Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Ο ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ Ο …ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Η “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”

Ο ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ Ο …ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Η “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής στρατηγικής πολιτικής
της “Ελλήνων Πολιτείας” – Αρθρογράφος 
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ενώ έδινε το παρών στην εκδήλωση μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, δέχτηκε άγρια επίθεση από αγανακτισμένους πολίτες...

συμμετέχοντες στην εκδήλωση, προφανώς για όσα κατά καιρούς έχει πει ο κ. Μπουτάρης, τόσο για την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στη χώρα των Σκοπίων, όσο και για το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων! Ωστόσο, θεωρούμε ως ηθικό αυτουργό αυτής της επίθεσης τον ίδιο τον κ. Μπουτάρη… Που, από ότι φαίνεται, του τα είχαν μαζεμένα οι Θεσσαλονικείς…

Κακός “συνήγορος” ο αρχομανής και υπερφίαλος Γιώργος Πατούλης…

Στην άγρια αυτή επίθεση, που δέχτηκε ο διεθνιστής Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, βρήκε υπερασπιστές από όλο το σαθρό πολιτικό Σύστημα, καθώς και από την αργυρώνητη δημοσιογραφία, των τηλεοπτικών σταθμών και των εφημερίδων των μεγαλοεπιχειρηματιών ιδιοκτητών τους, οι οποίοι “γλύφουν” διαχρονικά την κάθε μορφή Εξουσίας!   
Όμως, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η στήριξη στον Γιάννη Μπουτάρη, υπό μορφή “συνηγόρου υπεράσπισης” του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη! Ο οποίος όχι απλά καταδίκασε την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη, αλλά υπερθεμάτισε – αναίτια θα έλεγε ο κάθε αφελής – εκφράζοντας ως Πρόεδρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον αποτροπιασμό του σε μια “οργανωμένη επίθεση” από κάποιους που θέλουν να μεταβάλουν σε ζούγκλα, μια “δημοκρατική” χώρα, την οποία διέπει ο πλουραλισμός απόψεων! 
Δεν θα διαφωνούσαμε με τον κ. Πατούλη εάν στις τοποθετήσεις του, δεν χρησιμοποιούσε δυο μέτρα και δυο σταθμά!
Γιατί, δεν είδαμε πουθενά κάποια δήλωση του  Προέδρου της ΚΕΔΕ, όταν ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, της πόλεως δηλαδή, που κατοικείται από τους απογόνους των προσφύγων, τους οποίους σφάγιασαν οι Κεμαλιστές, στη δημόσια τοποθέτησή του: “Χέστηκα, εάν ο Μουσταφά Κεμάλ έχει σκοτώσει Έλληνες”! 
Ούτε βέβαια, όταν ο Γιάννης Μπουτάρης υπερθεματίζει υπέρ της θέσεως να αποδοθεί ο όρος “Μακεδονία” στο οριστικό όνομα για τη χώρα των Σκοπίων! 
Έτσι, μάλλον ο κ. Γιώργος Πατούλης είναι κακός “συνήγορος υπεράσπισης” για τον κ. Μπουτάρη! Γιατί, οι ευαισθησίες του είναι επιλεκτικές! Και τυχαίνει να είναι πάντα με τη μεριά της Εξουσίας! Αυτή, που τον έχει “τρελάνει” και από Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, θέλει να γίνει Δήμαρχος της Αθήνας, για να χρησιμοποιήσει το νέο του αξίωμα ως εφαλτήριο στη διεκδίκηση της αρχηγίας της ΝΔ και ακολούθως επιτυγχάνοντας και αυτόν το στόχο, “καμαρώνει” στο μυαλό του η σκέψη, πως θα γίνει Πρωθυπουργός!  

Πρώτος στόχος του Πατούλη η Δημαρχία της Αθήνας…   

Ωστόσο, για να επιτευχθεί ο υπέρ πάντων στόχος του, χρειάζεται …χρήμα, συστημικές γνωριμίες και βέβαια αφελείς πολίτες που θα τσιμπήσουν στον “ανιδιοτελή” αγώνα του κ. Πατούλη! 
Για το λόγο αυτό – ενδεχομένως - για να “εκβιάσει” πολιτικά τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, στον πρώτο του στόχο – τη Δημαρχία της Αθήνας - αφού ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσει περιφέρειες της Ελλάδος που μεταφράζονται σε χιλιάδες ψήφους, τον Ιούλιο του 2017 ανακοίνωσε πομπωδώς, τη δραστηριοποίηση ενός νέου ομίλου ενεργών πολιτών με το όνομα “Αθήνα Πρωτεύουσα ξανά”! Εκεί λοιπόν, που άλλα πολιτικά πρόσωπα της ΝΔ ψάχνονται προκειμένου να λάβουν το χρίσμα του υποψήφιου του κόμματος για τη Δημαρχία της Αθήνας, ο Γιώργος Πατούλης έχει προ πολλού σηκώσει τα μανίκια και έχει ανάψει τις μηχανές του, δημιουργώντας το πλεονέκτημα για να λάβει εκείνος το πολύτιμο για τα μελλοντικά του σχέδια κομματικό χρίσμα. Όταν, ένα ολόκληρο επιτελείο ανθρώπων του Γιώργου Πατούλη σε καθημερινή βάση προσεγγίζει δημότες της Αθήνας, εγγράφοντάς τους ως μέλη στην εν λόγω Κίνηση πολιτών! Αυτός, θα είναι ο αυριανός “κουμπαράς” του και η μεγάλη δεξαμενή του στη διεκδίκηση των στόχων του!   

“Πρωθυπουργός” ο Πατούλης… 

Όμως παράλληλα με τον πρώτο στόχο, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τον μεγάλο – κυρίαρχο στόχο, την Πρωθυπουργία!    
Έτσι, άνοιξε νέο ορίζοντα στη ζωή του, επιτυγχάνοντας ισχυρές συμμαχίες με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες στην Αμερική, στον Καναδά και την Αυστραλία, αξιοποιώντας τις γνωριμίες του στην ελληνική Ομογένεια!
Προς τούτο και η εκλογή του στις 20 Φεβρουαρίου 2018, ως Προέδρου του ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ (Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού), με πολλά ταξίδια στις παραπάνω χώρες! Μετέχοντας σε Συνέδρια, που σκοπό έχουν να προωθήσουν τον ιατρικό τουρισμό στην Πατρίδα μας (μόνο;;;)!
Όπως βλέπετε, ο Γιώργος Πατούλης δεν αφήνει τίποτε στην τύχη! 
Αμφιβάλλει λοιπόν κάποιος, ότι θα γίνει κάποια στιγμή Πρωθυπουργός; Για να συνεχίσει – και αυτός - το καταστροφικό Μνημονιακό έργο κατά της Πατρίδος!
Άλλωστε, η υπεράσπιση του Γιάννη Μπουτάρη, γι΄ αυτόν και μόνο το λόγο έγινε! Έδωσε στους ξένους και ντόπιους “αφεντάδες” του τα διαπιστευτήριά του και εκείνοι του παρέδωσαν το “διαβατήριο” για την Εξουσία! 

Η χορηγία της Siemens στον “Αρκτούρο”… 
    
Αλλά, ας επιστρέψουμε στον Γιάννη Μπουτάρη!
Την 1η Σεπτεμβρίου 2013 είχα δημοσιεύσει στην Ελεύθερη Ώρα το άρθρο μου: «Τα “καθαρά” χέρια του Αρκτούρου Μπουτάρη»!  

Όπου, αναφερόμουν σε χορηγία της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens προς την ΜΚΟ για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος με την επωνυμία: “Αρκτούρος”. Στην οποία ΜΚΟ, φέρεται ως κύριος ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης! 
Την χορηγία αυτή αποδέχτηκε ο “Αρκτούρος” με ιδιωτικό συμφωνητικό που σύναψε με τη Siemens την 5η Ιουλίου 2011, όπου στο σημείο 2.2. αναφέρει επί λέξει τα εξής: «Για την υλοποίηση του παραπάνω έργου, η εταιρεία (Siemens) αναλαμβάνει να καταβάλλει ως χορηγία στον Αρκτούρο το ποσό που θα απαιτηθεί για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών και συγκεκριμένα το ποσό των 13.600 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 23% 3.128 ευρώ, σύνολο 16.728 ευρώ». Προς τούτο δε, εκδόθηκε το υπ΄ αριθ. Τιμολόγιο Επιχορήγησης-Επιδότησης 251 από 14 Ιουλίου 2011:


Αρχικά αποδέχτηκαν τα χρήματα της Χρυσής Αυγής…

Εκείνη την εποχή ο “Αρκτούρος” αποδέχτηκε προσφορά-δωρεά 5 χιλιάδων ευρώ από την “Χρυσή Αυγή”! Και στην συνέχεια αποφάσισε να την επιστρέψει, χαρακτηρίζοντας ως “σφάλμα” την αρχική αποδοχή των χρημάτων!
Τι ακριβώς είχε συμβεί;
Η εφημερίδα “Αυγή” (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα! Ότι ήταν η Αυριανή για τον Ανδρέα Παπανδρέου) έγραψε: «Επιστρέφει τη δωρεά των 5000 ευρώ από τη Χρυσή Αυγή ο “Αρκτούρος”, αναγνωρίζοντας, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ότι αποτελεί σφάλμα η αποδοχή της. Στην ανακοίνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης υπογραμμίζεται ότι “μετά και από τις αντιδράσεις και συζητήσεις που προκάλεσε η δωρεά από το πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, η οργάνωση αναγνωρίζει ότι αποτελεί σφάλμα η αποδοχή της και για το λόγο αυτό αποκρούει τη δωρεά και επιστρέφει τα χρήματα”. Σημειώνεται ότι, πρόσφατα, ο “Αρκτούρος”, απηύθυνε δημόσια έκκληση, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για την οικονομική ενίσχυση των δράσεών του, καθώς διανύει τη δυσκολότερη περίοδο της ύπαρξης και της λειτουργίας του, λόγω έλλειψης πόρων. “Από τα 21 χρόνια λειτουργίας του, τα τελευταία 11, ο “Αρκτούρος” στήριξε τη δράση του σε ίδιους πόρους, τους οποίους εξασφάλιζε από δωρεές και χορηγίες ευαισθητοποιημένων ιδιωτών ή επιχειρήσεων και από εθελοντική προσφορά εργασίας και δράσης ενεργών πολιτών" αναφέρεται στην ανακοίνωση. Τονίζεται, μάλιστα, ότι η οργάνωση "δεν συνδέθηκε ποτέ με κυβερνητικές πολιτικές, δεν εισέπραξε κρατικές επιδοτήσεις, δεν συμμετείχε σε κανενός είδους κομματικές διαδικασίες και δεν ενισχύθηκε οικονομικά ή άλλως από κομματικούς μηχανισμούς και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να μεταβάλει τη στάση του σήμερα". "Εξάλλου", διευκρινίζεται, "καμία οικονομική ανάγκη, όσο επιτακτική κι αν είναι, δεν επιτρέπεται να καλύπτεται με ενέργειες που προκαλούν μεγαλύτερα προβλήματα ή συγχύσεις στην κοινωνία, ιδίως σε καιρούς κρίσης"». 

Βρώμικα τα χρήματα της Χρυσής Αυγής, καθαρά όμως της Siemens…

Ωστόσο, είναι πλέον εξακριβωμένο πως, η αντίδραση αυτή της ΜΚΟ “Αρκτούρος”, προήλθε μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, που όλοι γνωρίζουμε την ακραία αντιπαράθεσή του με το κόμμα της “Χρυσής Αυγής”. Άλλωστε, αυτό φάνηκε και από τις σκληρές δηλώσεις του που ακολούθησαν της ανακοινώσεως του “Αρκτούρου”. 
Ο κ. Μπουτάρης, λοιπόν, δήλωσε, πως την ευαισθητοποίηση της “Χρυσής Αυγής” δεν την ξεπλένει τίποτα, ούτε τα 5 χιλ. ευρώ, γιατί “αυτοί σκοτώνουν”, και ως εκ τούτου δεν δέχεται τίποτα από ναζιστές και γι' αυτό επέστρεψε τα χρήματα. «Η “Χρυσή Αυγή” θέλει να σκοτώνει και άνθρωποι που σκοτώνουν δεν αγαπούν το περιβάλλον»! 
Ακόμα, δήλωσε, πως  αυτή η πολιτική της “Χρυσής Αυγής” είναι επικοινωνιακή και απευθύνεται σε χαμηλά αισθήματα. Όμως, ταυτόχρονα είπε πως ο “Αρκτούρος” θα δεχόταν χρήματα από το ΚΚΕ καθώς πρόκειται για επαναστατικό κόμμα (;;;)! 
Βέβαια, το οξύμωρο της δηλώσεως της ΜΚΟ “Αρκτούρος” και των δηλώσεων Μπουτάρη, είναι πως, αυτοαναιρούνται μεταξύ τους. 
Ο “Αρκτούρος” ισχυρίζεται πως, η ΜΚΟ «δεν συμμετείχε σε κανενός είδους κομματικές διαδικασίες και δεν ενισχύθηκε οικονομικά ή άλλως από κομματικούς μηχανισμούς». Ενώ, αντίθετα ο Μπουτάρης κάνει ιδεολογικούς διαχωρισμούς μεταξύ κοινοβουλευτικών κομμάτων και εμμέσως πλην σαφώς προτρέπει ένα “επαναστατικό κόμμα” να συνεισφέρει στον “Αρκτούρο”. 
Δηλαδή o Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, τα χρήματα από τη “Χρυσή Αυγή” τα θεωρεί “βρώμικα”, ενώ τα χρήματα του ΚΚΕ τα θεωρεί “καθαρά”; Τα χρήματα – χορηγία από την πολυεθνική εταιρεία Siemens τι τελικά είναι; 
Διότι, όταν ο “Αρκτούρος” δηλώνει στην εκ των υστέρων ανακοίνωσή του πως: «τους πόρους εξασφαλίζει από δωρεές και χορηγίες ευαισθητοποιημένων ιδιωτών ή επιχειρήσεων…», προφανώς και δεν εννοεί επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε πολιτικοοικονομικά σκάνδαλα, των οποίων το ποινικό μέρος είναι ακόμη υπό διερεύνηση από τις δικαστικές αρχές της χώρας μας! 
Και για να εξηγούμαστε κ. Μπουτάρη! 
Πώς ο “Αρκτούρος” αποδέχτηκε χορηγία από την πολυεθνική γερμανική εταιρεία, η οποία βρισκόταν την χρονική εκείνη περίοδο στο “μάτι του κυκλώνα” (δικαστική διερεύνηση, εισαγγελικές κλητεύσεις μαρτύρων, εξεταστική επιτροπή της Βουλής), μέσω πολυσέλιδου ιδιωτικού συμφωνητικού; 
Ας θυμηθούμε εδώ, πως, εκείνη την εποχή η Siemens είχε αρνητικούς ισολογισμούς και είχε σταματήσει τις πάσης φύσεως χορηγίες σε μια προσπάθεια “καθαρότητας” της εταιρείας! Γι΄ αυτό άλλωστε, είχε αναθέσει στον Ελληνο-αμερικανό Robert Sikellis την υλοποίηση συγκεκριμένου προγράμματος “συμμόρφωσης εταιρικών κανόνων και διαφάνειας” προς την ελληνική κοινωνία και το Ελληνικό Δημόσιο! Συνεπώς ο κ. Μπουτάρης έχει μνήμη και επιλογές, που προφανώς είναι επιλεκτικές! Οι κοινωνικές και γενικότερες ευαισθησίες του, προφανώς έχουν όρια και χρώμα! 






1 σχόλιο: