα ακριβή και τα λεπτομερέστατα ρεπορτάζ μας, κάποιες “δημοκρατικές” εφημερίδες, ενταγμένες στην επιμελή στήριξη...

των κομμάτων που ανήκουν στο “Συνταγματικό Τόξο”, αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι όντως γίνεται επιμελής και προσεχτική πολιτική κίνηση από πλευράς Βασιλικής οικογένειας.
Ωστόσο, δεν περιμέναμε ότι, μας διαβάζουν και μας “παρακολουθούν” επιμελώς, όλα τα Συστημικά ΜΜΕ, και πως τα ρεπορτάζ μας τα περνούν από κρησάρα. Και εμμέσως πλην σαφώς μας επιβεβαιώνουν καθημερινώς με τις ενέργειές τους.

Ο τ. Βασιλεύς Κωνσταντίνος στον ΣΚΑΪ.

Γιατί, δεν εξηγείται αλλιώς – αν αληθεύει η πληροφορία μας - πως το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ TV καλεσμένος των Παπαχελά, Κοσιώνη και Τσίμα, θα είναι ο τέως Βασιλεύς Κωνσταντίνος!!  
Βλέπετε, εν τοις πράγμασι αποδέχονται την εμπλοκή της τέως Βασιλικής οικογένειας στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας και από τη στιγμή που το θέμα “πουλάει”, αποφάσισαν να ασχοληθούν. Με ένα ζήτημα που πριν λίγο διάστημα άπαντες εξοβέλιζαν.
Παρά ταύτα θα θέλαμε να μάθουμε και έχουμε μεγάλη απορία να ακούσουμε, πως ακριβώς θα τον προσφωνήσουν. Ως Κωνσταντίνο “Γκλύξμπουργκ”, όπως περιφρονητικά και απαξιωτικά τον αποκαλούσαν όλοι οι Συστημικοί δημοσιογράφοι της επάρατης Μεταπολίτευσης, που έχτισαν καριέρα εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των εργοδοτών τους, οι οποίοι ελέγχανε τα μεταπολιτευτικά κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ; Ή ως Κωνσταντίνο τέως Βασιλέα των Ελλήνων;    
Γιατί, μπορεί να καταργήθηκε με δημοψήφισμα η Βασιλεία, ωστόσο ο τίτλος μένει. Και οφείλουμε να σεβόμαστε την Ιστορία. Γι΄ αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Άσχετα αν διακατέχεται κάποιος από φιλοβασιλικά ή όχι αισθήματα. Η απαξίωση των διαχρονικών θεσμών είναι πολύ επικίνδυνη και πολλές φορές; Έχει ζημιώσει την Ελλάδα.

Μια σημαντική επιστολή από το Φιλίππειον Ίδρυμα.

Έλαβα μια επιστολή από τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Φίλιππος Β΄ Βασιλεύς της Μακεδονίας, Χρίστου Γούση, που αναφέρει τα παρακάτω.
«… Είχα παραβρεθεί, ως μέλος του ελληνικού ινστιτούτου ναυτικής τεχνολογίας σε μια διάλεξη που έγινε στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. Μετά τη λήξη της διαλέξεως και κατά την  έξοδό μου, υπήρχε μια ομάδα ιστιοπλόων, νέων σε ηλικία, που συνοδεύονταν από τους εκπαιδευτές τους και κοίταζαν το σκάφος “Νηρεύς” με το οποίο ο τότε διάδοχος Κωνσταντίνος, κέρδισε το Χρυσό Μετάλλιο, στους Ολυμπιακούς αγώνες της Ρώμης το 1960, στα σκάφη τύπου “Dragon”.
Στην εξιστόρηση των γεγονότων, σχετικά με το σκάφος “Νηρεύς” και το χρυσό μετάλλιο, που τους διηγούνταν οι εκπαιδευτές τους, ονομάτιζαν τον τότε διάδοχο Κωνσταντίνο, ως “Γκλύξμπουργκ”.
Ένας εκ των εκπαιδευτών ήταν φίλος μου και μέλος του ελληνικού ινστιτούτου ναυτικής τεχνολογίας. Τον κάλεσα διακριτικά και του εξήγησα ότι ο όρος “Γκλύξμπουργκ” είναι κατασκευασμένη ύβρις από συγκεκριμένους “προοδευτικούς”, πολιτικούς κυρίως, η οποία έχει περάσει και συντηρείται από τα ΜΜΕ, τροφοδοτώντας μεγάλες μάζες Ελλήνων με ιστορικές ανακρίβειες.
Τον ενημέρωσα επίσης ότι το “Γκλύξμπουργκ” είναι τοπωνύμιο στο Σλέσβιγκ της Πρωσίας όπου η Βασιλική οικογένεια τότε της Δανίας, διατηρούσε κάστρο. Είχε οικοδομηθεί ανάκτορο (1582) το οποίο διατηρεί μέχρι σήμερα το αυτό όνομα, που το περιελάμβαναν στον Τίτλο τους οι Δούκες που διέμεναν σε αυτό. Όταν ο Γεώργιος ο Α΄ έφθασε στην Ελλάδα, έφερε τον τίτλο του πατέρα του: “Πρίγκιπας του Σλέβιχ – Χόλστεϊν, Σόνεμπουργκ, Γκλύξμπουργκ”.  Περιελάμβανε δηλαδή ο τίτλος του, τα Δουκάτα που ανήκαν στην οικογένεια.
Τέλος του ανέφερα ότι το πραγματικό επίθετό, του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου είναι: Χριστιανός Ρομανώφ. Από τον παππού του Γεώργιο Α΄, Χριστιανός Βασιλεύς της Δανίας, και από τη γιαγιά του Όλγα (Κονσταντίνοβνα), που προέρχεται από τη Δυναστεία των Ρομανώφ…

Στο Πόρτο – Χέλι στο Πασχαλιάτικο τραπέζι.

Παρ΄ ότι λίγο καθυστερημένο, έχει ιδιαίτερη αξία.
Ο τ. Βασιλεύς Κωνσταντίνος με τη σύζυγό του Άννα Μαρία την Μεγάλη  Εβδομάδα ήταν στις Σπέτσες, όπως το συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια. Στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου βρέθηκαν για τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και την Ανάσταση. Την Κυριακή του Πάσχα και τις επόμενες μέρες τις πέρασαν στο  εξοχικό τους στο Πόρτο Χέλι. Παρούσα η Αλεξία με τον σύζυγο και τα παιδιά της.
Από την τ. Βασιλική οικογένεια ήταν απών ο τ. Διάδοχος Παύλος, ο οποίος βρισκόταν στο Λονδίνο λόγω σχολικών υποχρεώσεων των παιδιών του.  
Το Πασχαλιάτικο τραπέζι ήταν παραδοσιακά ελληνικό.
Όπως ήδη έχουμε γράψει στο Πασχαλιάτικο τραπέζι παρακάθισε, το ζεύγος Λυκουρέζου. Ο μεγαλοδικηγόρος (και της Siemens) Αλέξανδρος και η Ζωή  Λάσκαρη.
Σήμερα σας ενημερώνουμε, για τη συμμετοχή ενός πολύ σπουδαίου προσκεκλημένου στο Πασχαλιάτικο Βασιλικό τραπέζι. Του επιχειρηματία Γιώργου Κόβα και της συζύγου του Ηρούς. Το όνομα της οικογένειας Κόβα πρωταγωνιστεί εδώ και χρόνια στα κοσμικά σαλόνια της Ελλάδος και του εξωτερικού. Η οικογένεια φιγουράρει στις λίστες προσκεκλημένων των λαμπερών πάρτι επώνυμων της ελληνικής επιχειρηματικής ελίτ, αλλά και σε φιλανθρωπικά γκαλά για δείπνα με την Βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Καθ΄ ότι είναι άριστες οι σχέσεις της οικογένειας Κόβα με την Βασιλική Οικογένεια της Αγγλίας.
Επίσης, καλεσμένος ήταν και ο Νάσος Θανόπουλος με την σύζυγό του  Νάσια Παναγιωτάκη. Ο κ. Θανόπουλος, πρώην Πρόεδρος της ΑΕΚ, είναι πολύ φίλος με τον τ. Πρίγκιπα Νικόλαο. Είναι επίσης πολύ φίλος με τον Πρίγκιπα Φίλιππο - Ιωάννη διάδοχο του θρόνου της Ισπανίας, γι΄ αυτό διατηρεί άριστες σχέσεις με όλη την Βασιλική Οικογένεια της Ισπανίας
Επί του πιεστηρίου (1).

Καθ΄ ότι η Ελλάδα είναι πλέον μια υποταγμένη χώρα στους δανειστές – τοκογλύφους “εταίρους” μας, μην σας κάνει εντύπωση εάν ο Αλέξης Τσίπρας “λάβει” εντολή “επαναφοράς” του τ. Βασιλέα Κωνσταντίνου. Γι΄ αυτό αρχίζει και η “επαναφορά” του στα Συστημικά ΜΜΕ.

Επί του πιεστηρίου (2).

Ακούγεται ότι σημαντικό ρόλο σε αυτήν την επαναφορά θα παίξει ο Πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας. Διάδοχος του βρετανικού θρόνου.
Ο οποίος – λέγεται – ότι “συμμαχικά” ασπάσθηκε την Ορθοδοξία και γι΄ αυτό και οι συχνές επισκέψεις του στην Αθωνική Πολιτεία…  
Επανέρχομαι…






                

                
  
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου