Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 150 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ!


greek-islands-greece-1

ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΛΙΟΜΟΥΤΡΑ, ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΚΚΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ!
Την εκκένωση ελληνικών νησιών που έχουν έως 150 κατοίκους ζήτησε η Τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση. Το επιχείρημα των τροϊκανών ήταν ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας την αποκάλυψη αυτή έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώπιον 70 και πλέον εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αφήνοντας άφωνους τους πάντες.
Όπως πληροφορείται το Antinews η εξοργιστική απαίτηση έγινε κατά την συνάντηση του τεχνικού κλιμακίου της Τρόικα με ανώτερους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου με θέμα τις περικοπές. "Αφού δεν μπορείτε να κόψετε ούτε το ένα, ούτε το άλλο , τότε να εκκενώσετε τα νησιά που έχουν μέχρι 150 κατοίκους, γιατί επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό" λέγεται ότι ειπώθηκε από τους τροικανούς κατά την συζήτηση. Δηλαδή η πρόταση υποβλήθηκε μεταξύ ...τύρου και αχλιαδιού, αλλά υπονλήθηκε!.
«Τους απαντήσαμε άμεσα ότι δεν είναι καλά. Δεν το διαπραγματευόμαστε» φέρεται απο δημοσιεύματα να δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης.
Διαψεύδουν
"Η τρόικα ουδέποτε έθεσε θέμα εκκένωσης μικρών νησιών" τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, αλλά και του υπουργείου Οικονομικών, μετά τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από μέσα ενημέρωσης, ότι η τρόικα ζήτησε από την κυβέρνηση, σε όποια νησιά υπάρχουν μέχρι 150 κάτοικοι, να εκκενωθούν, καθώς επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.
«Στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου ουδέποτε κανείς έθεσε τέτοιο θέμα. Σε όποιον και αν ετίθετο κάτι τέτοιο, μόνο ως πολύ κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας.
«Οι σχετικές φήμες που μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα» τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΜΠΕ, η συνάντηση κλιμακίου της τρόικας με στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας, αφορούσε μόνο τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην ακτοπλοΐα σε σχέση με την οικονομική κρίση.
Η ομάδα της τρόικας, που συναντήθηκε με τους τρείς γενικούς γραμματείς του υπουργείου αλλά και τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, το μόνο που πρότεινε χωρίς να αποτελεί δέσμευση ήταν η πλήρης απελευθέρωση της ακτοπλοϊκής αγοράς, αλλά ουδέποτε έθεσε θέμα κατοίκησης των νησιών.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου